Zamieszczone przez rezon
Ja osobiście wybrałbym ponownie 1.8TSI albo nawet RSa gdyż lubię moc i odczucia z tym związane w trakcie przyśpieszania. Pewnie jest jakaś granica mocy minimalnej do "bezpiecznego wyprzedzania" aczkolwiek wg mnie 1.4TSI da sobie radę i z wyprzedzaniem i z podjazdami pod górki.
Czerwone jest po to, żeby do niego dokręcać! :diabelski_usmiech
. czy bym dopłacał 8tyś do 1,8 ? nie wiem , nie jeździłem tymi samochodami , ale lubię mieć dużo mocy , ciekawe tylko czy różnice sa naprawdę zauważalne , chodzi mi o auta nieobciążone bo takim sie zazwyczaj poruszam . pomijam oczywiście hałasy belki i rozwiązania techniczne silników. mimo wszystko jednak 180KM bardziej do mnie przemawia..
) a elastyczność ma o wiele lepszą i do tego imho jak na tą mase samochodu ma naprawdę spory zapas mocy. Nie jechałem nowym 1.4 - chętnie zobaczyłbym jakieś dane dotyczące elastyczności.

z mojej strony mogę napisac, że gdyby było mnie stać na nowe auto i rozważał bym zakup ovtavi to na 90% wziął bym 1.8tsi...dklaczego nie 1.4tsi?Nie ze względu na osiągi bo pewnie by mi styknęły, ale dla tej nieszczęsnej belki (no dla mocy pewnie też):/ kurczaki wolał bym nawet wersję niżej czyli ambiente z 1.8 niż 1.4 z tsi
Komentarz