O3 RS czy Golf7 GTI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rok z Bagien
    L&K
    • 2010
    • 1172

Zamieszczone przez ptaku84
    A ci co sie tak czepiaja tak tego wykonczenia O3 to bez kitu nie wiem o co chodzi bo ja jak usiadlem w O3 1.8 tsi lepiej wyposazonym to czulem sie naprawde spoko. Widocznie marudza ci ktorzy mowia o najtanszych/najbiedniejszych wersjach.
    Nic dodać, nic ująć... :skromny

Komentarz

• ptaku84
      Drive
      • 2009
      • 93

Piotrek_gd no to musisz kupic audi lub cos innego w klasie premium. Bo za 140 tys ( dopasiony rs ) nie dostanie sie nic rownie dobrze wyposazonego o podobnych parametrach. Mondeo, Insignia itp. Wszystko wychodzi ponad 20tys. drozej. Powiem tak jeden woli Audi na biedzie a inny Octavie na wypasie.

Komentarz

• 1bizkit
        Rider
        • 2013
        • 361
        • Seat
        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Mondeo i Insignia to samochody o klasę wyżej. Zastanowił bym się jeszcze nad nowym Focusem ST w kombi. Fenomenalny samochód!
        Octavia 2 RS-R 350hp

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2396
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez 1bizkit
          Zastanowił bym się jeszcze nad nowym Focusem ST w kombi. Fenomenalny samochód!
          obojętnie czy będzie to focus czy octavia a nawet golf...znajdą się tacy (pewnie wielu) którzy powiedzą: co za debil! kupił skodzine, forda, gofra za 120+ tys złotych przecież za taką kasę można mieć zajebistą furę a nie kurę czy wieśvagena....ludzie i tak więdzą swoje.

Gdyby mnie było stać to właśnie kupił bym któreś z powyższych aut i to na wypasie bo za takie samo wyposażenie/kase nie dostanie się audi czy innego auta z klasy premium...
          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• ptaku84
            Drive
            • 2009
            • 93

Focus jest w srodku ciasny :/ co do Leona Cupry to watpie zeby wypuscili to auto z napedem 4x4 bo bylby to strzal w kolano dla Audi S3 i Golfa R. Poza tym Leon w srodku zawsze byl slabo wykonczony i mial marne wyposazenie dodatkowe.

Badyl: ale takich ludzi jest i bedzie pelno bo beda wolec walone Audi A6 lub A4 czy tez jakies BMW za 100tys. bo to lans na wsi

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

lans na wsi
              IMHO lans na wsi to dać 140tys(katalogowe) za tak wykończone auto jak O3 :wink:
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• ptaku84
                Drive
                • 2009
                • 93

W Gdyni takie Octavie szalu nie robia. A co lepszego o podobnych osiagach i gabarytach zaproponujesz za 140k ? Mowa tylko o nowych autach bo uzywek nie toleruje.

Komentarz

• perfex
                  L&K
                  • 2005
                  • 1117

W Gdyni takie Octavie szalu nie robia. A co lepszego o podobnych osiagach i gabarytach zaproponujesz za 140k ? Mowa tylko o nowych autach bo uzywek nie toleruje.
                  Mondeo 240km
                  Passat 210km
                  Insignia 250km
                  ciut mniejsze Volvo v40 254km
                  i jeszcze pewnie coś tam by się znalazło...
                  Pozdrawiam
                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• piotrek_gdy
                    RS
                    • 2008
                    • 7723
                    • Volkswagen

W Gdyni takie Octavie szalu nie robia
                    ptaku84, pojeździj troszke RSem to pogadamy
                    na razie dla ciebie to chyba auto marzeń :wink:

twoja kasa- twój wybór
                    ja po raz trzeci Rsa już nie kupię,bo O3 jest po prostu wg mnie niewarta tych pieniedzy

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• ptaku84
                      Drive
                      • 2009
                      • 93

Piotrek: moje auto marzen jest poza moim zasiegiem ( Np. nowe S3 sportback ). Auta na ktore mnie stac to klasa golf gti, octavia rs itp.. Tobie sie nie dziwie ja nigdy bym nie kupil 2 razy tego samego auta nie mowiac o trzecim.

Perfex: z lepszym wyposazeniem to ponad 150tys trzeba dac za te auta bo dychawiczne silniki albo smierdzace diesle to nie dla mnie

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Focus jest w srodku ciasny :/ co do Leona Cupry to watpie zeby wypuscili to auto z napedem 4x4 bo bylby to strzal w kolano dla Audi S3 i Golfa R)
                        Właśnie ma być 4x4 i okolice 300PS co by właśnie konkurować z tymi autami, octavia RS też konkuruje z golfem GTI mimo tej samej stajni i VW to nie przeszkadza

[ Dodano: Sro 02 Paź, 13 20:14 ]
                        Zamieszczone przez piotrek_gdy
                        W Gdyni takie Octavie szalu nie robia
                        ptaku84, pojeździj troszke RSem to pogadamy
                        na razie dla ciebie to chyba auto marzeń :wink:

twoja kasa- twój wybór
                        ja po raz trzeci Rsa już nie kupię,bo O3 jest po prostu wg mnie niewarta tych pieniedzy
                        Po dwóch Rsach to bym cię widział gdzieś w klasie średniej
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piotrek_gdy
                          RS
                          • 2008
                          • 7723
                          • Volkswagen

z lepszym wyposazeniem to ponad 150tys
                          a superba z 4x4 i 260 270KM za ile wychaczysz :wink:

Komentarz

• perfex
                            L&K
                            • 2005
                            • 1117

Perfex: z lepszym wyposazeniem to ponad 150tys trzeba dac za te auta bo dychawiczne silniki albo smierdzace diesle to nie dla mnie
                            Nie sądzę, że 150.., za 140 na pewno kupisz te auta w prawie pełnej opcji. Ale co kto lubi, widać że jesteś zdecydowany na RS. Ja tego auta też nie wykluczalbym ale tylko bez żadnych ponadstandartowych dodatków i z dobrym rabatem. Wtedy ma to jakiś ekonomiczny sens, 2.0tsi może oscylować w okolicach 100tys i to jest dobry stosunek "value for money". I za 3 lata stracę na tym 40% a nie 60%
                            Pozdrawiam
                            perfex

Octavia HTP

Komentarz

• ptaku84
                              Drive
                              • 2009
                              • 93

Perfex sprawdzalem auta o ktorych mowisz i w polowie konfiguratora ceny juz przekraczaly 150tys. Co do Superba tez wychodzi drogo i zbyt paliwozernie w wersji z najmocniejszym motorem. A uzywek nie toleruje. Rs to raczej kompromis miedzy tym co mowi serce i rozum. Widocznie nie sram wyzej niz dupe mam i taka doposazona Octavia mimstarczy.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen

Zamieszczone przez piramida
                                Po dwóch Rsach to bym cię widział gdzieś w klasie średniej
                                piramida, mój dobroczyńco
                                właśnie zamierzam pojeździć troszkę przez weekend "5" GT 550i :wink:
                                chyba pójdzie lepiej niż mój RS :roll:

Komentarz

• ptaku84
                                  Drive
                                  • 2009
                                  • 93

BMW 5 wypas ale w wersji GT to jakies nieporozumienie :/

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen

jakies nieporozumienie
                                    kwestia gustu- tak jak zakup RSa za 140tys :wink:

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

BMW 5 wypas ale w wersji GT to jakies nieporozumienie :/
                                      Ale że co? Że silnik kupa, wygląd do dupy, cena z kosmosu? Rozwiń swoją myśl proszę :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ketivv
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1155

może chodzi mu o nadwozie typu liftback (twindoor) ;-)

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez ketivv
                                          może chodzi mu o nadwozie typu liftback (twindoor) ;-)
                                          oj tam, kazdy ma inny gust, mi tez sie nie podoba GT a to nie ja będę nim jeździć :szeroki_usmiech

Komentarz

• ptaku84
                                            Drive
                                            • 2009
                                            • 93

Wyglad nie poruszajac juz tego ze to auto zostalo okrzykniete jednym z brzydszych BMW w historii zreszta kazdy kupuje co chce jeden woli nowe za 140tys a inny uzywane GT.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 7723
                                              • Volkswagen

uzywane GT
                                              ptaku84, a kto mówił o uzywanym?
                                              ja jeździłem nowym E53 tak ty zdawałeś maturę :wink:

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                                uzywane GT
                                                ptaku84, a kto mówił o uzywanym?
                                                ja jeździłem nowym E53 tak ty zdawałeś maturę :wink:
                                                Heh, moja żonka właśnie kupiła sobie e53 po lifcie :szeroki_usmiech

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 7723
                                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez piramida
                                                  e53 po lifcie
                                                  dobre rozwiązanie
                                                  Xdrive jest bardziej dopracowany niż wersje sprzed 2004roku, ale i tak trzeba uwazać- mnie obróciło kiedys na lodzie o 360stopni :lol:
                                                  z jakim motorem?

Komentarz

• lempart
                                                    Drive
                                                    • 2013
                                                    • 97

Sporo przebywam obecnie w Belgii. Tutaj 80% aut to auta firmowe w leasingu (i wiekszosc diesle). Wiekszosc to faktycznie auta niemieckie: BMW, Mercedes czy Audi. Ale jak rozmawialem z goscmi co maja takie auta, to tlumacza to tym, ze w leasingu wychodzi to korzystniej ze wzgledu na mniejsza utrate wartosci auta w czasie, a co za tym idzie lepsze warunki leasingu (sa to w wiekszosci leasingi jak u nas ma Mercedes: Lease&Drive, gdzie nie wykupujesz auta na koniec, de facto to bardziej jak wypozyczanie auta, ale tu chodzi jeszcze o to, ze w Belgii sa duze podatki i czesc wyplaty to wlasnie bonus w postaci auta ).

Natomiast Skoda ma rowniez bardzo dobra opinie, o niebo lepsza niz w Polsce. A przede wszystkim nigdy nie slyszalem zadnych smiechow z tej marki. Wrecz same pozytywy. Proponuje tez poczytac wiele brytyjskich testow Skody RS -- znakomita wiekszosc jest bardzo pozytywna.

Budzet bez problemu pozwolilby mi dac wiecej niz Skoda RS. Ale na chwile obecna nie czuje potrzeby przeplacania. Nigdy nie mialem tak mocnego auta. Pojezdze, to wyrobie sobie opinie. Jak bedzie tak zle, jak to niektorzy pisza, to przeciez auto nie kupuje sie na cale zycie

I jak kiedys wspominalem juz gdzies na forum: jednym auto sluzy do sprawnego przemieszczania sie z punktu A do punktu B w komfortowych warunkach. A jeszcze inni traktuja auto jak kozetke u psychoanalityka, leczac swoje kompleksy :-)

Komentarz

Pracuję...