25km
Ile kilometrów w nówce ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Chris11Może i nie robi, ale może dawać do myślenia, co się działo z autem, że tyle km natłukło po fabryce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11To to ja akurat doskonale wiem.
Ale czasami tych kilometrów jest więcej i wtedy pytanie, gdzie się tak auto kręciło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Nie widzę sensu ponownego objazdu toru w przypadku źle ustawionych świateł.
Tu nie musi być sensu, wystarczą procedury i standardy zarządzania jakością, które czasami najprostsze rzeczy i czynności sprowadzą do absurdu :roll:
Komentarz
-
-
Czas muszą mieć, od tego są procedury i utrzymywane standardy. To nie jest tak że jak jakiś Mietek na produkcji czegoś nie chce zrobić to może tego nie robić... cała produkcja to jakiś proces, odpowiednio opisany, udokumentowy, przwidujący różne zdarzenia i czynności w przypadku konkretnych zdarzeń. Enywej pracowałem 2 lata w fabryce aut, co prawda nie skody, tylko segmentu nieco wyższego, ale spodziewam się że standardy weryfikacji/testowania aut po produkcji mogą być wszędzie w Europie dość podobne. Tam w fabryce zjeżdzało do 42 aut na godzinę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HipolitaWczoraj odebrana na liczniku było 10 km, jak rozmawiałem z sprzedawcą co któreś autko idzie na tor i ma wtedy ok 100 km przejechane ale auto wtedy ma jakaś specjalną adnotacje że było testowane ponoć
każde auto zjeżdżając z taśmy przejeżdża tor. tak jest zbudowany układ hal - w przypadku Mladej Bol.
w przypadku zakładów VW - pozbywają się tego odcinka testowego, i zabudowują rolki testowe symulujące jazdę w terenie.
przy właczonym trybie transportowym, auto może mieć i 1 kkm ( lub więcej) zrobione a na liczniku bedzie ...... null.
Komentarz
-
Komentarz