Dobrze, że nie posłuchałem rad "zaczekaj na jesieni potanieją"
Dokładnie
Tłumaczono mi, że jak w trakcie (od zamówienia do odbioru) cena spadnie to na fakturze, będzie cena po upustach tz. uwzględniająca rabaty narzucone przez SKODE.
Ciekawe, czy to działa w drugą stronę ops: czy nie będę musiał dopłacić... Ja słyszałem wersję, że od 01.11.2013 Octavia będzie droższa o 1% - stąd pewnie ta 800 PLN za Elegance 1.4 TSI kombi - oscyluje w okolicach 80k
Dobrze, że nie posłuchałem rad "zaczekaj na jesieni potanieją"
...
Tłumaczono mi, że jak w trakcie (od zamówienia do odbioru) cena spadnie to na fakturze, będzie cena po upustach tz. uwzględniająca rabaty narzucone przez SKODE.
Ciekawe, czy to działa w drugą stronę ops: czy nie będę musiał dopłacić...
Na umowie kupna stoi, że obowiązuje cena z dnia odbioru auta.
Czyli, że będzie trzeba dopłacić.
Nie wiem czy można się z dilerem jakoś dogadać.
Na umowie kupna stoi, że obowiązuje cena z dnia odbioru auta.
Czyli, że będzie trzeba dopłacić.
Nie wiem czy można się z dilerem jakoś dogadać.
To prawda u mnie też to napisali, ale nawet nie biorę tego pod uwagę. Jest to klauzula niedozwolona i można uznać, że nie ma jej na umowie :twisted:
W TYM dokumencie w punkcie 1 jest analizowana ta sytuacja i myślę, że dealer nie będzie z nią dyskutował.
Cyt.: "Podmiot prowadzący działalność gospodarczą ponosi ryzyko ekonomiczne związane
z funkcjonowaniem przedsiębiorstwa, w związku z czym, nie może on przerzucać tego ryzyka na konsumenta."
tu na stronie UOKIK wpisana ta klauzula: klik
a tu klauzula gdzie dealer uzależnia cenę pojazdu od przepisów podatkowych (wzrost ceł itp.): klik
"jeśli umowa, którą już podpisaliśmy, zawiera niedozwolone postanowienia to – zgodnie z definicją określoną w kodeksie cywilnym – takie klauzule nie wiążą nas z mocy prawa."
OK wypisałem numery "naszych" klauzul niedozwolonych z listy UOKIK LISTA
550, 923, 937, 963, 4262, 5172, 5343
Nie mówiąc już o tym, że moje zamówienie praktycznie w każdym punkcie zawiera treść niedozwoloną :diabelski_usmiech
Po wplaceniu zaliczki za samochod, jesli mi go dostarcza i podniosa cene to moge powiedziec, ze dziekuje. Przeciez tak mozna by sprzedac wszystko: dzis sprzedaje Ci za 1000 PLN, ale za 3 miesiace, gdy dostarcze Ci towar zadam 1100 PLN I diler chyba woli sprzedac po "starej" cenie, niz zostac z autem na placu (zaliczka i tak musi zostac zwrocona). Czy ktos ma doswiadczenie w tym temacie?
kiedy zamawiałem auto ze sprzedawcą wynegocjowałem cenę auta, została sporządzona umowa na tą kwotę w tym kwota zaliczki, zaliczkę wpłaciłem od ręki, dzień przed odbiorem wystawiono fakturę ponieważ auto zarejestrowałem, wpłaciłem resztę pieniędzy i na drugi dzień pojechałem po samochód
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Sądzicie, że na koniec roku może być jeszcze promocja przy zamówieniu na 2014 rocznik ? Nigdy nie kupowałem auta pod zamówienie, więc nie wiem, czy nie lepiej poczekać do listopada/grudnia z zamówieniem... Co myślicie ?
Sądzicie, że na koniec roku może być jeszcze promocja przy zamówieniu na 2014 rocznik ? Nigdy nie kupowałem auta pod zamówienie, więc nie wiem, czy nie lepiej poczekać do listopada/grudnia z zamówieniem... Co myślicie ?
jak się Tobie fabryka nie pali zamawiaj auto z rocznikiem 2014 zamawiaj w listopadzie grudniu dogadaj cenę i czekaj
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Spokojnie... podniosą o 800zł, ale w przyszłym roku OIII nie będzie już nowością i żeby konkurować to może się okaże, że z obecnego odgórnego rabatu 1900zł zrobi się 3000zł.
Kolego nie robią promocji bo nie ma zbytnio samochodów dlatego cenę trzymają na stałym poziomie. Pewnie po zwiększeniu limitów przyszłorocznych wprowadzą jakąś promocję na O3.
Tak jak koledzy piszą od wyższej kwoty wyjściowej będzie można dać wyższy rabat w późniejszym okresie.
Komentarz