Cennik na 2014

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Prim
    L&K
    • 2013
    • 1040
    • Audi

Zamieszczone przez Wojqba
    ale nawet jeżeli będzie to 3100 to i tak warto zaczekać
    jasne
    Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Ceed1
      Rider
      • 2012
      • 461

Wojqba. 3100 dodatkowych oszczędności i samochód za tydzień ma 1 rok więcej w metryce. W Polsce to słaby interes gdzie obowiązuje rok produkcji. Ja bym tam wolał dodać 3100 żeby mieć rok młodszy samochód.

Komentarz

• Prim
        L&K
        • 2013
        • 1040
        • Audi

To prawda, że kupowanie samochodów w grudniu nie jest najszczęśliwszym pomysłem... ale odpowiednia cena wielu nie zraża...

Podchodząc w ten sposób - to kupienie nowego samochodu najbardziej opłaca się w pierwszej połowie roku - czyli do czerwca?

A co ma powiedzieć ten, który kupił samochód w styczniu 2013 temu co kupił auto w grudniu 2013? Dla mnie ten pan nr. 1 ma roczny samochód a nr. 2 nowy - roczniki te same

Ja wychodzę z założenia, że samochód - ładnie utrzymany, bezwypadkowy, z niewielkim przebiegiem i z pełną historią przeglądową z polskiego samochodu zawsze się obroni.. tym bardziej skoda octavia Samochód samochodowi nie równy.. na szczęście nie rocznik jest najważniejszy przy wyborze samochodu używanego przynajmniej dla mnie :wink:
        Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Wojqba
          Ambiente
          • 2008
          • 230

Zamieszczone przez Ceed1
          Wojqba. 3100 dodatkowych oszczędności i samochód za tydzień ma 1 rok więcej w metryce. W Polsce to słaby interes gdzie obowiązuje rok produkcji. Ja bym tam wolał dodać 3100 żeby mieć rok młodszy samochód.
          wszystko zależy od punktu patrzenia.
          Jeżeli dzisiaj mam zapłacić 73k za samochód który na mnie czeka, a za tydzień 70, to mimo wszystko wolę ten drugi przypadek
          Z drugiej strony, przy założeniu że będziesz trzymał samochód 5-6 lat, rocznik nie będzie miał już taki wielkiego wpływu na cenę. IMHO będzie się liczył stan samochodu, przebieg itp...

Komentarz

• Mateusz_G
            Drive
            • 2013
            • 88

Ciekawe czy rzeczywiście będzie jakaś promocja... szczególnie przy ilości zamówień, które są w trakcie realizacji Mam nadzieję, że tak bo znajomy ma też odbierać tuż po końcu roku, natomiast jemu powiedzieli, że raczej za rok produkcji 2014 można oczekiwać zwyżki aniżeli zniżki na rok 2013...

Moja RSka: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77117

Komentarz

• Ralfik
              Ambiente
              • 2013
              • 225
              • Octavia III (5E3)
              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ja zakup zrobiłem w połowie pazdziernika i dostałem ogółem 8 tyś rabatu.Miałem czekać do przyszłego roku ale diler powiedział ,iż O3 sprzedają się na bierząco i jakiejś dużej wyprzedaży nie będzie.

Komentarz

• hetman72
                Classic
                • 2012
                • 32

Miałem to samo, koło 9 tys. rabatu po ostrym targowaniu.

Komentarz

• mac_aaron
                  Elegance
                  • 2012
                  • 984
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Nie piszcie w kwotach tylko w %, bo jest różnica między 9000 od 59000 a od 100.000.

Komentarz

• ELM0
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 224

Ralfik, hetman72, Tez tak dostałem ( u mnie 9% ) i to samo słyszałem o wyprzedaży - można powiedzieć że od kogoś komu można zaufać
                    Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• hetman72
                      Classic
                      • 2012
                      • 32

10.5% upustu - samochód z wystawy :P
                      Ale zostawiałem w rozliczeniu stary, więc na nim straciłem trochę. Więc realnie pewnie 7%-8%

Komentarz

• ELM0
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 224

hetman72, Ile dostałeś stricte tylko za to że był z wystawy?
                        Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• Prim
                          L&K
                          • 2013
                          • 1040
                          • Audi

Panowie - ja nie mówię o oficjalnych rabatach na O3 bo ich nie było nie nie będzie (pomijając te 1900 PLN) - mówię o cenach wyprzedażowych aut z placów dealerów...

Mało tego... od stycznia podobno (po ostatniej rozmowie z dealerem) cena O3 ma podskoczyć nie o 800 PLN (taj jak słyszałem wcześniej) tylko o 1500 PLN.... :?:
                          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• marlej108
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 4976
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez ELM0
                            Ralfik, hetman72, Tez tak dostałem ( u mnie 9% ) i to samo słyszałem o wyprzedaży - można powiedzieć że od kogoś komu można zaufać
                            od Ojca Dyrektora? ;-) :P

[ Dodano: Czw 12 Gru, 13 08:17 ]
                            Zamieszczone przez Prim
                            Panowie - ja nie mówię o oficjalnych rabatach na O3 bo ich nie było nie nie będzie (pomijając te 1900 PLN) - mówię o cenach wyprzedażowych aut z placów dealerów...

Mało tego... od stycznia podobno (po ostatniej rozmowie z dealerem) cena O3 ma podskoczyć nie o 800 PLN (taj jak słyszałem wcześniej) tylko o 1500 PLN.... :?:
                            Boze - podrozec?!?!? To Octavia juz totalnie stanie sie wtedy autem firmowym. Wystarczy sobie sprawdzic, ile sztuk kupuja klienci indywidualni. W listopadzie na 1173 sprzedane Octavie, floty to az 855 sztuk, a klienci indywidualni to 318 sztuk... Bez sensu...

Co do placow dealerow, to w sumie nie bylbym niestety taki pewny jak duze to moga byc wyprzedaze, bo faktem jest ze np. w Gdansku przy Grunwaldzkiej dealer ma na parkingu mnostwo O3, i one ciagle stoja - nikt ich nie odbiera... ale z drugiej strony przed salonem od KONCA STYCZNIA 2013 stoja trzy Octavie II niby w wyprzedazy... i musi byc jakas kiepska bo nikt ich ciagle nie kupil. Maja ladnie juz czesciowo pordzewiale tarcze hamulcowe swoja droga...

Skoro wiec bez sensu trzymaja te O2, ktorych przeciez nikt juz za wieksze pieniadze nie kupi, to nie wiem jak bedzie z O3... moze te wyprzedaze beda tez jakies smetne niestety.
                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• mac_aaron
                              Elegance
                              • 2012
                              • 984
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez marlej108
                              Boze - podrozec?!?!? To Octavia juz totalnie stanie sie wtedy autem firmowym. Wystarczy sobie sprawdzic, ile sztuk kupuja klienci indywidualni. W listopadzie na 1173 sprzedane Octavie, floty to az 855 sztuk, a klienci indywidualni to 318 sztuk... Bez sensu...
                              Co dało drugie miejsce w top ten sprzedaży, które wrzuciłeś TU
                              Wniosek z tego taki, że Octavia sprzedaje się jak ciepłe bułeczki w stosunku do ogólnej ilości nowych samochodów sprzedanych w naszym pięknym kraju.

Komentarz

• marlej108
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 4976
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez mac_aaron
                                Zamieszczone przez marlej108
                                Co dało drugie miejsce w top ten sprzedaży, które wrzuciłeś TU
                                Wniosek z tego taki, że Octavia sprzedaje się jak ciepłe bułeczki w stosunku do ogólnej ilości nowych samochodów sprzedanych w naszym pięknym kraju.
                                no nie wiem do konca czy jak cieple buleczki, ale w sumie na pewno sie zle nie sprzedaje. To moze i od biedy jak te cieple buleczki, niech Ci bedzie :-)

moze wiec wyszli spece ze Skody, ze jak podrozeje te 800 czy 1500 zl to i tak sie bedzie dalej dobrze sprzedawac, a jak by troche spadla sprzedaz, to zawsze wtedy mozna zwiekszyc rabat z 1900 na 2900 i po klopocie. Moze i maja racje.

ps. ja zawsze histeryzuje, jak cos ma podrozec
                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Prim
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1040
                                  • Audi

marlej108, ciężko powiedzieć ile w tym prawdy... (w tych podwyżkach)... ja już wiem, że nic nie wiem...
                                  Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Fredy.PW
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 376
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Prim
                                    marlej108, ciężko powiedzieć ile w tym prawdy... (w tych podwyżkach)... ja już wiem, że nic nie wiem...
                                    A u mnie w końcu pojawiło się jakieś światełko w tunelu :szeroki_usmiech
                                    Dostałem informację od dealera, że auto trafiło do planu produkcyjnego na 3 tydzień 2014 roku. Jakby to się potwierdziło i doliczając do tego jeszcze czas zanim auto trafi do dealera, całość oczekiwania zamknęłaby się w około 4 miesiącach :shock: Ale i tak się cieszę - w końcu jakiś termin...
                                    Pzdr
                                    Pzdr, Fredy
                                    Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• Łabik
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 346
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Octavie na 2014r podrożały o 1%. Tyle do starego cennika mi doliczył diler, w moim przypadku 700zł.
                                      Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
                                      http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA

Komentarz

• hetman72
                                        Classic
                                        • 2012
                                        • 32

Zamieszczone przez ELM0
                                        Tak naprawdę nic oficjalnie, zależało mi na czasie i sprzedaży starego samochodu.

Komentarz

• mascotte
                                          Ambiente
                                          • 2013
                                          • 180

Zamieszczone przez hetman72
                                          Zamieszczone przez ELM0
                                          Tak naprawdę nic oficjalnie, zależało mi na czasie i sprzedaży starego samochodu.
                                          w Pile brałeś auto u Marty?
                                          Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

• Ralfik
                                            Ambiente
                                            • 2013
                                            • 225
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ja dostałem około 10% rabatu - sprzedaż indywidualna.

Komentarz

• Dig Dug
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 1306
                                              • Seat

Ale to rozumiem, że dostaliście rabat ponad to co daje Skoda. Czyli 1900 + rabat od dielera te 9% o którym piszecie ?? I był to rabat kwotowy ?
                                              Była O1 jest F2.

Komentarz

• Ralfik
                                                Ambiente
                                                • 2013
                                                • 225
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • DADA 1.5 TSI 150 KM

Tak to był rabat kwotowy i w moim przypadku zamieniłem jeszcze kupon z gwarancją dwuletnią na dodatkowe 1.5 tyś.[czyli mógłbym mieć gwarancje na cztery lata].

Komentarz

• Basik_
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 667

Ja na RS'a dostałem 11% rabatu licząc od ceny z konfiguratora (tej po uwzględnieniu 1900PLN rabatu)
                                                  Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Alf
                                                    Ambiente
                                                    • 2013
                                                    • 169

Zamieszczone przez Ralfik
                                                    Tak to był rabat kwotowy i w moim przypadku zamieniłem jeszcze kupon z gwarancją dwuletnią na dodatkowe 1.5 tyś.[czyli mógłbym mieć gwarancje na cztery lata].
                                                    Nie wolałeś mieć dłuższej gwarancji? Sam mam kupon do wykorzystania i planuję zamienic go na 4-letnią gwarancję- TSI to TSI- gwarancja zawsze może się przydać :wink:
                                                    O3 1,4 TSI 140KM Elegance
                                                    Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
                                                    Przebieg-ponad 25 000 km ...

Komentarz

Pracuję...