Wojqba. 3100 dodatkowych oszczędności i samochód za tydzień ma 1 rok więcej w metryce. W Polsce to słaby interes gdzie obowiązuje rok produkcji. Ja bym tam wolał dodać 3100 żeby mieć rok młodszy samochód.
To prawda, że kupowanie samochodów w grudniu nie jest najszczęśliwszym pomysłem... ale odpowiednia cena wielu nie zraża...
Podchodząc w ten sposób - to kupienie nowego samochodu najbardziej opłaca się w pierwszej połowie roku - czyli do czerwca?
A co ma powiedzieć ten, który kupił samochód w styczniu 2013 temu co kupił auto w grudniu 2013? Dla mnie ten pan nr. 1 ma roczny samochód a nr. 2 nowy - roczniki te same
Ja wychodzę z założenia, że samochód - ładnie utrzymany, bezwypadkowy, z niewielkim przebiegiem i z pełną historią przeglądową z polskiego samochodu zawsze się obroni.. tym bardziej skoda octavia Samochód samochodowi nie równy.. na szczęście nie rocznik jest najważniejszy przy wyborze samochodu używanego przynajmniej dla mnie :wink:
Wojqba. 3100 dodatkowych oszczędności i samochód za tydzień ma 1 rok więcej w metryce. W Polsce to słaby interes gdzie obowiązuje rok produkcji. Ja bym tam wolał dodać 3100 żeby mieć rok młodszy samochód.
wszystko zależy od punktu patrzenia.
Jeżeli dzisiaj mam zapłacić 73k za samochód który na mnie czeka, a za tydzień 70, to mimo wszystko wolę ten drugi przypadek
Z drugiej strony, przy założeniu że będziesz trzymał samochód 5-6 lat, rocznik nie będzie miał już taki wielkiego wpływu na cenę. IMHO będzie się liczył stan samochodu, przebieg itp...
Ciekawe czy rzeczywiście będzie jakaś promocja... szczególnie przy ilości zamówień, które są w trakcie realizacji Mam nadzieję, że tak bo znajomy ma też odbierać tuż po końcu roku, natomiast jemu powiedzieli, że raczej za rok produkcji 2014 można oczekiwać zwyżki aniżeli zniżki na rok 2013...
Ja zakup zrobiłem w połowie pazdziernika i dostałem ogółem 8 tyś rabatu.Miałem czekać do przyszłego roku ale diler powiedział ,iż O3 sprzedają się na bierząco i jakiejś dużej wyprzedaży nie będzie.
Panowie - ja nie mówię o oficjalnych rabatach na O3 bo ich nie było nie nie będzie (pomijając te 1900 PLN) - mówię o cenach wyprzedażowych aut z placów dealerów...
Mało tego... od stycznia podobno (po ostatniej rozmowie z dealerem) cena O3 ma podskoczyć nie o 800 PLN (taj jak słyszałem wcześniej) tylko o 1500 PLN.... :?:
Ralfik, hetman72, Tez tak dostałem ( u mnie 9% ) i to samo słyszałem o wyprzedaży - można powiedzieć że od kogoś komu można zaufać
od Ojca Dyrektora? ;-) :P
[ Dodano: Czw 12 Gru, 13 08:17 ]
Zamieszczone przez Prim
Panowie - ja nie mówię o oficjalnych rabatach na O3 bo ich nie było nie nie będzie (pomijając te 1900 PLN) - mówię o cenach wyprzedażowych aut z placów dealerów...
Mało tego... od stycznia podobno (po ostatniej rozmowie z dealerem) cena O3 ma podskoczyć nie o 800 PLN (taj jak słyszałem wcześniej) tylko o 1500 PLN.... :?:
Boze - podrozec?!?!? To Octavia juz totalnie stanie sie wtedy autem firmowym. Wystarczy sobie sprawdzic, ile sztuk kupuja klienci indywidualni. W listopadzie na 1173 sprzedane Octavie, floty to az 855 sztuk, a klienci indywidualni to 318 sztuk... Bez sensu...
Co do placow dealerow, to w sumie nie bylbym niestety taki pewny jak duze to moga byc wyprzedaze, bo faktem jest ze np. w Gdansku przy Grunwaldzkiej dealer ma na parkingu mnostwo O3, i one ciagle stoja - nikt ich nie odbiera... ale z drugiej strony przed salonem od KONCA STYCZNIA 2013 stoja trzy Octavie II niby w wyprzedazy... i musi byc jakas kiepska bo nikt ich ciagle nie kupil. Maja ladnie juz czesciowo pordzewiale tarcze hamulcowe swoja droga...
Skoro wiec bez sensu trzymaja te O2, ktorych przeciez nikt juz za wieksze pieniadze nie kupi, to nie wiem jak bedzie z O3... moze te wyprzedaze beda tez jakies smetne niestety.
Boze - podrozec?!?!? To Octavia juz totalnie stanie sie wtedy autem firmowym. Wystarczy sobie sprawdzic, ile sztuk kupuja klienci indywidualni. W listopadzie na 1173 sprzedane Octavie, floty to az 855 sztuk, a klienci indywidualni to 318 sztuk... Bez sensu...
Co dało drugie miejsce w top ten sprzedaży, które wrzuciłeś TU
Wniosek z tego taki, że Octavia sprzedaje się jak ciepłe bułeczki w stosunku do ogólnej ilości nowych samochodów sprzedanych w naszym pięknym kraju.
Co dało drugie miejsce w top ten sprzedaży, które wrzuciłeś TU
Wniosek z tego taki, że Octavia sprzedaje się jak ciepłe bułeczki w stosunku do ogólnej ilości nowych samochodów sprzedanych w naszym pięknym kraju.
no nie wiem do konca czy jak cieple buleczki, ale w sumie na pewno sie zle nie sprzedaje. To moze i od biedy jak te cieple buleczki, niech Ci bedzie :-)
moze wiec wyszli spece ze Skody, ze jak podrozeje te 800 czy 1500 zl to i tak sie bedzie dalej dobrze sprzedawac, a jak by troche spadla sprzedaz, to zawsze wtedy mozna zwiekszyc rabat z 1900 na 2900 i po klopocie. Moze i maja racje.
marlej108, ciężko powiedzieć ile w tym prawdy... (w tych podwyżkach)... ja już wiem, że nic nie wiem...
A u mnie w końcu pojawiło się jakieś światełko w tunelu :szeroki_usmiech
Dostałem informację od dealera, że auto trafiło do planu produkcyjnego na 3 tydzień 2014 roku. Jakby to się potwierdziło i doliczając do tego jeszcze czas zanim auto trafi do dealera, całość oczekiwania zamknęłaby się w około 4 miesiącach :shock: Ale i tak się cieszę - w końcu jakiś termin...
Pzdr
Tak to był rabat kwotowy i w moim przypadku zamieniłem jeszcze kupon z gwarancją dwuletnią na dodatkowe 1.5 tyś.[czyli mógłbym mieć gwarancje na cztery lata].
Tak to był rabat kwotowy i w moim przypadku zamieniłem jeszcze kupon z gwarancją dwuletnią na dodatkowe 1.5 tyś.[czyli mógłbym mieć gwarancje na cztery lata].
Nie wolałeś mieć dłuższej gwarancji? Sam mam kupon do wykorzystania i planuję zamienic go na 4-letnią gwarancję- TSI to TSI- gwarancja zawsze może się przydać :wink:
O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz