Automatyczne składanie lusterek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg505
    L&K
    • 2013
    • 1239

Zobacz na fotke mojego auto pod postem
    Rzeczywiscie wyglada, jak by to od kierowcy minimalnie bylo mniej zlozone
    Black magic

Komentarz

• Prim
      L&K
      • 2013
      • 1040
      • Audi

Tak jest delikatna różnica pomiędzy lewym i prawym - tez mam takie wrażenie
      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• kylo76
        Rider
        • 2013
        • 743
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

A lustro od strony kierowcy nie jest ciut większe, albo jak kto woli to od pasażera mniejsze? Pytanie do kolegów którzy wolą to robić pokrętłem :wink: , czy nie zauważyliście, że czasem trzeba dwa razy ruszyć pokrętłem żeby się ruszyły? Czy TTTM i po przekręceniu kluczyka trzeba poczekać, żeby się "system zaktualizował" i raczył zauważyć, że lusterka ma złożone?
        O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• bob_best
          Rider
          • 2013
          • 744
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez kylo76
          A lustro od strony kierowcy nie jest ciut większe, albo jak kto woli to od pasażera mniejsze? Pytanie do kolegów którzy wolą to robić pokrętłem :wink: , czy nie zauważyliście, że czasem trzeba dwa razy ruszyć pokrętłem żeby się ruszyły? Czy TTTM i po przekręceniu kluczyka trzeba poczekać, żeby się "system zaktualizował" i raczył zauważyć, że lusterka ma złożone?
          u mnie nic takiego nie ma, choć z początku też kilka razy przełączałem - potrzeba więcej cierpliwości . Po chwili się otworzą.
          Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• zielarzlol
            Rider
            • 2012
            • 263

Zamieszczone przez greg505
            Nie da sie, albo w opcjach na stale wlaczasz automatyczne skladanie, albo wylaczasz i robisz to pokretlem
            Powinna być możliwość ustawienia VCDS składania poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku na pilocie.
            Czarna perła O2 FL:
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593

Komentarz

• Qgar
              Ambiente
              • 2013
              • 246
              • Octavia III combi (5E5)
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Upewniłem się wczoraj w salonie i tam też lustro kierowcy się słabiej składa. Ciekawe dlaczego?
              Nie mierzyłem, ale może jest różnica w głębokości osadzenia i jest to jakoś zaprojektowane by nie było potrzeby montażu lustra asferycznego i zapewnić minimalizację martwego pola?

Odnośnie otwierania złożonych luster po otworzeniu z kluczyka a przekręceniu zapłonu. Czy można to zmienić w VCDS?
              A może to kwestia dodatkowego wyposażenia? Ja mam np. u siebie fotel kierowcy z pamięcią ustawień i może przez to jest "wymaganie" na otwieranie luster po otworzeniu auta - ustawia się też fotel i ustawienie luster>
              Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
              Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

• zielarzlol
                Rider
                • 2012
                • 263

Z tego co wyszukałem na forum Golfa, od 45 tygodnia była zmiana w sterowniku centralnej elektryki. I nie da się tego podobno zmienić.
                Czarna perła O2 FL:
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593

Komentarz

• Gosi@czek
                  Rider
                  • 2013
                  • 418

u mnie lusterka składają się/rozkładają przy zamykaniu/otwieraniu samochodu z pilota (można oczywiście wyłączyć w ustawieniach i tylko na pokrętle składać/rozkładać lusterka)

gdy otworze samochód i nie otworzę drzwi samochód po jakimś czasie się zamknie, ale już nie złoży lusterek

rzeczywiście dłuższe przytrzymanie zamkniętej kłódki zamyka okna, ale czy przytrzymanie dłużej otwartej kłódki otwiera okna?

tak samo można przecież ustawić czy chcemy aby wszystkie drzwi się otwierały czy np tylko kierowcy
                  Zamówiona (12.12.2013)
                  Zakończona produkcja (24.02.2014)
                  Odebrana (14.03.2014)
                  OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI

Moja długo wyczekiwana perła

Komentarz

• greg505
                    L&K
                    • 2013
                    • 1239

Zamieszczone przez Gosi@czek
                    rzeczywiście dłuższe przytrzymanie zamkniętej kłódki zamyka okna, ale czy przytrzymanie dłużej otwartej kłódki otwiera okna?
                    tak, otwieraja sie po dluzszym przytrzymaniu przycisku do otwierania
                    Black magic

Komentarz

Pracuję...