Zamieszczone przez lukaszc2
Sprzedaż Octavi III pytanie.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lukaszc2Chciałbym poznać Wasze opinie na temat możliwości sprzedaży rocznej Octavi IIIZamieszczone przez lukaszc2apisałeś 45 tys zł to napisze Ci, że sporo wyższą cenę niż ty rzuciłeś (bo tak to trzeba nazwać) proponował salon przy odkupie samochodu "od ręki".Zamieszczone przez lukaszc2chyba normalne jest, że każdy chciałby sprzedać jak najdrożej. To że ty szukasz samochodu do 50 tys zł nie oznacza, że kupisz OIII
Co do kupna O3 do 50k to mysle ze gdybym chcial to nie bylo by problemu ale nie chce.
W grudniu mialem oferty na wlasnie O3 z 1.2 TsI Active za 52k za nowke.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Te 85 KM będą głównie robiły robotę na "minus". Ja bym kupił takie roczne, ale pytanie brzmi dlaczego ktoś sprzedaje roczne z dużą stratą, pierwsza myśl, że coś się pier.... i gość ucieka z autem, a druga czego to autu brakuje, że właścicielowi nie pasuje. I tu zwrócą uwagę na silnik, że słaby brak climatronika. Więc będą chcieli konkretnie zjechać z ceną, ja bym tak robił więc gdyby cena nie spadła trochę poniżej 10 tys to bym się nie czepił. A dopiero później szukał dziury w całym. Z tym, że ten silnik mnie odstrasza, 105 KM to co innego.
Kolega albo pogodzi się z dużą stratą, albo niech jeździ dalej.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Ok bo widzę, że wdały się nie potrzebne dyskusje (może i z mojej winy). Spytam więc konkretnie ile można uzyskać za samochód w poniższej konfiguracji.
Samochód octavia 1,2 TSI (85 km) kwiecień 2013
kolor: czarny
wersja: ambition
z dodatkowego wyposażenia (poza tym co ma wersja ambition):
- system niezależnego ogrzewana tzw. Webasto (sterowanie z pilota);
- podgrzewane fotele ;
- autoalarm
- lakier perłowy
całe wyposażenie konfigurowane na etapie zamówienia w fabryce (nic nie było dokładane przez serwis).
Przebieg 16 000 km (na chwile obecną)
Nie lakierowany/ bezwypadkowy.
Komentarz
-
-
Moim zdaniem coś około 52.000, więcej bym nie dał. Realnie zapłaciłeś za auto jakieś 64-65k i od tego 20% trzeba by odjąć. Rok gwarancji w plecy, części eksploatacyjne mają po 20k km (opony, hamulce) i co najciekawsze za niedużo km wypada serwis - czyli ok 1000PLN w plecy dla potencjalnego kupca.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsDzisiaj mnie jakiś Pan pytał na parkingu o moją O3, jak się sprawuje silnik i, że 1.4 by nie kupił bo...Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
mac_aaron, 52 tys to spory zjazd cenowy z jednej strony :roll:, ale z drugiej ... ciężko jest tak wypośrodkować, żeby samemu za wiele nie stracić oraz nie zniechęcić zainteresowanych. Zawsze padnie pytanie "a czemu nowy samochód do sprzedaży?" i co najmniej połowa z kupujących raczej nie uwierzy "bo się znudził i kupuję inny" i będzie szukała innego powodu, bardziej nieoficjalnego (nie twierdzę, że tutaj taki musi istnieć). W przypadku rocznego samochodu zawsze będzie to porównanie do "takiego samego, ale nówki", gdzie klient ma nowy, możliwość konfiguracji, a przy kwocie ponad 60 tys za nowego różnica powiedzmy 5 tys w dół za używkę szoku nie robi i wg mnie to żadna okazja niestety, bo dla wielu jest to kwota spokojnie do dołożenia w salonie do nówki właśnie ... lub poszukania używki z lepszym silnikem bądź wyposażeniem. Im młodszy samochód tym niestety najwięcej traci przy odsprzedaży - nie jest to żadna tajemnica.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez neoXsDzisiaj mnie jakiś Pan pytał na parkingu o moją O3, jak się sprawuje silnik i, że 1.4 by nie kupił bo...
Ja przed kupnem jak wpisałem sobie w google "silniki TSI opinie" to wyskakiwały różne rzeczy, włącznie z artykułami typu "na te silniki uważaj" i tam głównie pisano o 1.4 TSI i rozrządzie. O 1.8 czy 1.2 nie było zbytnio informacji. Przyznam, że sam się bałem kupować TSI i gdyby mi Skoda dała inny wybór w O3 to brałbym mpi no ale wyboru nie miałem. A 1.4 TSI do szczęścia nie jest mi potrzebny bo jeżdżę na tyle mało, że na moje potrzeby byłaby to tylko strata kasy, ewentualnie próba wydłużenia wirtualnego pytonga.
Btw. jeżeli Twój post Northeuszu miał być ironią, że to niby ja się ukrywam pod przykrywką "pan" i chciałem pokazać jaki to mądry zakup uczyniłem wybierają 1.2 niż 1.4 to... użytkownicy TSI chyba są przewrażliwieni xD
Te 85 KM będą głównie robiły robotę na "minus".
Co by nie było offtopu - auto sprzedaż, tylko wszystko zależy od ceny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11http://otomoto.pl/skoda-o...-C31728371.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsBtw. jeżeli Twój post Northeuszu miał być ironią...
Zamieszczone przez neoXsużytkownicy TSI chyba są przewrażliwieni xDPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoZapomniałeś o dywanikach
Zamieszczone przez lukaszc2Zapomniałeś. A poza tym nigdzie nie napisałem, że chodzi o mój samochód.
Komentarz
-
Komentarz