Zamieszczone przez nocki2
Octa RS - nieoryginalne felgi
Zwiń
X
-
nie mam pewnosci, ale zdaje sie ze ta funkcja jest realizowana czujnikami ABS przy kole, mniejsze cisnienie = mniejszy obwod kola > szybszy obrot
dla zobrazowania, wez kawalek prostego drutu i zaloz z jednej strony duze kolko, a z drugiej male - tak puszczona "oś" zacznie skrecac, bo mniejsze kolo pokonuje mnijeszy dystans
wiec zmiana felg raczej nie powinna wplywac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez danceagentMam zamiar na zimę kupić felgi poza ASO. Co się stanie ? Będzie mi się coś świecić na desce ?
nic się nie stanie
nic nie będzie świecić na desce (no może po zmianie lato/zima zima/lato - ale to normalne)kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
danceagent, dzieki bogu w skodzie tak nie jest a już w np audi tak :roll:
po zapaleniu kontrolki kasujesz ją na zegarach/przyciskiem lub vcdsemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Maicroft: Ciśnienie kołach sprawdzone. W manualu pisze jak wół, że kontrolka może się zapalić w przypadku zdjęcia koła i ponownego jego założenia lub wymiany. Dlatego ponowna kalibracja układu i po sprawie.
W ostatnim poście, źle się wyraziłem - czujnik nie miał problemu tylko wyśwetliła się lampka kontrolna wskaźnika ciśnienia.
Komentarz
-
-
Zdjecie i zalozenie tego samego kola na ta sama piaste nie powoduje zmiany jego obwodu. Taka instrukcje pisze ktos, kto nie do konca wie o co chodzi :twisted:
Bo jak wiadomo, tam nie ma czujnikow cisnienia, tylko uklad wylicza roznice w obrotach poszczegolnych kol.
Ba jesli uklad dziala tak sprytnie jak w O2, a pewnikiem tak, to smiem twierdzic ze po zmianie kol ktore byly przykladowo napompowane z 2.2/2.5 2,1/2.7 uklad moze nie upomniec sie przez dlugie kilometry pokonane po miescie z niewielkimi predkosciami.
Komentarz
-
Komentarz