u mnie w mieście przy emeryckiej jeździe jest 103 - 107, więc bez paniki ...
"Luźne" szyby boczne
Zwiń
X
-
"Luźne" szyby boczne
Cześć.
Nie znalazłem nic na ten temat, więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek.
Od zakupu autka, praktycznie zawsze jeździłem z zamkniętymi oknami więc nie zwróciłem na to uwagi. Ostatnio zamknąłem drzwi z uchyloną szybą i zauważyłem, że dość mocno "tłucze się w drzwiach. Faktycznie jest luźna w uszczelkach i lata na boki. Czy u Was jest tak samo czy to jakiś feler, z którym powinienem zgłosić się do serwisu.
Pozdrawiam
-
-
W mojej O2 FL od nowości jest podobnie - dotyczy szyb w przednich drzwiach. Więc to nie TTTM, tylko TMTM... :?Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Panowie przecież szyba w drzwiach nie jest płaska jak w oknie wystawowym lecz profilowana łukowato, i jeżeli będzie ciasno spasowana w połowie to będzie miała problem przy max zamknięciu lub będzie małoszczelna. Zobaczcie ile cm uszczelki trzyma (amortyzuje) szybę przy powiedzmy 10cm opuszczeniu szyby :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Robertos1U mnie jest to samo. Po poprawce w ASO jest trochę lepiej, stwierdzili jednak, że ten model tak ma.
Sam muszę pojechać do ASO z "dzwoniącym" boczkiem prawych przednich drzwi (przy delikatnym pstryknięciu słychać dzwonienie jakby w środku wszystko było luźne, a na wybojach hałasuje i wkurza...).
Boję się, że jak to raz rozkręcą, to już nie poskładają solidnie i będzie jeszcze gorzej.
Miałeś jakieś niekorzystne efekty rozkręcania drzwi przez ASO?
Pozdrowienia,
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfikJa u siebie trzaskam i zamykam i nic takiego co opisujecie nie występuje jedynie nie podoba mi się odgłos zamykanych drzwi. Szyby też nie są lużno zamocowane.
Edutyję posta, bo.... dzisiaj zamykałem drzwi z lekko (z 5cm) uchyloną szybą... wrażenie jest typu - szyba nie przykręcona do prowadnicy. W tym temacie to szkoda gadać. Ciekawym czy jest tak w passacie, bo jego wczesniej miałem na oku"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Ja mam tak samo. W Fabii bylo identycznie. Szyba opuszczona powiedzmy do polowy i dzwiek podczas zamykania jest bardzo osobliwy. Jakby cos latalo w drzwiach.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Ja też tak mam, od nowości, dźwięk jakby szyba wypadła :shock: , oczywiście przy uchylonej, dlatego zamykam najpierw szyby a potem drzwi po stronie pasażera tego nie ma, myślałem że to tak tylko u mnie ale wychodzi na to, że to jakaś wada któregoś elementu trzymającego szybę skoro u innych też tak jest, do aso z tym wolę nie jechać, na pewno nie naprawią, a ile przy okazji zepsują....., jakoś się przyzwyczaiłem, klima jest, rzadko się szyby otwiera 8) , a źle zamontowany brzęczący boczek byłby gorszy niż ta szyba.....
Komentarz
-
Komentarz