RS TSI - spalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Infoludek
    Drive
    • 2014
    • 75

Panowie robi sie jarmark. Problem jest wszystkich po trochu

Tych co rzucają teksty typu po co kupiłeś tsi jak tyle jeździsz
    I tych od rs co nie podają faktów tylko wchodzą w dyskusje.
    15 stron w wątku o spalaniu a tak naprawdę jakby zebrać do kupu wszystko by zmieścić w jednym...

Jutro jadę w trasę z załadowana kserokopiarka 100kg do rsa wiec dam znać o spalaniu komputera do rzeczywistego przy tankowania. Trasy nie długie 2 x 100 ale zawsze coś.

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

W czym wy macie problem z tym spalaniem :?:

Przecież nie od dziś wiadomo ze 2.0tsi pogonione po mieście spali do 15l, pogonione w trasie 10, ecodriving w trasie to pewnie z 6-7

Tak wiec litr w lewo czy w prawo to co za różnica :?:

To tylko 4 cylindry a nie 8 co by się spuszczać o każda kropelką... :roll:

A kolega namo znowu się rozbujał :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• maro rs
        Elegance
        • 2014
        • 948

piramida, powinno być:

Przecież nie od dziś wiadomo ze 2.0tsi pogonione po mieście spali do 15l, pogonione w trasie też do 15l

No chyba że mamy inną wizję "poganiania"
        "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

maro rs, no w sumie, mój klekot pogonione w trasie potrafi dyszkę spalić wiec takie Tsi tym bardziej :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Z tym max to chyba cos zbyt optymistycznie jestescie... albo tyle pali Octavia, bo Golf 17-18l robi bez problemu

Spritmonitor.de

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Maicroft, golf w mieście pogoniony pali 17-18 :?:
              W takim razie pierdołę benzynę :lol:

P.S. 250km na baku... :diabelski_usmiech

Komentarz

• maro rs
                Elegance
                • 2014
                • 948

Maicroft, 300 KM i to z haldexem jednak musi spalić więcej

Komentarz

• Infoludek
                  Drive
                  • 2014
                  • 75

Golf r przy jeździe 200-250 pali nawet 24 litry.... Info z pierwszej ręki.

A tutaj wygrzebane, info o vrs ale większość to dziadki którzy jeżdżą 10k rocznie wiec zapewne eco. Ps Pozatym jak ktoś rejestruje sie na takich stronach to nie jest dla mnie wiarygodny

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Infoludek, generalnie szybciej niż 200 się nie jeździ, wiec taka golfina nie spali więcej niż te 15-16 licząc średnią, wiadomo ze chwilowe będzie 20l i więcej ale rozchodzi się bardziej o średnią z całego baku.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

S3 300KM pali 10-12l w miescie, do czasu jak nie ma mrozow. Jazda jak zrozumialem od wlasciciela bez szalenstw.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• lu5asz
                        RS
                        • 2011
                        • 2006
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Kutwa,RSy zamawiaja i sie zastanawiaja nad spalaniem :evil:
                        Jak sie wywala ponad 100 klocków to o czym mowa,co innego ja,biedny z 1.6tdi,kazdy literek ropki liczę
                        Kondziu

OCP

Komentarz

• Infoludek
                          Drive
                          • 2014
                          • 75

Zamieszczone przez piramida
                          Infoludek, generalnie szybciej niż 200 się nie jeździ, wiec taka golfina nie spali więcej niż te 15-16 licząc średnią, wiadomo ze chwilowe będzie 20l i więcej ale rozchodzi się bardziej o średnią z całego baku.
                          Zgadza się że nie jeździ bo to nienormalne i niebezpieczne ale uwierz mi że da się spalić bak jadąc powyżej 200 non stop i mieć powyżej 20l spalanie . ( trasa S3 Szczecin ->A2 , to jest chyba jedyna trasa w Polsce gdzie jest taki mały ruch... ) oczywiście to było jednorazowe i zapewne nie do powtórki ale wymagała tego siła wyższa... ale oczywiscie ta dana nic nie wnośi do wątku zarówno RS jak i spalania Golfa R

Tak dokładnie zapomniałem o trasie A2 do Gdańska... jechałem tędy 3 miesiące temu od 21:00 jechałem cały czas ile fabryka daje moim qq+2 i wyprzedałem auto raz na 15 min...

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
                            S3 300KM pali 10-12l w miescie, do czasu jak nie ma mrozow. Jazda jak zrozumialem od wlasciciela bez szalenstw.
                            I tyle powinno palić 2.0tsi obojętnie w jakiej budzie jeżdżąc normalnie

[ Dodano: Nie 04 Sty, 15 20:22 ]
                            Infoludek, z Torunia do Gdańska tez są warunki do przewietrzenia turbo i mały ruch :szeroki_usmiech

Komentarz

• Zamieszczone przez lu5asz
                              Kutwa,RSy zamawiaja i sie zastanawiaja nad spalaniem
                              no, już 15 strona leci tego biadolenia.

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

namo, co się dziwisz, ile można jedno i to samo wałkować :wink:

Komentarz

• Tippo
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1349
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez namo
                                  Tippo, nie wiem o kim piszesz ale ja nie uskuteczniam ecodrivingu.
                                  „Co jest szczytem satyry? Cytata nie komentarz”. – M. Hemar

Zamieszczone przez namo
                                  marek106, przy mojej jeździe z dziećmi żeby się nie porzygały to ona mi ciągle poniżej dychy pokazuje. Teraz już się nawet dotarła, dodatkowo paliwo po 4 zł i to auto udaje rapida.
                                  Zamieszczone przez namo
                                  RS-ka bardzo próbuje być oszczędna dlatego trzeba dobrze dawać do pieca żeby nie było wstydu ze spalaniem poniżej 10 L/100 km.

Zamieszczone przez namo
                                  Miałem okazję jechać Focusem RS i wciskanie było bez większych modów.
                                  Ty chyba jednak nie do konca wiesz czym jeździłeś, o ile była to focus 2rs:

Ask any racing fan what's the best drivetrain layout for speed and you're sure to get one of two answers: rear-wheel drive or all-wheel drive. Front-engine, mid-engine or rear-engine, all will agree that front-wheel drive is wrong-wheel drive. But Ford set out to design the all-new Focus RS as a FWD car from the beginning. The question is: why? They know a...

Komentarz

• szplukasz
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 111

Namo biadolenia? Od tego jest forum żeby pytać. Jak widać niektóre rzeczy trzeba walkowac więcej niż kilka stron. Jak by nie te ostatnie 2 strony to żył bym w przekonaniu że rs pali 8 litrów tak jak Tobie.

z powrotem miałem 8,6 l/100km bo cisnąłem Magistralą Adriatycką do Senj a potem przez góry serpentynami aż gumy piszczały.

Komentarz

• Infoludek
                                      Drive
                                      • 2014
                                      • 75

Zamieszczone przez szplukasz
                                      Namo biadolenia? Od tego jest forum żeby pytać. Jak widać niektóre rzeczy trzeba walkowac więcej niż kilka stron. Jak by nie te ostatnie 2 strony to żył bym w przekonaniu że rs pali 8 litrów tak jak Tobie.

z powrotem miałem 8,6 l/100km bo cisnąłem Magistralą Adriatycką do Senj a potem przez góry serpentynami aż gumy piszczały.
                                      Podanie danych z jazdy po magistrali adiatyckiej troche jest bez sensu wg mnie.. to jak jakbym podał dane z trasy Zakopane - Kraków w ostani dzień ferii... nie ma to najmniejszego znaczenia

Komentarz

• nokius
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 498

Spalanie

Po jakiego grzyba kupujecie RS TSI a potem marudzicie o spalaniu :evil: trzeba było kupić 1.6 tdi i japonki z pianki :twisted:
                                        O3
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
                                        O2
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454

Komentarz

• Infoludek
                                          Drive
                                          • 2014
                                          • 75

Re: Spalanie

Zamieszczone przez nokius
                                          Po jakiego grzyba kupujecie RS TSI a potem marudzicie o spalaniu :evil: trzeba było kupić 1.6 tdi i japonki z pianki :twisted:
                                          I tutaj jest problem! Znajdz mi jeden post użytkownika vRS TSI który marudzi na spalanie? Całą atmosfere podgrzewają inni użytkownicy którzy nie mają RSa

- kto normalny kupuje takie auto co tyle pali
                                          - ja bym wybrała TDI nie TSI
                                          - w tej cenie to kupił bym Pasata który pali ...
                                          - moje 2.0 TDI pali tyle i tyle
                                          - ble ble ble

i tego typu inne teksty...

Komentarz

• maro rs
                                            Elegance
                                            • 2014
                                            • 948

No dokładnie - podanie informacji o spalaniu użytkowanego auta NIE jest biadoleniem.

Komentarz

• nokius
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 498

Zamieszczone przez Infoludek
                                              ałą atmosfere podgrzewają inni użytkownicy którzy nie mają RSa
                                              Zapomniałeś dodać że RS nie kupują ci co wolą mieć 4x4 : :twisted:
                                              O3
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
                                              O2
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454

Komentarz

• Infoludek
                                                Drive
                                                • 2014
                                                • 75

Zamieszczone przez nokius
                                                Zamieszczone przez Infoludek
                                                ałą atmosfere podgrzewają inni użytkownicy którzy nie mają RSa
                                                Zapomniałeś dodać że RS nie kupują ci co wolą mieć 4x4 : :twisted:
                                                Powiem Ci, że to moje 3 auto pierwsze Toyota Corola, Drugie QQ+2 , trzecie RS i przy mojej jeździe wiem że następne auto z przybliżoną mocą będzie musiało mieć napęd 4x4 ( jeździłem Golfem R i tam przy pełnym bucie nie było poślizgu ...) . Już w qq+2 opony przednie ( miałem napęd na przód ) wytrzymywały 1 sezon ( czyli pół roku... ) i musiałem 1200zł wykładać na nowe od drugiego roku bo zawsze te s przodu już się nie nadawały do eksploatacji po porzednim sezonie ... tak samo już wiem że będzie w vRS. Lubie przycisnąc mocno auto czy to w mieście czy na trasie, i koła mi mielą tutaj i to nawet przy 50-60 potrafią. Oczywiście jeżdżę z rozsądkiem i na uliczce osiedlowej nie jade stówką ale po Wisłostradzie, Dolince i innych większych trasach w Warszawie lubię ruszyć z miejsca mocno i agresywnie do tej 100-120 . I to mi sprawia frajdę bo dużo jeżdżę i po to auto to kupiłem, a i mi się podobało bardzo wizualnie. Ja auto kupiłem w ciągu tygodnia poszukiwań w internecie ( nie maiłem nawet modelu/marki upatrzonej ) spodobała mi się skoda RS ,pojechałem do bednarka bo wiedziałem ze ma na placu, wsiadłem ( nawet nie zrobiłem jazdy próbnej ) i kupiłem... Spalanie mnie nie interesuje dokładnie choć chętnie podzielę się dla forumowiczów dla ich wiedzy.

Komentarz

• marek106
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 221

Nikt nie biadoli. Ewentualnie Ci którym pali 8-9 litrów piszą,że o spalaniu się nie dyskutuje.
                                                  Duże spalanie to nie tylko finanse,ale też częste tankowanie. W częstych trasach może to być uciążliwe i znacząco obniżać średnią.

Komentarz

• krzyzakp
                                                    L&K
                                                    • 2013
                                                    • 1016
                                                    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Doleje wam oliwy do ognia :diabelski_usmiech
                                                    jakies 20km, w terenie zabudowanym (dla znajacych Szczecin: Struga - Gumience, przez Gdanska), jazda jak to o tej porze - bez szału, bo nie ma gdzie na dluzsza mete, ale tez bez emeryckiego rzerzenia...
                                                    6,5l w RS TDI
                                                    Wiem, krotki odcinek, jak bym sie uparł pewnie bym do 6l zszedł i mogl mowic ze pali 6l w miescie Tylko ze to specyfika Szczecina, ze mozna jezdzac lewy-prawy wyjezdzic cały bak, jezeli sie nie jedzie w szczycie i spokojnie miec te 6-7l w miescie..

Długodystansowo, jak bede sie zamykał w 6,5l to bede sie bardzo cieszył, bo jednak na autostradzie 140km/h to taka spokojna predkosc, a bedzie pewnie sie zdarzało leciec po 180 spore odcinki

Moja O3 RS

Komentarz

Pracuję...