Jakoś jeżdżę wymijając wszystko co nie jedzie na wariata i mam spalania 5.8/6.0/6.1 po trasie np 200 km.
A ja mam 4.5 l/100km :wink: i słonia w karafce. :szeroki_usmiech Wiem ile mi paliły poprzednie auta w stosunku do katalogu (prowadzę i prowadziłem dokładne statystyki) i na tej podstawie mogę stwierdzić ile mi będą palić silniki z aktualnej oferty skody i nie tylko, bo w Toyocie też wiem jak to wygląda bo mam takie auto tej firmy parę lat. To, że tobie tyle pali to nie znaczy , że mi będzie tyle palić na moich odcinkach którymi jeżdżę. A co do kultury pracy 1.6TDI, to mogę napisać jedno, silniczek chodzi jak benzyna prawie
[ Dodano: Sro 03 Gru, 14 11:28 ]
1.4tsi 8.4 robi setke 1.6tdi 10.8, jak dla mnie to nie różnica, to przepaść w osiągach
Znam dane techniczne :wink: wiem jak każdy z tych silników jeździ. Wiem co jest dla mnie dobre i ekonomiczne.
Muskać gaż żeby się zmieścić w 6??
Jakoś jeżdżę wymijając wszystko co nie jedzie na wariata i mam spalania 5.8/6.0/6.1 po trasie np 200 km.
To chyba trzeba do serwisu z moim jechać bo jak codziennie śmigam do Łodzi to poniżej 6,9 nie zejdzie, aczkolwiek przekroczyć 8 jeszcze mi się nie udało i raczej nie jestem z tych co się toczą
A mi srednia z 20kkm wyszla 7,6l/100km i watpie bym osiagnal mniej. Pierwsze 5kkm to byly okolice 8l, ale jakos uspokoilem sie troszku za kierą. Jazda mieszana, dziekuje za uwage 8)
Wosho, ja na trasie mam 4,6/5,1 trasa to 5% obecnie reszta to przedszkole-firma.. czyli 6km
po programie na niecałe 180KM skoczyło mi średnie z 5,6 na 5,9 ! ale to kwestia tego że trzeba to dodatkowe stado wyżywić
Wosho, ja na trasie mam 4,6/5,1 trasa to 5% obecnie reszta to przedszkole-firma.. czyli 6km
po programie na niecałe 180KM skoczyło mi średnie z 5,6 na 5,9 ! ale to kwestia tego że trzeba to dodatkowe stado wyżywić
A pochwal się ile Ci wychodzi z baku po tankowaniu i przeliczeniu litry przez km? :szeroki_usmiech Tylko nie zdziw się jak czar pryśnie.
hmm... to ja tak nie mam 5,6-6,5 trasa, najczesciej 6,1. Korkowe miasto 8-11. Najczesciej pod 10-ke.
^^uwierzylbym, gdybym nie wiedzial na ile starcza ten zabawkowy zbiorniczek w 1.4 tsi.
Z 2.0 TSI to juz prawie samochod elektryczny - mape stacji trzeba wozic
A to ma znaczenie, jak komuś mówisz że twoje auto pali np. na 5.6 wg kompa to w rzeczywistości pali 6 lub więcej. Więc aby wynik był miarodajny to informacja musi być rzetelna. Np moje poprzednie BXE z przebiegu 187kkm paliło średnio 5.51 l/100km na podstawie faktycznych przebiegów na baku. I to jest wynik miarodajny. :wink:
Komentarz