OIII 1.8 TSI DSG - Chip?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raffaluus
    Drive
    • 2012
    • 40

Zamieszczone przez AKa
    W temacie kręcenia CJSA- MTM ma w ofercie dwa boxy- jeden "podwykonawców"- który daje ~220KM/300NM w cenie 3490zł ze strojeniem, i autorski box MTM M-cantronic, generujący ~230/330NM w cenie 6450zł. ze strojeniem.

Cena cantronica jest zaporowa, a box "podwykonawcy" to najpewniej przebrandowany V-tech (mają ofertę robienia klocka z innymi napisami). :wink:
    Myślę, że box podwykonawców pochodzi z tego źródła
    We wrześniu na łamach Autokultu pisaliśmy o wyposażonym w turbodiesla Seacie Leónie przerobionym przez JE Design. Teraz…

Moc i moment się zgadza .Swoją drogą osiągi leona nieco słabsze niż O3 ( przynajmniej papierowo 7,5 vs 7,3 , po podniesieniu mocy 6,9 s /100 ). Wiesz może jaką funkcjonalność dają takie boxy ? Jest możliwość wyboru mocy ( 180-220 KM ) lub dostosowania parametrów do drive set up w Skodzie ? ( np. 180 KM tylko w trybie Eco , itp. ) Z góry dzieki za odpowiedź.

Komentarz

• kmink
      L&K
      • 2007
      • 1360
      • Superb III (3V3)

Chłopaki naprawdę nie wierzcie we wszystko co Wam napiszą ;-)
      Przecież to jest marketingowy bełkot...
      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• AKa
        Rider
        • 2008
        • 572
        • Mercedes-Benz

kmink, no właśnie- co katalog to inne dane. A3, Leon, Octa- ta sama skrzynia, ten sam silnik, porównywalna waga- a każde dane z dupy za przeproszeniem wzięte. :wink:

Ale boxa to sobie zamontuję, przynajmniej na próbę- pozostaje kwestia tylko "kiedy". Bo z chipsami będzie zapewne problem.
        Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez AKa

Ale boxa to sobie zamontuję, przynajmniej na próbę- pozostaje kwestia tylko "kiedy". Bo z chipsami będzie zapewne problem.
          zapewne już nie długo :wink:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• AKa
            Rider
            • 2008
            • 572
            • Mercedes-Benz

Zobaczymy czy zwrócą mi kaucję za mieszkanie za trzy miesiące. :diabelski_usmiech

Albo czy popchnę Zenithy 18" z O2 RS. :wink:

[ Dodano: Wto 11 Lut, 14 18:27 ]
            Panowie! EA888 złamane- dokonało tego APR.

Stage1- 245KM/390NM. :twisted:
            Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• wozhd
              Ambiente
              • 2013
              • 103

Zamieszczone przez AKa
              Zobaczymy czy zwrócą mi kaucję za mieszkanie za trzy miesiące. :diabelski_usmiech

Albo czy popchnę Zenithy 18" z O2 RS. :wink:

[ Dodano: Wto 11 Lut, 14 18:27 ]
              Panowie! EA888 złamane- dokonało tego APR.

Stage1- 245KM/390NM. :twisted:
              Na stronie mają jakieś urządzenie pokazane i że ponoć można to łatwo zdjąć, z związku z czym rodzi się pytanie czy to Box jest czy jednak soft sterownika zmieniają, jeżeli soft to w jaki sposób wracamy do fabrycznych ustawień?

p.s. Na tej stronie można ponoć wybrać polskiego przedstawiciela w Częstochowie
              O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• AKa
                Rider
                • 2008
                • 572
                • Mercedes-Benz

Odkopuję temat. Bo dyskusja rozgorzała na dobre w temacie o 2.0, a ja zaboxowałem 1.8. Wykres wkleję, jak zeskanuję. Tak czy owak- jestem zadowolony.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• Leniwiec
                  Rider
                  • 2009
                  • 624
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

AKa, możesz coś napisać więcej szczegółów, zanim wykres zeskanujesz?
                  Bo biję się z myślami o zaboxowaniu od dłuższego czasu, ale nie wiem jaki faktycznie efekt to daje.
                  Kiedy to zrobiłeś i ile już przejechałeś?
                  Pozdro

Komentarz

• AKa
                    Rider
                    • 2008
                    • 572
                    • Mercedes-Benz

Troche napisałem w temacie o 2.0tfsi, było zdjecie boxa i inne ciekawostki.
                    Założyłem po pierwszym przeglądzie- cos koło 28kkm- teraz mam 32kkm. Jedynym mankamentem jest to, że musowo muszę zalewać 98. Spalanie delikatnie wzrosło, ale te pol litra tyłka nie urywa.
                    Wykres wklejony jest tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1442603

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• Leniwiec
                      Rider
                      • 2009
                      • 624
                      • Octavia IV (NX3)
                      • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Przyznaje bez bicia, że nie czytałem wątku o chipowaniu 2.0 skoro go nie mam
                      Który to temat tak w ogóle? Bo nie mogę się doszukać, a interesuje mnie jakie wrażenia masz w praktyce po jego dołożeniu. To box Vtecha?
                      Pozdro

Komentarz

• AKa
                        Rider
                        • 2008
                        • 572
                        • Mercedes-Benz

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74372 to temat o 2.0.

Wykres wkleiłem i podałem adres.

A wrażenia- do zwyklewy wyprzedzania bez ciśnienia nie trzeba redukować i poprawiło sie odejście. box jest od CPA-chiptuning.de
                        W praktyce- jest tylko jeden moment, kiedy mogło by byc poprawione- jazda na zimnym przy 1600obr/min- tak jakby nie mógł sie zdecydować jak ma jechac- ale przy 1500 i 1700 objawu nie ma, a po osiągnięciu ~65*C na obiegu cieczy- ustępuje. Ale nie dam sobie uciąć głowy, czy to nie występowało juz wczesniej. Tak czy owak- błędów brak.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

Pracuję...