Odświeżę, aby nie zakładać nowego tematu.
Mam już założone nakładki na pedały ale chciałbym dodatkowo zamontować podstopnicę.
W serwisie VW dostałem wydruk, iż obecnie są dwa modele dla Golfa 7, koszt 107 zł brutto:
1. 5Q1 864 551 > D - 08-04.2013 - 06.03.2016
2. 5Q1 864 551 A > D - 07.03.2016 - obecnie
Zarówno w VW ani w Skodzie nie wiedzą, która będzie pasować do O3 MY2016 i nie mają na miejscu ani jednego egzemplarza. Niestety nie można zamówić 2 i zwrócić 1.
Dodatkowo mam pytanie do tych co już ją mają jak wygląda montaż w O3?
porady dla tych co będą montować:
1) sprzęgło i hamulec założenie to pestka wyciągamy stare wkładamy nowe na wcisk
2) z gazem więcej problemów bo trzeba na stary założyć naciągnąć co jest trudne bo mało miejsca trochę mi to zajęło ale najłatwiej zacząć od spodu pedału i potem nasunąć do góry da się to zrobić na spokojnie
3) podstopnica okazała się prostsza i szybsza do założenia niż gaz przynajmniej w moim przypadku nic nie rozbierałem po prostu starą wyciągnąłem trochę na siłę odginając plastik boczny na szczęście jest dosyć giętki i w miarę luźny nic się przy tym nie uszkodziło i jakoś to poszło gorzej było założyć nową radzę odgiąć plastik boczny do góry nasunąć od prawej strony do lewej podstopnicę wsunąć w odpowiednie otwory potem puścić plastik i mamy ten plastik na boku podstopnicy teraz trzeba ten boczny plastik wsunąć w szparę na wierzchu podstopnicy to jest najtrudniejsze mi się to udało bez żadnych strat tylko palce trochę bolały jak ten boczny plastik wszedł w szparę na wierzchu podstopnicy to była ona idealnie wpięta i wygląda świetnie nie chciało mi się nic rozbierać myślałem że będzie gorzej ale jakoś się udało
ps. dużo ci wezmą za ewentualny montaż? Jak nie przyjmą zwrotki?
A jak ustalisz jaka będzie pasowała daj znać - chętnie uzupełnie nakładki o podstopnicę
Mam cichą nadzieję, że Bednarek założy gratis taki bzdet. Jak dokupiłem opis modelu na klapę TSI. To wymyli, odtłuścili i założyli znaczek gratis - operacja 15 minut.
Na jutro jestem umówiony na montaż, jeśli przyjadą z Poznania + tuning kluczyków (ale to już zmienię sobie sam - zestaw z torx 7 już zakupiony). Szczegóły podam w swoim showroom po montażu jeśli się powiedzie. Kuszą mnie jeszcze czarne nakładki na lusterka (koszt 191 zł).
Odświeżę, aby nie zakładać nowego tematu.
Mam już założone nakładki na pedały ale chciałbym dodatkowo zamontować podstopnicę.
W serwisie VW dostałem wydruk, iż obecnie są dwa modele dla Golfa 7, koszt 107 zł brutto:
1. 5Q1 864 551 > D - 08-04.2013 - 06.03.2016
2. 5Q1 864 551 A > D - 07.03.2016 - obecnie
Zarówno w VW ani w Skodzie nie wiedzą, która będzie pasować do O3 MY2016 i nie mają na miejscu ani jednego egzemplarza. Niestety nie można zamówić 2 i zwrócić 1.
Dodatkowo mam pytanie do tych co już ją mają jak wygląda montaż w O3?
I którą w końcu zamontowali podstopnicę? Z końcówką A. Moja octa to MY2017. Wstępnie u mnie Wimar pisał ten pierwszy numer ????
EDIT: Przy okazji mam pytanie czy akcesoryjne nakładki na pedały dostępne w salonach są takie same jak te z vRS? Czy nie są w czymś gorsze? Może lepiej polować na używki na allegro, te w salonie kosztują niecałe 250 zł.
LEMUR_,
Dziękuję bardzo za odpowiedź, takie zamówię
Przy okazji mam pytanie czy akcesoryjne nakładki na pedały dostępne w salonach są takie same jak te z vRS? Czy nie są w czymś gorsze? Może lepiej polować na używki na allegro, te w salonie kosztują niecałe 250 zł.
koszt ok 190zł z dostawą - skąd taka różnica w porównaniu do ASO gdzie same ankłądki na 2 pedały kosztują ok 300zł?
Czy jakoś jest ta sama?
Pomógł by mi ktoś z montażem z doswiadczeniem ok 10-20 lutego w Wa-wie na białołęce (nie chciałbym pourywać zaczepów od podstopnicy)?
skąd taka różnica w porównaniu do ASO gdzie same ankłądki na 2 pedały kosztują ok 300zł?
Bo to nie są oryginały tylko zamienniki. Zapewne z Chin.
Dużo taniej kupisz te same na Aliexpress. Z tym, że będziesz musiał na nie poczekać około 3 tygodnie.
Proszę:
Przyjąłem, że dolar po 4 zł i wychodzi około 72 zł z przesyłką. Na forum kilka osób zakładało już nakładki z Chin, Ja tez takie zakładałem i jakość ich jest dobra.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Jeszcze nigdy na Aliexpress nei kupowałem na czasie mi nie zależy i tak na wiosnę modzik miałbyć zrobiony - nie bardzo wiem jak po tym Ali sie poruszać zamówić i zapłacić ale moze dam radę...
w sumie chyba jednak wolałym szybciej kupić i w PL.
Jest jeszcze jakaś opcja poza ASO i Allegro na takie nakładki pedałów DSG + podstopnica do O3 - jestem z Wa-wy
W ASO SKODA same nakłądki na 2 pedały kosztują 300zł, a podstopnicę nawet nie widziałem, żeby mieli.
Nawet uwzgledniajac jakiś tam rabat 15% to i tak ok 250zł to duzo za 2 nakładki bez podstopnicy - więc na tą chwilę zostaje mi chyba do rozważenia ta opcjaz z allegro komplet 190zł jeśli jakosć jest dobra.
w sumie chyba jednak wolałym szybciej kupić i w PL
Ja Ci kupię. Zaoszczędzoną kasę wydaj na podświetlenie nóg jeśli nie masz.
Oferta PW.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
w sumie chyba jednak wolałym szybciej kupić i w PL.
Jest jeszcze jakaś opcja poza ASO i Allegro na takie nakładki pedałów DSG + podstopnica do O3 - jestem z Wa-wy
W ASO SKODA same nakłądki na 2 pedały kosztują 300zł, a podstopnicę nawet nie widziałem, żeby mieli.
Nawet uwzgledniajac jakiś tam rabat 15% to i tak ok 250zł to duzo za 2 nakładki bez podstopnicy - więc na tą chwilę zostaje mi chyba do rozważenia ta opcjaz z allegro komplet 190zł jeśli jakosć jest dobra.
Ja nie polecam, mam taki komplet z ali za w sumie 70 zł i nie polecam. Podstopnica wydaje się ok, ale nakładki badzuewie w porównaniu do oryginału. Porównywałem w Skodzie i są dużo miększe i brzydsze.
Możesz podjechać i obejrzeć, jeszcze ich nie sprzedałem
cena do zaakcetpowania nawet jak tylko podstopnica przejdzie, wiec zaryzykowałem - kolega pomógł z zamówieniem.
Jak pedały będą słabe to kiedyś po uzbieraniu na ori podjedzie się do ASO :-)
Komentarz