Nakładki z O2 są zupełnie inne niż w O3
Nakładki na pedały...
Zwiń
X
-
Odświeżę, aby nie zakładać nowego tematu.
Mam już założone nakładki na pedały ale chciałbym dodatkowo zamontować podstopnicę.
W serwisie VW dostałem wydruk, iż obecnie są dwa modele dla Golfa 7, koszt 107 zł brutto:
1. 5Q1 864 551 > D - 08-04.2013 - 06.03.2016
2. 5Q1 864 551 A > D - 07.03.2016 - obecnie
Zarówno w VW ani w Skodzie nie wiedzą, która będzie pasować do O3 MY2016 i nie mają na miejscu ani jednego egzemplarza. Niestety nie można zamówić 2 i zwrócić 1.
Dodatkowo mam pytanie do tych co już ją mają jak wygląda montaż w O3?
Komentarz
-
-
Reidak, tutaj masz "szczątkowy" opis montażu
na forum Leona masz opis http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=90&t=44245
porady dla tych co będą montować:
1) sprzęgło i hamulec założenie to pestka wyciągamy stare wkładamy nowe na wcisk
2) z gazem więcej problemów bo trzeba na stary założyć naciągnąć co jest trudne bo mało miejsca trochę mi to zajęło ale najłatwiej zacząć od spodu pedału i potem nasunąć do góry da się to zrobić na spokojnie
3) podstopnica okazała się prostsza i szybsza do założenia niż gaz przynajmniej w moim przypadku nic nie rozbierałem po prostu starą wyciągnąłem trochę na siłę odginając plastik boczny na szczęście jest dosyć giętki i w miarę luźny nic się przy tym nie uszkodziło i jakoś to poszło gorzej było założyć nową radzę odgiąć plastik boczny do góry nasunąć od prawej strony do lewej podstopnicę wsunąć w odpowiednie otwory potem puścić plastik i mamy ten plastik na boku podstopnicy teraz trzeba ten boczny plastik wsunąć w szparę na wierzchu podstopnicy to jest najtrudniejsze mi się to udało bez żadnych strat tylko palce trochę bolały jak ten boczny plastik wszedł w szparę na wierzchu podstopnicy to była ona idealnie wpięta i wygląda świetnie nie chciało mi się nic rozbierać myślałem że będzie gorzej ale jakoś się udało
A jak ustalisz jaka będzie pasowała daj znać - chętnie uzupełnie nakładki o podstopnicę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ReidakOdświeżę, aby nie zakładać nowego tematu.
Mam już założone nakładki na pedały ale chciałbym dodatkowo zamontować podstopnicę.
W serwisie VW dostałem wydruk, iż obecnie są dwa modele dla Golfa 7, koszt 107 zł brutto:
1. 5Q1 864 551 > D - 08-04.2013 - 06.03.2016
2. 5Q1 864 551 A > D - 07.03.2016 - obecnie
Zarówno w VW ani w Skodzie nie wiedzą, która będzie pasować do O3 MY2016 i nie mają na miejscu ani jednego egzemplarza. Niestety nie można zamówić 2 i zwrócić 1.
Dodatkowo mam pytanie do tych co już ją mają jak wygląda montaż w O3?
EDIT: Przy okazji mam pytanie czy akcesoryjne nakładki na pedały dostępne w salonach są takie same jak te z vRS? Czy nie są w czymś gorsze? Może lepiej polować na używki na allegro, te w salonie kosztują niecałe 250 zł.
Komentarz
-
-
planuję kupić i załozyć podstopnicę i nakładki na pedały (DSG) do O3 2016r.
Mam pytanko czy śmiało mogę zamiać taki zestaw:
koszt ok 190zł z dostawą - skąd taka różnica w porównaniu do ASO gdzie same ankłądki na 2 pedały kosztują ok 300zł?
Czy jakoś jest ta sama?
Pomógł by mi ktoś z montażem z doswiadczeniem ok 10-20 lutego w Wa-wie na białołęce (nie chciałbym pourywać zaczepów od podstopnicy)?SewerWa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sewerwa Zobacz wpisskąd taka różnica w porównaniu do ASO gdzie same ankłądki na 2 pedały kosztują ok 300zł?
Dużo taniej kupisz te same na Aliexpress. Z tym, że będziesz musiał na nie poczekać około 3 tygodnie.
Proszę:
Przyjąłem, że dolar po 4 zł i wychodzi około 72 zł z przesyłką. Na forum kilka osób zakładało już nakładki z Chin, Ja tez takie zakładałem i jakość ich jest dobra.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
w sumie chyba jednak wolałym szybciej kupić i w PL.
Jest jeszcze jakaś opcja poza ASO i Allegro na takie nakładki pedałów DSG + podstopnica do O3 - jestem z Wa-wy
W ASO SKODA same nakłądki na 2 pedały kosztują 300zł, a podstopnicę nawet nie widziałem, żeby mieli.
Nawet uwzgledniajac jakiś tam rabat 15% to i tak ok 250zł to duzo za 2 nakładki bez podstopnicy - więc na tą chwilę zostaje mi chyba do rozważenia ta opcjaz z allegro komplet 190zł jeśli jakosć jest dobra.SewerWa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sewerwa Zobacz wpisJeszcze nigdy na Aliexpress nei kupowałem na czasie mi nie zależyZamieszczone przez Sewerwa Zobacz wpisw sumie chyba jednak wolałym szybciej kupić i w PL
Oferta PW.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sewerwaw sumie chyba jednak wolałym szybciej kupić i w PL.
Jest jeszcze jakaś opcja poza ASO i Allegro na takie nakładki pedałów DSG + podstopnica do O3 - jestem z Wa-wy
W ASO SKODA same nakłądki na 2 pedały kosztują 300zł, a podstopnicę nawet nie widziałem, żeby mieli.
Nawet uwzgledniajac jakiś tam rabat 15% to i tak ok 250zł to duzo za 2 nakładki bez podstopnicy - więc na tą chwilę zostaje mi chyba do rozważenia ta opcjaz z allegro komplet 190zł jeśli jakosć jest dobra.
Możesz podjechać i obejrzeć, jeszcze ich nie sprzedałem
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Korek91 Zobacz wpisA orientuje się ktoś ile do automata w ASO ?
Komentarz
-
Komentarz