Witam, tak jak było w planie, wydech został założony w piątek w mg motorsport....jeżeli chodzi o pierwsze wrażenia to jestem naprawdę zadowolony, przede wszystkim dwie strony teraz działają tak jak powinny, auto nabrało innej barwy głosu w pozytywnym znaczeniu i przyznam szczerze nie spodziewałem się czegoś takiego w klekocie, jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy to wydaję mi się że auto minimalnie ale jednak odczuwalnie lepiej reaguje na gaz ( gość tłumaczył mi że średnica wydechu zwiększyła się i przez to lepiej spaliny odprowadza z turbiny ). W przyszłym tygodniu będę miał okazję zmierzyć auto na hamowni także będzie bardziej dokładny obraz....jeżeli chodzi o zdjęcia to chętnie zrobię ale jak przestanie padać...
ps.
przy okazji odkryłem że mimo tego że klekot i w manualu to magiczny guziczek pod pedałem gazu działa i to bardzo fajnie... :-)
Witam, tak jak było w planie, wydech został założony w piątek w mg motorsport....jeżeli chodzi o pierwsze wrażenia to jestem naprawdę zadowolony, przede wszystkim dwie strony teraz działają tak jak powinny, auto nabrało innej barwy głosu w pozytywnym znaczeniu i przyznam szczerze nie spodziewałem się czegoś takiego w klekocie, jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy to wydaję mi się że auto minimalnie ale jednak odczuwalnie lepiej reaguje na gaz ( gość tłumaczył mi że średnica wydechu zwiększyła się i przez to lepiej spaliny odprowadza z turbiny ). W przyszłym tygodniu będę miał okazję zmierzyć auto na hamowni także będzie bardziej dokładny obraz....jeżeli chodzi o zdjęcia to chętnie zrobię ale jak przestanie padać...
ps.
przy okazji odkryłem że mimo tego że klekot i w manualu to magiczny guziczek pod pedałem gazu działa i to bardzo fajnie... :-)
Ciekawe newsy, sie ośmiele i zapytam o koszt imprezy?
Koszt to 2600 z montażem, na własną rękę musisz dokupić końcówkę od silnika benzynowego z tego względu że w klekocie prawa jest krótsza od lewej i nie łapie spalin
[ Dodano: Sro 01 Kwi, 15 15:32 ]
Zamieszczone przez adamwo
A właśnie do czego jest ten magiczny guziczek ? Czy to nie czujnik pełnego wciśnięcia gazu aby front assist nie działał wtedy ?
Myślałem że to lipa tak samo jak i VRS MODE niby ustawianie charakterystyki silnika a tu jednak nie do końca bo na trybie eko jedziesz jak klockiem, auto mimo pełnego gazu przyspiesza ale bez emocji, dopiero wciśnięcie buziczka pokazuje różnice i wtedy jedzie jak na trybie sport
Koszt to 2600 z montażem, na własną rękę musisz dokupić końcówkę od silnika benzynowego z tego względu że w klekocie prawa jest krótsza od lewej i nie łapie spalin
t
Dzięki, tak mi chodzi po głowie komplecik "wydech+chip", ale chipa niestety gwarancja blokuje.
Planowałem dzisiaj wizyte na hamowni, ale panowie z CS zrobili sobie wolne.
Już zrobiony 212 KM i 450 Nm :lol:
.po sofcie zmieniłem jeszcze wydech i wrzuciłem wkładkę filtra BMC i w tym tygodniu jeszcze raz będę hamował, emocji się nie spodziewam ale tak dla czystej ciekawości chcę sprawdzić czy coś się zmieni
maro rs miałem nadzieję na więcej ale z drugiej strony podobno wynik 106 KM z jednego litra nie jest zły, tak bardziej obrazowo, brat ma w 535d 313KM i 650 Nm i przyznam szczerze że ostatnio miał kłopot żeby mnie na prostej dogonić
dodam że zmierzona seria na hamowni wyszła idealnie jak producent podaje w danych fabrycznych także gratisów nie było żadnych
Komentarz