400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Golas27
    Co do kobiet to moja zona na tyle sie przyzwyczaila ze mna jezdzic ze teraz jak jedziemy w trase to predzej ja niz mnie szlag trafia ja wlecze sie jakis autobus czy to traktor itp. wiec pewnie Twoja kobieta tez przywyknela z Toba jezdzic.
    Moja jeździ ze mną już 9 lat i się nie przyzwyczaiła.
    Zamieszczone przez marlena
    Do każdego stylu jazdy jako pasażer idzie się przyzwyczaić Tylko coś mojemu mężowi nie idzie, bo ciągle mi "gdera" jak jadę
    Mi też marudzi (dziewczyna co by nie było wątpliwości ) jak się "odprężam" czasami za kółkiem. :lol:

Co do tematu to dziś pognębiłem kolesia w G4 TDI (90KM).
    Minę miał nie tęgą gdy go wyprzedzałem, po tym jak drogowcy nas spowolnili.
    No ale to było kopanie leżącego. ops:
    W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Purchawa, a co teraz masz jeśli wolno spytać ?
      Bylo na forum. Takie tam V8 5,7 hemi w duzej opakowce.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Zamieszczone przez Purchawa
        Takie tam V8 5,7 hemi w duzej opakowce.
        a jest temat w nasze auta, kurde chetnie bym poogladal :!:

Komentarz

• Karql
          L&K
          • 2010
          • 1124

Moze Ci przejdzie, masz 23 lata?! Wiec prawko z 5 moze 6, ja mam 11 i wcale nie uwazam zebym mial prawko "jakis czas", dla mnie wrecz to krotko.
          Z samochodami miałem styczność od małego już jako taki brzdąc siedziałem ojcowi na kolanach i kierowałem, jak byłem starszy to na wsi mieliśmy sporo takich nieuczęszczanych dróg to też się trochę jeździło, czasem też się udało bratu auto buchnąć i jechać do sąsiedniej wioski. Pamiętam te czasy jeszcze w gimnazjum jak się laski cieszyły jak się do nich polonezem przyjechało :twisted: Z motorem było tak samo, ledwo dostawałem do podnóżek nie mówiąc od ziemi. Opierałem go o płot jakoś wsiadałem na niego i ruszałem, jak chciałem się zatrzymać to też musiałem jakąś ścianę znaleźć czy coś

Nie zrozum mnie źle. Chodziło mi po prostu o to, że tyle czasu mam już do czynienia z samochodami, że normalnym ludziom po takim czasie już przechodziła dynamiczna jazda, a u mnie się to na razie nie zapowiada

Zamieszczone przez Udesky
          Co do tematu to dziś pognębiłem kolesia w G4 TDI (90KM).
          Minę miał nie tęgą gdy go wyprzedzałem, po tym jak drogowcy nas spowolnili.
          No ale to było kopanie leżącego.
          Ja o słabszych autach nawet nie piszę, bo z tego nie ma satysfakcji, a na podobnej mocy czy mocniejsze, które by się chciały próbować trafiam bardzo rzadko

Chociaż ostatnio trochę byłem zaskoczony. Nikogo nie było przede mną to wystrzeliłem się z Ronda Grzegórzeckiego w stronę Mogilskiego fajnie się tam jedzie, bo są 3 pasy i nowy asfalt. Cisnę, a tu ni stąd ni zowąd wyprzedza mnie siwy dziadziuś, wyjechał trochę przede mnie, a tam 330xd, ale nie wiem czy nie po jakiś chipie, bo na prawdę dobrze mu jechała, dopiero na zakręcie mu dałem radę.

Odnośnie jeszcze tego co wcześniej pisaliście, to też strasznie nie lubię napinaczy Ja jak się z kimś mierzę to robię to dla zabawy, a nie z walki o honor Nie raz zdarzało mi się, że na trasie np. na dwupasmówce ścigałem się z kimś, ale później zjechałem na prawy poczekałem na niego ustawialiśmy się na równo to pokazałem mu kciuka czy jakiś uśmiech w ramach podziękowania z dobrą zabawę. To są jednak sporadyczne przypadki przeważnie jak się kogoś objedzie, to czerwony jak burak i nawet się w twoją stronę nie popatrzy
          Było: 117,5KM / 238,9 Nm
          Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Zamieszczone przez Karql
            Z samochodami miałem styczność od małego już jako taki brzdąc siedziałem ojcowi na kolanach i kierowałem,
            stad sie wlasnie bierze zainteresowanie autami i czerpanie przyjemnosci z jazdy, chyba kazdy z nas tak mial :wink:

Komentarz

• Karql
              L&K
              • 2010
              • 1124

chyba kazdy z nas tak mial
              Właśnie tutaj jest ból, że chyba nie Znam masę ludzi, którzy pierwszy kontakt z autem mieli na kursach prawa jazdy. Później idzie fama, że ulewają itp. (nie mówię, że tak nie jest, ale na pewno to nie jest proceder na taką skalę jak się mówi), ale jak ktoś kto miał styczność z samochodem 30 godzin może się nauczyć jeździć. Po takim stażu można mniej więcej nauczyć się puszczać sprzęgło i zmieniać biegi, ale nie jazdy. No, ale nie róbmy off topa
              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• tomek
                L&K
                • 2005
                • 1078

A6 C6 avant 3.0 TDI quattro 233KM@260KM. 0-150 praktycznie równo. Na starci minimalnie straciłem przez trakcję, ale pożniej stratę pół długości samochodu odrabiałem
                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Coke
                  Elegance
                  • 2010
                  • 771
                  • Octavia II (1Z3)
                  • AUM 1.8 20VT 150 KM
                  • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

dziś na zlocie:

Ja vs Golf 4 1,9 TDI 110 KM + program 145 KM = na 400 m wygrał golf o jakąś długość, generalnie nie było tragedii

Ja vs Audi Coupe 2.3 136 KM = wygrałem o półtorej długości (koniki chyba trochę pouciekały z audiczki + jechał z pasażerem)
                  Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• looker
                    RS
                    • 2008
                    • 1886
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Coke, a Ty w SDI jechałeś ??? :shock:
                    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Krzylu
                      Rider
                      • 2008
                      • 256

Zamieszczone przez looker
                      Coke, a Ty w SDI jechałeś ??? :shock:

Lanos tak mieszał 8)

Komentarz

• Coke
                        Elegance
                        • 2010
                        • 771
                        • Octavia II (1Z3)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM
                        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

aa i bym zapomniał w drodze powrotnej ze zlotu siadłem na zderzak Mercedesowi CLK mk1 Cabrio 200 2.0 136 KM z dwoma gośćmi na pokładzie, nieznacznie ale pociskałem ich na 2, 3 i 4 biegu aż musieli uznać wyższość lanosa i zajęli prawy pas nie nacieszyłem się jednak długo bo jakby spod ziemi wyskoczył CLK Cabrio w nowszej budzie i przy 200 mnie wyprzedził....... cóż, zawsze się znajdzie mocniejszy ;P

Komentarz

• Ficu
                          Rider
                          • 2010
                          • 395

Kolego, masz może jakiś opis tego Lanosa?
                          Sam mam stycznośc z Daewoo i to co piszesz wydaje mi się mało realne, pomimo krótkiej skrzyni, na której nie doszedłbyś przy 100 koniach do 200 na godizne
                          Auto-shop4x4
                          Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ficu, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=46946&start=0
                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Ficu
                              Rider
                              • 2010
                              • 395

Dzięki Mihau, tak czytam, czytam i nadal nie dowierzam..
                              Auto-shop4x4
                              Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• misiekwaw
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7715
                                • Ford

Zamieszczone przez Ficu
                                przyzwyczaj się, taki lokalny s-f :szeroki_usmiech
                                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                http://www.disi-tune.pl
                                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                Był WRX
                                Była Octa

Komentarz

• Mihau
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7460
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                  Zamieszczone przez Ficu
                                  przyzwyczaj się, taki lokalny s-f
                                  To taki Robert Burneika w samochodzie. Jest siła, jest moc! :zlosnik1:
                                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• sesik
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 2165

Zamieszczone przez Mihau
                                    Zamieszczone przez Ficu
                                    przyzwyczaj się, taki lokalny s-f
                                    To taki Robert Burneika w samochodzie. Jest siła, jest moc! :zlosnik1:
                                    Ale Robert nie opowiada bajek, a jego sukcesy są dość imponujące :diabelski_usmiech
                                    Best ET = 13.666
                                    Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                    PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• _tm_
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2333
                                      • Superb III (3V3)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Ficu
                                      przyzwyczaj się, taki lokalny s-f :szeroki_usmiech
                                      Dobre :szeroki_usmiech. Ze wskazaniem na "f" :diabelski_usmiech. Chyba na każdym forum musi się trafić chociaż jeden taki bajkopisarz :diabelski_usmiech.
                                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                      -------------------------------------------------------------------------
                                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• looker
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1886
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Coke
                                        wygrał golf o jakąś długość, generalnie nie było tragedii
                                        Na 1/4 mili to jednak jest tragedia...
                                        Ogólny szacun za optymizm drogowy i być może technikę startów.
                                        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Coke
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 771
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Ficu
                                          wszystkie opisane tu sytuacje są prawdziwe z udziałem tego auta, a niedowiarkami jakoś się nie przejmuję

Co do tego jak on to robi:
                                          Lanos ma silnik 1.6 16V VGIS (zmienna długość kolektora dolotowego) DOHC, zamontowaną ma sportową wkładkę filtra powietrza i wynik z hamowni 109 KM.
                                          Kolejna rzecz to że jeździ na węższych niż fabrycznie oponach bo 165 zamiast 185 co już powoduje znacznie mniejsze opory podczas przyspieszania.
                                          No i ostatnia sprawa ma świeżo wymienione wszystkie filtry, paski i płyny na oryginałach, zdrowy silnik z niedużym przebiegiem i lata na stałe bez koła zapasowego więc jest odrobinę lżejszy niż normalnie.

Co do osiągania szybkości 201 - 202 km/h miałem 6 km prostej + nachylenie terenu było delikatnie w dół więc udało się tyle pojechać mimo że miał 6300 obr.

p.s generalnie dziwie się wszystkim komentarzom że niby opowiadam bajki, jak się czegoś nie widziało to nie powinno się posądzać że to napewno nieprawda. Odpuszczę sobie wpisywanie killów w tym temacie bo WSZYSTKOWIEDZĄCY i tak mają swoje zdanie choć kompletnie bzdurne.

Przede wszystkim odpowiedzcie sobie na pytanie - POCO miałbym wpisywać na forum internetowym opowieści zmyślone o tym jak to killuje lanosem? Tak na logikę o ile ktoś ją tu posiada z komentujących żwawo moje jakoby "bajkopisarstwo". Gdybym miał sobie fantazjować to bym napisał że jeżdże fabią 1,2 htp na stożku, czipie i wydechu i objeżdżam octavki 1,8 tsi. Ale tego jednak nie robię tak więc zobaczcie że wasze komentarze są nie na miejscu i niezbyt miłe bo nieprawdziwe.

Komentarz

• _tm_
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 2333
                                            • Superb III (3V3)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Coke
                                            lata na stałe bez koła zapasowego więc jest odrobinę lżejszy niż normalnie.
                                            O, to to, chłopaki, wyjmujemy na stałe koła zapasowe :szeroki_usmiech. Teraz wiemy na czym polega sekret tego Lanosa :hammer. Misiek, jak wyjmę koło to na 100% wciągnę Twojego MPS-a . Kurde, właśnie sobie uświadomiłem, że Yeti od nowości nie ma koła zapasowego - ale to musi być rakieta 1

Zamieszczone przez Coke
                                            bajkopisażem
                                            pisarzem ad:
                                            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                            -------------------------------------------------------------------------
                                            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• krzysiek13
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1155

Coke, podjedź gdzieś na złom go dokładnie zważyć :idea: Może diabeł tkwi w masie :diabelski_usmiech
                                              Octavia

Komentarz

• Coke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 771
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez _tm_
                                                Zamieszczone przez Coke
                                                lata na stałe bez koła zapasowego więc jest odrobinę lżejszy niż normalnie.
                                                O, to to, chłopaki, wyjmujemy na stałe koła zapasowe :szeroki_usmiech. Teraz wiemy na czym polega sekret tego Lanosa :hammer. Misiek, jak wyjmę koło to na 100% wciągnę Twojego MPS-a . Kurde, właśnie sobie uświadomiłem, że Yeti od nowości nie ma koła zapasowego - ale to musi być rakieta 1

Zamieszczone przez Coke
                                                bajkopisażem
                                                pisarzem ad:
                                                widzę że nie masz zamiaru wydorośleć, trudno. Napisałem że brak zapasówki to tylko jeden z kilku czynników wspomagających to jak to auto rusza chociażby na starcie i jak sobie radzi później. A żeby nie być gołosłownym kiedy ścigałem się jeszcze civickiem na 1/4 mili na zlotach to robiłem porównania z kołem i bez koła oraz półki i były różnice w czasach. Może nie jakieś spektakularne bo to na poziomie 18,40 a 18,60 ale powtarzalne. Kiedy auto nie ma zbyt dużo mocy, a tu jest raptem 109 KM to każde kilogramy się liczą.

A pomysł ze zważeniem auta dobry

Komentarz

• krzysiek13
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1155

Zamieszczone przez Coke
                                                  A pomysł ze zważeniem auta dobry
                                                  No jasne, że dobry. Oczywiście to inna liga niż lanos, :lol: ale niedawno miałem okazję pomacać samochód oraz porozmawiać z właścicielem - opel speedster turbo. 200KM nie jest imponującym wynikiem, ale dzięki masie... 4,9 do setki :shock:
                                                  Octavia

Komentarz

• sew1981
                                                    RS
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2009
                                                    • 10918
                                                    • Fiat

Audi 2.3 i MB 2.0 o mocy 136 koni....Masa, wiek, itp.
                                                    Czemu niby wyprzedzenie ich lżejszym i ciut słabszym lanosem uważacie za bujde?
                                                    Nie widzę w tym nic nierealnego do wykonania.
                                                    Dajcie Cokowi spokój, bo uważam że trochę przesadzacie z tymi głupimi komentarzami.
                                                    _tm_, a w Twoim tekstach to już w ogóle wychodzą jakieś personalne zaszłości chyba i sprzeczki z Coke.
                                                    Proponuje wrócić do normalnego tonu tego topicu :wink:
                                                    Coke, opisuj dalej swoje poczynania, niektórzy to jednak traktują poważnie.
                                                    A co do prędkości ponad 200 lanosem, to nie szalej tak, bo jakaś masakra się wydarzy :wink:

Komentarz

Pracuję...