400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sesik
    RS
    • 2006
    • 2165

Było ciężko ale wczoraj objechałem, ledwo, lanosa z dumnym napisem sport :diabelski_usmiech
    Best ET = 13.666
    Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
    PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Waciak
      Ambiente
      • 2010
      • 173

Kiedyś już to pisałem, ale czytając ten wątek muszę ponownie to umieścić
      Wg nauki zwanej fizyką aby osiągnąć/przełamać granicę 200 km/h potrzeba w aucie osobowym/kompaktowym ok 120 KM.W innym przypadku to nic innego jak źle wskazujący prędkościomierz :wink:

Co do killowania to wczoraj dostałem baty spod świateł od .....

swojej żony

Ja w RS a Ona w swojej Audicy A3 1.8 T 180 KM :wink:
      Ja do 3 biegu stałem praktycznie w miejscu a Ona z 4 łap pooooooszłaaaaaa i pozamiatane :diabelski_usmiech
      W planach powtórka tylko będę startował z LC :diabelski_usmiech
      Chociaż przy oponach Bridgestone Potenza-czyt.syf to i tak niewiele daje :?

pzdr.
      Życie zaczyna się po...wyżej 4 tyś obrotów

Komentarz

• oolsztyniak
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6647
        • Superb II combi (3T5)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez lukasz3112
        oolsztyniak, co one Ci zrobiły że tak je killujesz?
        no właśnie nie wiem , chyba podoba im się moje auto bo same pchają się pod koła :|
        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez Waciak
          Ja do 3 biegu stałem praktycznie w miejscu a Ona z 4 łap pooooooszłaaaaaa i pozamiatane :diabelski_usmiech
          W planach powtórka tylko będę startował z LC :diabelski_usmiech
          Chociaż przy oponach Bridgestone Potenza-czyt.syf to i tak niewiele daje :?

pzdr.
          mokro było? Potenza to wcale nie taki syf, jak na ULICZNĄ oponę
          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
          http://www.disi-tune.pl
          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• Waciak
            Ambiente
            • 2010
            • 173

Mokro nie było Mam 3 auta w domu i Potenzy to tragedia Jest moim zdaniem za twarda i zanim zacznie pracować to trzeba ją porządnie rozgrzać W przyszłym sezonie będzie zmiana na sprawdzone Uniroyale

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Jeżeli piszesz o RE050A to masz jakieś dziwne doświadczenia, a już napewno znane mi Uniroyale RainSporty poza trzymaniem na mokrym w żadnej innej kategorii się do RE050A nie umywały.

Zakładam również że Twój RS jest zdrowo podłubany skoro nie masz na Potenzach trakcji do 3 biegu włacznie 8)
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• Waciak
                Ambiente
                • 2010
                • 173

Nie nie jest jeszcze ruszany
                Ja mam zupełnie inne odczucia dotyczące RE050A i RainSportów zarówno 1 jak i 2

edit: Może moje gumy są nie teges... :shock: Bo rzeczywiście z trakcją mam poważne problemy od samego początku i nawet zastanawiałem się jaki ma sens podnoszenie mocy :diabelski_usmiech

Komentarz

• oolsztyniak
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6647
                  • Superb II combi (3T5)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

zastanawiałem się jaki ma sens podnoszenie mocy :diabelski_usmiech
                  trakcji nie będziesz miał do 5tki i lanosy Ci niestraszne
                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Zamieszczone przez oolsztyniak
                    Chciałem się tylko pochwalić , że wczoraj skilowałem .......
                    Kolejnego kota ....
                    chcialem napisac tez o takim kilu, tylko na ptakach, wogole mam cholerne szczescie do nich odkad jezdze Masterem. Dzis zaatakowal mnie bazant, odbil (trafniej bylo by napisac wygrzmocil) sie nad kabina od paki i tyle go widzialem, a przed chwila jadac do jaworzna znow zaatakowany zostalem przez golebia tym razem w skodzie. bylo z 80 na budziku zdarzylem troche wyhamowac, ten golab naprawde atakowal i zostaly z niego tylko piora. najlepsza byla reakcja zony, jakby to byla przynajmniej latajaca krowa

Komentarz

• qwsazx
                      Drive
                      • 2010
                      • 66

Jeśli chodzi o killowanie, to jechałem dziś dosyć długo równo z bordową Sierrą Cosworth na katowickich numerach. A potem na przeciwległym pasie pojawiła się luka i Ford wyprzedził ten zafajdany autobus, a ja czekałem na kolejną... :wink:

Komentarz

• Coke
                        Elegance
                        • 2010
                        • 771
                        • Octavia II (1Z3)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM
                        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Quasquaia 1,5 dci białego objechałem dzisiaj, wydawało mu się że jak lanos to swoim super modnym suvem da radę a tu zonk :P

wersja dla miśka waw
                        nikogo dziś nie objechałem bo misiek miał kiedyś felicie 1,3 i dlatego lanos jest wolniejszy od quasquaia :P
                        Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

Zamieszczone przez Coke
                          Quasquaia 1,5 dci białego objechałem dzisiaj, wydawało mu się że jak lanos to swoim super modnym suvem da radę a tu zonk :P

wersja dla miśka waw
                          nikogo dziś nie objechałem bo misiek miał kiedyś felicie 1,3 i dlatego lanos jest wolniejszy od quasquaia :P
                          Wersja dla Ciebie będzie za chwilę taka że będziesz mógł tu tylko czytać :idea: jeżeli nie umiesz bez wycieczek
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

panowie jak juz piszecie o killach na zwierzakach to ostatnio jak jechałem do wawy skillowałem dorodną sarnę, było to nad ranem jeszcze jak było ciemno i niestety nie wyhamowałem bo po cichu liczyłem ze sie franca odsunie a ta wlepiona w skodę jak by pierwszy raz na oczy widziała octavię :szeroki_usmiech i niestety dostała strzała ale na tyle lekko że ucierpiał tylko zatrzep trzymający lampę i reszta auta wyszła z tego bez szwanku
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• to dobrze sie skonczylo, ja odkad dojezdzam do pracy i czesto na krakow przez tereny zalesione, pola i laki to sarny spotykam zaczesto, w jednym tygodniu 3 razy bylo hamowanie do oporu i niewiele brakowalo, wszystko naszczescie firmowym, ale i tak nie chcialbym trafic.

PS. co do tematu Coke, wieszacie na nim psy przy kazdej okazji, dajcie sobie spokoj.

Komentarz

• Deo
                                RS
                                • 2009
                                • 1729
                                • Volkswagen
                                • CRMB 2.0 TDI 150 KM

piramida, farciarz :P kiedyś maluszkiem skillowałem sarnę i niestety ale ucierpiało troszkę więcej niż zaczep od lampy
                                Pozdrawiam,
                                Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                                Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Deo
                                  piramida, farciarz :P kiedyś maluszkiem skillowałem sarnę i niestety ale ucierpiało troszkę więcej niż zaczep od lampy
                                  w sumie octavka nawet wytrzymała jest bo trochę siersci było pomiedzy plastikami a myslałem ze bedzie gorzej, reasumując nie ma co liczyć ze taka sarna sie ruszy z jezdni bo oslepiona swiatłami nie wie co jest grane :shock:
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Waciak
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 173

Podobno jak się zgasi światła to odzyskuje wigor i orientację, tylko weź wtedy gaś światła :| Ale mądrale w pewnym poczytnym tygodniku tak radzili

Komentarz

• kowal 2002
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 5161

Waciak, chciał bym zobaczyć jak ktoś tak reaguje na widok zwierzaka przed maską...
                                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2009
                                        • 10917
                                        • Fiat

ja zimą na a1 lisa trzepłem. Muszę teraz zderzak lakierować, kratka odpadła też. Było to w nocy i na dużej prędkości, nie zauważyłem nawet czy szedł czy siedział. Wiem tylko, że lis, bo drugi maszerował poboczem i znalazłem sierść w zderzaku.

Komentarz

• Skfarek
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 4795
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

kowal 2002, uważaj co sobie życzysz, kolega też się kiedyś zastanawiał przed trasą czy fotoradar błyska.... i się szybko przekonał :diabelski_usmiech
                                          piramida, jak by w zderzak poszła to już byś wymieniał na RSowe :P

Ale mądrale w pewnym poczytnym tygodniku tak radzili
                                          Niech zgadnę, dwie literki ... AŚ? Panowie muszą być naprawdę nadludźmi by w tych kilku sekundach hamowania mają czas na gaszenie świateł, jazdę po ciemku i ominięcie sarny w ciemności :diabelski_usmiech

Co do killowania, to tym samym autem a nawet tym samym prawym reflektorem dwie sarny zostały skilowane, jedna przeze mnie, a druga przez rodziciela miesiąc później. Prawo serii zadziałało chyba :roll: Z tym, że za pierwszym razem jedynie zaczepy w lampie poleciały a za drugim już poszła w drobny mak i błotnik tez lekko przygięło.
                                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• mani0
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 643

bez przydługich opisów:
                                            nieco zmnieszałem baaaardzo pewnego siebie kierownika całkiem nowej hondy accord, który zatrzymał się obok mnie na światłach i z uśmieszkiem zerkał to na mnie, to ma moje auto. co prawda trwało to tylko 500-600m, bo zaraz skręcałem w lewo. jak się okazało, kierownik również chciał tam skręcić - tym mnie upewnił w przekonaniu, że chciał mnie killnąć - znaczy wyprzedzić, zajechac drogę i skręcić przede mną :evil: nie wyszło... :twisted: nie dane mi było poznać znaczków na tylnej klapie - zmieszany kierownik już nawet nie spojrzał w moją stronę... mała rzecz, a cieszy :diabelski_usmiech

druga sytuacja, to nerwowy nissan maxima w wersji us. nie wiem co mnie podkusiło, nie wiem też co miał pod maską (coś w rozmiarze us), ale do trójki sie nie dałem. później musiałem uznać jedo wyższość.

Komentarz

• Karql
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1124

Ja też swego czasu miałem nieprzyjemność skillować sarnę. To już parę lat temu było jak jeszcze jeździłem peugeotem 205. W Skomielnej Białej za zakrętem śmierci piramida pewnie wie gdzie to jest Tam jest tak, że jest droga, wysoka skarpa i dopiero pola, także jadąc drogą nie jest się w stanie kontrolować czy jakaś zwierzyna biega po polach, żeby zwolnić. Jechałem i wyskoczyła mi z tej skarpy prosto pod machę, nawet hamulca nie nacisnąłem. To była młoda sarna, ale i tak mi wtedy szkód narobiła. Zderzak, maska, lampa, błotnik, grill, nawet mi przewody hamulcowe pod autem urwała...
                                              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Zamieszczone przez Karql
                                                W Skomielnej Białej za zakrętem śmierci
                                                ja jezdze codziennie w tym tygodniu, ale nie wiem ktore to :?

Komentarz

• Karql
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1124

Zamieszczone przez Golas27
                                                  ja jezdze codziennie w tym tygodniu, ale nie wiem ktore to
                                                  Jak jedziesz zakopianką przez Skomielną w stronę zakopanego, to jest to ten pierwszy zakręt w prawo po tej długiej prostej, gdzie są dwa foto radary

Teraz on jest złagodzony, ale ileś lat temu tam niezły winkiel był i nie jedna osoba tam zginęła.
                                                  Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                                  Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• AAAAA to juz wiem

Komentarz

Pracuję...