400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • witachu
    L&K
    • 2011
    • 1319

abstinent, nie bardzo rozumiem :?:
    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
    (znajdź również na fb)

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6627
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Zamieszczone przez witachu
      nie bardzo rozumiem
      trzeba było puścić idiotę żeby zapierniczał tym samochodem dalej, była szansa, że głupek gdziś by się rozbił (byle ni z kimś i w kogoś) i było by jednego mniej...ja takich idotów zawsze puszczam przodem ... "na zająca" jak coś to Policja pierwsza jego złapie itd... - także Ty powodowałeś zagrożenie w ruchu drogowym swoimi manewrami - o to chodziło.
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• witachu
        L&K
        • 2011
        • 1319

PAOLO ESCO, nie miałem zamiaru stwarzać zagrożenia, w żadnym wypadku

jak już mówiłem facet sam w pewnym momencie chciał mnie zepchnąć, normalnie tez nie reaguje na takich kierowców co warjują, ale jego incydent w stosunku do mnie troche mnie zbulwersował i troche mnie poniosło, moze faktycznie nie potrzebnie :? na szczęscie szybko udało się to zakończyć, z drugiej strony jednak macie też troche racji, ale człowiek w nerwach czasem sie zapomni :?

(znajdź również na fb)

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ot właśnie, też kiedyś tak miałem czasami że już nie mogłem wytrzymać, ale z czasem już mi minęło
          Chociaż dzisiaj jak zobaczyłem kolesia który z pasa do skrętu w prawo pojechał prosto i za wiaduktem skręcił w prawo(kawałek jest tylko wyłączony z ruchu żeby wyjeżdżający mieli gdzie stanąć ewentualnie) to mnie krew zalewa i mam wielką ochotę coś powiedzieć(swoją drogą znak stoi tylko po prawej stronie a są dwa pasy w jedna stronę)
          Rozumiem ktoś obcy, kto nie zna, ale to sami swoi :evil:
          Zawsze w tym miejscu trzymam rękę na klaksonie i trąbię na debili co nie patrzą

Wiem że wiele osób chce rządzić na drodze...
          Obyśmy się nie zapominali i nie dali ponieść nerwom
          Jakieś tabletki ziołowe trzeba wozić na uspokojenie

Komentarz

• witachu
            L&K
            • 2011
            • 1319

Zamieszczone przez abstinent
            Obyśmy się nie zapominali i nie dali ponieść nerwom
            Jakieś tabletki ziołowe trzeba wozić na uspokojenie
            dobrze powiedziane, nie wolno się dać sprowokować. póki co dobrze sobie radziłem z ignorowaniem takich kierowców, tak jakoś wtedy wyszło :| więc z tabletkami na uspokojenie póki co się wstrzymam ale wydaje mi się przydadzą sie takim kierowcom jak wspomniałes ty czy ja.

(znajdź również na fb)

Komentarz

• pic2ek
              Rider
              • 2007
              • 624

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
              witachu napisał/a:
              nie bardzo rozumiem
              trzeba było puścić idiotę żeby zapierniczał tym samochodem dalej, była szansa, że głupek gdziś by się rozbił (byle ni z kimś i w kogoś) i było by jednego mniej...
              a może właśnie, że nie puścił uratował komuś życie. teraz to gdybanie.

a teraz napisze coś z tragicznego, kolegi brat jechał z dwiema córkami, jedna 7 lat a druga 2,5 roku. Ta młodsza zaczęła płakać i marudzić - i przywyczaili ją rodzice, ze jak tak sie zachowuje to ją odpinają z pasów i biorą na ręce :shock: . No i z tyłu ta starsza odpięłą tą młodszą i wzięła na ręce. w tym momencie ojciec stracił panowanie nad autem... młodsza wypadła starszej z rąk...mała miała wielki obrzęk mózgu i lekarze nie dawali żadnych szans...dzisiaj jest pogrzeb dziecka
              ZAPINAJCIE DZIECIAKI W PASY, chociaż wiem, ze i tak wszyscy staracie się to robić

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez pic2ek
                Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                witachu napisał/a:
                nie bardzo rozumiem
                trzeba było puścić idiotę żeby zapierniczał tym samochodem dalej, była szansa, że głupek gdziś by się rozbił (byle ni z kimś i w kogoś) i było by jednego mniej...
                a może właśnie, że nie puścił uratował komuś życie. teraz to gdybanie.

a teraz napisze coś z tragicznego, kolegi brat jechał z dwiema córkami, jedna 7 lat a druga 2,5 roku. Ta młodsza zaczęła płakać i marudzić - i przywyczaili ją rodzice, ze jak tak sie zachowuje to ją odpinają z pasów i biorą na ręce :shock: . No i z tyłu ta starsza odpięłą tą młodszą i wzięła na ręce. w tym momencie ojciec stracił panowanie nad autem... młodsza wypadła starszej z rąk...mała miała wielki obrzęk mózgu i lekarze nie dawali żadnych szans...dzisiaj jest pogrzeb dziecka
                ZAPINAJCIE DZIECIAKI W PASY, chociaż wiem, ze i tak wszyscy staracie się to robić
                Tragedia. Ja nie darowałbym sobie do końca życia. Dlatego mój syn może sobie wrzeszczeć, rzucać się w foteliku, a i tak zostanie w pasach.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Skfarek
                  RS
                  • 2010
                  • 4795
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez kabanos13
                  Dlatego mój syn może sobie wrzeszczeć, rzucać się w foteliku, a i tak zostanie w pasach.
                  to dokładnie tak jak u mnie, w dodatku dostaje ochrzan jak zaczyna kombinować przy zapięciu pasów. Niestety obrazek taki jak opisany przez pic2ek czyli z dziećmi "luźno" chodzącymi po aucie widuje prawie codzienne
                  Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                  6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                  Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• kabanos
                    RS
                    • 2011
                    • 4544
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Skfarek
                    Zamieszczone przez kabanos13
                    Dlatego mój syn może sobie wrzeszczeć, rzucać się w foteliku, a i tak zostanie w pasach.
                    to dokładnie tak jak u mnie, w dodatku dostaje ochrzan jak zaczyna kombinować przy zapięciu pasów. Niestety obrazek taki jak opisany przez pic2ek czyli z dziećmi "luźno" chodzącymi po aucie widuje prawie codzienne
                    Przecież jadą tylko do sklepu, albo na chwilę zostały wypięte, co w tym przypadku skończyło się tragicznie

Komentarz

• sew1981
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10986
                      • Fiat

witachu, a co to jest SII 1.6 tdi?

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7461
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

sew1981, Superb 2 1.6 TDI
                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• kabanos
                          RS
                          • 2011
                          • 4544
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Mihau
                          sew1981, Superb 2 1.6 TDI
                          Nie no. Ile koni by to nie miało, to raczej jeździło nie będzie. Przy takiej masie, to motorynką jest od objechania :diabelski_usmiech

Komentarz

• Qulek
                            RS
                            • 2005
                            • 1630
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez witachu
                            to i ja się pochwale. w piątek na trasie warszawa - piotrków tzw. gierkówka na remontowanym odcinku między Mszczonowem a Tomaszowem w pewnym pomencie pojawiła się za mną biła Insygnia cdti a ja Jechałem sąsiada SII 1.6 tdi wszystko było by ok gdyby nie to że gość strasznie sie spieszył i cfaniakował bo przed po skończeniu sie zwęzek i przed rozpoczynającą sie następną robił slalom na kazdym pasie w końcu i kiedy dojechał do mnie przed samą zwężką uciekając na srodkowy pas prawie mnie zepchnał ale się nie dałem i za mną jechał, koniec zwęzki to kierowca z Insygnii odnowa manewr ja na lewy i on na lewy pas ja wyprzedzilem pare autek ale za chwile znak ze rozpoczyna sie nastepna zwęzka to ja grzecznie na prawy a on obok mnie i obaj w pedał przed samą zwężka miałem okolo pól długości przewagi i wacet musiał galancie po heblach dac zeby sie za mną ustawić i tak potem jeszcze drugi raz tylko przed zweżka chciał sie zmieścić miedzy mną a tirem ale znów jakby mu troche pary brakło ale spinał się mocno, gorźnie patrzył na mnie i znów skonczył za mną po tych dwóch sytuacjach kolega sie uspokoił i jechał grzecznie jak pozostali tzn bez cfaniakowania, zajeżdzania pasa itp mam nadzieje zę dzieki temu bezpiecznie dotarł do celu
                            to raczej nie był dobry pomysł na poprawę bezpieczeństwa
                            BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• witachu
                              L&K
                              • 2011
                              • 1319

kabanos13 tak jak mówi Mihau Superb II 1.6 dieselek
                              pewnie ze do ścigania nie jest ale ja niestety nie miałem wpływu na wbór silnika do tego autka i jeżdze nim tylko sporadycznie

Zamieszczone przez Qulek
                              to raczej nie był dobry pomysł na poprawę bezpieczeństwa
                              wiem, bo przemyslałem to z drugiej strony, ale jak juz mówiłem wczesniej poniosło mnie - niepotrzebnie ...

(znajdź również na fb)

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

No i dostałem baty ops: od passata 4motion, jechałem w 3 osoby na pokładzie plus około 70kg w bagażniku i nie mogłem gościowi z rolki uciec a następnie z kreski nie mogłem mu odejść, zaznacze że obecny moj setup to około 210PS i 410Nm, za tydzień sie to zmieni :diabelski_usmiech
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lukasz3112
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3607

piramida, coś znowu zepsuł...
                                  Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez lukasz3112
                                    coś tam nie teges wyszło i będzie mała przeróbka plus nowe strojenie

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• loru
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 4286
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piramida
                                      nie mogłem gościowi z rolki uciec a następnie z kreski nie mogłem mu odejść
                                      a może trafiłeś na tego paska 3,2 V6 250KM
                                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez loru
                                        nie mogłem gościowi z rolki uciec a następnie z kreski nie mogłem mu odejść
                                        a może trafiłeś na tego paska 3,2 V6 250KM
                                        nie, był to starszy pasek tdi, di czerwone w dodatku czerwone literki zamazane tak aby było widać 3 srebrne literki , być może po programie bo kopcił znacznie.
                                        Mam nadzieje że o jeszcze spotkam na drodzę :diabelski_usmiech bo kierownik coś sie pod nosem głupio uśmiechał :twisted: :P

Komentarz

• loru
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4286
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

nie, był to starszy pasek tdi, di czerwone w dodatku czerwone literki zamazane tak aby było widać 3 srebrne literki , być może po programie bo kopcił znacznie.
                                          Mam nadzieje że o jeszcze spotkam na drodzę :diabelski_usmiech bo kierownik coś sie pod nosem głupio uśmiechał :twisted: :P
                                          no to masz porachunki do wyrównania :diabelski_usmiech
                                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Karql
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1124

di czerwone
                                            To jest 130km + 4motion to musiał mieć coś więcej niż program skoro nie dałeś mu rady

Tak btw. ile ma nowa Octavia 2 tdi z i czerwonym i 4x4
                                            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• sew1981
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratoRS
                                              • 2009
                                              • 10986
                                              • Fiat

Karql, 2.0 tdi cr - 140 koni, ale nie wiem czy takie są , wiem ze scout ma ten engine, ale normalny 4x4 nie wiem,jak ma czerwone "i" to pewnie też.

Komentarz

• arturo_freestyl
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 704

No i dostałem baty ops: od passata 4motion, jechałem w 3 osoby na pokładzie plus około 70kg w bagażniku i nie mogłem gościowi z rolki uciec a następnie z kreski nie mogłem mu odejść, zaznacze że obecny moj setup to około 210PS i 410Nm, za tydzień sie to zmieni :diabelski_usmiech
                                                z takim obciazeniem to sobie dodaj 1s do best czasu ET - a jak pasek porobiony na 200+ to cie zjadł na mietko
                                                Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                                                ET 14,607 - Bemowo 2011
                                                ET 13,482 - Ryki 2012
                                                ET 13,014 - Ełk 2013
                                                ET 12,939 - Ryki 2015
                                                0-200km/h - 13,2s
                                                2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• Skfarek
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 4795
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

lukasz3112 napisał/a:

coś tam nie teges wyszło i będzie mała przeróbka plus nowe strojenie
                                                  czasem trzeba coś zepsuć by coś móc naprawić i polepszyć :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez loru
                                                  no to masz porachunki do wyrównania
                                                  passaty strzeżcie się :wink:

Ja wczoraj z nieukrywaną satysfakcją kierowcy stjunowanego A3 na glebie i wielkich kołach udowodniłem, że nie potrafi jeździć po zakrętach :wink: Spiął się po tym, ścisnął poślady, pocisnął na prostej i jechał mi metr za zderzakiem, nie wiem czy w formie zemsty :roll: A że nie kręci mnie jak mi się facet do przykleja wykorzystałem jedyną okazję do bezpiecznego wyprzedzenia marudera przede mną i pozbycia się natręta
                                                  Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                  6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                  Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez arturo_freestyl
                                                    z takim obciazeniem to sobie dodaj 1s do best czasu ET - a jak pasek porobiony na 200+ to cie zjadł na mietko
                                                    przy obecnych 210 koniach i 4 osobach na pokładzie (wczesniej napisałem że z 3 osobami) to wystarczy ze pasat był po programie na jakieś 170-180 koni i juz po robocie :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...