400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

albo zaczniecie pisać na temat i kulturalnie albo dostosowując słownictwo do tutaj używanego wypierdolę w końcu ten wątek w pizdu :mod:
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez hotrain
      Zamieszczone przez zepter00
      Wieczorem Mercedes na ośmiu cylindrach na drodze z kina w Wola Parku. Wyprzedziłem go on za mną, ja na śpiących policjantach bez zwalniania podpuściłem go a ten przypierdzielił w nie aż miło, na tych swoich ogromnych felgach i niskim, twardym zawiasie :twisted:
      Ale co to ma wspólnego ze ściganiem się na 400m? Można mieć satysfakcję z tego, że gość w fajnej furze przyjebał w garba na drodze? Nie umiem tego zrozumieć :roll:
      A czy ten wątek jest tylko o ściganiu się na 400 m? Niewiele, o ile wcale takich postów nie przeczytałem. Tytuł brzmi: "400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe" Kolega zepter00 właśnie jedną z takich "przygód" opisał, a ty zwęszyłeś okazję i dalej wyżywać się. :wink:

[ Dodano: Wto 12 Lip, 11 16:31 ]
      Zamieszczone przez MisiekWAW
      albo zaczniecie pisać na temat i kulturalnie albo dostosowując słownictwo do tutaj używanego wypierdolę w końcu ten wątek w pizdu :mod:
      No cóż. Co wolno wojewodzie ....... :?
      Nie przeczę, że kolega Karql się zapędził, ale żeby wszystkich od razu wrzucać do jednego wora?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Zamieszczone przez kabanos
        [ Dodano: Wto 12 Lip, 11 16:31 ]
        No cóż. Co wolno wojewodzie ....... :?
        Nie przeczę, że kolega Karql się zapędził, ale żeby wszystkich od razu wrzucać do jednego wora?
        widzę, że nauczyłeś się wyrózniać tekst w cytatach, ułatwię Ci czytanie całych zdań

Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• Karql
          L&K
          • 2010
          • 1124

MisiekWAW, zwróć uwagę, że ja mimo "mojego wieku" prowadziłem rozmowę na poziome argumentując swoje racje, ale wkurwia mnie jak ktoś mi wytyka czym jeżdżę, mogę sobie jeździć nawet taczkami, a jemu chuj do tego...
          Było: 117,5KM / 238,9 Nm
          Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez Karql
            MisiekWAW, zwróć uwagę, że ja mimo "mojego wieku" prowadziłem rozmowę na poziome argumentując swoje racje, ale wkurwia mnie jak ktoś mi wytyka czym jeżdżę, mogę sobie jeździć nawet taczkami, a jemu chuj do tego...
            o co ja przed chwila prosiłem :roll:
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ostatnio jakaś strasznie napięta atmosfera się zrobiła na forum. Ludzie zluzujcie trochę, jakieś bieganie, może na siłownie pójdźcie albo co, bo niepotrzebne spięcia się robią.
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Może i tak, ale czy nie można w inny sposób zwrócić uwagi? Tylko od razu z grubej rury ?

[ Dodano: Wto 12 Lip, 11 16:52 ]
                Teraz to już przesada totalna.

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

Może i tak, ale czy nie można w inny sposób zwrócić uwagi? Tylko od razu z grubej rury ?
                  bo to nie pierwsza pyskówka w tym wątku

[ Dodano: Wto 12 Lip, 11 16:52 ]
                  Teraz to już przesada totalna.
                  Masz oczywiście na myśli przekleństwa w poście zaraz po tym jak poprosiłem zeby nie przeklinać :?: Masz rację, totalna przesada.
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

• kabanos
                    RS
                    • 2011
                    • 4544
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Masz oczywiście na myśli przekleństwa w poście zaraz po tym jak poprosiłem zeby nie przeklinać Masz rację, totalna przesada.
                    Tak to mam na myśli.

[ Dodano: Wto 12 Lip, 11 16:57 ]
                    Choć nie powiem, żeby kolega hotrain mi nie podniósł ciśnienia wyskakując z "życzeniami"

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

Karql, nie w tym rzecz, chodzi o to, że brakuje Wam, Nam, wielu ludziom z forum obiektywizmu, takie jest moje zdanie, gdzie by się nie ruszyć w wielu wypowiedziach o samochodach to kierowcy Skód są "the best" A życzenia potraktuj tak jak się powinno - życzliwie - bo taki jest kontekst, po prostu nabierzesz doświadczenia, zobaczysz coś z innej perspektywy i sam się kiedyś będziesz z tego śmiał. Naprawdę wiem co mówię, kiedyś miałem podobnie jak Ty, byłem bezkompromisowy w ocenach, dlatego lubię z Tobą polemizować, ale dziś z racji troszkę większego doświadczenia daj wiarę, że patrzenie na pewne rzeczy szerzej się przydaje. EOT.

Komentarz

• kabanos
                        RS
                        • 2011
                        • 4544
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Właśnie tego nie lubię. "Jaki to ja nie jestem doświadczony, za parę lat zobaczysz, jak będziesz miał tyle lat co ja" I kto tu jest nieobiektywny? Odnośnie Skody na forum Skody to czego się spodziewałeś? :wink:

Komentarz

• zepter00
                          RS
                          • 2008
                          • 2304

Nie wiem, ja to widzę trochę inaczej:
                          Mercedes na ośmiu cylindrach
                          ok, wyprzedzam, "big deal" :wink: ,
                          on za mną
                          no a gdzie miał pojechać?;
                          podpuściłem go
                          "sport" to idea fair play chyba, ale może ja się nie znam.
                          Zamieszczone przez Karql
                          Można, że jest kretyn :twisted:
                          Przecież nie może być, żeby merca wyprzedzała octawka to jebać duże fele, niski profil, policjanty itp. trzeba pokazać swoją wyższość...
                          wróżką jesteś? IMO - mega kompleks :lol: Gość po prostu mógł ruszyć te swoje osiem cylindrów a zepter00, myślał, że on się z nim ściga, tylko że klient z meśka tego nie wiedział :roll:
                          Uwierz mi, jeżdżę okazjonalnie E 350 CDI Coupe AMG i wtedy właśnie nie trzeba z nikim w Octaviach się ścigać :lol: (Chyba, że poproszę DGW lub sesika by pokazał mi ile trzea w tym meśku poprawić 8))
                          Proszę kolego się tak nie napinać.. bo jeszcze jakaś żyłka pęknie i będzie zonk. No chyba, że ten ktoś to kolegi rodzina lub znajomy.

E 350 CDI? Aż tyle? :lol:

Wierzę... Ja dosyć często mam przyjemność testować Audiolki S3, S4, S5, Q5 i Q7 w mocniejszych wersjach. czy Topowe TT. Cześć z tych samochodów stanowi - stanowiło auta służbowe mojej siostry. Miło mieć siostrę w Auto Vivie- głównym salonie Audi - wielokrotnego najlepszego sprzedawcę. Ze mną też nikt wtedy nie chce się ścigać. :twisted:

Ja nie myślałem, że ktoś się ze mną ściga tylko, że mnie chciał od razu wyprzedzić bo nie wypada żeby merc wypas jechał za Skodą. Proszę sobie wyobrazić, dopuścić w swej niezmierzonej przenikliwości i przeogromnej błyskotliwości, ze ktoś inny też może dostrzec prawdy wręcz oczywiste. Nikomu nie kazałem nie zwalniać przed progiem. Nikomu Cegły na pedale gazu nie położyłem. To, że moje auto bez zająknięcia może przyjąć bez zająknięcia przejazd przez próg z prędkościami 50-80 km/h (w zależności od tego jaki to próg) to też nie moja wina... no dobra trochę moja, bo mogłem nie podwyższać tylko dać niski i twardy zawias oraz fele 18' :diabelski_usmiech

Aaaa i jeszcze jedno nie mam żadnych kompleksów bo lepiej się czuję w swojej wysokiej i miękkiej Octavce na "dziewczęcych" 16' z bardzo fajną dziewczyną obok, niż bez niej w 350 konnym Mercu. Niczego nie muszę sobie też przedłużać felgami rozmiar 17-22 cali i niskim betonowym zawiasem, który jak widać ma też "pewne" wady. Tekst o braku obiektywizmu rozśmieszył mnie najbardziej. No może jeszcze ten w którym jestem "typowym (P)polakiem" i życzę innym gorzej niż sam mam, tylko dlatego bo nie pamiętałem o tym by musnąć pedał hamulca i przypomnieć innym o konieczności zwalniania przed przeszkodą choć ja sam akurat nie musiałem. Znam wady swojego samochodu... (jego przewagi też znam). Wiem ile może może misiek EVO i czym się różni od mojej a nawet i kolegi Octavii. Systemy przeniesienia napędu na dwiw i więcej osi to jedna z moich największych pasji. Jeździłem wieloma dobrymi autami, wielu marek Może nie były to moje własne auta ale tak z brzegu wymienię jeszcze tylko Mini Cooper S, BMW X3 3.0 D, Mercedes Benz E 320 CDI i ML 400 CDI (kiedy siostra pracowała w Mercedesie w Piasecznie)

Aluzje i teksty o 144 konnej Octavii z podtekstami o tym iż jesteśmy godni lub nie godni do porównań z samochodami DGW, Sesika czy Piramidy, przypominają gaworzenie i "piaskownicowe" przechwałki dzieci z przedszkola i wczesnych klas szkoły podstawowej. O tym czyj samochód ma większe lepsze koła i większy kluczyk do nakręcania oraz kto dostał lepszy prezent na pierwszą komunię i kto jest godzien by być naszym kolegą. :lol: Wielokrotnie rozmawiałem z Sesikiem i słuchałem jego powieści. To miły spoko gość.. Jestem częstym gościem, klientem u DGW. Wielokrotnie rozmawiałem z nim o dyferencjałach helikalnych, wtrysku metanolu czy głupocie montowania sprężyn RS'owych wraz z seryjnymi amortyzatorami. DGW rozumie i szanuje, w przeciwieństwie do niektórych, że każdy ma swoje indywidualne wymagania i oczekiwania co do potrzebnego mu samochodu i jego specyfikacji. Howgh! :?
                          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• kabanos
                            RS
                            • 2011
                            • 4544
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Nie wiem, ja to widzę trochę inaczej:
                            Mercedes na ośmiu cylindrach
                            ok, wyprzedzam, "big deal" :wink: ,
                            on za mną
                            no a gdzie miał pojechać?;
                            podpuściłem go
                            "sport" to idea fair play chyba, ale może ja się nie znam.
                            Zamieszczone przez Karql
                            Można, że jest kretyn :twisted:
                            Przecież nie może być, żeby merca wyprzedzała octawka to jebać duże fele, niski profil, policjanty itp. trzeba pokazać swoją wyższość...
                            wróżką jesteś? IMO - mega kompleks :lol: Gość po prostu mógł ruszyć te swoje osiem cylindrów a zepter00, myślał, że on się z nim ściga, tylko że klient z meśka tego nie wiedział :roll:
                            Uwierz mi, jeżdżę okazjonalnie E 350 CDI Coupe AMG i wtedy właśnie nie trzeba z nikim w Octaviach się ścigać :lol: (Chyba, że poproszę DGW lub sesika by pokazał mi ile trzea w tym meśku poprawić 8))
                            Proszę kolego się tak nie napinać.. bo jeszcze jakaś żyłka pęknie i będzie zonk. No chyba, że ten ktoś to kolegi rodzina lub znajomy.

Wierzę... Ja dosyć często mam przyjemność testować Audiolki S3, S4, S5, Q5 i Q7 w mocniejszych wersjach. Miło mieć siostrę w Auto Vivie- głównym salonie Audi - wielokrotnego najlepszego sprzedawcę. Ze mną też nikt wtedy nie chce się ścigać. :twisted:

Ja nie myślałem, że ktoś się ze mną ściga tylko, że mnie chciał od razu wyprzedzić bo nie wypada żeby merc wypas jechał za Skodą. Proszę sobie wyobrazić, dopuścić w swej niezmierzonej przenikliwości i przeogromnej błyskotliwości, ze ktoś inny też może dostrzec prawdy wręcz oczywiste. Nikomu nie kazałem nie zwalniać przed progiem. Nikomu Cegły na pedale gazu nie położyłem. To, że moje auto bez zająknięcia może przyjąć bez zająkniecia przejazd przez próg z prędkościami 50-80 km/h (w zależności od tego jaki to próg) to też nie moja wina... no dobra trochę moja, bo mogłem nie podwyższać tylko dać niski i twardy zawias oraz fele 18' :diabelski_usmiech

Aaaa i jeszcze jedno nie mam żadnych kompleksów bo lepiej się czuję w swojej wysokiej i miękkiej Octavce na "dziewczęcych" 16' z bardzo fajną dziewczyną obok, niż bez niej w 350 konnym Mercu. Niczego nie muszę sobie też przedłużać felgami rozmiar 17-22 cali i niskim betonowym zawiasem, który jak widać ma też "pewne" wady
                            Amen

Komentarz

• misiekwaw
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7715
                              • Ford

Spróbujmy jednak na temat 8)

Wczoraj ustawione spotkanie z Evo X z SST ~360KM

- rolka z 50, Evo pojechało z 1ki, ja z 2ki i pod koniec 3ki już mi się nawet nie chciało 4ki wrzucać bo Evo było ze 3 długości z przodu ops:
                              - rolka z 60, obaj z 2ki do końca 4ki przegrałem niecałą długość (moje przednie koło było na wysokości tylnego koła w Evo) :szeroki_usmiech

Przypadkowe spotkanie z białym BMW 6 cabrio z 4 rurami. Nie wiem co za silnik ale patrząc po danych pewnie słabszy czyli 640i. Od zera do końca 3ki zebrało baty mimo że ryczało pięknie.
                              Był WRX
                              Była Octa

Komentarz

• bradley
                                L&K
                                • 2008
                                • 1465

rolka z 50, Evo pojechało z 1ki
                                Moj tyle na 1 nie pojedzie :lol:
                                VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Spróbujmy jednak na temat 8)

Wczoraj ustawione spotkanie z Evo X z SST ~360KM

- rolka z 50, Evo pojechało z 1ki, ja z 2ki i pod koniec 3ki już mi się nawet nie chciało 4ki wrzucać bo Evo było ze 3 długości z przodu ops:
                                  - rolka z 60, obaj z 2ki do końca 4ki przegrałem niecałą długość (moje przednie koło było na wysokości tylnego koła w Evo) :szeroki_usmiech

Przypadkowe spotkanie z białym BMW 6 cabrio z 4 rurami. Nie wiem co za silnik ale patrząc po danych pewnie słabszy czyli 640i. Od zera do końca 3ki zebrało baty mimo że ryczało pięknie.
                                  to z rolki ładnie pojechałeś, do konca 4 to pewnie około 200km/h więc prawie remis :wink: a gość z bejcy pewnie sie ładnie wqrwił
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• misiekwaw
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7715
                                    • Ford

Zamieszczone przez piramida
                                    to z rolki ładnie pojechałeś, do konca 4 to pewnie około 200km/h więc prawie remis :wink:
                                    mam krótkie biegi :zlosnik: jakieś 170km/h licznikowe się 4ka kończy, może ciut wyżej sprawdzę przy okazji :szeroki_usmiech

a gość z bejcy pewnie sie ładnie wqrwił
                                    z następnych świateł (na których my skręcaliśmy w lewo) też poszedł pełnym ogniem co wywołało mruknięcie pod nosem mojej żony "Teraz to se możesz popiszczeć" :lol:
                                    Był WRX
                                    Była Octa

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

to z rolki ładnie pojechałeś, do konca 4 to pewnie około 200km/h więc prawie remis :wink:
                                      mam krótkie biegi :zlosnik: jakieś 170km/h licznikowe się 4ka kończy, może ciut wyżej sprawdzę przy okazji :szeroki_usmiech

a gość z bejcy pewnie sie ładnie wqrwił
                                      z następnych świateł (na których my skręcaliśmy w lewo) też poszedł pełnym ogniem co wywołało mruknięcie pod nosem mojej żony "Teraz to se możesz popiszczeć" :lol:
                                      To rzeczywiście krótka skrzynia, u mnie w dieslu jest około 160 na 4 biegu :roll:

dobry tekst twojej szanownej małżonki
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• misiekwaw
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 7715
                                        • Ford

To rzeczywiście krótka skrzynia, u mnie w dieslu jest około 160 na 4 biegu :roll:
                                        no jest krótka, po przesiadce z Octy niemalże nie było różnicy :lol: co nie poprawia trakcji :roll: ale za to na kolejnych biegach wciąż fajnie jedzie 8)
                                        Był WRX
                                        Była Octa

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

No ja przed chwilą dzielnie trzymałem się za jakimś dużym nowym audi bez oznaczeń, ale przegraliśmy oboje z szambowozem przez knockout

Komentarz

• mirek_p11
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 6630
                                            • Volkswagen
                                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Skoda Octavia vRS tuning TFSI VS Lexus GS 350 race

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Octavia A5 RS vs BMW 130

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Mazda 3 MPS vs Skoda Octavia RS

Bmw 745 vs octavia rs 220 ps

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                            Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                            Fotki

Komentarz

• kabanos
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 4544
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wczoraj, a w zasadzie dzisiaj w nocy pojeździłem sobie trochę po Kraku. Nie było zbyt wielu chętnych, ale:
                                              1. Wystraszył mnie kierownik Subaru Impreza. Gdy ja wyprzedzałem lewym pasem ten podjechał do mnie z taką prędkością, że ledwo zdążyłem zjechać na prawy. Jego prędkość oceniam na około 200.
                                              2. Popróbowaliśmu się z BMW 320d na obwodnicy. Nie wiem czy kierownik cisnął do końca, czy miał więcej rozsądku niż ja ops: ale przy 190 dałem mu radę. Później od 130 w palnik i powolutku mu odchodziłem. Następnie on pojechał na bramki w stronę Katowic, a ja na Krk Pn.
                                              3. Ford Mondeo z zatrzymanego (koparkoładowarka nas zatrzymała na Rondzie ofiar Katynia. Co ona robiła tam o 00:30?) Szliśmy równo do momentu, aż skręcił w prawo.
                                              To by było na tyle. Hej!

Komentarz

• Karql
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1124

2. Popróbowaliśmu się z BMW 320d na obwodnicy. Nie wiem czy kierownik cisnął do końca, czy miał więcej rozsądku niż ja ale przy 190 dałem mu radę.
                                                Nie ma co tu mówić o rozsądku 190 na obwodnicy to w miarę normalna prędkość :twisted:
                                                Jak to była ta przed liftem to ją bez programu objeżdżałem, z tą polifcie może być ciut gorzej

koparkoładowarka nas zatrzymała na Rondzie ofiar Katynia. Co ona robiła tam o 00:30?
                                                Jak to co? Chłopaki starają się jak najmniejszą karę zapłacić za niedotrzymanie terminu :diabelski_usmiech
                                                Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                                Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• dwaoka
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 927

3. Ford Mondeo z zatrzymanego (koparkoładowarka nas zatrzymała na Rondzie ofiar Katynia. Co ona robiła tam o 00:30?) Szliśmy równo do momentu, aż skręcił w prawo.
                                                  To by było na tyle. Hej!
                                                  pewnie to:
                                                  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=10NHyLEmvOc[/youtube]
                                                  sorry za OT
                                                  bkc+dsg

Komentarz

• kabanos
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 4544
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Film powinien nosić tytuł: "Jak w szybki sposób zrobiś sobie cabrio"

Komentarz

Pracuję...