400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • witachu
    L&K
    • 2011
    • 1319

abstinent, nie bardzo rozumiem :?:
    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
    (znajdź również na fb)

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez witachu
      nie bardzo rozumiem
      trzeba było puścić idiotę żeby zapierniczał tym samochodem dalej, była szansa, że głupek gdziś by się rozbił (byle ni z kimś i w kogoś) i było by jednego mniej...ja takich idotów zawsze puszczam przodem ... "na zająca" jak coś to Policja pierwsza jego złapie itd... - także Ty powodowałeś zagrożenie w ruchu drogowym swoimi manewrami - o to chodziło.
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• witachu
        L&K
        • 2011
        • 1319

PAOLO ESCO, nie miałem zamiaru stwarzać zagrożenia, w żadnym wypadku

jak już mówiłem facet sam w pewnym momencie chciał mnie zepchnąć, normalnie tez nie reaguje na takich kierowców co warjują, ale jego incydent w stosunku do mnie troche mnie zbulwersował i troche mnie poniosło, moze faktycznie nie potrzebnie :? na szczęscie szybko udało się to zakończyć, z drugiej strony jednak macie też troche racji, ale człowiek w nerwach czasem sie zapomni :?

(znajdź również na fb)

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ot właśnie, też kiedyś tak miałem czasami że już nie mogłem wytrzymać, ale z czasem już mi minęło
          Chociaż dzisiaj jak zobaczyłem kolesia który z pasa do skrętu w prawo pojechał prosto i za wiaduktem skręcił w prawo(kawałek jest tylko wyłączony z ruchu żeby wyjeżdżający mieli gdzie stanąć ewentualnie) to mnie krew zalewa i mam wielką ochotę coś powiedzieć(swoją drogą znak stoi tylko po prawej stronie a są dwa pasy w jedna stronę)
          Rozumiem ktoś obcy, kto nie zna, ale to sami swoi :evil:
          Zawsze w tym miejscu trzymam rękę na klaksonie i trąbię na debili co nie patrzą

Wiem że wiele osób chce rządzić na drodze...
          Obyśmy się nie zapominali i nie dali ponieść nerwom
          Jakieś tabletki ziołowe trzeba wozić na uspokojenie

Komentarz

• witachu
            L&K
            • 2011
            • 1319

Zamieszczone przez abstinent
            Obyśmy się nie zapominali i nie dali ponieść nerwom
            Jakieś tabletki ziołowe trzeba wozić na uspokojenie
            dobrze powiedziane, nie wolno się dać sprowokować. póki co dobrze sobie radziłem z ignorowaniem takich kierowców, tak jakoś wtedy wyszło :| więc z tabletkami na uspokojenie póki co się wstrzymam ale wydaje mi się przydadzą sie takim kierowcom jak wspomniałes ty czy ja.

(znajdź również na fb)

Komentarz

• pic2ek
              Rider
              • 2007
              • 624

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
              witachu napisał/a:
              nie bardzo rozumiem
              trzeba było puścić idiotę żeby zapierniczał tym samochodem dalej, była szansa, że głupek gdziś by się rozbił (byle ni z kimś i w kogoś) i było by jednego mniej...
              a może właśnie, że nie puścił uratował komuś życie. teraz to gdybanie.

a teraz napisze coś z tragicznego, kolegi brat jechał z dwiema córkami, jedna 7 lat a druga 2,5 roku. Ta młodsza zaczęła płakać i marudzić - i przywyczaili ją rodzice, ze jak tak sie zachowuje to ją odpinają z pasów i biorą na ręce :shock: . No i z tyłu ta starsza odpięłą tą młodszą i wzięła na ręce. w tym momencie ojciec stracił panowanie nad autem... młodsza wypadła starszej z rąk...mała miała wielki obrzęk mózgu i lekarze nie dawali żadnych szans...dzisiaj jest pogrzeb dziecka
              ZAPINAJCIE DZIECIAKI W PASY, chociaż wiem, ze i tak wszyscy staracie się to robić

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez pic2ek
                Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                witachu napisał/a:
                nie bardzo rozumiem
                trzeba było puścić idiotę żeby zapierniczał tym samochodem dalej, była szansa, że głupek gdziś by się rozbił (byle ni z kimś i w kogoś) i było by jednego mniej...
                a może właśnie, że nie puścił uratował komuś życie. teraz to gdybanie.

a teraz napisze coś z tragicznego, kolegi brat jechał z dwiema córkami, jedna 7 lat a druga 2,5 roku. Ta młodsza zaczęła płakać i marudzić - i przywyczaili ją rodzice, ze jak tak sie zachowuje to ją odpinają z pasów i biorą na ręce :shock: . No i z tyłu ta starsza odpięłą tą młodszą i wzięła na ręce. w tym momencie ojciec stracił panowanie nad autem... młodsza wypadła starszej z rąk...mała miała wielki obrzęk mózgu i lekarze nie dawali żadnych szans...dzisiaj jest pogrzeb dziecka
                ZAPINAJCIE DZIECIAKI W PASY, chociaż wiem, ze i tak wszyscy staracie się to robić
                Tragedia. Ja nie darowałbym sobie do końca życia. Dlatego mój syn może sobie wrzeszczeć, rzucać się w foteliku, a i tak zostanie w pasach.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Skfarek
                  RS
                  • 2010
                  • 4795
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez kabanos13
                  Dlatego mój syn może sobie wrzeszczeć, rzucać się w foteliku, a i tak zostanie w pasach.
                  to dokładnie tak jak u mnie, w dodatku dostaje ochrzan jak zaczyna kombinować przy zapięciu pasów. Niestety obrazek taki jak opisany przez pic2ek czyli z dziećmi "luźno" chodzącymi po aucie widuje prawie codzienne
                  Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                  6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                  Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• kabanos
                    RS
                    • 2011
                    • 4544
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Skfarek
                    Zamieszczone przez kabanos13
                    Dlatego mój syn może sobie wrzeszczeć, rzucać się w foteliku, a i tak zostanie w pasach.
                    to dokładnie tak jak u mnie, w dodatku dostaje ochrzan jak zaczyna kombinować przy zapięciu pasów. Niestety obrazek taki jak opisany przez pic2ek czyli z dziećmi "luźno" chodzącymi po aucie widuje prawie codzienne
                    Przecież jadą tylko do sklepu, albo na chwilę zostały wypięte, co w tym przypadku skończyło się tragicznie

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2009
                      • 10917
                      • Fiat

witachu, a co to jest SII 1.6 tdi?

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

sew1981, Superb 2 1.6 TDI
                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• kabanos
                          RS
                          • 2011
                          • 4544
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Mihau
                          sew1981, Superb 2 1.6 TDI
                          Nie no. Ile koni by to nie miało, to raczej jeździło nie będzie. Przy takiej masie, to motorynką jest od objechania :diabelski_usmiech

Komentarz

• Qulek
                            RS
                            • 2005
                            • 1630
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez witachu
                            to i ja się pochwale. w piątek na trasie warszawa - piotrków tzw. gierkówka na remontowanym odcinku między Mszczonowem a Tomaszowem w pewnym pomencie pojawiła się za mną biła Insygnia cdti a ja Jechałem sąsiada SII 1.6 tdi wszystko było by ok gdyby nie to że gość strasznie sie spieszył i cfaniakował bo przed po skończeniu sie zwęzek i przed rozpoczynającą sie następną robił slalom na kazdym pasie w końcu i kiedy dojechał do mnie przed samą zwężką uciekając na srodkowy pas prawie mnie zepchnał ale się nie dałem i za mną jechał, koniec zwęzki to kierowca z Insygnii odnowa manewr ja na lewy i on na lewy pas ja wyprzedzilem pare autek ale za chwile znak ze rozpoczyna sie nastepna zwęzka to ja grzecznie na prawy a on obok mnie i obaj w pedał przed samą zwężka miałem okolo pól długości przewagi i wacet musiał galancie po heblach dac zeby sie za mną ustawić i tak potem jeszcze drugi raz tylko przed zweżka chciał sie zmieścić miedzy mną a tirem ale znów jakby mu troche pary brakło ale spinał się mocno, gorźnie patrzył na mnie i znów skonczył za mną po tych dwóch sytuacjach kolega sie uspokoił i jechał grzecznie jak pozostali tzn bez cfaniakowania, zajeżdzania pasa itp mam nadzieje zę dzieki temu bezpiecznie dotarł do celu
                            to raczej nie był dobry pomysł na poprawę bezpieczeństwa
                            BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• witachu
                              L&K
                              • 2011
                              • 1319

kabanos13 tak jak mówi Mihau Superb II 1.6 dieselek
                              pewnie ze do ścigania nie jest ale ja niestety nie miałem wpływu na wbór silnika do tego autka i jeżdze nim tylko sporadycznie

Zamieszczone przez Qulek
                              to raczej nie był dobry pomysł na poprawę bezpieczeństwa
                              wiem, bo przemyslałem to z drugiej strony, ale jak juz mówiłem wczesniej poniosło mnie - niepotrzebnie ...

(znajdź również na fb)

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

No i dostałem baty ops: od passata 4motion, jechałem w 3 osoby na pokładzie plus około 70kg w bagażniku i nie mogłem gościowi z rolki uciec a następnie z kreski nie mogłem mu odejść, zaznacze że obecny moj setup to około 210PS i 410Nm, za tydzień sie to zmieni :diabelski_usmiech
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lukasz3112
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3607

piramida, coś znowu zepsuł...
                                  Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez lukasz3112
                                    coś tam nie teges wyszło i będzie mała przeróbka plus nowe strojenie

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• loru
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 4286
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piramida
                                      nie mogłem gościowi z rolki uciec a następnie z kreski nie mogłem mu odejść
                                      a może trafiłeś na tego paska 3,2 V6 250KM
                                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez loru
                                        nie mogłem gościowi z rolki uciec a następnie z kreski nie mogłem mu odejść
                                        a może trafiłeś na tego paska 3,2 V6 250KM
                                        nie, był to starszy pasek tdi, di czerwone w dodatku czerwone literki zamazane tak aby było widać 3 srebrne literki , być może po programie bo kopcił znacznie.
                                        Mam nadzieje że o jeszcze spotkam na drodzę :diabelski_usmiech bo kierownik coś sie pod nosem głupio uśmiechał :twisted: :P

Komentarz

• loru
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4286
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

nie, był to starszy pasek tdi, di czerwone w dodatku czerwone literki zamazane tak aby było widać 3 srebrne literki , być może po programie bo kopcił znacznie.
                                          Mam nadzieje że o jeszcze spotkam na drodzę :diabelski_usmiech bo kierownik coś sie pod nosem głupio uśmiechał :twisted: :P
                                          no to masz porachunki do wyrównania :diabelski_usmiech
                                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Karql
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1124

di czerwone
                                            To jest 130km + 4motion to musiał mieć coś więcej niż program skoro nie dałeś mu rady

Tak btw. ile ma nowa Octavia 2 tdi z i czerwonym i 4x4
                                            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• sew1981
                                              RS
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2009
                                              • 10917
                                              • Fiat

Karql, 2.0 tdi cr - 140 koni, ale nie wiem czy takie są , wiem ze scout ma ten engine, ale normalny 4x4 nie wiem,jak ma czerwone "i" to pewnie też.

Komentarz

• arturo_freestyl
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 704

No i dostałem baty ops: od passata 4motion, jechałem w 3 osoby na pokładzie plus około 70kg w bagażniku i nie mogłem gościowi z rolki uciec a następnie z kreski nie mogłem mu odejść, zaznacze że obecny moj setup to około 210PS i 410Nm, za tydzień sie to zmieni :diabelski_usmiech
                                                z takim obciazeniem to sobie dodaj 1s do best czasu ET - a jak pasek porobiony na 200+ to cie zjadł na mietko
                                                Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                                                ET 14,607 - Bemowo 2011
                                                ET 13,482 - Ryki 2012
                                                ET 13,014 - Ełk 2013
                                                ET 12,939 - Ryki 2015
                                                0-200km/h - 13,2s
                                                2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• Skfarek
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 4795
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

lukasz3112 napisał/a:

coś tam nie teges wyszło i będzie mała przeróbka plus nowe strojenie
                                                  czasem trzeba coś zepsuć by coś móc naprawić i polepszyć :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez loru
                                                  no to masz porachunki do wyrównania
                                                  passaty strzeżcie się :wink:

Ja wczoraj z nieukrywaną satysfakcją kierowcy stjunowanego A3 na glebie i wielkich kołach udowodniłem, że nie potrafi jeździć po zakrętach :wink: Spiął się po tym, ścisnął poślady, pocisnął na prostej i jechał mi metr za zderzakiem, nie wiem czy w formie zemsty :roll: A że nie kręci mnie jak mi się facet do przykleja wykorzystałem jedyną okazję do bezpiecznego wyprzedzenia marudera przede mną i pozbycia się natręta
                                                  Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                  6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                  Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez arturo_freestyl
                                                    z takim obciazeniem to sobie dodaj 1s do best czasu ET - a jak pasek porobiony na 200+ to cie zjadł na mietko
                                                    przy obecnych 210 koniach i 4 osobach na pokładzie (wczesniej napisałem że z 3 osobami) to wystarczy ze pasat był po programie na jakieś 170-180 koni i juz po robocie :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...