400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrev3
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 6116

dziś spotkałem bardzo kulturalnego kierowcę z którym się pościgałem,
    Chłopak w Lagunie kombi MK3 najpierw z rolowanego wysunął się na prowadzenie bo mi Astra zajechała drogę więc było hamowanie. Schowałem się za niego i w palnik. Kierowca walczył ale musiał zjechać na lewy pas, więc 1:0 dla mnie.
    Ku mojemu zaskoczeniu... starał się trzymać mnie do samego końca mimo iż odchodziłem. Spodobała mi się ta chęć walki. Szacunek dla kolegi.
    Gdy dojechaliśmy do świateł w Mysłowicach przy Realu ustawiliśmy się na prawym skrajnym pasie który się za skrzyżowaniem kończył. I jakżesz się bardzo zdziwiłem jak kolega podjechał do przodu żebym mógł się ustawić obok na lewym przed wszystkimi I tu znów szacunek dla kierowcy Laguny. Więc z zatrzymanego... pomarańczowe... i tu kolega dał ciała bo spóźnił start. Dwie długości dla mnie. Na kolejnych światłach sobie ładnie podziękowaliśmy awaryjnymi i każdy pojechał w swoją drogę.
    Życzę sobie więcej takich uprzejmych "przeciwników"
    Ogólny wynik Octavia vs Laguna 2:0 :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 29 Kwi, 10 22:29 ]
    piramida, Może to był S-line
    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

piramida, nie było s3 w dieslu, to pewnie jakiś pakiecik s-line - "podróba"

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 00:33 ]
      więc raz że kobitka nie ogarniała, a dwa...pewnie powera nie miała już

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 00:34 ]
      dziś zmierzyłem się ze świateł z kolegą w passku b6 2.0 tdi (140 km cr). jednynka równo, od 2 odjechałem mu i to dość znacząco

Komentarz

• Dzida
        RS
        • 2006
        • 2253

Wyniki z dzisiejszego wieczoru:

Volvo XC90 nie wiem jaki motor, napis AWD na klapie, złoiłem faceta strasznie, szczerze mówiąc aż byłem sam zdziwiony, klient się strasznie napinał, ale cóż. Kobita mu pewnie dała popalić, samochód za tyle pieniędzy a tu taki zonk........

Audi Q7 nie wiem jaki motor, ale kierownik ambitny, szliśmy łeb łeb, ja powyżej setki odpuściłem bo jednak wieczorami jest jeszcze za zimno.......

Zazwyczaj nie daje się podpuszczać na moto, choć ludzie na światłach się starsznie napinają, szczególnie jakieś starszawe Audice albo Paski jak mój, ale do tego już się przyzwyczaiłem. No chyba że jest coś extra, tak jak dzisiaj.

Narzędzie do kilowania: Honda Shadow 1100, 60 hamerykańskich mechanicznych mustangów :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sew1981
          piramida, nie było s3 w dieslu, to pewnie jakiś pakiecik s-line - "podróba"

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 00:33 ]
          więc raz że kobitka nie ogarniała, a dwa...pewnie powera nie miała już

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 00:34 ]
          dziś zmierzyłem się ze świateł z kolegą w passku b6 2.0 tdi (140 km cr). jednynka równo, od 2 odjechałem mu i to dość znacząco
          wyglądała zacnie ta s3... przypomniałem sobie kiedys kila na mnie, sadziłem obwodnicą krakowa a na dupie usiadł mi seat leon, widać ze był dubnięty na 18, do 200 siedział mi na dupie a potem ustąpiłem mu ponieważ powyzej 200 antena cb spada mi z dachu :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 01:07 ]
          więc w trasie mam naturalny ogranicznik prędkości
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• markowski
            Ambiente
            • 2006
            • 224

O2RS diesel - w srodku kierownik i pasazer - z rolki - nie ma o czym mowic, zostal daleko. Potem ze swiatel dalem b. duze fory a i tak zlapalem przed nastepnymi. Panowie mowili ze silnik 2.0 BMN - o ile dobrze uslyszalem. Niestety nie moglem pogadac bo sie spieszylem. Generalnie to auto zostalo wykreslone z listy potencjalnych nastepcow mojej padliny - coraz bardziej podoba mi sie koncepcja 1.8 tsi
            pozdrawiam
            Markowski
            OI AXR 06 185@377

Komentarz

• Yarek
              Elegance
              • 2005
              • 992

Volvo XC90 nie wiem jaki motor, napis AWD na klapie, złoiłem faceta strasznie, szczerze mówiąc aż byłem sam zdziwiony, klient się strasznie napinał, ale cóż.
              Skilowałeś rodzinnego SUVa (na 99% dyszla) motocyklem który robi setkę w 6s i jesteś zdziwiony? :lol:

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 10:17 ]
              Zamieszczone przez markowski
              O2RS diesel - w srodku kierownik i pasazer - z rolki - nie ma o czym mowic, zostal daleko. Potem ze swiatel dalem b. duze fory a i tak zlapalem przed nastepnymi. Panowie mowili ze silnik 2.0 BMN - o ile dobrze uslyszalem. Niestety nie moglem pogadac bo sie spieszylem. Generalnie to auto zostalo wykreslone z listy potencjalnych nastepcow mojej padliny - coraz bardziej podoba mi sie koncepcja 1.8 tsi
              ja moim 1.8 skilowałem już dwie o2 rs tdi
              . pzdr Jarek
              aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

Zamieszczone przez Yarek
                Skilowałeś rodzinnego SUVa (na 99% dyszla) motocyklem który robi setkę w 6s i jesteś zdziwiony?
                No trochę tak, sądziłem że te ichnie wszystkie Te 6, Te 5 i Te Bógwieile, są troche lepsze ze startu zatrzymanego, tym bardziej że moja Honda do lekkich nie należy i ma tylko 60 kucy. Tym bardziej mi miło. :szeroki_usmiech

Komentarz

• winni77
                  RS
                  • 2009
                  • 2183
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Yarek
                  ja moim 1.8 skilowałem już dwie o2 rs tdi
                  Własnych kilujesz - nieładnie :diabelski_usmiech
                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• markowski
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 224

Yarek, a probowales sie z RSem wersja z silnikiem benzynowym ?
                    pozdrawiam
                    Markowski
                    OI AXR 06 185@377

Komentarz

• Yarek
                      Elegance
                      • 2005
                      • 992

Yarek, a probowales sie z RSem wersja z silnikiem benzynowym ?
                      Jeszcze nie, ale próbowałem namawiać takiego jednego z rsem... nie chciał. :szeroki_usmiech
                      . pzdr Jarek
                      aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Opel Insignia chyba Sports Tourer 2.0 Turbo 220 KM 4x4, 2 rury, oznaczenia 4x4 turbo, chyba bo zdaję się, że ten jest nasłabszy w 4x4, fajnie dał się podpuścić, chciał zaimponować partnerce, ale jak byłem na trójce to nagle przestał się ścigać :lol:
                        szkoda, ciekawe co byłoby dalej :?
                        należy dodać, że facet nie miał zielonego pojęcia o zmianie biegów, niestety auto samo nie pojedzie, trza było brać automat
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

Yarek, przecież rs w benzynie ma 200km , więc jak dobry kierownik to nie wiem na co tu liczyć :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 19:06 ]
                          markowski, proponuje zmierzyć się z Yarkiem jak z wwy jesteście myśle że może być ciekawy race

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

kurde to trzeba sie zbroić zeby nie było wiochy ze mnie 1.8 tsi bedzie kilować :diabelski_usmiech
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• fan
                              Elegance
                              • 2009
                              • 760

Kilkanascie lat temu stalem na skrzyzowaniu OPLEM ASTRA z silnikiem chyba 1.4 benzyna,a obok DODGE VIPER (V10 ponad 8 litrowy silnik)no i dla jaj przygazowalem.Jak sie zapalilo zielone to koles mnie objechal jakby startowal odrzutowcem. .Niestety skonczylo sie na 1 : 0 dla niego,nie bylo szansy na rewanz bo juz wiecej sie nie spotkalismy :lol: .
                              Respect All,Fear No One!

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2009
                                • 10918
                                • Fiat

fan, musiałeś podkusić bestie co? :diabelski_usmiech byleby usłyszec troszkę ryku na asfalcie :twisted: ....tego mi troche brakuje w moim tdi.....dzwięku, no ale za to spalanie mam w granicach polskiego rozsądku :szeroki_usmiech

Komentarz

• fan
                                  Elegance
                                  • 2009
                                  • 760

Zamieszczone przez sew1981
                                  fan, musiałeś podkusić bestie co? :diabelski_usmiech byleby usłyszec troszkę ryku na asfalcie :twisted: ....tego mi troche brakuje w moim tdi.....dzwięku, no ale za to spalanie mam w granicach polskiego rozsądku :szeroki_usmiech
                                  Masz racje z tym dzwiekiem,duze silniki fajnie "mruczą".Z malego silnika mozna uzyskac duza moc,ale nigdy nie bedzie takiego dzwieku jak np z dziesieciocylindrowego,ponad osmiolitrowego vipera :cry:
                                  Respect All,Fear No One!

Komentarz

• tomil
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 1179

Start ze świateł Opel Astra coupe (II)- nie mam pojęcia co siedziało pod maską, żadnych oznaczeń- 1:0 dla astry. Coraz bliżej ARL-a, nie może być tak, że się dostaje od Astry.
                                    It doesn't matter what we're losing
                                    It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez tomil
                                      nie mam pojęcia co siedziało pod maską, żadnych oznaczeń- 1:0 dla astry.
                                      Tam wsadzali chyba 2.0 Turbo 204KM. :diabelski_usmiech
                                      W Polsce nie ma kryzysu.
                                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Samiec
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 4287
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Udesky
                                        Tam wsadzali chyba 2.0 Turbo 204KM. :diabelski_usmiech
                                        Jak dobrze pamietam to byly tez zwykle 1.8l 120-125KM, ale z takim by sobie raczej poradzil :wink:
                                        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• tomil
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2008
                                          • 1179

Zamieszczone przez Samiec
                                          Jak dobrze pamietam to byly tez zwykle 1.8l 120-125KM, ale z takim by sobie raczej poradzil
                                          Mam taką nadzieję. Ze znaków być może szczególnych dwie pojedyncze rury wydechowe.

Komentarz

• miguello
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1849

rzadko ale były też diesle, więc to może dieselek po lekkim programie :?:

Komentarz

• bradley
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1465

Zamieszczone przez Samiec
                                              1.8l 120-125KM, ale z takim by sobie raczej poradzil :wink:
                                              Nie jest tak rozowo. Roznica wag.
                                              Zwykly Kadett C20NE (115KM) pozamiata BXE chociaz walka bedzie dosc wyrownana
                                              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• tomil
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2008
                                                • 1179

bradley, ale teoretycznie u mnie jest 145 kucy.

Komentarz

• bradley
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1465

Tylko, ze Kadzio wazy tone :P Astra niewiele wiecej. Szacuje, ze masz ~9,5 do 100km/h a to za malo na taka Astre, niestety To musialo byc jakies 2.0 bo z 1.8 nawiazalbys rowna walke.
                                                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• misiekwaw
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7715
                                                    • Ford

w O1 seryjne 139KM wystarczało do 8.5 więc czemu w O2 miałoby być gorzej? zwłaszcza że po programie przebieg momentu i mocy zapewnia lepsze osiągi
                                                    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                    http://www.disi-tune.pl
                                                    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                    Był WRX
                                                    Była Octa

Komentarz

Pracuję...