400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Garret
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1196
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez szkoda
    Też z taką ostatnio się mierzyłem na zakopiance- odchodziłem na prostych pow. 130km/h , na zakrętach mnie dochodził.
    tutaj ja mialem wrazenie, ze robie z nim co chce ops: :
    dawalem mu wczesniej ruszyc i doganialem, cisnalem od poczatku - jedna cholera.
    (oczywiscie stosunkowo male predkosci - od swiatel do swiatel)
    noo Ty masz sporo więcej mocy ode mnie
    Ja do końca gwarancji poprzestaję na samym programie, ale potem...ARL + custom SMIC ? :roll: mocy nigdy za dużo :twisted: Wcześniej jednak koła 16" i B6 coby nie bujało tak okrutnie :wink:
    Anyway już teraz turla się furak nieźle i daje sporo frajdy z jazdy
    Garret

-----------
    Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez Garret
      potem...ARL + custom SMIC
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Tymon
        RS
        • 2004
        • 2970

szkoda, miałem okazję smigać takim Volviakiem :!:
        Piękna maszyna :szeroki_usmiech a jak to mruuuuuuuuuczy :twisted:
        Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
        Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
        BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• EŁ
          L&K
          • 2004
          • 1168
          • Octavia III (5E3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
          • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

heh..tak mi sie przypomniało....sytuacja z zeszłego tygodnia trasa Katowice-Warszawa, warunki dobre, w miare sucho....lewy pas, przedemną w odległosci ok 50 m wyprzedzają sie dwa tiry :lol: ...za mna to samo...też dwa tiry sie scigaja..heheh....pomiędzy nimi tylko ja.....uwielbiam :evil: ....ponieważ byłem skoncetrowany na obserwacji radosnych poczynań tirów z przodu nie wyłapałem momentu gdy ten z tyłu zakończył manewr wyprzedzania i zwolnił lewy pas...jak spojrzałem w lusterko to juz widziałem na swoim lakierze z tyłu OII wsciekle sie miotajace po drodze :lol: ...zanim zdążyłem mu zwolnic lewy, pacjent wyskoczył na prawy, minął mnie na gazete zjechał przed samą maskę i przydusił hamulec :evil:...baran tym bardziej ze z przodu ten tir i jedziemy wolno ok 60 km/h i nic sie nie da zrobic...normalnie zlewam takich debili sikiem prostym....ale tym razem......widze odblaski na zderzaku.....mmmm........RS....mmmm...słowackie blachy...heheh....no to mi pokazał :twisted:
          RS daje w palnik i wiesza sie na tirze który juz skończył manewr wyprzedzania i powoli zwala sie na prawo......no to ja dojeżadzam do RS i zostawiam sobie troche marginesu bezpieczeństwa jakieś 15 m co by nie było ze mu na dupie siedze hehhe( tak jakbym przewidział póżniejszy rozwój wypadków :evil: )..i czekam...lewy wolny...RS daje w palnik...ja za nim......nie odchodzi nic a nic :diabelski_usmiech ...heheh....juz ma zgryz :lol: :lol: .....prostuje max prawą noge i powolutku zaczynam go dochodzić...myk myk długimi...a co ...nic........zjeżdzam na prawy z zrównuje sie z nim...hehhehe......leciutko odpuszczam i znowu za niego.....i lecimy......i w pewnym momencie koleś na prostej pustej drodze wali w heble :shock: :shock: ......jako ze byłem w bezpiecznej odległosci systuacje opanowałem.....ja w heble..a kolo w palnik ...... :evil: ..odpuszczam bo róznie dobrzez za chwile moze mnie z drogi zepchnać...... :lol: doganiam go na swiatłach pod Rawą.......niestety on stoi jako pierwszy na lewym i za nim jeszcze dwa auta a ja jako drugi na prawym...ale moze to i lepiej bo z debilami to nie wiadomo :lol: ......uchylam tylko szybke co by posłychac jak bedzie startował......benzynka to była :roll:

[ Dodano: Sro 14 Lut, 07 19:45 ]
          Zamieszczone przez MisiekWAW

Wracamy z Krakowa, w Radomiu zaraz po wyjezdzie z BP stajemy na swiatlach za Sunnym N14 GTI :twisted: Tak go oglądam :szeroki_usmiech spojler GTI, znaczek GTI, wydech siakis zfafluniony :? rusza ostro, pierdzi smiesznie jak jakies niewiadomo co :lol: dociskam na 2ce, 3ce dochodze go odpuszczam zjezdzam na prawy a Sunny leci az do nastepnego czerwonego i staje na lewym... podjezdzam na prawy... felgi tez z GTI k moze to naprawde GTI :roll:
          Zapala się żółte, Sunny rusza spokojnie ja rowno z nim, ta zniewaga krwi wymaga bo przod idzie do gory halas rosnie predkosc niby tez :lol: dociskam do deski, wrzucam 3ke i odjezdzam :twisted: dociagam do konca 4ki, zjezdzam na lewy i zwalniam, za chwile (dłuższą :lol: ) Sunny mija mnie pierdzac głośno... mógłby se naprawić to auto... acha... na 1.6 było za szybkie... pewnie GTI z LPG II generacji i wydechem od kowala ktory wiecej zepsul niz poprawil :? a takie fajne auto

nawet sobie nie zdajesz sprawy z kim mogłes miec doczynienia :shock: http://www.youtube.com/watch?v=1oJMt5hvxfE

Komentarz

• LuKaS łomża
            Ambiente
            • 2006
            • 117

bmw 3 1,8 vs octavia 1,8 octa winner ihhihi koles do 3 redukowal a ja caly czas 4 hihihhihi
            AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• ===Tomy===
              Rider
              • 2006
              • 552

Zamieszczone przez lec
              A8 4.0TDi Quattro. Koniec pytan
              Ja poczułem natomiast co ma pod maską najnowsza S-ka 550D. Równolegle 160-170km/h (trasa Wałcz-Szczecin) i w ułamku sekund już nie byłem w stanie odczytać jego blach (siedziałem na ogonie specjalnie aby popatrzeć na to cudo niemieckiej techniki).
              Niestety .. tymi konikami w Octavkach z przedziałem mocy 110-180PS to my sobie na trasie możemy zamiatać ... równych sobie
              Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez ===Tomy===
                Niestety .. tymi konikami w Octavkach z przedziałem mocy 110-180PS to my sobie na trasie możemy zamiatać ... równych sobie
                no i slabszych oczywiscie
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• ===Tomy===
                  Rider
                  • 2006
                  • 552

no i slabszych oczywiscie
                  Nie chciałem tutejszym maniakom psuć zabawy
                  Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                  Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                  Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

generalnie chyba nie jest tak zle, czytalem jakis czas temu (4lata temu?), ze w polsce aut o mocy 150KM+ jest 4% (zaskakująco mało?!), pewnie sporo sie zmienilo po wejsciu do unii i dzieki dieslom, ale ciekawe o ile...
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Zibi
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 491

W zeszlym roku:
                      Auta 150KM+ ~ 21800
                      Auta 250KM+ ~ 2800
                      2.0 TDI 170 KM - >1500
                      320 CDI (+3.0 CRD) > 1400 szt

Wsrod aut najmocniejszych najlepiej schodzi Cayenne, ale i tak z tego krotkiego podsumowania widac, ze w tej chwili mocne auto to dosc czesto diesel

Pozdrawiam
                      Zibi

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez Zibi
                        w tej chwili mocne auto to dosc czesto diesel
                        tego sie wlasnie spodziewalem...
                        dzieki!
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ziomal
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 5841
                          • Octavia I (1U2)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Dzisiaj miałem okazję się jechać Micrą 1.4 benzyna ,a że czekałem na zielone , podjechała Audi 80 1.8 S ,
                          1 bieg : odchodzę na pół samochodu
                          2 bieg : trochę nie wszedł ale mała poprawka
                          3 bieg : dochodzi mnie ale nie nie poddałem się bo on miał zwężenie pasa ale by mnie łyknął :diabelski_usmiech
                          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

Fajny topik miło jest poczytać o ulicznych bojach kolegów ja niestety nie mam czym. PZDR
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez daneczek76
                              Fajny topik miło jest poczytać o ulicznych bojach kolegów ja niestety nie mam czym. PZDR
                              wystarczy znaleźć odpowiedniego "przeciwnika" :szeroki_usmiech
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Mr T.
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 236

wystarczy znaleźć odpowiedniego "przeciwnika"
                                Święte słowa, panie, mnie się udało ostatnio nawet wykonać kill tym moim rodzinnym GT na oplu claibrze. Ciągnąłem, jak bozia przykazała, do 6500rpm na biegach a kolo jakoś tak te biegi nietrafnie zmieniał, że nie dał rady. Nie była to jakaś masakra, wyprzedziłem go o pół auta, ale mina drivera calibry - bezcenna, zwłaszcza, że jechał z dziewoją. Ja miałem potem niekorzystne warunki na swoim pasie, koleś poszedł ostro w przody i widziałem jak lawiruje m-dzy autami żeby odrobić ten dyshonor. Ja już potem statecznie, z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku podążyłem w swoim kierunku :diabelski_usmiech .
                                życie zaczyna się powyżej 4000 rpm

Komentarz

• wasyl
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1084

Zamieszczone przez Ziomal
                                  3 bieg : dochodzi mnie
                                  coś mi się nie chce wierzyć że 80-tka cie doganiała.... :roll:
                                  ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                  www.wasilewski-foto.pl
                                  KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• Ziomal
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 5841
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

wasyl, ale niestety tak było kolega siedział obok i też się widział może to byłą taka 1.8S jak Twoje seryje TDI czyli coś więcej a napis swoją drogą
                                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• paf
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 3140

no to ja dzisiaj opisze swoje "boje" na A4, zaznaczam że dość mało jeżdżę w dalsze trasy a do tego swoją serią się nie rzucam ale dzisiaj spotkaliśmy się na orlenie za bramkami z Paskiem nowym 2.0TDI, i razem ruszyliśmy w drogę

kierownik się uśmiechnął i sprawdzał na ile mi odejdzie, on był pusty, ja full bagaz. No i tak do 180km/h odchodził mi bardzo powoli - potem odpuszczałem - ja byłem pedal to the metal, wydaje mi się że on raczej nie za bardzo. No ale nie do końca o tym chciałem pisać
                                      potem jak już wyczuł że w miarę dotrzymuję mu kroku to zasmucaliśmy fordy, parę się takich zebrało głównie focusów - trochę z nami walczyły a potem delegacja silników TDI robiła ziuuu -

a to że pasek miał w garach jeszcze zapas pokazał na pożegnanie jak poszedł tak pod 2 paczki - z tym że zaznaczam powyżej 180 planowo się nie rozpędzałem -

tak czy owak przejechaliśmy trasę szybko i wesoło a ja coraz szybciej ciułam na wirusa

małe a cieszy - i co ja tą czarną czaplą pogonię po kraju to ciągle banan na twarzy - to jest powód do radości

Komentarz

• Garret
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1196
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

paf, zrobisz wira i to Ty bedziesz tak delikatnie odchodził takiemu Paskowi do 190-200km/h Duuża różnica po modzie jest zwłaszcza pow. 140-150km/h
                                        Garret

-----------
                                        Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• wocek
                                          Rider
                                          • 2006
                                          • 342
                                          • Audi

to i ja trohcę pochwale moje 169kucyków, jadąc dzisiaj z Lubina do Polkowic (dolnośląskie) droga szeroka dwa pasy w jedną strone: przycinam 150 lewym pasem widzę w lusterku gościa w A6 włączył lewy kierunek ja grzecznie mu zjechałem omijając mnie z ironią się usmiechał, myślę sobie :nono 160 na lewy i tak do 200 za nim cały czas daję mu znać lewym kierunkiem w koncu gostek musial skapitulować :hmm a moje CELEBRETE prz 210 przejeżdż obok niego i po mału (210 :lol: :lol: ) zostaje z łezką w oku.
                                          wocek

Komentarz

• djczas
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 9612

paf,
                                            Zamieszczone przez paf
                                            ja coraz szybciej ciułam na wirusa
                                            lub na mandat z foto radaru

Komentarz

• Garret
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 1196
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez wocek
                                              to i ja trohcę pochwale moje 169kucyków, jadąc dzisiaj z Lubina do Polkowic (dolnośląskie) droga szeroka dwa pasy w jedną strone: przycinam 150 lewym pasem widzę w lusterku gościa w A6 włączył lewy kierunek ja grzecznie mu zjechałem omijając mnie z ironią się usmiechał, myślę sobie :nono 160 na lewy i tak do 200 za nim cały czas daję mu znać lewym kierunkiem w koncu gostek musial skapitulować :hmm a moje CELEBRETE prz 210 przejeżdż obok niego i po mału (210 :lol: :lol: ) zostaje z łezką w oku.
                                              ładnie, ładnie tylko jeszcze jakbyś podał jaki silnik był w tym A6 to byłby gites :wink:
                                              anyway mina gościa w A6- bezcenne :diabelski_usmiech
                                              Garret

-----------

Komentarz

• djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

ja w zeszłym roku okolice praździernika miałem przyjemność z panem w A6 3.0 tdi troche mi odchodził ale jakie było jego zdziwienie jak go po krótkiej chwili dochodziłem a potem wyprzedziłem

Komentarz

• Garret
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1196
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez djczas
                                                  ja w zeszłym roku okolice praździernika miałem przyjemność z panem w A6 3.0 tdi troche mi odchodził ale jakie było jego zdziwienie jak go po krótkiej chwili dochodziłem a potem wyprzedziłem
                                                  gość mógł zacząć się zastanawiac po co mu to turbo skoro "wolnossący diesel" :lol: mu odchodzi :P
                                                  Potem Stachu przez takich jak Ty chodzą plotki, że wystarczy ospojlerować, obniżyć i przyciemnić auto a moc i osiągi wzrastają w postępie geometrycznym :twisted:
                                                  Garret

-----------

Komentarz

• DGW
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 2330

Postanowiłem napisać o dzisiejszym wyścigu ponieważ brała w nim udział octa 1 (srebrna, WPI....liftback) . Rzecz sie działa na tej trzypasmówce która idzie od siekierkowskiego do łopuszańskiej.
                                                    Leciałem sobie spokojnie :wink: (ok. 160) VW Touran 2.0TDI 170KM wlotem od Zakrętu wyprzedzam jakąś Corollę (grafit, trzydrzwiowa) a ona na lewy pas i za mną, no to redukcja i ogień. Wyskoczyliśmy na siekierkowski i niestety ale dociągnąłem tylko do 210 ponieważ za szybko kolega w corolli zaczął znikać w lusterku a do tego krzykneli na CB że miśki...Oczywiście corolka doszła mnie i wyprzedziła ale przecież jak mam zająca to czemu nie skorzystać. I znów na zjeździe z siekierkowskiego 2xx, do świateł i tu corolka pomyliła pasy :P . Ja poszedłem prawym on lewym i znów byłem z przodu. Nagle na środkowym pojawiła się O1, zwykła cichociemna, jedynie wydech szeroki no i nie dymiła Koleś załapał o co chodzi> ja redukcja, on redukcja iiii.... podziwiałem jego ładny srebrny tyłek :shock: , corolka została ostatnia. Podjeżdżamy na światełka, wszyscy pierwsi na swoich pasach, zółte i start. 1> idziemy wszyscy razem, 2> corolka zostaje, my z O1 idziemy równo, 3> corolka dalej zostaje, a O1 odjeżdża i to bardzo :shock: .
                                                    Nie wiem co tam było w tej O1 ale myśle że jakieś 1.8T+ bo odchodziła zajefajnie, natomiast większą zagadką jest corolka ponieważ zostawała ale wcale nie tak mocno, musiała być ładnie pogrzebana i miała naprawde fajną zawieche bo koleś szedł po zakrętach miodzio, z 2.0TDI 140KM na 100% niedałbym mu rady :|
                                                    To tyle, było sympatycznie
                                                    NFPNorth-West
                                                    2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                                    WARSZTAT www.dsize.pl
                                                    ->
                                                    CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                                    spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

Pracuję...