400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • perfex
    L&K
    • 2005
    • 1117

BMW

Dosc czesto zdarza mi sie troche poganiac W ub. niedziele miałem śmieszną przygode. Jechałem trasą lubelska w stronę Wawy w Garwolinie przyczepiła mi sie do tyłka :lol: czarna BMW 3 na oko z 10 letnia "tuningowana", szyby czarne, kierowca łysy (raczej nie z natury ). No i tak mu odchodziłem dla zabawy przy każdym wyprzedzaniu a on usilnie próbował coś :lol: Raz chyba nawet ciut ponad 200 bywało, ale było pusto, w każdym razie BMW ledwo widziałem w lusterku wtedy. W Wesołej jechałem już grzecznie by zobaczyć co to za "cudo". Mało nie padłem :szeroki_usmiech -czarne szyby, na przedniej napis BMW SQUAD inne zderzaki, progi z tyłu wieeeelki spojler a'la Lancer Evo XX i 4 (cztery!) wielkie rury wydechowe z siatka pomiędzy nimi :szeroki_usmiech Nie mogłem sobie odmówić pomaskakrowania go jeszcze ze 2 razy spod świateł :szeroki_usmiech Po 2 razie już jechał spokojnie i nie świrował :diabelski_usmiech
    Pozdrawiam
    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

W zasadzie nic wspaniałego ale jak na mój silniczek to jestem zadowolony
      Toyota Corolla 1.6 ale jeszcze poprzedni model. Nie mam pojecia ile to ma koni ale było łeb w łeb aż nie docisnełem na trzecim... Może gdybym dłuzej przetrzymał dwójke to pewnie uciekł bym predzej
      No i pare razy poprzednie Mondeo stuningowane Co to był za silnik nie mam pojęcia... Człowiek myslał chyba ze dodatkowy spojler i dziura w tłumiku doda mu kilka koni bo auto naprawde wygladało na mocne ale poszło łatwiej niz z Corollą Poniewaz jechałem przeciwnie do zielonej fali to startów było kilka wszystki udane... Mondeo ryczało i rwało ale prawie nie jechało i jakos nie odniosłem zbytnio satysfakcji z wygranej... napewno nie takiej jak z Toyota
      No ale ze spotkanym CLSem AMG juz sie nie próbowałem...
      pzdr
      Adam

Komentarz

• miecz
        Ambiente
        • 2006
        • 234

a mnie dzisiaj mondeo złoiło na 10 pktów i 550 zeta (było ztuningowane - z kamerką)...

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

Zamieszczone przez miecz
          a mnie dzisiaj mondeo złoiło na 10 pktów i 550 zeta (było ztuningowane - z kamerką)...
          No i to nie tylko mondeo łoi ludzi bo po wawie lata tez Vectra V6 Turbo bez ogranicznika... I z kamerka z zoomem 12x więc nim ją dopatrzymy bedzie po nas... Ale za to jaki fainy wyswietlacz diodowy ma z tyłu Jak w niemieckiej drogówce
          Adam

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamieszczone przez miecz
            550
            O promocja byla, bo chyba max to 500zl i 10pkt za predkosc
            Spritmonitor.de

Komentarz

• miecz
              Ambiente
              • 2006
              • 234

50 za niemanie dokumentów

Komentarz

• tomekjmopl
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1187
                • Opel
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech - miecz poszedł po całości - co się tam będzie rozdrabniał :wink:

Komentarz

• cook
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 181

Zamieszczone przez miecz
                  a może to było na grocie w stronę centrum??
                  Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

• miecz
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 234

nie, na Czerniakowskiej odcinek od Sadyba Best Mall do TVN. Bardzo krótka piłka. Stoją na Shellu i filują szybkojadących zatrzymujących się na czerwonym na Bonifacego i tam rozpoczynają połów.Chłopaki bardzo sobie sprawnie ze mną poradzili, rispekt. Ale należało mi się

Komentarz

• b707
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1272

jak się człowiek potsrat to w w telewzji moze wystąpi Bo Ci z TVN Turbo ostatnio często filmuja wawe;]
                      pzdr
                      Adam

Komentarz

• danie182
                        Drive
                        • 2006
                        • 49

to ile miałes u nich predkosci
                        daNiel

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

A mnie dzis zrobilo Audi A8, nie duzo ale ciezko sie go gonilo.
                          Tylko nie wiem z jakim silniczkiem, bo nie mial oznaczen.
                          Za to pozniej sobie odbilem na BMW 730i. :twisted: :lol:
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• miecz
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 234

Nie ważne ile, bo po prostu nie powinienem był tak szybko tam jechać i moja ewidentnie wina, bo nie potrafiłem do końca zapanować nad swoimi niskimi chuciami, kropka. Popełniłem grzech pychy i próżności, bo sobie wystartowałem z buta ze świateł no i anieli zstąpili z nieba i pomachali mi lizakiem.
                            Inna sprawa, że w mieście, w którym na 2-jezdniowych, 3-pasmowych ulicach jest ograniczenie do 50 km/h (tam gdzie mnie złapali rzekomo tyle było) nie trzeba się specjalnie wysilać, żeby skroić max. punktów. Wystarczy jechać trochę powyżej setki... nie ma się specjalnie co łudzić, że jak się jedzie grzecznie 100 km/h wisłostradą, trasą siekierkowską itp, to nie zhaltują. Haltują nawet za 80 km/h (widziałem na TVN). Oczywiście nie wszystkich, bo sparaliżowaliby miasto, ale tych co jadą szybciej niż cała reszta (tak przynajmniej w programie w TVN tłumaczyli złapanemu za 80-tkę kurierowi).

A co do innych killów, to wcześniej tamtego feralnego dnia, walczyła ze mną toyota camry ze znaczkiem V6 (poczułem że walczy, ale nie dała rady) i jakieś Volvo s80 napierało od tyłu, ale zbytnio się nie zbliżyło.
                            W każdym bądź razie po 3 miesiącach eksperymentów i jednym samochodzie z którym przegrałem wyścig w tym okresie no i po tym efektownym mandacie chyba "zakańczam" testy możliwości miejskich wyścigowych i przechodzę na stary-dziadu-mode.

Komentarz

• paf
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 3140

sorry za O/T ale post miecza mnie rozłożył od początku do końca :lol: :lol:
                              to się nazywa konstruktywna samokrytyka a koniec jest piękny - hehe powodzenia, szerokości i przyczepności

a żeby nie było całkowicie OT to objechałem dzisiaj malucha :diabelski_usmiech

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez miecz
                                W każdym bądź razie po 3 miesiącach eksperymentów i jednym samochodzie z którym przegrałem wyścig w tym okresie no i po tym efektownym mandacie chyba "zakańczam" testy możliwości miejskich wyścigowych i przechodzę na stary-dziadu-mode.
                                gadanie tam, po prostu trzeba zacząć naprawdę się ustawiać :!:

ja wczoraj, jak jechałem wieczorem sprawdzić czy działa już cafe66 i naprawdę się spieszyłem, miałem przyjemność całą górczewską od tesco do trasy toruńskiej ciąć się z 2 kolegami, którzy myśleli, że chcę się ścigać (a naprawdę tylko się spieszyłem bardzo :lol: ), civic i calibra, niestety bez oznaczeń a i z kierownikami nie udalo sie porozmawiać więc tak naprawdę cholera wie co pod maską, w każdym razie civic dostawał za każdym razem bardziej a calibra mniej (zaliczylismy chyba wszystkie swiatla na tym odcinku).
                                co dziwne calibra dymiła jak Purchawa w najlepszym okresie :shock: :szeroki_usmiech :?:
                                saport techniczny baj DGW
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm
                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Tymon
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2970

Zamieszczone przez szkoda
                                  co dziwne calibra dymiła jak Purchawa w najlepszym okresie :shock: :szeroki_usmiech :?:
                                  Może to Był ROPNIOK :szeroki_usmiech
                                  Mnie ostatnio zmasakrowało nowe M3 E46 :lol:
                                  Bosze..... jaki to jest pocisk :diabelski_usmiech
                                  Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                                  Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                                  BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• MiKruS
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7976

Moj kill jest nudny, ale >>pierwszy<< wykonany w Corsie, wiec postanowilem go "uwiecznic" jakims wpisem.

Na trasie zmasakrowalem handlowca w Pugu 206. Od 60 do 160 km/h (co trwalo wiecznosc) stal sie paprochem w lusterku...
                                    W sumie to jakos mnie to zaskoczylo, ze kierowcy w takich gownianych samochodach tez maja swoje ambicje...

Ja jechalem swoja predkoscia i dopadlem go na trasie - przy nadarzajacej sie okazji (czyli z marszu) go wyprzedzilem... Nawet nie zwrociloby to mojej uwagi gdyby nie fakt, ze zaczal przyspieszac przy wyprzedzaniu (stałka). Jak go "myknełem" (przed nami byla ciezarowa, ktrej nie zdazylem juz "wyjąć" przy manewrze wyprzedzania), handlowiec najwyrazniej postanowil usiasc mi na dupe i sie zemscic, bo wykonywal jakies nerwowe ruchy...

Wreszcie zrobilo sie wolne z przeciwka, wiec wyprzedzanie, "ogien" i poszlo... Koles został, jak juz wspomnialem, do 160 strasznie...

Nie wiem co on tam mial pod maską, ale biorac pod uwage, ze ja mialem 80 koni z 4-ema osobami na pokladzie, to on musial miec jakies straszne gówno... Dziwie sie, ze w ogole fikał z takim czyms... Powinien sie scigac z maluchami...

Aha - jedno ale...
                                    Za kilka km byl remont drogi - koles mnie dogonil chyba caly spocony. Po przejechaniu ze zwezenia rzucil sie na mnie i zaczal wyprzedzac... Puscilem debila, bo nie mam w zwyczaju utrudniac innym ich manewrow, nawet jesli sa kompletnie idiotyczne.
                                    Problem polegal nawet na tym, ze musialm wcisnac hebel do oporu i czlowiek w ciezarowce jadacy z przeciwnej strony rowniez, zeby mamusia handlarzyny nie dowiedziala sie tego dnia, ze jej synka zdrapano z maski TIR-a

Ambitny debil...

Tak w sumie to nie wiem czemu ja pisze, ze to kill - przeciez to on mnie skillowal...
                                    TDI 205PS

Komentarz

• paf
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 3140

Zamieszczone przez MiKruS
                                      Tak w sumie to nie wiem czemu ja pisze, ze to kill - przeciez to on mnie skillowal...
                                      MiKruS, piszesz to bo jesteś w szoku że cię tak skilował po całości

Komentarz

• tomekjmopl
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1187
                                        • Opel
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Pewnie peugota miała bęstię pod maską: 1,1 60 KM - strach się bać :P

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

no dobra ale powiedzcie dlaczego ta moja calibra tak dymiła :?: :!:
                                          saport techniczny baj DGW
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm
                                          no i nie ma :-)

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Bo miała smietnik pod maską. Srała pewnie niedopalonym paliwem z wydechu.
                                            TDI 205PS

Komentarz

• Qulek
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 1630
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

I pewnie silnik igła :lol: :lol: :lol: :lol:
                                              BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Samiec
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 4287
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                                Bo to byl SWAP na TDI po modach :wink: :lol:
                                                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Ziomal
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 5841
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Samiec
                                                  Bo to byl SWAP na TDI po modach
                                                  Się nie śmiej bo na allegro swego czasu chłopak sprzedawał bodajże 200SX z ASZ w środku :wink:
                                                  Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• KruPin
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 517

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                                    Pewnie peugota miała bęstię pod maską: 1,1 60 KM - strach się bać :P
                                                    Ja stawiam, ze to byl 1.4 75KM. A dlaczego? A no dlatego, ze mam male doswiadczenie z tym silnikiem w 206-tce i dopoki na budziku nie pojawi sie 110km/h, to czlowiek jest zaskoczony, ze to jako tako jezdzi, ale co sie dzieje potem.............to nie da sie opisac. Przyspieszenie do 100tki w ok. 12-13s, to jest do przyjecia, ale od 110km/h, kiedy wszsytko sie konczy, do 150km/h w ponad 20s, to jest jakis pier....ony zart! Tak, to ja przyspieszam od 200 do 240km/h w upalny dzien! :lol:
                                                    Forum Leasing.pl

Komentarz

Pracuję...