400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

Jabar1975, żadna radocha startować z pasa który sie nie kończy..... , zero adrenaliny :diabelski_usmiech

takie jest moje zdanie i tego sie będę trzymał :wink:
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja dziś lecę sobie Tischnera lewym pasem w kierunku Wieliczki (na prawym jakiś tiros walczył), mam około 120-tu na 70-tce ops:, aż tu nagle na wysokości parkingu dla tirów w lusterku pojawia mi się skodzina 105/120 ?? i dawaj długimi żebym mu zjechał - każdy kto tamtędy jeździ wie, że zaraz są 2 fotoradary więc raczej trzeba zwalniać niż przyspieszać - więc ja dalej swoim pasem pomykam (przeca nie będę się za tira ładował dla widzimisie jakiegoś pajaca), a gość ze skodziny dawaj mnie objeżdża prawym pasem - oczywiście musiałem dać po hamplach po by matoł wypierdzielił albo we mnie albo w tego tira :evil:, wdupczył się przede mnie i co zrobił za klika metrów?? - skręcił w lewo :hammer - pal licho tego świra, tylko, że jechał z koleżką - sytuacja mogła się skończyć nieciekawie dla ich obu :chacha2 - nie dość, że siebie narażał to jeszcze tego gościa - po całym zajściu próbował głupkowato coś tam na radyjku zagadywać, ale jakość sprzętu widocznie odpowiadała temu wehikułowi którym pomykał, bo zrozumieć nic się nie dało :P - reasumując - OBJECHAŁA MNIE 120-tka

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

tomekjmopl, a pomyśl co by było gdyby zredukował bieg :P kolesia z TIR'a też by objechał :kciukgora
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tomekjmopl, a pomyśl co by było gdyby zredukował bieg :P kolesia z TIR'a też by objechał :kciukgora
          Tiaa - chyba górą/dołem TIR-a - niepotrzebne skreślić :lol:

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez leszekmw
            żadna radocha startować z pasa który sie nie kończy..... , zero adrenaliny
            pod warunkiem ze jedzie sie Krazem :diabelski_usmiech
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Garret
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1196
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

tomekjmopl, i tak koleś dalej żyje w przeświadczeniu, jaki z niego as kierownicy i pewnie z pogardą patrzy na "lanserów" w nowych OII :lol: którzy nie potrafią wykorzystać tego co mają pod nogą :diabelski_usmiech
              Garret

-----------
              Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• tomekjmopl
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1187
                • Opel
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tomekjmopl, i tak koleś dalej żyje w przeświadczeniu, jaki z niego as kierownicy i pewnie z pogardą patrzy na "lanserów" w nowych OII :lol: którzy nie potrafią wykorzystać tego co mają pod nogą :diabelski_usmiech
                w tym przypadku to był stosunek mocy 102 do 40 -tu ? :wink: - więc faktycznie frajer ze mnie

Komentarz

• bradley
                  L&K
                  • 2008
                  • 1465

Mnie kiedys objechala Skoda 105 jak jechalem na narty na Slowacje. Jechalem wtedy Octavia AGR za jakas wioska 100km/h i nagle widze jakies ksenony w lusterku wstecznym i sie zbliza szybko do mnie. No to troszke odpuscilem bo to moze jacys tajniacy a "pokuta" jest duza u policji. Nagle wrzuca kierunkowskaz i mnie wyprzedza. Patrze a tam Skoda 105 :shock: Wiem jak to jezdzi bo kumpel mial taka na gazie. Model 105 oznacza predkosc maksymalna, ktora osiaga w 45sekund No to ja przyspieszam. Przy 160km/h odpuscilem sobie bo tamta Skoda odjezdzala dalej :P
                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• tomekjmopl
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1187
                    • Opel
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez bradley
                    Mnie kiedys objechala Skoda 105 jak jechalem na narty na Slowacje. Jechalem wtedy Octavia AGR za jakas wioska 100km/h i nagle widze jakies ksenony w lusterku wstecznym i sie zbliza szybko do mnie. No to troszke odpuscilem bo to moze jacys tajniacy a "pokuta" jest duza u policji. Nagle wrzuca kierunkowskaz i mnie wyprzedza. Patrze a tam Skoda 105 :shock: Wiem jak to jezdzi bo kumpel mial taka na gazie. Model 105 oznacza predkosc maksymalna, ktora osiaga w 45sekund No to ja przyspieszam. Przy 160km/h odpuscilem sobie bo tamta Skoda odjezdzala dalej :P
                    Po kiego grzyba w takim razie kiedyś pozbyłem się mojej 120-tki :-) - trzeba było dalej się w niej męczyć i objeżdżać wszytko co się rusza

Komentarz

• bradley
                      L&K
                      • 2008
                      • 1465

Ale zeby to jakos wylo z wydechu czy cos a tu nic. Cisza :lol:

Chyba, ze to byla Skoda:

:diabelski_usmiech
                      VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• Angel
                        Rider
                        • 2008
                        • 503
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zelena w Czechach ma 1.8 115KM, ta na zdjeciu ma chyba 90 jak pamietam. Koles na skodovce ma zolta 120 z silnikiem 1.8 90 KM, KG spod Kraka ma 1.3 i moc okolo 90KM. To tylko niktore przyklady zrobionych 105/120. Moj rapid mial 70KM w porowaniu do serii 58. Wiec ganiac czym bylo. No zapomnialem o AK47 z Czech VR6 Z VW centralnie umieszczony
                        Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• leszekmw
                          RS
                          • 2005
                          • 5356

Zamieszczone przez Angel
                          Koles na skodovce ma zolta 120 z silnikiem 1.8 90 KM,
                          haha , to mój klient , kupa pracy w tej skodzie , zapaleniec , szacunek
                          GVI 1.4TSI
                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• tomekjmopl
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1187
                            • Opel
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Hehe - ja dziś pierwszy raz miałem sytuację, że z kreski szedłem idealnie łeb w łeb z gościem - obaj żeśmy się spinali jak trza (1-2-3 pod czerwone pole, potem już trzeba było spasować bo korek był przed nami), ale bryki szły idealnie równo - co ciekawe zawodnikiem była Vectra B sedan po liftingu już, jeszcze na czarnych blachach, więc raczej pierwszy właściciel od nowości, bez żadnych oznak kombinacji i "tuningu", więc śmiem twierdzić, że oznaczenie 2.0 16V było prawdziwie - okazuje się, że 102 kuce na gazie jeszcze w kwiecie wieku spokojnie mogą dać radę leciwym z deczka 136-ciu - pewnie dolegało coś staruszce, bo ryk jego silnika zagłuszał nawet mojego wyjca :wink:

Komentarz

• Garret
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1196
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

może był zagazowany, na benzynie ten silnik całkiem dobrze ciągnie tę Vectrę (ona waży tyle co Twoja O.)
                              Garret

-----------
                              Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• herman
                                Rider
                                • 2005
                                • 456

Ja dzis mialem okazje sprawdzenia sie z usportowionym modelem fiata czyli Coupe..
                                Wracajac do domu na konkretnej prostej kierownik fiata podjechal mi pod tyl..Przed nami laweta sobie jechala, wiec jechalismyz predkoscia ok 60km/h ja na czworce kierownik fiata to nie wiem..Zagadalem do kolesia z lawety pzrez cb zeby dal na margines wiec ladnie sie usunal i wtedy zaczalem go w miare szybko mijac a fiacik równo za mna, wiec rozpoczalem mocniejsze przyspieszanie..A fiacik trzymal sie za mna caly czas rowno za mna depczac..Widac bylo ze gosc idzie zdrowo..Skonczylo sie na predkosci 220 a coupe zostalo z jakies 5 dł..W sumie jestem zadowlony bo to usportowione lekko auto..Podziekowalismy sobie ladnie swiatelkami i on polecial na gdansk ja do domku..

Ps. fajnie mruczal)

Silnik zapewne 2.0 20V 154KM
                                turbo nie bo by mnie wciagnal

pozdrawiam

Ps..wlasnie wyczailem tego fiata..Jednak 2.0 16V turbo 190KM..tym bardziej kill mnie zadowolil)
                                --------------

Komentarz

• Igor_s4
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 57

Stojąc ze znajomym na parkingu.. podjezdza do nas golf II 75 km i kierownik zapytał sie czy nie chce z nim stanąć :shock: Powiedział ze jedna octe juz objechał bo jego golf mało waży a skoda są cięzkie... i jak myslicie jaki był finał ?

2:0 dla mnie

Komentarz

• Andrev3
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 6116

Wracam do domu Fiestą z komisu. Silnik 1,25 75 KM. Podjeżdżam pod światła a po lewej stoi Uno, raczej pełnoletnie i rdzy więcej niż koloru. No to ja opór spod świateł. Pisk opon i wystartowałem pierwszy. Jakież było moje zdziwienie kiedy po 5 sekundach usłyszałem pisko opon Uno na długości jakiś 5 metrów. Poszedł tak do przodu że az nie mogłem uwierzyć. Nie wiem czy miał tam turbo czy podtlenek. Al mina mi zrzedła i to bardzo z banana po starcie.
                                    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• misiekwaw
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7715
                                      • Ford

pan w Maździe CX-7 najwyraźniej nie wiedział, że zdarzają się 3ki z takim samym silnikiem jak on ma a z racji mniejszej wagi są trochę szybsze :zlosnik:

później zdziwił się pan w E39 ale nie wiem z jakim silnikiem ops:
                                      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                      http://www.disi-tune.pl
                                      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                      Był WRX
                                      Była Octa

Komentarz

• looker
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1886
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Andrev3, są Uno uturbione też... :diabelski_usmiech
                                        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• bradley
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1465

I zaledwie z pojemnoscia 1.3 :szeroki_usmiech To prawie jak fiesta.
                                          VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• dede_adam
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 1449

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                            później zdziwił się pan w E39 ale nie wiem z jakim silnikiem ops:
                                            To dzis na obwodnicy Białobrzegów zdziwiło sie dwóch łysych w e39 530d że ich staruszek przeskoczył :szeroki_usmiech a potem pod Warszawą niemiec w audi tt na ogromnych felgach... nie pozostawiłem złudzeń kto jest górą :twisted: tylko troche małżonka krzyczała że ją w fotel wgniata :lol: :diabelski_usmiech

Komentarz

• bernardo
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 1083

Uuuuu widzę, Dedzio, że będziesz tu teraz często pisował

No proszę :szeroki_usmiech
                                              aczkolwiek...
                                              NajtFukinPatrol North-West
                                              Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
                                              WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• karolz
                                                Elegance
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 823

Zamieszczone przez bernardo
                                                Uuuuu widzę, Dedzio, że będziesz tu teraz często pisował

No proszę :szeroki_usmiech
                                                lepiej Ty sie pochwal co złoiłeś swoim paskiem :szeroki_usmiech
                                                NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• leszekmw
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5356

dede_adam, to jakie to bmw masz :?:
                                                  GVI 1.4TSI
                                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• markowski
                                                    Ambiente
                                                    • 2006
                                                    • 224

Jezeli w temacie zaskakiwania innych to jakis czas temu - zaraz po ostatnich modyfikacjach zdarzylo mi sie dojezdzac do swiatel na ktorych stal czerwony evo IX z rejestracja BI. Gdy sie zblizylem do swiatel te sie zmienily i evo anemicznie ruszylo i powoli nabieralo predkosci. Gdy sie zrownalismy mialem optymalne obroty na 3 biegu i jakos tak rownoczesnie depnelismy majac ta sama predkosc :lol: Pan widac nie mial wlasciwego biegu ale mimo to zawzial sie i probowal na sile :lol: w efekcie lekko sie przed niego wysunalem :lol: i do konca 4.biegu bylem lekko z przodu. Pan w Evo musial wskoczyc na nastepny bieg - ja w sumie tez :lol: i gdy bylem juz na V biegu i dosc wysokich obrotach - Pan powooooli zaczal mnie wyprzedzac. Potem zlapaly nas nastepne swiatla na ktorych chcialem z Panem zgadac ale mial strasznie zaciety wyraz twarzy i udawal ze mnie nie widzi. Dal mi ruszyc pierwszemu i jak nie wy&*^%*il z tych swiatel :lol: to nie bylo co zbierac :szeroki_usmiech . Na nastepnych tez udawal ze mnie nie widzi mimo ze odworzylem okno i do niego zagadywalem :lol: musialem Go strasznie urazic - jezeli mnie teraz czyta to przepraszam z calego serca :lol:
                                                    pozdrawiam
                                                    Markowski
                                                    OI AXR 06 185@377

Komentarz

Pracuję...