dziś fajna scenka na światłach Mercedes CLS 320 i Alfa Romeo GT. Gość z Mercedesa delikatny starcik, a Alfa tylko pisk opon i nic Mercedes majestatycznie odjechał. Gdyby kolo dał w palnik, to nie byłoby co z Alfy zbierać A przy lajtowym starcie już z niej wiatrak zrobił
To mi przypomniałeś sytuację sprzed kilku lat kiedy to obserwowałem na światłach Audi TT (niestety nie wiem jakie, ale to chyba bez znaczenia) a obok... Rolls Royce 8) Widziałem, że kierownik Audi chce się ścigać, ale pan w garniturze w Rollsie jakoś zdawał się tego nie zauważać. Żółte światło i Audi wystartowało bardzo agresywnie, pan w Rollsie chyba zaspał, albo nie chciał się ścigać, jednak jak zobaczył, że coś go wyprzedza to jednak dodał gazu. Powiem tylko, że w przeciągu może 2 sekund z Audi nie było czego zbierać :twisted:
winni77, to mi się podoba w tych "krowach" ala royce, albo mercedes s 600 np....jakies pseudosportowe auto podjedzie i nawet jakby się wisiliło nie ma szans..
to jest widok...hałas aksamitnego v8 albo v12 i "przyspieszający wieloryb"
to nie ma nic wspólnego z rykiem 2.0 na 10 turbinach. to jest majestetyczy dźwięk a widok piorunujący. to są fury do spokojnej jazdy majestatycznej a w razie czego do mega odjazdu bo dużych zwierząt nie ma co drażnić same nie zaatakują pierwsze...ale jak się wkurzą to robią masakre hehe
narazie to me marzenie...bo utrzymać takie coś to masakra...
Mnie sie w takich autach podoba przebieg niuta.. równo płynnie i z klasą :wink: kiedyś dane mi było przejechać się (na prawym ) Bmw E38 760il - but w podłogę i cisza, tylko w plecach czuć że solidnie się rozpędza.. rzut okiem za okno :wink: i jakos tak szybko krajobraz uciekał. Na liczniku ponad 200 a w aucie zero stresu coś pięknego.
to nie ma nic wspólnego z rykiem 2.0 na 10 turbinach
Może niekoniecznie dwa litry i pięć turbin, ale rasowa V8 to pięknie mruczy. I o ten pomruk chodzi. Jechałem jako posażer w Dodge'u RAM 5,7 Hemi- jak to bulgotało :diabelski_usmiech. Co prawda w hamerykańskiej automatycznej skrzyni nie bardzo czuć było odejście (a może to masa tego pojazdu zrobiła swoje), ale dźwięk silnika boski- nic tylko wyrzucić wszystkie odbiorniki audio i się cieszyć.
It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
winni77, wiem..to drogie autka, ale nie myśle wcale o nowych. tylko o starej s klasse, albo starej "7" np...czy coś takiego, z motorem 5-6 litrów. można kupić w miare sensowne, ale weź to utrzymaj
[ Dodano: Czw 08 Kwi, 10 22:55 ]
sprzed chwili z drogi:
1. właśnie byłem świadkiem przed chwilą wyścigu ze świateł jakiegoś dobrego motorka vs. bmw x6....ta bejca ma odjazd.. :twisted: szła równo z motorem od samego ruszenia , nie wiem co to za silnik, bo napisy miał zdjęte, ale masakryczne odj...... :diabelski_usmiech
2. jacyś dwaj panowie chcieli się ze mną ścigać na 2 światłach fabryczną OII bxe kombiaczem, po dwóch próbach odpuścili. :wink:
do mnie z koleji dzisiaj przystawił sie nissan murano (nie wiem co miał pod maską), z początku zawsze daje podpuche tak na długość auta co by na durnia nie wyjść :szeroki_usmiech na trójce nie było co z gościa zbierać
a ja się dziś bawiłem z paskiem B4 TDI, foś już się cieszył że mnie objedzie a tu zonk jak się zrównał, próbował za mną gonić ale mu troszkę nie poszło, ze świateł też mocno został ale mina była bezcenna... (jak dziadkowóz może odchodzić passatowi :P)
piramida, murano ma 3.5 benzyne w automacie bodajże
[ Dodano: Pią 09 Kwi, 10 07:52 ] Andrev3, b4 to troszkę padlinka już , ma swoje lata i pewnie miał z 90 albo maks 110 kucy pod maską, z tego po tylu latach parenaście zdechło
do mnie z koleji dzisiaj przystawił sie nissan murano (nie wiem co miał pod maską), z początku zawsze daje podpuche tak na długość auta co by na durnia nie wyjść :szeroki_usmiech na trójce nie było co z gościa zbierać
pewnie benzyna 252 kucy, dał za furę ponad 200 klocków i taka wtopa :szeroki_usmiech
3.5 V6 + automat , które fajnie gada ale ogólnie to nie jedzie tak jakby się wydawało że potrafi :diabelski_usmiech
to murano jakos na 250KM mi nie wyglądało :roll: no chyba ze gość nie cisnął na maxa no ale pozniej gość coś dziwnie sie za mną z daleka trzymał pewnie chciał wstydu przyoszczędzić :szeroki_usmiech
Dzisiaj natomiast miło sie zdziwiłem na a4 krakow-katowice, nie uwierzycie, nie ma ani jednej zwężki w obie strony :!: Sredni przejazd pomiedzy bramkami to około 19-20min w obu kierunkach. Tylko te ceny 16zyla za przejazd. Aha dodam ze ludziska zaczęli w lusterka zerkać
[ Dodano: Sob 10 Kwi, 10 00:22 ]
macie racje pewnie było to 3.5 katalogowo 8.9 do setki, srednie spalanie w miescie 17litrów :shock:
Ja wczoraj miałem niespodziankę na drodzę, ścigał się ze mną Ford Fusion :roll: i o dziwo dobrze mu szło. Byłem pod wrażeniem. Kierownik musiał by dobry bo jedyne silniki jakie sa w Fusionie to 1.4 80 KM benzyna (bez szans) 1.6 100 KM benzyna (nieco lepiej) i 1.4 68 KM diesel...
A kieronik cisnął bardzo. Co prawda nie wiem co to było bo nie udało mu się mnie wyprzedzi ale walczył zaciekle za o mam mój szacun
Nie ma zbyt dużych wizualnych różnic między wersją sport a mps.
Spojler na dachu (lotka) jest inny, inne fele, "dziura" na masce ... ale ja się na Mazdach nie znam.
Masz rację, nie znasz się na Mazdach :lol: i niestety masz brzydki zwyczaj wypowiadać się w sprawach na których się nie znasz :?
2.3 i MPS mają taki sam spojler czasem w wersjach MazdaSpeed jest wyższy spojler, ale nie musi być, 3 MPS BK a tylko taką można pomylić z 2.3 bo w BL nie ma silnika 2.3 nie ma dziury w masce, a felgi to akurat rzecz która najłatwiej zmienić i/lub przeoczyć
Wg polskiego katalogu Mazdy 3, wersja Sport ma mniejszy spojler niż MPS. A jak kierownik coś tam sobie założy dodatkowo, to faktycznie o pomyłkę nietrudno.
Zamieszczone przez MisiekWAW
niestety masz brzydki zwyczaj wypowiadać się w sprawach na których się nie znasz :?
Jak wielu tutaj Ale się uczę, chociaż akurat Mazdy nie są moimi faworytami.
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Wg polskiego katalogu Mazdy 3, wersja Sport ma mniejszy spojler niż MPS.
No patrz, ale z tego Yarka gapa. Zapomniał zabrać ze sobą katalogu Mazdy, bo wtedy mógłby szybko sprawdzić, czy Mazda z którą zaraz wystartuje ze świateł to MPS czy nie-MPS .
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Komentarz