400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez szkoda
    Udesky napisał/a:
    Siedzą też 1.8T 160KM.

ale to nie t4 :idea:
    A jakie one mają oznaczenie?
    Zamieszczone przez Azazel
    Porównując wyniki z hamowni: JA: 135KM/285Nm, ON: 140KM/290Nm. Więc chyba wina leży w łączniku między fotelem, a kierownicą :lol:
    I wagą samochodu. A3 jednak lżejsze od Octavii.
    W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez MisiekWAW
      ja wczoraj na dystansie trzech przystanków wygrałem z autobusem linii 211 :szeroki_usmiech na rowerze of course 8)
      Nieźle, choć mnie się ostatnio udało X5 łyknąć A z ciekawszych, jak do pracy jadę rowerkiem, to jadę taki odcinkiem lekko z górki, gdzie mam koło 50km/h na liczniku. Jako, że jest osobny pas dla autobusów, którym jadę (pasem, nie autobusem ) - uwielbiam patrzeć na z lekka zdziwione miny kierowców, których rower wyprzedza (większość zwalnia do poniżej 50, bo akurat jest tam foto radar :szeroki_usmiech

[ Dodano: 2010-04-19, 13:52 ]
      Zamieszczone przez loyd
      Taki mały OT - po przeczytaniu tego wątku mam wrażenie, że 1.9 tedeik jest po prostu nie do pokonania. Co by do niego nie startowało (X3 czy inna fura z potężnym silnikiem), to i tak nie ma szans.

Może Wam się po prostu wydaje, że wszyscy chcą się z wami ściagać a tymczasem oni po prostu normalnie sobie jadą podczas gdy Wy katujecie wasze cziptjuningowane fury ?
      Szczerze mówiąc też mnie taka myśl naszła, ale jak zobaczyłem co Ci forumowicze mają w stopce, to zrozumiałem jak to możliwe
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• Andrev3
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 6116

MisiekWAW, :szeroki_usmiech :haha:
        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• tomil
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1179

ja wczoraj na dystansie trzech przystanków wygrałem z autobusem linii 211 na rowerze of course
          No tak, spotkały się dwa "potwory" z napędem na tył to i killowanie było.
          It doesn't matter what we're losing
          It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Andrzej Z.
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 710
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

ja wczoraj na dystansie trzech przystanków wygrałem z autobusem linii 211 :szeroki_usmiech na rowerze of course 8)
            A dlaczego w odpowiednim dziale nie zamiesciles opisu modow i wykresu z hamowni(choc nie wiem czy ta ogarnie moc tego potwora tylnoo napedowego na biopaliwo) :lol:
            CDS-AutoSpa

AXR TDI+
            Perfect Service by DobryGrześWawa
            ET-14,352

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez Udesky
              2.0T
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• fernando
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1890

:evil:
                nie pitu pitu, tylko dzisiaj dostałem wklep od starego V40 t4, w dodatku chyba perfidnie mnie podpuscił, więc o czym tu pisać :lol: :wink:
                Możemy się ustawić kiedyś, to zobaczysz, że i w automacie T4 daje radę

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

przeciez napisał że dostał wklep :P jak taki chętny jesteś to może ja się zgłoszę :zlosnik:
                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                  http://www.disi-tune.pl
                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

• fernando
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1890

przeciez napisał że dostał wklep :P jak taki chętny jesteś to może ja się zgłoszę :zlosnik:
                    Ale MisiekWAW, na luzie to piszę przecież A automat zwalnia wydatnie, więc myślę, że można by się sprawdzić, ot co. Ty to byś chciał tylko leżącego kopać ciągle :twisted:

Komentarz

• blach9
                      Drive
                      • 2010
                      • 45

Zamieszczone przez Udesky
                      Udesky napisał/a:
                      Siedzą też 1.8T 160KM.

ale to nie t4 :idea:
                      Zamieszczone przez Azazel
                      Porównując wyniki z hamowni: JA: 135KM/285Nm, ON: 140KM/290Nm. Więc chyba wina leży w łączniku między fotelem, a kierownicą :lol:
                      I wagą samochodu. A3 jednak lżejsze od Octavii.
                      A3 ok 1170kg Octavia ok 1300 kg takze roznica troszke jest:]

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Zamieszczone przez winni77
                        A z ciekawszych, jak do pracy jadę rowerkiem, to jadę na odcince lekko z górki, gdzie mam koło 50km/h na liczniku. Jako, że jest osobny pas dla autobusów, którym jadę (pasem, nie autobusem ) - uwielbiam patrzeć na z lekka zdziwione miny kierowców, których rower wyprzedza (większość zwalnia do poniżej 50, bo akurat jest tam foto radar
                        jak Ci zrobi zdjecie to poznajac Cie po wzorze z much na jedynkach :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                        ja wczoraj na dystansie trzech przystanków wygrałem z autobusem linii 211 na rowerze of course
                        z rolki czy z zatrzymanego?
                        tak czy inaczej gratki bo masa pojazdow podobna :diabelski_usmiech
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Azazel
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 313
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Udesky, blach9, trochę mnie pocieszyliście Nie spodziewałem się, że ten topic niesie ze sobą też wartość terapeutyczną :szeroki_usmiech
                          2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                          2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• Andrev3
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 6116

a mnie dziś załatwiła A3... wydawało mi się że dam radę bo po oznaczeniu wyglądała na 1.9 TDI 110 KM. Z rolowanego od 140 km/h do 180 km/h póltorej długości dla A3. Jak się później okazało goś pod maską miał ok 165 KM ale jeszcze nie był na hamownii.
                            Także się troszkę podbudowałem że tylko półtorej długości
                            Mimo wszystko OII vs A3 - 0:1
                            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Udesky
                              RS
                              • 2007
                              • 1692
                              • Octavia I (1U2)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Dzisiaj sobie pofolgowałem na drogach. :diabelski_usmiech
                              Najpierw O2 kombi TDI (czerwone I więc sądzę, że 2.0TDI). Musze powiedzieć, że kierownik był zawzięty i szedł na prawdę godnie, aż się bałem, że nie podołam. Jednak od ok 180 - 190km/h zostawał wyraźnie z tyłu. Przy licznikowym 210km/h był ze 3 długości za mną. Trudno mi określić jednoznacznie. Droga to wylot z Wawy na Gdańsk. Po paru chwilach odpuściłem bo bałem się o temp. oliwy, a poza tym, aż tak mi się nie śpieszyło. :szeroki_usmiech
                              Druga sytuacja, to testowanie mojego szkodnika, przez kierownika A6 kombi na szwajcarskich blachach (ta produkowana od 98r) w zajebistym kolorze, w ogóle była zrobiona ze smakiem. Silnik hmm, dwa tłumiki z tyłu i dymił, więc pewnie 2.5TDI. Kierownik próbował mi uciekać, po czasie gdy zauważył, że trzymam się za nim jak na zająca. Próbował mnie 3 razy przetestować do 220km/h do pewnego momentu go dochodziłem, a potem było już równo. Na zakończenie ładnie podziękował za sparing awaryjnymi.

Tak więc dziś momentami wyłączałem swój rozsądek. :roll: ops:
                              W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Hunter
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1655

Honda Civic VI, ale dokładnie co to było to nie wiem. Nieźle się zbierał i za kierownicą, koleś w podeszłym wieku, ale zaczepił mnie sam. Na światłach niecierpliwił się... A później minę miał nieco smutniejszą
                                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• fernando
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1890

To ja jakiś czas temu miałem podobną sytuację: jechałem rodzinnym kombi volvo, wiek samochodu 10lat, na drodze luźno i spokojnie, o pole position nie trzeba się było starać bo i tak było pusto. Za jakąś chwilę facet ok. 60lat ustawia się obok najnowszym civicem 5D, prawdopodobnie 1.8. Miałem niezły ubaw, co chwila musiałem odpuszczać gaz :wink: Chyba ktoś panu w salonie powiedział, że kupuje sportowy samochód i chciał przed małżonką zaszpanować, ale minę miał niepocieszoną (w przeciwieństwie do mnie) :lol:

Komentarz

• loru
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4286
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja dziś dostałem baty przy starcie ze świateł :cry: , za nim mój ECU przekazała sygnał, że został wciśnięty pedał przyspieszenia do końca jego już dawno nie było, przeciwnikiem był Mercedes Brabus V12 biturbo
                                    rane, ale to ma ogromne heble ledwo się mieściły w feldze 21"
                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• fernando
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1890

loru, dobrze jest tak czasem podpuścić mocniejszego zawodnika - widowisko i doznania akustyczne bywają dość ciekawe

Komentarz

• Ziomal
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 5841
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Azazel, podobne baty zbieram o długosc od golfa Mk4 na tym samym setupie
                                        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• loru
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4286
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez fernando
                                          widowisko i doznania akustyczne bywają dość ciekawe
                                          bulgotał niesamowicie a jak odjechał ........ :diabelski_usmiech
                                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• GRUBEER
                                            Elegance
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 936
                                            • Volkswagen

Zamieszczone przez Ziomal
                                            Azazel, podobne baty zbieram o długosc od golfa Mk4 na tym samym setupie
                                            Ziombelku Ciebie to chłop na koniu objedzie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

U mnie tez przykrość
                                            Chińska Dziwka vs Alfa Romeo GT 3,2 V6 -------- 0:1 :evil:
                                            Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                                            Gejsza 6

Komentarz

• markowski
                                              Ambiente
                                              • 2006
                                              • 224

No wreszcie cos ciekawego sie przytrafilo. Najpierw czarny cif SI - niestety asr bezwstydnie kompletnie ograniczyl mi drugi bieg i dal cifowi sie wkrecic na obroty oraz odejsc mi na jedna dlugosc - potem, do konca 4tego biegu nie doszedlem nawet na centymetr. Na nastepnych swiatlach wylaczylem zdrajce (asr) i juz nie bylo co zbierac. Ryczy toto groznie ale efekt taki sobie :lol: Nastepnie stanalem na swiatlach z X6- perfidnie na pasie co sie konczy :diabelski_usmiech - ruszylem pierwszy i pan dal mi odejsc na dlugosc a potem ognia. Ja tez pedal w podloge i do konca 4tego bylo ze 3 dlugosci na moja korzysc
                                              No i na koniec stoje na swiatlach i patrze w lustro a tam pan w nowiutkim a6 probuje cos udowodnic panu w mercedesie. Mercedes stanal z mojej lewej, audi z mojej prawej :lol: i jak tu sie powstrzymac - pogodzilem panow choc audi - nie wiem jaki motor, brak oznaczen, dwie rury po obu stronach - jechalo bardzo przyzwoicie - bylem minimalnie tylko szybszy.
                                              Wszystko w ciagu pol godziny w jednym miejscu praktycznie - ech a mial byc wieczorny relaksacyjny kruzing po miescie :szeroki_usmiech
                                              pozdrawiam
                                              Markowski
                                              OI AXR 06 185@377

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

a u mnie dziś radocha :szeroki_usmiech
                                                1 starcie, obwodowa trójmiasta, leon I top sport (1.9 tdi, 150 km), nie miał gdzie zjechać (bo tiry na prawym pasie), ale musiałem popuszać gaz, żeby mu na tyłek nie najechać, przyśpieszaliśmy razem od ok 130 do ok 180 parę razy, później musiałem zjechać z obwodowej.
                                                2 starcie z bmw 328ci (e46) w automacie kabriolecik, chociaż za bardzo nie było gdzie się rozpędzić, to generalnie do ok.140 km/h remis od startu bo później czerwone i musiałem skręcać, wystartował za mną ze światełek, miał wolny lewy pas, nie miał już jednak tyle powera żeby z niego skorzystać. mimo 23 koni więcej w bejcy, szybki kierownik na drążku ( ja) spowodował równe odchodzenie. ładnie żeśmy sobie pomrugali na pożegnanie...więc wychodzi na to że "3" nie jeżdzą same chamidła w dresach :szeroki_usmiech

Komentarz

• Udesky
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 1692
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez markowski
                                                  Wszystko w ciagu pol godziny w jednym miejscu praktycznie - ech a mial byc wieczorny relaksacyjny kruzing po miescie
                                                  Mi to dziś w Wawie udawało się kilować Passata W8 i CVC TypeR w korkach. :helm
                                                  W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• sew1981
                                                    RS
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2009
                                                    • 10918
                                                    • Fiat

loru, widowisko akustyczne i wir w baku

Komentarz

Pracuję...