400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loru
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4286
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez arci9
    aldam, mocniejszy diesel ma 155 kucy i chyba 10,6 do setki!
    gdzie to znalazłeś ? na stronie zerkam to są tylko 2 klekoty
    2,2 173KM
    3,0 V6 240 KM
    przy 140KM z 2,0 TDI to zapewne była ta słabsza jednostka
    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• aldam
      L&K
      • 2006
      • 1036

arci9, Na stronie widzę tylko dizle w gamie silników : 2.2 173km i 3.0 240km

Ten słabszy ma 11,2 do setki, więc wnioskuję, że nie mógł to byc ten silnik.
      Natomiast nie moge znaleść danych mocniejszej jednostki (strona nie wyswietla)
      Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

3 dni temu, stałem na światłach, kiedy podjechała pas obok taka śmieszna ciężarówka DAF

I facet gazuje dość ostro. Żółte światło, odszedłem mu trochę, ale że miał lepszy start wyprzedził mnie. Dojechałem do kolejnych świateł. Tym razem nie dałem się zaskoczyć. Dość mocno odskoczyłem, ale od 35km/h w lusterku zobaczyłem, że mnie dogania. Przy 45km/h mnie łyknął, ale satysfakcja duża

Aha, zapomniałbym. Ja jechałem

Mój "Batmobil"

Komentarz

• Andrev3
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 6116

3.0 HDI 241 KM 450 Nm i 8,5 do setki
          RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• aldam
            L&K
            • 2006
            • 1036

Andrev3, w bkd niby 9,6 katalogowo, więc "podobnie" ale powinien mnie chociaż trochę odejść.
            znalazłem jeszcze , że wcześniej (2007 r.) był 2.7 v6 hdi 208km. Może to był ten.
            Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• arci9
              RS
              • 2004
              • 2007

loru, aldam, chopy rano oglądałem cennik z silnikami też dla C5 i pomyliłem te wersje z C6

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez arci9
                loru, aldam, chopy rano oglądałem cennik z silnikami też dla C5 i pomyliłem te wersje z C6
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Thundi
                  L&K
                  • 2005
                  • 1157

Zamieszczone przez aldam
                  Andrev3, w bkd niby 9,6 katalogowo, więc "podobnie" ale powinien mnie chociaż trochę odejść.
                  znalazłem jeszcze , że wcześniej (2007 r.) był 2.7 v6 hdi 208km. Może to był ten.
                  Ten ma 8.9s do 100. więc pewnie ten

Kod:
                  Pojemność: 2720 cm3
                  Maksymalna moc: 208 KM przy 4000 obr/min
                  Maksymalny moment obrotowy: 440 Nm przy 1900 obr/min
                  Osiągi: (0-100 km/h) 8,9 s.
                  Prędkość maksymalna: 230 km/h
                  Zużycie paliwa (miasto/trasa/średnie)- 12,0/6,8/8,7   l/100 km
                  Pojemność zbiornika paliwa: 72 l
                  Pojemność bagażnika: 488 l
                  O ortografie dba FF.
                  Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                  http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                  Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

no, wreszcie jakiś konkretny kierownik
                    nawet nie żal zebrać baty od fiata bravo
                    Jackal, przypomnij mi ile to Twoje cudo ma? 204?

ładnie wygląda, świetnie jeździ, i :shock: fajnie brzmi to czego chcieć więcej
                    podziękował za spotkanie jeszcze raz :!:

(ja jak zwykle zadowolony, nie wyglądało to tragicznie z mojej perspektywy :szeroki_usmiech )
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• markowski
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 224

saab 95 aero - dostal mocno ale walczyl dzielnie. Stary rachunek wyrownany :diabelski_usmiech
                      pozdrawiam
                      Markowski
                      OI AXR 06 185@377

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

wczoraj obwodnica krakowa 3pasy dogonił mnie czarny a6 dwie rurki z tyłu diesel, widać ze był troche mocniejszy ale do 240 mu nie odpusciłem :szeroki_usmiech
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

wczoraj ze światełek:
                          w czwóreczke się zbieraliśmy:
                          BMW e46 m3,
                          Audi Coupe - takie stare z lat 90 tych, ala 90 tka dwudrzwiowa, nie wiem co miał pod maską, ale szedł nieźle
                          Renault Laguna - nóweczka, biała perła, ospojlerowanie fabryczne, dwa osobne proste wydechy z tyłu, czarne felgi, jakaś mocna fabryczna wersja, ale nie mam pojęcia co to ma pod maską.
                          Ja.

Dodam tylko,że oni wszyscy się znali i sobie gazowalu ze światełek, tak to na moje oko wyglądało.

Bilans -
                          M3 oczywiście się tylko zabawiało, od razu sobie pojechał w siną dal z hukiem z 4 rurek.
                          Audi wyprzedzone, Laguna wyprzedzona (aczkolwiek z troszkę większym trudem niż Audi). Kierownicy bardzo zacięci. :P

Komentarz

• bialy104
                            Drive
                            • 2010
                            • 52

Dzisiaj z A3 1.8t nie wiem jaka moc :?

1 starcie za późno się zorientowałem, że to będzie ogień i lose (na dodatek 3 nie weszła czysto :/) wiec lose...

2. starcie pierwszy bieg łeb w łeb 2 bieg łeb w łeb i moment bo pas się kończył na 3 biegu i tu czułem, że na dłuższej prostej by mi odszedł

Jednak cięższa buda + pasażerka robi swoje.

ale było fajnie

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10918
                              • Fiat

bialy104, jak to jaka moc? pewnie taka jak Twoja chyba ze miał chipa zapodane

[ Dodano: Pią 11 Cze, 10 18:18 ]
                              ale nie wiem czy w a3 były wersje 180km 1.8t

[ Dodano: Pią 11 Cze, 10 18:22 ]
                              markowski, z tego co wiem to wszystkie aero mają grubo ponad 200 km i nawet patrząc na masę auta, które jest cięższe, z całym szacunem do Ciebie to mało prawdopodobne (przy parametrach 185/377, żebyś to auto tak sobie połknął poprostu. Albo kierownik jakaś dupa, albo nie miał warunków do race'a, aby dać prawdziwy ogień, albo miał coś zrąbane w aucie. który rok to aero?

[ Dodano: Pią 11 Cze, 10 18:25 ]
                              piramida, podejrzewam ze to było 3.0 tdi (jeśli nowa buda a6 - 225 km i 450 Nm), mają potencjał, a może jeszcze miał chipa to już w ogóle
                              ze starym a6 2.5 tdi bez większych problemów byś sobie poradził

Komentarz

• Przemek345
                                Rider
                                • 2008
                                • 314

Zamieszczone przez sew1981
                                były, nawet z quattro
                                Octa

Komentarz

• P_iotrek
                                  Drive
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 83

Witam...ostatnio poległ dość mocno Seat Exeo TDI,z dwiema literami czerwonymi...Wystartowaliśmy ze skrzyżowania Kasprzaka/Ordona w stronę Połczyńskiej...na czwórce widziałem go w prawym lusterku jak cały czas oddalał się...myślę, że był jakieś 4-5 długości z tyłu...
                                  Turbo ARL = 186KM / 382Nm

Komentarz

• kowal 2002
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 5161

Zamieszczone przez P_iotrek
                                    Witam...ostatnio poległ dość mocno Seat Exeo TDI,z dwiema literami czerwonymi...Wystartowaliśmy ze skrzyżowania Kasprzaka/Ordona w stronę Połczyńskiej...na czwórce widziałem go w prawym lusterku jak cały czas oddalał się...myślę, że był jakieś 4-5 długości z tyłu...
                                    Uważaj na wiśniową Vectrę WKxxxxx i błękitnego Passata WPRxxxx. Ostatnio bardzo często "kilują" ( widzę ich kilka razy dziennie ) ludzi na odcinku Ciepłownia Wola - Tesco/Mory - Ożarów Maz ( jakieś 2-3 tyg temu śmigali srebrnym Passatem WZxxxxx ).
                                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• bartman
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 104

Skąd to przekonanie, że każdy się z Wami ściga? :lol:

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

bialy104, jak to jaka moc? pewnie taka jak Twoja chyba ze miał chipa zapodane

[ Dodano: Pią 11 Cze, 10 18:18 ]

[ Dodano: Pią 11 Cze, 10 18:22 ]
                                        markowski, z tego co wiem to wszystkie aero mają grubo ponad 200 km i nawet patrząc na masę auta, które jest cięższe, z całym szacunem do Ciebie to mało prawdopodobne (przy parametrach 185/377, żebyś to auto tak sobie połknął poprostu. Albo kierownik jakaś dupa, albo nie miał warunków do race'a, aby dać prawdziwy ogień, albo miał coś zrąbane w aucie. który rok to aero?

[ Dodano: Pią 11 Cze, 10 18:25 ]
                                        piramida, podejrzewam ze to było 3.0 tdi (jeśli nowa buda a6 - 225 km i 450 Nm), mają potencjał, a może jeszcze miał chipa to już w ogóle
                                        z przyspieszenia wynikało ze raczej około 225KM bez chipa poniewaz szału nie robił, nie był wstanie mi na tyle odejść zebym go nie doszedł ale po za tym kierownik audi to jakiś buc bo pod koniec to juz na żywiął szedł pojebaniec, ja przy takich prędkosciach szybko odpuszczam bo sie niebezpiecznie robi....

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Andrev3
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 6116

ja ostatnio miałem okazję z sąsiadem się ścignąć na A4, starszy Pan a walczył zaciekle, choć muszę przyznać że przy 190 musiałem mu odpuścić i powoli się koło mnie przekulał grożąc palcem z uśmiechem na twarzy
                                          RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Coke
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 771
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                            • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Wczoraj na 3 pasmówce zaświeciły się czerwone, dojeżdżam do świateł i widze że czeka tam już Citroen C6 (ta duża limuzyna), podjeżdżam bliżej i okazuje się że na fotelu pasażera siedzi moja koleżanka a za kierownicą jej tata Podjechałem do linii i czekam bo czułem że powie tacie żeby mi "pokazał" Silnik to 2,7 HDI V6 biturbo diesel 208 KM i 440 Nm (oraz z 3 osobami masą jakieś 2 tony i automatem). Zielone tak do 50 równo ale już powyżej tej prędkości zaczałem mu odchodzić, przy 110 miałem już dobrą długośc, trójka tylko mu się oddalałem ,czwórka to samo. Zaświeciłem awaryjnymi i powróciłem do prędkości podróżnej a oni tylko koło mnie śmignęli niezadowoleni jacyś

Taki szitroen ma 8,9 s do 100 katalogowo więc nawet jak by jechał na pusto to wynik starcia i tak powinien być do przodu dla mojego Combi ;P
                                            Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Podjezdzam do skrzyzowania i widze pasata kombi tsi (si szerwone) pewnie 160KM mysle sobie i sie zastanawiam jak to chodzi. Zielone i start, ja jak zwykle zawsze patrze czy gośc sie chce cisnąc czy nie i delikatnie ruszam ale widze ze gosc naciska, no to gaz w podłoge i przy około 100KM/h było po zawodach. Widze ze gosc cos pokquwiony, druga próba, gość po garach jeszcze na żółtym, ja spozniłem start i do tego nie weszła czysto dwójka :x ale i tak goscia zmasakrowałem do trzeciej próby nie podszedł...

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

Andrev3, 2.5 tdi na pewno wolniej odchodzą, ale maksa jak już się rozpędzą mają chyba ciut lepszego niż 1.9 tdi nawet chipsowane. Jak dziadek miał 180 ps wersje to normalne że Cię powolił wziął, a nawet przy 150 ps podejrzewam że to możliwe.
                                                Ja kiedyś tak skilowałem superba 1.9 tdi (130 ps) młodszego sporo moim passatem b5 2.5 v6 tdi (150 ps) w automacie. Oowyżej 200 km/h wyprzedzałem go powoli.
                                                Zresztą mam teraz porównanie do chipowanego superba swojego. Oczywiście ma dużo lepszy ogień na przyspieszeniu niż 2.5 tdi w automacie, ale maksa ma też 220 km/h (150 vs 170 koni) mimo że passat 2.5 jest koło 100 kilo cięższy (przez silnik).

[ Dodano: Nie 13 Cze, 10 17:39 ]
                                                piramida,taki mały offtop...jak to jest z tymi czerwonymi literkami w tsi..bo jestem trochę zakręcony. Czy to zależy od auta? w seacie jest inaczej niż np w vw?
                                                Bo znajomi mają leona nowego z oznaczeniem tsi na błotniku i czerwonym "i" i ma on 1.4 tsi (122km). Czy ktoś może to rozszyfrować? Możę czerwone "i" w golfopodobnych oznacza 122 km? a w passatopodobnym oznacza 1.8 tsi ? w koncernie vag? bo jakiś klucz chyba jest?
                                                a exeo z czerwonym di to rozumiem 170 ps 2.0?

Komentarz

• bartman
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 104

sew1981, exeo z czerwonymi literami "DI" ma 143 KM.

Komentarz

• _tm_
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 2333
                                                    • Superb III (3V3)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

piramida,taki mały offtop...jak to jest z tymi czerwonymi literkami w tsi
                                                    Nawet w Skodzie jest różnie. 1.8TSI 160KM przed FL ma SI czerwone, a po FL tylko I jest czerwone.
                                                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                    -------------------------------------------------------------------------
                                                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

Pracuję...