ja dzis bylem szybszy od wrobla...nie zdazyl uciec.
tez tak miałem, trzeba przyznac, że trzeba nieźle lecieć...
Kiedyś trafiłem tak dwa wróble - jeden poleciał po masce i przedniej szybie, drugi dojechał ze mną do domu na atrapie chłodnicy. Przynajmniej się nie męczyły
Ale fakt - trzeba sporo poginać :diabelski_usmiech
Była O1 kombi ALH++ 150/340
Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200
Kiedyś trafiłem na stado wróbli siedzące na poboczu, ja akurat kończyłem wyprzedzanie i jeszcze było z górki... ręce same mi zasłoniły twarz. Szczęśliwie była prosta droga, ale nie wiem ile :czacha
nie koniecznie, bo raz jadac firmowym Dafem ok 80 kmh zlapalem ptaszka w owiewke i dowiozlem ok 30 km z krakowa do mojego miasta, otwieram drzwi a ten wypada na stopien. ogolnie w tym temacie trafilo sie sporo, nawet bazanty podnoszace sie do lotu, naszczescie wszystko co duzo trafione ciezarowka lub busem, nie skodzina. Ale zescie sie rozpisali o tych ptokach :lol:
Golas27 - też prawda - nie trzeba dużo poginać tylko dobrze trafić
Mój ojczulek Starem 200 przy 40 km/h trafił bażanta 300m od domu - bażant podrywał się do lotu, ale tak nieszczęśliwie że jak ojciec przejeżdżał to trafił.... w drzwi pasażera. :diabelski_usmiech
Fajnie się potem prezentował po spreparowaniu na ścianie
Mój ojczulek Starem 200 przy 40 km/h trafił bażanta 300m od domu - bażant podrywał się do lotu, ale tak nieszczęśliwie że jak ojciec przejeżdżał to trafił.... w drzwi pasażera. :diabelski_usmiech
albo mówimy o ptakach normalnych, albo o drobiu domowym z ciężkim dupskiem
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Skoro tak się chwalicie ...co i kto, to mnie też 2 tygodnie temu coś fruwającego w drzwi uderzyło :roll:
A wczoraj przy powrocie ze spota 100m przed domem sarenka przed maską przeleciała :roll:
albo mówimy o ptakach normalnych, albo o drobiu domowym z ciężkim dupskiem
szkoda - ma skrzydła i lata to ptak - nie było ograniczeń wagowych
Dzisiaj przygoda na Wiślance odcinek Katowice-Mikołów z BMW E60 525d , bardzo ciężko ale zwycięsko w końcu, choć mam wrażenie że kierownik odpuścił na 70tce :szeroki_usmiech (jak patrzyłem to przyspieszenie praktycznie takie samo)
A4 2.5TDI (z tych produkowanych w latach ~1999-2001). Byłem ciekaw jak to przyspiesza w porównaniu do bkd. Kiedyś bardzo chciałem kupić takie audi z tym motorkiem. Wynik - musiałem puszczać pedał gazu, żeby nie wpaść na jego tyłek. Ostatecznie go wyprzedziłem.
wczoraj jak mnie złomotała xantia to aż :shock:
ale okazało się, że to była Obrazek
widze nie jestem sam
Ustawiłem się z kolegi peugeotem 406 3,0 v6 194 KM i do 160 dostałem ze 3 długości.... głównie za sprawą tego że nie mogłem ruszyć bo mam 1,2 bara na starcie ;P
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Wreszcie zaliczylem jakiegos udanego kila :P
Ofiara padl Opel Insignia CDTI, startowalismy od 90km/h w gore ja na 5ce ops: nie wiem na ktorym insygnia, ale szlismy z poczatku rowno, powyzej 100 zaczalem sie pomalu zbilizac. Przy 160km/h kierownik zjechal na prawy i nie odpuszzcal i dalej gniotl. Przy 185km/h bylem juz z 1,5 auta przednim i zwolnilem do 130km/h, a koles polecial dalej.
Jako ze jechalem z tylu, a w aucie byly ciemne szybki nie widzialem czy byl sam czy we dwie osoby. U mnie w aucie pol zbiornika i na podlodze pasazera z 40-50kg.
Teraz w necie patrze i insygnia ma 4 rozne CDTI.
# 2.0 l CDTI R4 Turbo, 81 kW (110 KM)
# 2.0 l CDTI R4. Turbo, 96 kW (130 KM)
# 2.0 l CDTI R4 Turbo, 118 kW (160 KM)
# 2.0 l CDTI R4 BiTurbo, 140 kW (190 KM
Mysle ze ze 110ka bym nie mial co robic wogole, 190ka nie miala by z koleji ze mna co robic :wink: 160ka pewnie tez, no to pewnie byla to 130ka. A myslalem ze z mocniejszym autem sie spiolem :roll:
Nie wiem jak te silniki chodza, ale z vectra 1.9 CDTI 150KM w dieslu do 200km/h mialem przewage
Tak dalej patrze na te dane insigni i wychodzi ze jest ciezsza o 150kg niz moja o1, ale chyba nie dal bym rady tej 160ce? :roll: Ona ma 9,5 do setki a moja ile moze miec ???? :roll:
Pytanie ile moze miec o1 ~140konna do setki?
i stawiam na 160 w tej insignii bo to ciężkie gówno nie bardzo chce jechać (tak samo jak astra) :lol:
oni się fajnie napinają bo mają mocne motory, tyle, że to nie sam silnik jedzie :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz