A ja wczoraj na odcinku drogi między Warszawą a Bydgoszczą droczyłem się z pewną Panią o ciężkiej nodze. :diabelski_usmiech Jechała czerwoną AR 159, nie mam pojęcia co za silnik, ale chyba nie diesel bo nie kopcił. Jakaś benzyna pewnie, ale z tych małolitrażowych bo szybko pozostawała z tyłu na ekspresowej. Ale przyznać muszę, że gdy pozwoliłem się wyprzedzić i dalej jechałem za nią na zająca, bo Pani na bydgoskich blachach więc pewnie zna rejony gdzie obozują misiaki w leśnych zagajnikach , to nieźle zapinała. Tak 130km/h to było u niej minimum.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
spotkałem dzisiaj czarna O2, chyba nie oznaczona, napewno TDI bo przecież te som najszypciejsze :szeroki_usmiech Ruszyłem sobie spokojnie ze świateł a pan stojacy za mną, najwyraźniej spodziewał się że pójdę ogniem i był spięty jak baranie jaja bo poszedł za mną z piskiem próbując wjechać mi do bagaznika :shock: nie pozostało mi nic innego jak umknąć przed zamachowcem i docisnąć na 2ce :diabelski_usmiech przestałem na 5tce jak pan był dwoma świecącymi punkcikami w lusterku :twisted:
spotkałem dzisiaj czarna O2, chyba nie oznaczona, napewno TDI bo przecież te som najszypciejsze :szeroki_usmiech Ruszyłem sobie spokojnie ze świateł a pan stojacy za mną, najwyraźniej spodziewał się że pójdę ogniem i był spięty jak baranie jaja bo poszedł za mną z piskiem próbując wjechać mi do bagaznika :shock: nie pozostało mi nic innego jak umknąć przed zamachowcem i docisnąć na 2ce :diabelski_usmiech przestałem na 5tce jak pan był dwoma świecącymi punkcikami w lusterku :twisted:
nie masz sumienia ... :diabelski_usmiech :twisted:
Zamieszczone przez Jabar1975
Zamieszczone przez Qulek
I może kombi z pomarańczowymi felami ?
no auto Matiego daje rade
teraz ma fajny komplecik dwóch fajnych samochodów :diabelski_usmiech
kia soul :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
albo jakiś doj@#any diesel albo nie wiem co, facet szedł jak cholera, nie to, żebym nie dał mu rady, ale byłem w szoku, myślałem, że to pudełko ledwo się toczy.
tak z rolowańca od 80 :shock:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
"...16-zaworowy Diesel DOHC CRDi o pojemności 1,6 litra, wyposażony w elektrycznie sterowaną turbosprężarkę o zmiennej geometrii kierownic spalin (VGT) oraz opcję filtra DPF. Jego wersja standardowa rozwija moc 128 KM oraz wysoki moment obrotowy 260 Nm..."
Zaciągnięte z netu...
Do tego jego waga i mamy dane:
moc maksymalna [KM/kw](obr/min): 128/94 (4000)
maks. moment obr. [kGm/Nm](obr/min): 26.5/260 (1900-2750)
typ napędu: przedni
skrzynia biegów: 5 - biegowa, manualna
przyspieszenie (od 0 do 100km/h [s]): 11.3
prędkość maksymalna [km/h]: 182
zużycie paliwa - cykl miejski [l/100km]: 6.3
zużycie paliwa - cykl mieszany [l/100km]: 5.2
zużycie paliwa - cykl pozamiejski [l/100km]: 4.6
pojemność zbiornika paliwa [l]: 48
emisja CO2 [g/km]: 137
szkoda, to chyba musiał byc nieźle dłubnięty. przed zakupem octavii niemalże zadatkowałem to auto i powiem tak: wrazenia z jazdy 1,6 benzyna - takie jak yarisem 1,0 bratowej, 1,6 diesel lepszy ciut, ale nie przekonujący
Dzisiaj jade sobie z plonska do gory, widze o2 fl tsi(i czerwone) chcialem zobaczyc ile odstaje ale kierownik nie chcial sie scigac :P
Lece dalej lajtowo z 90km/h zjezdzam do krawedzi aby mnie reszta szybkich mijala.
Pusicilem jako ostatniego mercedesa E250 cgi. Taki ladny nowawy. Mowie zobacze ile odstaje od niego. Mercedes przymierza sie do wyminiecia, no to ja redukcja na 4ke i cisne zanim. Niby gniotl bo wymijalismy dosc duza kolumne. Wystartowalismy od jakis 80-90km/h i skonczylismy na 150-160km/h. Koles sie tez zdziwil bo mi nie odszedl az mi zjechal za linie po wyminieciu.
Ogolnie wedlug katalogu merc ma 7,7do setki 204KM i 310Nm. Wiec mysle pewnie ze nie zredukowal, bo inaczej sie nie da wytlumaczyc
Wiec mysle pewnie ze nie zredukowal, bo inaczej sie nie da wytlumaczyc
da: jednak nie gniótł
[ Dodano: Pią 17 Wrz, 10 21:30 ] Andrev3, pascal, dlatego tak się zdziwiłem, rozważam jeszcze opcję mojego zaspania, ale to raczej nie to.
no i ja gniotłem
naprawdę szedł nieźle
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Koles sie tez zdziwil bo mi nie odszedl az mi zjechal za linie po wyminieciu.
A ja się zastanawiam, jak wy widzicie to, że on się zdziwił. :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez Samiec
Wiec mysle pewnie ze nie zredukowal, bo inaczej sie nie da wytlumaczyc
Może miał automat. :P
No jak ktos po wymijaniu nagle zjezdza na poobocze i do tego "skodzie" aby go lyknela, to raczej napewno sie zdziwil :P
A czy mial manual czy automat to nie wiem, wiem ze wygladalo tak ze cisnie noga w podlodze, wiec wydaje mi sie ze brak redukcji mogl spowodowac taka sytuacje.
Cholera musze sie z kims z rolki zlapac, szkoda ile masz do setki ? :P
Dziwne. Na jednej stronie podaja, ze taki soul wazy 1170kg na drugiej ze 1280kg ale na obu przyspieszenie to 11 z groszami sekund... przy 128KM. To chyba cos nie halo przy tej masie No chyba, ze w rozpedzeniu przeszkadza Cx przystanku autobusowego.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
nie no, bez przesady mierzyłem, ale gtechem więc nie wiem ile do setki
przy moich (nie)umiejętnościach to jest jakieś ~8s.
Myślałem, że będzie 7 z groszami :roll: W takim razie według VAGa nie jestem dużo wolniejszy w swoim wozidle :wink: No ale nie wiem, jak mają się pomiary gtechem do tych robionych Vagiem...
Myślałem, że będzie 7 z groszami :roll: W takim razie według VAGa nie jestem dużo wolniejszy w swoim wozidle :wink: No ale nie wiem, jak mają się pomiary gtechem do tych robionych Vagiem...
W wersji vaga 3.11 tez cos takiego jest ?
[ Dodano: Sob 18 Wrz, 10 12:59 ]
Zamieszczone przez szkoda
Zamieszczone przez Samiec
No jak ktos po wymijaniu nagle zjezdza na poobocze i do tego "skodzie" aby go lyknela, to raczej napewno sie zdziwil :P
ja zjeżdżam dokładnie każdemu kto jedzie szybciej i nie chcę mu przeszkadzać, jeszcze nigdy nie uzależniałem tego od marki :shock:
Ja sie spotkalem i to dosc czesto ze wlasciciele lepszych marek czesto nie chca zjezdzac skodzie :? A czesto widzac ja w lusterku wciskaja gaz :P
Ale coraz czesciej obserwuje poprawe. np. taka jak opisalem.
Komentarz