400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DGW
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 2330

Wczoraj, wracając z roboty (ok.22.00) widzę jak ktoś wyprzedza na pasach i na skrzyżowaniu. Było to ok. 200-300m przede mną więc nie mogłem dostrzec co dokładnie za auto prowadzi ten debil :evil: ale pomyślałem sobie że przynajmniej go poniżę. Jadąc przez Legionowo oliwa dochodziła do odpowiedniej temperatury a przed obwodnicą Jabłonny byłem już za gościem. Okazało się że jest to Touareg ze znaczkiem V8. Oczywiście przy rozwidleniu na dwa pasy, on na lewy (bo jakby inaczej :x ). Wyprzedzam go prawym i widzę na prawym siedzeniu jakąś niewiastę (myślę poniżenie będzie boleśniejsze ) Koleś chyba się nie zorientował (musiałby jeszcze patrzeć w lusterka :x ) bo reakcje miał bardzo opóźnioną. Dojechaliśmy do obwodnicy. No i niestety wybrał nie ten pas bo mój poszedł szybciej i na końcu obwodnicy stanąłem na pool position czekając na zielone i na niego aż dojedzie. Stanął za mną (na lewym). Dodam tylko że było mokro i chciałem sprawdzić na ile ogarniam auto. Zielone i ruszamy. Ślisko ale da się utrzymać na pograniczu poślizgu. Touareg widzę został z tyłu więc zmieniam pas na środkowy (Modlińska), potem na prawy bo środkowy zajęty i odpuszczam gaz bo wiem że następne światła zmienią się zaraz na czerwone. Zmieniam jeszcze pas na środkowy żeby konfrontacja była bardziej bezpośrednia i czekam aż dojedzie. Ok jest ale stanął o długość maski przede mną Wstydził się spojrzenia ? :lol: Zielone. Koleś widzę wyskoczył ładnie z 4 łap a u mnie jak na lodzie. W końcu na 3-ce niebieska łapie przyczepność, potem czwórka i pozamiatane :szeroki_usmiech
    Potem zrobiło się trochę ciasno. Ja odpuściłem ale koleś chyba też bo nie chciał już się ścigać i został za mną
    Aaa zapomniałem jeszcze napisać o jakieś astrze 1, peugeocie 306 i golfie 2 które próbowały nas zjeść przy tym sprawdzaniu się z Touaregiem :wink:

No i we czwartek miałem śmieszną sytuację z fordem mondeo tdci. Koleś wyjechał chyba dopiero z McDonald's-a ale pomyślał sobie jestem twardy i nie dam się wyprzedzić jakieś octavii :diabelski_usmiech Oczywiście zrobiłem z niego wiatrak ale kolo był zawzięty ponieważ za wszelką cenę chciał mnie dojść i wyprzedzić (znacie takich: lewoskręty, prawoskręty, wysepki- nieważne, byle był number one).
    No i niestety przy któreś próbie zajechała mi drogę jakaś stara astra omijająca autobus ruszający z przystanku i było ostre hamowanie. W końcu na najbliższych światłach podjechał z prawej strony spoglądamy na siebie, ja uśmieszek a on coś tam gada i zbiera wraz z pasażerem coś z podłogi, potem pasażer zaczął wycierać deskę :shock: Podejrzewam że cały zestaw z McSraki był na tapicerce.
    Trzeba być twardym... :diabelski_usmiech
    NFPNorth-West
    2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
    WARSZTAT www.dsize.pl
    ->
    CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
    spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
      Trzeba być twardym...
      dokładnie :twisted:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• martino
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 974

Koleś wyjechał chyba dopiero z McDonald's-a
        Jak się wyjeżdża z MCSraki to trzeba spokojnie jeździć.........

Oj ubawiłem się czytając to
        Martino
        125 KM /272 Nm - to już było....
        teraz jest duży "+"
        dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
        -----------------------------------------------
        PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• Emil
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1092

Okazało się że jest to Touareg ze znaczkiem V8
          Grześ, czy przypadkiem nie niebieski z rejestracją WND :?: :wink:

....bo jeśli tak , to te V8 to tylko przyklejony znaczek :wink:
          BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
          CR-V 2,2 i-ctdi
          Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

dobrygrzeswawa, hahahaha spadlem z krzesla
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

haha dobre, jezdząc taka octą jak grzesia to mozna sie ubawić na miescie :szeroki_usmiech
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• fernando
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1890

Zamieszczone przez piramida
                haha dobre, jezdząc taka octą jak grzesia to mozna sie ubawić na miescie :szeroki_usmiech
                Ja już czytając te jego historie mam niezły ubaw :lol:

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

a już nasze przecież dają trochę radości
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Busku
                    Rider
                    • 2009
                    • 655

Nie ma w sumie o czym pisać ale co tam No cóż tak jak już to dawniej pisałem nie jestem typem kierowcy który z każdym sie ściga i raczej nie jeżdże szybko ale jak widze Biemdablju w lusterku, które prowadzi koleś po solarium, ma trzy kilo żelu na włosach, oczywiście techno, otwarte szyby i wydech mugena to mnie krew jasna zalewa No i siadł mi na tyłku taki jegomość (zapomniałem napisać że był z dziewuszką), droga jednopasmowa, ale kawałek dalej już dwa... Jak zobaczył że ma wolny pas to bucior, no ale mówie sobie, Biemdablju e30 niech sobie jedzie, niech dziewczyna będzie dumna ze swojego mężczyzny że objechał skodzine :wink: Zaraz po tym jak mnie minął czułem się jak w komorze gazowej, no i pech chciał, światło czerwone Patrze, myśle, słucham techno z bmw... a co mi tam spróbujemy, finał oczywiście wyglądał tak że na następnych światłach w bmw szyby zamknięte, techno ucichło i zrobił kupe na fotel z napinki Jak narazie moje starcia z super szybkimi bmw 2:0 dla octavii :diabelski_usmiech
                    Pozdrawiam
                    Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                    Mercedes W210 290 Turbodiesel
                    Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

zamknął okna co by aerodynamiki nabrać :lol:
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Ayu
                        RS
                        • 2009
                        • 4154

Po wyczynach z E350 CDI, wczoraj poczciwym BXE po powrocie do Warszawy, światła przy Realu Okęcie. Lewy pas VW Sharan, środkowy Laguna II, prawy Ja
                        Dodam tylko, że Panowie w w/w ścigali się między sobą już od Raszyna. Na pokładzie mam dwójkę śpiących nastolatków, więc wiem, że nie będzie szaleństwa ale... dogonili mnie dopiero przy skrzyżowaniu z Łopuszańską zostając po drodze na którychś światłach. Ten BXE na pewno nie ma 105KM :|

Komentarz

• pytanie od czapy, czy w A3 tym najnowszym sa czerwone literki w oznaczeniu diesla, a jak tak to ile ma 2.0 tdi "i" czerwone??

Komentarz

• Skfarek
                            RS
                            • 2010
                            • 4795
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Golas27
                            pytanie od czapy, czy w A3 tym najnowszym sa czerwone literki w oznaczeniu diesla, a jak tak to ile ma 2.0 tdi "i" czerwone??
                            Co do literek to nie wiem czy są, ja się nie spotkałem z czerwonymi, wszystkie co widziałem miały srebrne. Silnik 2.0 TDI występuje w dwóch mocach - 140 i 170 kucy.
                            Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                            6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                            Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• winni77
                              RS
                              • 2009
                              • 2183
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dobrygrzeswawa, pomyślałeś kiedyś, żeby zamontować kamerkę w aucie i takie lekcje wrzucać na forum?
                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Golas27, jak jest I srebrne to ma 140, a I czerwone 170 ale nie jestem pewien przynajmniej tak ma mój kolega w Passacie B6 może w Audi jest podobnie
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Coke
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 771
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                  • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                  Zamieszczone przez fernando
                                  naprawdę macie takie hardkorowe wrażenia z jazdy 200+?!
                                  Widzisz Paweł, zależy czym się jeździ. Mam zabytkowego 125p, to jak jadę 100m/h+ to już odczucia są dość hardcoreowe :wink: Myślę, że co poniektórzy mogą myśleć podobnie jadąc 200km/h+ jadąc skodą...
                                  nie, no też mam porównanie do innych samochodów, ale ani w poprzedniej -> tam skrzynia 6 więc pod tym względem w ogóle brak wrażeń ani w obecnej nic specjalnego w tym nie widzę, jedna rzecz: uważam, że opony 205/55/16 nie są stworzone do takiej jazdy, pamiętam, że jedyne, za to baaaaaaardzo nieprzyjemne wrażenia w BKD zdarzały się przy ciaśniejszych łukach przy prędkościach 180+, teraz i to nie robi żadnego wrażenia na 225/45.
                                  oczywiście mówię o dobrej drodze, nie chodzi mi o szarpanie się z koleinami.
                                  przeciez na niemieckich autobanach nie ma kolein :P Mam porównanie równiez u siebie przy 205/55/16 prowadzenie powyzej 180-190 nie nalzało do przyjemnosci
                                  to co ja mam powiedzieć jak jadę 230 na fabrycznych 195/65R15? ;P
                                  Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez Coke
                                    Ojcze nasz...
                                    :lol:
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• fernando
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1890

To już z grubsza wiadomo, o co chodzi z tymi prędkościami 200+ :szeroki_usmiech

Komentarz

• Coke
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 771
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Coke
                                        Ojcze nasz...
                                        szkoda rządzisz!! padłem po tym tekście

A skoro już piszemy o bmkach...

Jechałem sobie powoli żeby nie spalić za dużo i złapały mnie czerwone, za mna czarne, zglebione na mega szerokich laczkach bmw e36 cabrio (godzina jakoś 21:00 ciemno, zimno a ten z opuszczonym dachem i pełen lans ). Zielone ruszam ospale a że przede mną tory tramwajowe no to jeszcze zwolniłem i widzę w lusterku iż wytrzymałość psychiczna kierowcy bmw została przekroczona i wyskakuje na sąsiedni pas z pełnym ogniem...... dojechał mi tylko do drzwi i ........ jego nagle zwiększająca się prędkość jakby zamarzła w miejscu, typ patrzy się ździwiony na mnie a ja sumiennie mu coraz bardziej odjeżdżam
                                        Dojechaliśmy do następnych świateł, on powolutku chyba żeby przeczytać znaczek na klapie, mina jego i jego kumpla jak by zobaczył motomyszy z marsa, okazał jednak uznanie dla mojego combi i ruszył z piskiem a ja powoli bo i tak miałem humor poprawiony na cały wieczór Pod machą miał 2,5 192 KM R6
                                        Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Zamieszczone przez Mihau
                                          jak jest I srebrne to ma 140, a I czerwone 170 ale nie jestem pewien przynajmniej tak ma mój kolega w Passacie B6 może w Audi jest podobnie
                                          no to chyba mnie oczy nie mylily i mial czerwona literke. z reguly widuje wszystkie 2.0 TDI ze srebrnymi literkami.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 6626
                                            • Volkswagen
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

dobrygrzeswawa - :lol: ale się uśmiałem...
                                            PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• loru
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 4286
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez hotrain
                                              Ten BXE na pewno nie ma 105KM :|
                                              a co taka skwaszona mina :?: BXE na ogół ma około 112 koni w zwyższ.
                                              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Samiec
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 4287
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Coke
                                                Ojcze nasz...
                                                :lol: :lol: :lol: oplulem monitor :P

Cholera musze wygladac na kapelusza, nikt sie ze mna nie chce scigac. Wczoraj przejechalem cala drogie od Koscierzyny przez Grudziadz do Sierpca caly czas utrzymujac 100km/h :P I nikt nawet mnie nie wyprzedzil, jeszcze tych maruderow sam musialem wymijac. Dopiero od Sierpca osiagnelem magiczne 120-130km/h i wyminelo mnie jedno auto do Plonska :wink:
                                                Nie ma jak ekodriving, spalanie z 1111km wyszlo 5,05l :P Chyba musze do kompletu dokupic kapelusz :wink:
                                                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Samiec, widzę, że lecieliśmy wczoraj duży kawał tą samą trasą (Sierpc - Płońsk), z tym, że ja w nocy, zajebista jazda, pusto, ciągniesz sobie stówką i jest luzik, ja dopiero na gdańskiej się trochę rozkręcam dla rozbudzenia
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• abstinent
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 4842
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

szkoda, może gdzieś się mijaliśmy, ja wczoraj wracałem w nocy z mazur 7-ką, fajnie było bo pusto i te 140-150 to spokojnie,a i żeby nie było to dostałem w dupę przy wyprzedzaniu od leona, chyba 170 kucy miał bo odchodził ładnie, ale co ciekawe cały czas za nim się trzymałem
                                                    przewagę miał bo wyprzedzał tam, gdzie ja bym raczej się nie odważył :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...