400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez radekgw
    Jedzie jak jedzie a czy szybciej czy wolniej od tej bmw napisze w przeciagu paru dni
    nie chciałem obrazić Twojego samochodu
    chodziło mi o to, że same Nm nie jadą a co najwyżej robią dobre wrażenie
    a życzę Ci owocnego objechania, tylko, żeby gość wiedział, że się próbujecie
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• radekgw
      L&K
      • 2010
      • 1182

Zamieszczone przez szkoda
      Jedzie jak jedzie a czy szybciej czy wolniej od tej bmw napisze w przeciagu paru dni
      nie chciałem obrazić Twojego samochodu
      chodziło mi o to, że same Nm nie jadą a co najwyżej robią dobre wrażenie
      a życzę Ci owocnego objechania, tylko, żeby gość wiedział, że się próbujecie
      Wiedzialem ze chodzi Ci ze same nm nie jada, ale uogolnilem zdanie do calego naszego watku, szkoda nie martw sie wczesniej z nim pogadam i sie upewnie czy bedzie sie chcial zmierzyc
      Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• radekgw
          L&K
          • 2010
          • 1182

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

szkoda Pawel ja to chce popelnic harakiri i stanac z toba na kresce oraz rolce :P
            Musimy sie jakos zgadac przy jakims weekendzie
            Ogolnie chce obadac ile dostane po dupie :szeroki_usmiech
            Zaznaczam ze modow zadnych nie bylo wciaz tasama dmuchawka, przeplywka, wtryski, sprzeglo od 240kkm :wink:
            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

odnosnie bemki 2.0d, kilka razy miałem do czynienia z takim zawodnikiem głównie na obwodnicach lub a4 jeszcze na poprzednim setupie 199KM/399Nm i powiem ze raczej równo za kazdym razem było, minimalna moja przewaga ale nieznaczna więc zawodnik godny uwagi :!: :wink:
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• fernando
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1890

Ja też się brałem kilka razy z taką, ale wiatraka to nigdy z mojej octy nie zrobiło...

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez fernando
                  Ja też się brałem kilka razy z taką, ale wiatraka to nigdy z mojej octy nie zrobiło...
                  wiatraka raczej nie zrobi za mała róznica w mocy no chyba ze po programie, dodam ze za kazdym razem stawałem do walki z rolki....

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• radekgw
                    L&K
                    • 2010
                    • 1182

Zamieszczone przez piramida
                    odnosnie bemki 2.0d, kilka razy miałem do czynienia z takim zawodnikiem głównie na obwodnicach lub a4 jeszcze na poprzednim setupie 199KM/399Nm i powiem ze raczej równo za kazdym razem było, minimalna moja przewaga ale nieznaczna więc zawodnik godny uwagi :!: :wink:
                    to chyba po programie ta beta byla, bo sorry ale nawet niech bedzie miala od fabryki +20 KM czyli jakies 200 KM, to dalej jestes 300KG lzejszy...

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

to chyba po programie ta beta byla, bo sorry ale nawet niech bedzie miala od fabryki +20 KM czyli jakies 200 KM, to dalej jestes 300KG lzejszy...
                      skad masz takie dane?
                      moja octavia wg dowodu wazy 1410kg
                      beta 320D 1490kg

więc jest to róznica tylko jednej osoby na pokładzie, wystarczy ze ja jade np na 18 a ona na 16 i juz jest problem :wink: mam na mysli moc około 200PS i 400Nm

Zresztą to jest takie gdybanie, jak wspomniałem wczesniej kilka razy miałem przyjemnosc troche pogonic sie z E46 320D i za kazdym razem dałem rade ale na dłuzszym odcinku i to przy prędkosciach około 200 więc przy mniejszej mocy octa bedzie miec problemy co by zrobic takie bmw :!:
                      To tyle w temacie z mojej strony :szeroki_usmiech

P.S. na obecnym setupie nie spotkałem sie jeszcze z 320d na drodze co by zweryfikować róznice pomiedzy setupami

Komentarz

• radekgw
                        L&K
                        • 2010
                        • 1182

no wlasnie wiedzialem ze cos mi sie nie zgadza, nie wiem co mnie pokusilo ale znow zajrzalem na autocentrum... a tam 1700 kg, i nie wiem jak moglem w to uwierzyc. Zwracam honor
                        na obecnym setupie na pewno dasz rade, moze nie tak jak DGW ze jedzie normalnie i killuje zafire OPC ale cos w ten desen :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

no wlasnie wiedzialem ze cos mi sie nie zgadza, nie wiem co mnie pokusilo ale znow zajrzalem na autocentrum... a tam 1700 kg, i nie wiem jak moglem w to uwierzyc. Zwracam honor
                          na obecnym setupie na pewno dasz rade, moze nie tak jak DGW ze jedzie normalnie i killuje zafire OPC ale cos w ten desen :diabelski_usmiech
                          nie ma sprawy a grzesiu OPC kiluje jadąc po bułki na półgazie :zlosnik1:

Komentarz

• fernando
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1890

Dobra, Panowie, nie popisałem się, oczywiście chodziło mi o 520d, nie o 320d, a to inna kategoria wagowa jednak i z nią bym się nie brał pewnie ops:

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

killuje zafire OPC
                              już ustalilismy, że to nie jedzie

a co do niebieskiej... mielismy parę dni temu trochę problemów logistyczno-technicznych z DGW i chociaz bardzo, bardzo nie lubię jeździć nie swoim samochodem, zwłaszcza takim, sytuacja zmusiła mnie do zrobienia ~150km właśnie nią.
                              cóż, może ja mam małe doświadczenie, ale to jak jeździ ten samochód nawet trudno mi opisać :lol:
                              dość powiedzieć, że w końcu zrozumiałem jak to jest kiedy ja jadę NORMALNIE a wszyscy naokoło myślą, że się ścigają, niedużo dostają, trzymają się równo itd. :lol:
                              to jest naprawdę inny wymiar jak dla mnie :shock:
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

szkoda masz 1.9 wiec moze mały tuning silniczka i przejdziesz w inny wymiar :wink:

Komentarz

• tomek
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1078

zrozumiałem jak to jest kiedy ja jadę NORMALNIE a wszyscy naokoło myślą, że się ścigają, niedużo dostają, trzymają się równo itd. :lol:
                                  O to trzeba wytłuścić i dodać do regulaminu: "Zanim coś napiszesz w tym wątku, przeczytaj i zastanów się, czy zrozumiałeś"
                                  O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez tomek
                                    zrozumiałem jak to jest kiedy ja jadę NORMALNIE a wszyscy naokoło myślą, że się ścigają, niedużo dostają, trzymają się równo itd. :lol:
                                    O to trzeba wytłuścić i dodać do regulaminu: "Zanim coś napiszesz w tym wątku, przeczytaj i zastanów się, czy zrozumiałeś"
                                    raczej "zastanów się czy na pewno się ścigałeś" :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sro 03 Lis, 10 10:02 ]
                                    szkoda masz 1.9 wiec moze mały tuning silniczka i przejdziesz w inny wymiar :wink:
                                    ja już nic więcej nie przewiduję, ewentualnie kosmetyka (nie w sensie mycia ).
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• paweł2
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1405

Nowy motor w BMW 2.0d ma 184KM i 380NM,i jesli ma gifty a pewnie ma to tak 200/400,wiec to ostry zawodnik :diabelski_usmiech
                                      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• pic2ek
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 624

a co do niebieskiej... mielismy parę dni temu trochę problemów logistyczno-technicznych z DGW i chociaz bardzo, bardzo nie lubię jeździć nie swoim samochodem, zwłaszcza takim, sytuacja zmusiła mnie do zrobienia ~150km właśnie nią.
                                        cóż, może ja mam małe doświadczenie, ale to jak jeździ ten samochód nawet trudno mi opisać
                                        dość powiedzieć, że w końcu zrozumiałem jak to jest kiedy ja jadę NORMALNIE a wszyscy naokoło myślą, że się ścigają, niedużo dostają, trzymają się równo itd.
                                        to jest naprawdę inny wymiar jak dla mnie
                                        ja też miałem przyjemnośc jezdzic niebieską, parę dni temu, oczywiście jako pasażer. co nie zmienia faktu, ze do tj pory jak sobie przypomnę to mam banana na twarzy zresztą to było tak: 1...2...3...4...5...6 - czytając pkolei biegi i mieliśmy prawie 220 na blacie :twisted: , bardzo bardzo fajnie jezdzi, jest elastycza.
                                        tyle to ja nawet sam na autobanie boję się jechać :szeroki_usmiech
                                        niebieska wymiata bezdwóch zdan to taka niebieska zdzira - lubi żeby z nią pogrywać ostro :diabelski_usmiech

Komentarz

• aldam
                                          L&K
                                          • 2006
                                          • 1036

Zamieszczone przez paweł2
                                          Nowy motor w BMW 2.0d ma 184KM i 380NM,i jesli ma gifty a pewnie ma to tak 200/400,wiec to ostry zawodnik :diabelski_usmiech
                                          Z taką ostatnio spotkałem się na s7. Przychamowało nas autko i rozpoczeliśmy z rolki z tym , że już na 6. Bardzo delikatnie mnie odchodziła, Może na odcinku 1 km była to długość auta nie więcej, potem odpuściłem. Było już za szybko. BTW autko miałem zapakowane i na 17"

BTW2 Jakiś czas temu miałem okazję przejechać się 530d w starszej budzie. Z tego co pamiętam moc taka jak teraz w nowej 520d. Pamiętam, że byłem pod wrażeniem.
                                          Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

ja kiedys miałem starcia z 530D one mają cos około 197KM (nie jestem pewien) i z rolki nie robią szału za kazdym razem je odchodziłem, poprzedni setup 199/390

Komentarz

• mirek_p11
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 6630
                                              • Volkswagen
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dzisiaj subaru legacy diesel na obwodnicy ( mam ostatnio szczęście do subaraków ) siedziałem mu na tyłku, ale facet nie poddawał się i nie chciał zjechać. Jak pod górkę zaczął się trzeci pas to zrobiłem mu apa. Co do trakcji to dzisiaj solidnie zamieliło na mokrym i zimowych kołach 15'' przy szybkim starcie z focusem tdci. Na początku była porażka, ale już po odzyskaniu przyczepności nie było zmiłuj

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                              Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                              Fotki

Komentarz

• BiMeK_TDI
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 288

Mercedes E200 CDI (okular taki jak taksowki) z rolki od 60 do 140 juz prawie go nie widzialem. Chlopak byl :evil: Nie ma sie czym chwalic ale podobno kill to kill
                                                Układy wydechowe, dolotowe, orurowania do intercoolerow ze stali nierdzewnej, spawane metoda TIG. Kontakt i info PW

Leon ARL BigT = 228 KM i 440 NM by Kingsoft

Komentarz

• radekgw
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1182

Dzisiaj bmw 5 2.3i dla mnie, odpuscil na drugich swiatlach. A z ciekawych rzeczy, zobaczylem dzisiaj insignie z napisem turbo 4x4 i lece za nia, jakos tak nie mogl mi uciec za mocno, ale stanalem za nim na swiatlach, mokro pada deszcz. Zielone on startuje i znika mi z oczu a ja dalej miele na 1 i 2

Komentarz

• loru
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 4286
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wczoraj poganiałem się z młodym gniewnym kierownikiem BMW 318D (ten wcześniejszy model niż obecnie produkowany) :diabelski_usmiech na odcinku prawie 20 km kurcze jaki był zły , że nie mógł mnie zgubić z ogona i do tego co chwilę mu podjeżdżałem bo nie dawał to coś rady szybciej jechać :szeroki_usmiech
                                                    Ja rozumiem że ja mam padakę ale to coś kompletnie nie jeździ.
                                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

Pracuję...