Jedzie jak jedzie a czy szybciej czy wolniej od tej bmw napisze w przeciagu paru dni
nie chciałem obrazić Twojego samochodu
chodziło mi o to, że same Nm nie jadą a co najwyżej robią dobre wrażenie
a życzę Ci owocnego objechania, tylko, żeby gość wiedział, że się próbujecie
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Jedzie jak jedzie a czy szybciej czy wolniej od tej bmw napisze w przeciagu paru dni
nie chciałem obrazić Twojego samochodu
chodziło mi o to, że same Nm nie jadą a co najwyżej robią dobre wrażenie
a życzę Ci owocnego objechania, tylko, żeby gość wiedział, że się próbujecie
Wiedzialem ze chodzi Ci ze same nm nie jada, ale uogolnilem zdanie do calego naszego watku, szkoda nie martw sie wczesniej z nim pogadam i sie upewnie czy bedzie sie chcial zmierzyc
szkoda Pawel ja to chce popelnic harakiri i stanac z toba na kresce oraz rolce :P
Musimy sie jakos zgadac przy jakims weekendzie
Ogolnie chce obadac ile dostane po dupie :szeroki_usmiech
Zaznaczam ze modow zadnych nie bylo wciaz tasama dmuchawka, przeplywka, wtryski, sprzeglo od 240kkm :wink:
odnosnie bemki 2.0d, kilka razy miałem do czynienia z takim zawodnikiem głównie na obwodnicach lub a4 jeszcze na poprzednim setupie 199KM/399Nm i powiem ze raczej równo za kazdym razem było, minimalna moja przewaga ale nieznaczna więc zawodnik godny uwagi :!: :wink:
odnosnie bemki 2.0d, kilka razy miałem do czynienia z takim zawodnikiem głównie na obwodnicach lub a4 jeszcze na poprzednim setupie 199KM/399Nm i powiem ze raczej równo za kazdym razem było, minimalna moja przewaga ale nieznaczna więc zawodnik godny uwagi :!: :wink:
to chyba po programie ta beta byla, bo sorry ale nawet niech bedzie miala od fabryki +20 KM czyli jakies 200 KM, to dalej jestes 300KG lzejszy...
to chyba po programie ta beta byla, bo sorry ale nawet niech bedzie miala od fabryki +20 KM czyli jakies 200 KM, to dalej jestes 300KG lzejszy...
skad masz takie dane?
moja octavia wg dowodu wazy 1410kg
beta 320D 1490kg
więc jest to róznica tylko jednej osoby na pokładzie, wystarczy ze ja jade np na 18 a ona na 16 i juz jest problem :wink: mam na mysli moc około 200PS i 400Nm
Zresztą to jest takie gdybanie, jak wspomniałem wczesniej kilka razy miałem przyjemnosc troche pogonic sie z E46 320D i za kazdym razem dałem rade ale na dłuzszym odcinku i to przy prędkosciach około 200 więc przy mniejszej mocy octa bedzie miec problemy co by zrobic takie bmw :!:
To tyle w temacie z mojej strony :szeroki_usmiech
P.S. na obecnym setupie nie spotkałem sie jeszcze z 320d na drodze co by zweryfikować róznice pomiedzy setupami
no wlasnie wiedzialem ze cos mi sie nie zgadza, nie wiem co mnie pokusilo ale znow zajrzalem na autocentrum... a tam 1700 kg, i nie wiem jak moglem w to uwierzyc. Zwracam honor
na obecnym setupie na pewno dasz rade, moze nie tak jak DGW ze jedzie normalnie i killuje zafire OPC ale cos w ten desen :diabelski_usmiech
no wlasnie wiedzialem ze cos mi sie nie zgadza, nie wiem co mnie pokusilo ale znow zajrzalem na autocentrum... a tam 1700 kg, i nie wiem jak moglem w to uwierzyc. Zwracam honor
na obecnym setupie na pewno dasz rade, moze nie tak jak DGW ze jedzie normalnie i killuje zafire OPC ale cos w ten desen :diabelski_usmiech
nie ma sprawy a grzesiu OPC kiluje jadąc po bułki na półgazie :zlosnik1:
a co do niebieskiej... mielismy parę dni temu trochę problemów logistyczno-technicznych z DGW i chociaz bardzo, bardzo nie lubię jeździć nie swoim samochodem, zwłaszcza takim, sytuacja zmusiła mnie do zrobienia ~150km właśnie nią.
cóż, może ja mam małe doświadczenie, ale to jak jeździ ten samochód nawet trudno mi opisać :lol:
dość powiedzieć, że w końcu zrozumiałem jak to jest kiedy ja jadę NORMALNIE a wszyscy naokoło myślą, że się ścigają, niedużo dostają, trzymają się równo itd. :lol:
to jest naprawdę inny wymiar jak dla mnie :shock:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
a co do niebieskiej... mielismy parę dni temu trochę problemów logistyczno-technicznych z DGW i chociaz bardzo, bardzo nie lubię jeździć nie swoim samochodem, zwłaszcza takim, sytuacja zmusiła mnie do zrobienia ~150km właśnie nią.
cóż, może ja mam małe doświadczenie, ale to jak jeździ ten samochód nawet trudno mi opisać
dość powiedzieć, że w końcu zrozumiałem jak to jest kiedy ja jadę NORMALNIE a wszyscy naokoło myślą, że się ścigają, niedużo dostają, trzymają się równo itd.
to jest naprawdę inny wymiar jak dla mnie
ja też miałem przyjemnośc jezdzic niebieską, parę dni temu, oczywiście jako pasażer. co nie zmienia faktu, ze do tj pory jak sobie przypomnę to mam banana na twarzy zresztą to było tak: 1...2...3...4...5...6 - czytając pkolei biegi i mieliśmy prawie 220 na blacie :twisted: , bardzo bardzo fajnie jezdzi, jest elastycza.
tyle to ja nawet sam na autobanie boję się jechać :szeroki_usmiech
niebieska wymiata bezdwóch zdan to taka niebieska zdzira - lubi żeby z nią pogrywać ostro :diabelski_usmiech
Nowy motor w BMW 2.0d ma 184KM i 380NM,i jesli ma gifty a pewnie ma to tak 200/400,wiec to ostry zawodnik :diabelski_usmiech
Z taką ostatnio spotkałem się na s7. Przychamowało nas autko i rozpoczeliśmy z rolki z tym , że już na 6. Bardzo delikatnie mnie odchodziła, Może na odcinku 1 km była to długość auta nie więcej, potem odpuściłem. Było już za szybko. BTW autko miałem zapakowane i na 17"
BTW2 Jakiś czas temu miałem okazję przejechać się 530d w starszej budzie. Z tego co pamiętam moc taka jak teraz w nowej 520d. Pamiętam, że byłem pod wrażeniem.
ja kiedys miałem starcia z 530D one mają cos około 197KM (nie jestem pewien) i z rolki nie robią szału za kazdym razem je odchodziłem, poprzedni setup 199/390
Dzisiaj subaru legacy diesel na obwodnicy ( mam ostatnio szczęście do subaraków ) siedziałem mu na tyłku, ale facet nie poddawał się i nie chciał zjechać. Jak pod górkę zaczął się trzeci pas to zrobiłem mu apa. Co do trakcji to dzisiaj solidnie zamieliło na mokrym i zimowych kołach 15'' przy szybkim starcie z focusem tdci. Na początku była porażka, ale już po odzyskaniu przyczepności nie było zmiłuj
Mercedes E200 CDI (okular taki jak taksowki) z rolki od 60 do 140 juz prawie go nie widzialem. Chlopak byl :evil: Nie ma sie czym chwalic ale podobno kill to kill
Układy wydechowe, dolotowe, orurowania do intercoolerow ze stali nierdzewnej, spawane metoda TIG. Kontakt i info PW
Dzisiaj bmw 5 2.3i dla mnie, odpuscil na drugich swiatlach. A z ciekawych rzeczy, zobaczylem dzisiaj insignie z napisem turbo 4x4 i lece za nia, jakos tak nie mogl mi uciec za mocno, ale stanalem za nim na swiatlach, mokro pada deszcz. Zielone on startuje i znika mi z oczu a ja dalej miele na 1 i 2
Wczoraj poganiałem się z młodym gniewnym kierownikiem BMW 318D (ten wcześniejszy model niż obecnie produkowany) :diabelski_usmiech na odcinku prawie 20 km kurcze jaki był zły , że nie mógł mnie zgubić z ogona i do tego co chwilę mu podjeżdżałem bo nie dawał to coś rady szybciej jechać :szeroki_usmiech
Ja rozumiem że ja mam padakę ale to coś kompletnie nie jeździ.
Komentarz