400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radekgw
    L&K
    • 2010
    • 1182

heh widze ze ostatnio coraz wiecej kobitek chce sie scigac, ja ostatnio wyleczylem jedna w lupo 1.4 bodajze, pomimo tego ze byla sama a u mnie komplet innego wyniku nie mozna bylo sie spodziewac, ale podziwiam Pania za odwage, bo przewaznie wiekszosc patrzy tylko na swiatlo i rusza caly czas patrzac prosto przed siebie. :twisted:
    Garret masz racje, jakbyscie byli obok siebie to wynik bylby inny a tak to nie bylo tragedii
    Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

markowski, no niestety z mocnymi w miarę czterołapami nie mamy szans na początku, można tylko próbować w czasie jazdy

Komentarz

• Krzylu
        Rider
        • 2008
        • 256

dwa wydechy to jakaś v6 quattro
        wracając do tematu
        wczoraj wieczorem trafił mi się klasyczny podniecony młodzieniec w czym?? w CALIBRZE :twisted:
        Zauważyłem kolesia z jakiś 300m biały agrocalibrus,czyli lexy lotki i inne miłe dodatki do calibry :lol: Przemieszczał się agresywnie,więc postanowiłem spróbować go dogonić i sprawdzić czy mój instynkt łowczy się nie zamulił :lol: :lol:
        Droga dwupasmowa zbliżam się do calibry dość szybko kolo zauważył że doczepiłem mu się do zderzaka więc postanowił zredukować na niższy bieg,nie pomogło dalej siedzę mu na zderzaku i obcinam znaczki i szukam wlewu elpidżi.W oczy rzucił mi się czerwony znaczek 16Vmyślę WOW ale przeciwnik ,w dodatku nie może mi uciec.Zaczyna się zakręt w prawo dość długi i dobrze wyprofilowany dwujezdniowy cali puchnie zjeżdża na prawą stronę a ja ciśnę na 4biegu lewą flanką.Cali zostaje z tyłu,za jakieś 150m światła,akurat czerwone,zawali droga na lewym ja na prawym za mną calibra.Zielone rura jedynka dwa 4000obrotów trzy ogień szybki luk w lusterko cali długość za mną myślę jestem pod wrażeniem,kolejne światła i analogiczna sytuacja po jakiś 500m koniec killa ja na następnym skrzyżowaniu skręciłem w prawo kolo pojechał prosto.Patrząc na zielonego kombiaka z dieslem pod maska chyba nie wierzył do końca w to co zobaczył.Zaznaczam że pod napisem OCTAVIA mam SLX TDI wszystkie czarne zamazałem ostatnie czerwone I na czarno :lol: :lol: :wink: ogólnie szukam znaczka SDI :diabelski_usmiech wtedy będą jaja :shock:
        Modów żadnych na razie,shamowany AHF 117km i 272Nm w serii :P

Pozdrawiam

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

Krzylu, stara calibra skillowana to słaba podnieta. Kiedyś miałem chwilę tico, to zmłuciłem takich kolesiów na starcie hehe...bezcenne były ich miny.
          Na drugich światłach nie próbowali już nawet hehe.Mieli jakąs ospojlerowaną Calibre z wlotem na lpg - pełen sport pakiet i całe 2.0 pod machą , z czego pewnie połowa kucy już zdechła ,tym bardziej, że na lpg. Zreszta chyba kiedys o tym pisalem w tym wątku :wink:

"znaczek 16v" - jeśli oryginalny, to powinno mieć 150 koni w serii, ale wiesz po latach i przy tym ospojlerowaniu to może realnie z 90 mu zostało do wykorzystania hehe

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Krzylu
            Modów żadnych na razie,shamowany AHF 117km i 272Nm w serii
            i objechałeś 150km Calibre :roll:
            Miałem taką co prawda dawno temu( w czasach kiedy ludzie zaglądali przez szybe do środka jak stała na parkingu) ale wiem ,ze objechałbym Cie nią w kółko kilka razy.
            Objechałeś pewnie jakąś 8v na niewyrególownym gazie IIgeneracji z znaczkiem 16v

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez shok
              Miałem taką co prawda dawno temu( w czasach kiedy ludzie zaglądali przez szybe do środka jak stała na parkingu) ale wiem ,ze objechałbym Cie nią w kółko kilka razy.
              no ja miałem kiedys astra gsi 16V 136KM i z octą 1 tdi w miescie szedłem równo az sie zdziwiłem :shock: po rozmowie z kierowcą octy nie pamiętam ile miała koni ale chyba nie była modzona...
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Gracz
                Rider
                • 2009
                • 261
                • Superb I (3U4)

A ja mam golfa 3 w 1.9 td bez intercoolera. Po zwiększeniu tylko dawki wtrysku i podkręceniu malutkiego turbo K03 tak , żeby z tyłu za bardzo nie dymiło, 115 konna calibra nie miała szans zrobić mi killa ze startu. Tak więc diesel rulez :szeroki_usmiech
                Best ET=Steven Spielberg movie :-)

Komentarz

• Krzylu
                  Rider
                  • 2008
                  • 256

Zamieszczone przez shok

Wiesz,znaczek tylko miała,co siedziało pod maską tego nie wiem.Doskonale wiem co potrafi c20xe więc albo był mega zajechany albo bardziej prawdopodobnie była to ósemka.

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez shok

Wiesz,znaczek tylko miała,co siedziało pod maską tego nie wiem.Doskonale wiem co potrafi c20xe więc albo był mega zajechany albo bardziej prawdopodobnie była to ósemka.
                    ile ma 8V, 115PS?

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• MateO89
                      Classic
                      • 2009
                      • 38

Zamieszczone przez piramida
                      Zamieszczone przez shok

ile ma 8V, 115PS?
                      tak c20ne ma 115KM, c20xe fajnie lata w corsach, nie wspominając już o X30XE w corsach A :twisted:
                      Mój Superb Air Ride -> http://agencjabv.pl/air-superb/

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10918
                        • Fiat

raczej stawiam na to "był mega zajechany"...czego się spodziewać po nasto albo dwudzistoletniej calibrze z przelotem x km...
                        Napisałem że 8v lpg na gazie to ticolem ogarnąłem na pierwszych biegach... wiek robi swoje i tjun lpg :|

Komentarz

• mariuss
                          Drive
                          • 2008
                          • 52

A mnie trochę zastanawiają te wszystkie kille dieslami z mocą około 140 - 150 kucy.
                          Odkąd sam się przesiadłem na diesla, to mam wrażenie że wszystko jest w stanie dotrzymać mi kroku. Teoretycznie fajnie to jeździ bo ciągnie od samego dołu czyli praktycznie zawsze wykorzystuje sie cały potencjał silnika, ale jak już przyjdzie ochota naprawdę pocisnąć to wychodzi, że już nic więcej nie ma. Ostatnio to mnie nawet jakieś berlingo zawstydziło. Szliśmy równo ze światel do około 100 km/h aż głupio mi było i od tamtej pory zupełnie się dieslem nie ścigam...
                          seat exeo 2.0 TDI CR

Komentarz

• bandit57
                            Classic
                            • 2009
                            • 20

Hehe to Ci powiem ze czasami tez mi ochota przechodzi na wzglad ze mozna dostac baty od sleeperow Raz trafilem na caddy w wawce zmodyfikowane porzadnie,nie pamietam ile koni ale gdzies okolice 200 i porzadne nM bo doszukalem sie na forum golfa opowiesci o nim :diabelski_usmiech Pomysl jak przyjemnie bylo dostac baty Mercedesem Glem 3,2 CDI patrzac jak odjezdza :twisted:

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10918
                              • Fiat

mariuss, a co masz cbb silnik? cr ma trochę inną charakterystykę...ale nie przesadzaj..żeby berlingo Cię zawstydzało? bo wątpię, że to jakieś mody miało. Widocznie jeszcze masz nawyki z benzyny, i nie umiesz pocisnąć. A jak za mało, wycinka dpfa i chip i poczujesz wtedy potencjał :twisted:
                              bandit57, no wiadomo , że do ekstra maszyn nie ma co startować, ale z drugiej strony 170 stka Twoja też nie jest zawalidrogą i wiele aut zostawi, nawet mocniejszych zapewne, a szczególnie jak ją "przesterujesz" na 200 km
                              Panowie , chyba przesadzacie :wink:

[ Dodano: Czw 24 Lut, 11 18:48 ]
                              bandit57, "Pomysl jak przyjemnie bylo dostac baty Mercedesem Glem 3,2 CDI patrzac jak odjezdza "....to się zastanawiam jakim cudem on Cie wyprzedził..chyba, ześ się słabo przyłożył...Przecież to krówka , rozumiem e 320 cdi, glk320 cdi..to by Cię ołomotał bez dwóch zdań..ale Gl z tym silnikiem? wystarczy spojrzeć w papiery:

:wink:

edit:
                              chyba Cię źle zrozumiałem..teraz zakumałem, że jechałeś sam tym mercedesem. Albo słabo kumam już dziś, albo jaśniej piszcie

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

panowie nie przesadzajcie ze diesle są słabe :P aczkolwiek czesciowo macie racje, w zimie się tym nie da jezdzić :szeroki_usmiech

Komentarz

• bandit57
                                  Classic
                                  • 2009
                                  • 20

sew1981, to ja jechalem Mercedesem a caddy mnie objechal Wtedy jeszcze nie mial wirusa, a niestety masa robi swoje :evil: Inaczej by bylo jakbys spod swiatel startowali gdzie moje 4x4 robi robotke a tu z rolki z nienacka Mowisz ze superb jest szybki? hmm nie podoba mi sie elastycznosc - tzn. DSG nie pracuje jak bym chcial i jakos do tego pedalu gazu nie moge sie przyzwyczaic..Masters sie smial jak bylem Gl-em po wiruska - ze szybko przyjade po odbiorze z salonu superbem bo w serii jest delikatnie mowiac kupa.. No i wykrakal, bo choroba zwiekszania liczby koni w stadninie mnie dosiegla ale zawsze zostaja jeszcze rozterki typu gwarancji :evil: sew1981, nie przejmuj sie dzisiaj wogole jakis takis h* dzien

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

bandit57, dupa sie szybko przyzwyczaja do dobrego a twój superb ma około 9sek do setki więc szału niema ale jak go zawirusujesz to z czasami pewnie zejdziesz do około 8sek i znacznie poprawi sie elastyczność

Komentarz

• Samiec
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 4287
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez mariuss
                                      A mnie trochę zastanawiają te wszystkie kille dieslami z mocą około 140 - 150 kucy.
                                      Odkąd sam się przesiadłem na diesla, to mam wrażenie że wszystko jest w stanie dotrzymać mi kroku. Teoretycznie fajnie to jeździ bo ciągnie od samego dołu czyli praktycznie zawsze wykorzystuje sie cały potencjał silnika, ale jak już przyjdzie ochota naprawdę pocisnąć to wychodzi, że już nic więcej nie ma. Ostatnio to mnie nawet jakieś berlingo zawstydziło. Szliśmy równo ze światel do około 100 km/h aż głupio mi było i od tamtej pory zupełnie się dieslem nie ścigam...
                                      Masz seata exeo 2.0 TDI CR
                                      Wedlug wikipedi :
                                      120KM ma 10,5 s
                                      143KM ma 9,2s
                                      170KM ma 8,4s

Nie wiem ktora masz wersje, ale podejrzewam ze jedna z tych dwoch mocniejszych.
                                      Ta moja 110ka po virusie powinna poradzic sobie z ta 143KM(ale najlepiej bym to zweryfikowal na drodze, bo nie mialem okazji sie z taka zlapac).
                                      A z ta 170KM dostane dopiero jak bedziesz mocno spinal posialady, przy "normalnej" jezdzie nie sa to jakies duze roznice w przyspieszaniu. Wiec w trasie moge cie wyminac i polecec dalej. Moze stad te zludzenie ze ci auto nie jedzie.

Dodatkowo w TDI pomimo duzego NM tez sie redukuje, a nie cisnie tylko z 5/6biegu :P Co prawda ja do 3ki pratycznie nie zjezdzam przy mojej 5tce skrzyni.
                                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• kmink
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1360
                                        • Superb III (3V3)

Niestety każdy jeden kg-m w aucie obniża jego "sprawność kilowania"....to już nie te czasy że ciężko w okolicy znaleźć szybsze auto..dużo aut jest po modyfikacjach a i nowe auta tez wychodzą częściej w mocnych wersjach...ja ostatnimi czasy największą satysfakcje mam podczas ruszania z pod świateł....zwłaszcza teraz w okresie zimowym gdzie mocniejsze oski zostają w tyle...
                                        Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                        https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                        www.dpfserwis.pl

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

bandit57, jesteś zarażony wirusem "no power, no fun" :twisted: to "dobra" choroba :wink:
                                          chyba większość z nas tu ma ją we krwi
                                          " w serii jest delikatnie mowiac kupa.. "....tzn cr rzeczywiście inaczej się zbiera trochę. Kolega ma cr 2.0 tdi 140 km i ma inną charakterystykę niż pd. U mnie zdecydowanie bardziej czuć "wbicie", szczególnie od 3 gangu. No, ale radze mu ciągle: wytnij dpf i chip, wtedy powinno to znacznie poprawić sytuację, bo narazie lata na serii.
                                          Za to autko znacznie przyjemniej chodzi dla ucha

p.s. zresztą 1.9 tdi w SI na serii to też delikatnie mówiąc kupa...., wiem bo drugi kolega ma.

Więc zostaje nam tylko jedno rozwiązanie - "zarażać" autka z turbinkami :diabelski_usmiech

Komentarz

• Krzylu
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 256

Mnie ostatnio zrobiła ibiza III czy IV 130km ale tylko na prostej.W miejskiej jeździe między autami niestety świński duet octa i ja win :P :lol:

Komentarz

• MrSpike
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 295

Zamieszczone przez kmink
                                              zwłaszcza teraz w okresie zimowym gdzie mocniejsze oski zostają w tyle...
                                              jebac zime! kuzwa, kazdy sluzbowy mnie robi jak chce... esp na 5 przy 80km/h potrafi pierdolca dostac... wiosno na listosc boska PRZYBYWAJ!!!
                                              http://dobryprojekt.org

stage 1 - 250 / 370
                                              stage 2 - 287 / 394

Komentarz

• Samiec
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 4287
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Dzisiaj stalem w wawce na swiatlach na srodkowym pasie. Podjechal na prawy pas ML, a pas za swiatlami sie konczy. Zielone ML ogien ja ogien gdzies do 3 biegu i ML wjechal grzecznie za mnie.
                                                Na kalpie mial 320cdi i po prawej znaczek amg.
                                                Ogolnie startujac wysunal sie z 1,5m do przodu(ja troche zamielilemi) i utrzymalismy sie tak do 3bigu i odpuscil.
                                                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• comando
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 244

To wieśniactwo dawać po maksie żeby tylko ktoś nie wjechał przed nas. Szczególnie jak kończy mu się pas, także nie wiem czym się chwalisz...

Komentarz

• misiekwaw
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7715
                                                    • Ford

Zamieszczone przez comando
                                                    To wieśniactwo dawać po maksie żeby tylko ktoś nie wjechał przed nas. Szczególnie jak kończy mu się pas, także nie wiem czym się chwalisz...
                                                    Była tu już na ten temat dyskusja - to nie jest wątek o zasadzie zamka błyskawicznego :idea: Chciał wjechać z kończącego się pasa, nie dał rady, koniec, dziękuję zza uwagę. Znam zdecydowanie bardziej wieśniackie zachowania.
                                                    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                    http://www.disi-tune.pl
                                                    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                    Był WRX
                                                    Była Octa

Komentarz

Pracuję...