400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariuss
    Drive
    • 2008
    • 52

Wracając do mojego exeo, to mam wersję 143 KM i muszę przyznać że jest to moc optymalna, przyjemnie sie jeździ, ale szału nie ma. W trasie przy wyprzedzaniu trochę brakuje pary (mam na myśli 4ty bieg i prędkości 80 - 120).
    Czekam na premię kwartalną i robię chipa i wtedy zobaczymy z kim się można ściagać. Na dzisiaj to mogę startować co najwyżej do 2 litrowych wolnossących benzyn w budzie o podobnej masie, a i tak trzeba się mocno spinać...
    seat exeo 2.0 TDI CR

Komentarz

• xtremesystems
      RS
      • 2010
      • 2254
      • Hyundai

Zamieszczone przez szkoda
      Zamieszczone przez grizzly
      Czy wiecie może ile może mieć max koni fabryczna nowa Fabia ?
      fabryczna to możesz sobie w każdej chwili sprawdzić na skoda.pl

ale
      Zamieszczone przez grizzly
      na tylnej klapie tylko jeden napis TDI
      to już może być praktycznie dowolna moc
      jesli na siniku 1,6 czyli po FL to nie dowolna tylko 105km bo jest to silnik jeszcze niechipowalny

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

mariuss, to coś słabo to idzie...mój kolega ma ten silnik w passku i jako tako się odpycha to :szeroki_usmiech
        chipuj, poczujesz radykalną różnicę. Szczególnie właśnie na elastyczności typu 3, 4 bieg.

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez xtremesystems
          jesli na siniku 1,6 czyli po FL to nie dowolna tylko 105km bo jest to silnik jeszcze niechipowalny
          nie ma takiej możliwości, żeby ktoś już go nie dłubnął, założył boxa etc.
          nie wierzę :szeroki_usmiech
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

Zamieszczone przez mariuss
            Wracając do mojego exeo, to mam wersję 143 KM i muszę przyznać że jest to moc optymalna, przyjemnie sie jeździ
            mariuss, daj spokój :diabelski_usmiech , zrób sobie dobry program i wtedy napisz coś sensownego :wink: :idea:
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• bartman
              Ambiente
              • 2009
              • 104

Zamieszczone przez leszekmw
              Zamieszczone przez mariuss
              Wracając do mojego exeo, to mam wersję 143 KM i muszę przyznać że jest to moc optymalna, przyjemnie sie jeździ
              mariuss, daj spokój :diabelski_usmiech , zrób sobie dobry program i wtedy napisz coś sensownego :wink: :idea:
              Już kiedyś tutaj pisałem, że mam w takim samym exeo chipa zrobionego w Seacie i absolutnie nie narzekam na brak mocy. Startowałem z kreski z kumplem, który ma Passka Varianta 2.0 TDI CR 170 KM i sam stwierdził, że przy moim, to jego fura w ogóle nie jedzie.

Komentarz

• pic2ek
                Rider
                • 2007
                • 624

ostatnio widziałem program, gdzie było audi kombi niebieskie, stara a6, ponad 500 kucy i bardzo sympatyczny moment :shock: piekna maszynka.

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

W końcu zaczęło się coś dziać w Krakowie :szeroki_usmiech Dzisiaj wieczorem dwa starty ze świateł, pierwsze z A3 w nowej budzie niestety bez oznaczeń, od 0-około 120 równo a następnie kolejne światła, wskoczyło żółte więc wyhamowałem a gość klasycznie przeszedł na czerwonym :shock: Zaznacze że na wyłączonym ESP praktycznie cały czas brak trakcji :evil:

Drugie podejscie również ze świateł ale tym razem chyba peugeot 106GTI, ładne zadbane auto, fele na styl german, ładnie obniżony, wydech zrobiony, kierownik podjechał na światłach pozdrowił mnie ładnym gestem i raczej był pewien swojej wygranej :wink: , czekamy na zielone i ogień, 1, 2, na początku 3 było już po gościu, raczej bez problemu, podziękowałem awaryjnymi i pojechalismy dalej.
                  Na następnych światłach chciałem sie gościa wypytać co tam drzemie u niego pod machą ale gość sie nawet nie popatrzył w moją strone, nawet mu dwa razy przytrąbiłem i szybe spuściłem a gość nic :shock:

W necie wyczytałem ze taka 106gti ma 8.7 do setki więc nie wiem na co gość liczył :szeroki_usmiech
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sesik
                    RS
                    • 2006
                    • 2165

Zamieszczone przez pic2ek
                    ostatnio widziałem program, gdzie było audi kombi niebieskie, stara a6, ponad 500 kucy i bardzo sympatyczny moment :shock: piekna maszynka.
                    A to nie było przypadkiem RS4 ? Na tvn turbo w operacji tuning ?
                    Best ET = 13.666
                    Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                    PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• radekgw
                      L&K
                      • 2010
                      • 1182

piramida liczyl ze masz serie :diabelski_usmiech
                      Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• xtremesystems
                        RS
                        • 2010
                        • 2254
                        • Hyundai

poszukaj . zerszta byl temat i tu. ja dzwonilem po paru warsztatach. jeden zagraniczny robi marne 120km i jeden w polsce sie przymierza

Komentarz

• miguello
                          RS
                          • 2008
                          • 1849

sesik, zapewne o to chodziło bo tez widziałem powtórkę :lol:

To audi? :
                          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VL1cRPmuU3E[/youtube]

P.S. warto obejrzeć, golf II vs ferrari jest ciekawe :lol:

Komentarz

• sesik
                            RS
                            • 2006
                            • 2165

miguello, audi z filmiku po niemczech jeździ i to za nie wielkie pieniądze poszło :roll:
                            Best ET = 13.666
                            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• pic2ek
                              Rider
                              • 2007
                              • 624

hmmmm, sesik wydaje mi sie ze a6. W jakims innym programie

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Dokładnie to to jest/było S4
                                ? Adrenaline motorsport niezależny serwis informacyjny. Portal samochodowy motocyklowy newsy testy raporty forum motoryzacyjne z adrenaliną.
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

poszukaj . zerszta byl temat i tu. ja dzwonilem po paru warsztatach. jeden zagraniczny robi marne 120km i jeden w polsce sie przymierza
                                  ale ja wiem, że oficjalnie nikt tego nie robi, tak samo jak oficjalnie nie robiło się 1,8TSI z DSG a _tm_ jakoś ścieżkę przetarł i się psiejsko czarodziejsko zrobił :diabelski_usmiech
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• loru
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4286
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a ja miałem dziś jakąś lekką potyczkę z kierownikem z BMW, niestety nie przeciągnąłem jedynki i kierownik wysunął się o pół auta do przodu ale już tak zostało do następnych świateł gdzie się rozjechaliśmy, w sumie to nie mam pojęcia co tam było bo klapy nie widziałem :szeroki_usmiech ale coś co przypomina turbinę było słychać.
                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Dzisiaj znowu mała potyczka tym razem z lexusem is220d, dwa razy z rolki na obwodnicy, bez problemu odchodziłem....

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez piramida
                                        Dzisiaj znowu mała potyczka tym razem z lexusem is220d, dwa razy z rolki na obwodnicy, bez problemu odchodziłem....
                                        iiiii, to ma jakieś 9 sekund do 100, ja mu daję radę...
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Zamieszczone przez piramida
                                          Dzisiaj wieczorem dwa starty ze świateł, pierwsze z A3 w nowej budzie niestety bez oznaczeń
                                          wlasnie odnosnie Audi, wczoraj jechalem jak codziennie tego tygodnia do zakopca, od Skawiny na obwodnice wjezdzalo A3, nie zwrocilbym na niego uwagi gdyby nie to ze jechal rownolegle ze mna (jeszcze po tym dojezdzie) i nagle w sekundzie znalazl sie przedemna i pojechal. Zjechalem z obwodnicy na zakopianke i jest przedemna na pierwszych swiatlach. Oblukalem sobie go, czarne nowy model juz z diodami z tylu, oznaczenie 2.0 TDI (srebrne) i pod spodem napis Quattro, autko wygladalo zupelnie normalnie, na szybie jedynie jakies logo naklejone i napis "dynos...(zdarta koncowka) speed up" i doszlo do mnie ze raczej nie seria. czekalem na zielone jak wystartuje i sie nie zawiodlem, facet tak wyrwal ze prawie jak dragster stanal na tylnych kolach, zero pisku piekny start i to na prawde zrobilo wrazenie, niestety zaraz zjechal na stacje benzynowa, ale moim Masterem i tak bym nie dogonil go
                                          W kazdym razie widzialem jak Piramida sie zbiera spod swiatelek (choc moze nie bylo od poczatku ognia) i mysle ze audi mialo zdrowo ponad 200 kucykow.
                                          Ciekawe ze nie puszczal bakow, raczej bialy dymek puscil, moze dlatego ze zimno bylo.

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

Zamieszczone przez Golas27
                                            W kazdym razie widzialem jak Piramida sie zbiera spod swiatelek
                                            start FWD to jest masakra niestety, najlepiej wychodziło mi z DSG
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• przy tych mocach i momencie nie ulega watpliwosci ze to masakra

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

przy tych mocach i momencie nie ulega watpliwosci ze to masakra
                                                no niestety szału nie ma na FWD :shock: ale idzie wiosna i bedzie nie co lepiej :szeroki_usmiech

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Zamieszczone przez piramida
                                                  przy tych mocach i momencie nie ulega watpliwosci ze to masakra
                                                  no niestety szału nie ma na FWD :shock: ale idzie wiosna i bedzie nie co lepiej :szeroki_usmiech
                                                  spoko, palenie gumy na jedynce to jeszcze nie wszystko
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• soszek81
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1245

No to jazda.
                                                    Wtorek na zakopiance, późny wieczór.
                                                    Zasuwam na pcim, drętwo bo pełno abonamentowców lewego pasa.
                                                    Coś przemyka slalomem z tyłu i to szybko. Grzecznie na prawy. Przeleciało i 20m przede mną po hamplach bo przecież lewy zajęty.
                                                    Zielony Seat Ibiza jakaś stara buda :shock:
                                                    Brak oznaczeń, jedynie mała naklejka COMPSport z lewej strony klapy. Sobie myślę że rozpędem tak zasuwał i teraz go jednak zweryfikują.
                                                    Gdy jednak auto przed nim zjechało (sam wróciłem na lewy zaraz za nim) to wyrwał do przodu że mi szczęka odpadła (sam miałem gaz w podłogę i 4 bieg bo było ok 100).
                                                    Zap... zasuwało to jak ja cię kręcę

Kolejna przygoda z cyklu żarcik na deser.
                                                    Środa, droga Skała - Kraków.
                                                    Doganiam Opla Calibrę, nawet ładny kolorek - czerwony. Jedzie toto dość niemrawo, ale dwa zakręty i jestem za nim. Brak oznaczeń. Spojler. Lampy leksus cośtam (chiński plastik razi po oczach), w zderzaku w otworach siatka tjunerska a w niej 4 (cztery) końcówki wydechu :shock: :shock: :shock: :shock: Po dwie na stronę, tylko nie wiedzieć czemu dymi się tylko z tych z prawej strony :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
                                                    Wypadamy na prostą przed zjazdem na Giebułtów (kilkaset m prostej do wyprzedzenia), ja kierunek i w lewo. Coś tak trudno mi się zaczęło wyprzedzać, myślałem czy nie odpuścić (chyba kierownika uraziło że go O1 kombi mija), jednak za chwilę było już OK (3b i 3k obr załatwiły sprawę). W zasadzie to nie kill, taka humoreska
                                                    Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                                    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

Pracuję...