400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez szkoda
    jak widać w linku są tam też naprawdę słabe silniki
    sa slabe (choc to zalezy z czym rownac bo najslabszy tez do codziennej jazdy w zupelnosci wystarczy), ale sa tez lepsze, jak w kazdym aucie, te ktore podalem nie naleza do slabych, zwlaszcza ten 220 KM swoje potrafi
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nUtF77RLppM&feature=related[/youtube]
    a tu, ale troche dlubniety
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=THInS9ZKqB4&feature=related[/youtube]
    mnie osobiscie Coupe zawsze sie podobalo i to je nazywali "ferrari dla ubogich" a nie Barchette jak ktos napisal :wink:
    Barchetta ciekawa stylistycznie, ale moim zdaniem autko dla panienki lub fryzjera.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez Golas27
      ale sa tez lepsze, jak w kazdym aucie
      no nie w każdym
      ja tam nie mam nic do żadnego samochodu, ale fiat coupe też stwarza problem swoim kierownikom, którzy niezależnie od wersji uważają, że są zawsze najszybsi.
      i bardzo dobrze
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Golas27, dobrze te fiaty zamiatają :!:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• dwaoka
          Elegance
          • 2010
          • 927

skipper.u, właściwie to nie jedziesz przez Kielce, tylko obwodnicą...
          bkc+dsg

Komentarz

• martino
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 974

Zamieszczone przez dwaoka
            skipper.u, właściwie to nie jedziesz przez Kielce, tylko obwodnicą...
            ale szlag człowieka może trafić między Radomiem a tą obwodnicą. A potem za obwodnicą.....

Warszawa - Kraków - ja jednak przestawiłem się już na trasę przez Częstochowę. Pomimo tego, że teraz jest ostro remontowana, ale jedzie się dużo lepiej...
            Martino
            125 KM /272 Nm - to już było....
            teraz jest duży "+"
            dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
            -----------------------------------------------
            PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

To w Kielcach odbijajcie na Piotrków Tryb. Leci się zajebistą drogą przez lasy aż do Żarnowa, potem w prawo na Opoczno ( droga w miarę dobra i pusta ) i z Opoczna na Inowłódz ( tutaj większość drogi OK, ale ostatnie 4-5km przed Inowłodzem max 70-80 km/h, bo droga gówniana, ale do przeżycia ). Z Inowłodza do wyboru: albo dłuższa, ale super jakościowo, przez Spałę i Tomaszów Maz. i dalej Gierkówką, albo przez Rzeczycę ( do Rzeczycy droga mocno średnia, potem już OK ) do Rawy Maz. i dalej Gierkówką. Jak zaczęli robić drogę między Grójcem a Radomiem ( i były tam zajebiste korki ) to zacząłem tędy jeździć do Krynicy ( Busko Zdr., Tarmów, Nowy S. ) i jestem super zadowolony. Na tą przez Radom i Kielce to wrócę dopiero jak będzie cała ekspresowa :diabelski_usmiech inaczej się nie opłaca, bo teraz ( trasa podana wyżej ) dotarcie do Kielc zajmuje mi ok. 2 godzin...
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

a jaka droge preferujecie do Cisnej z Grodziska? jakas alternatywa dla tej oczywistej, grojec, radom, ostrowiec, rzeszow, sanok?
                bkc+dsg

Komentarz

• maciejek
                  Rider
                  • 2009
                  • 446
                  • Ford

Tydzień temu wyprzedziłem na lajcie porsche 911 GT3, o całą długość samochodu :lol: fakt że jechaliśmy w korku, a mój pas był ciut szybszy :szeroki_usmiech
                  !!NOWOŚĆ W OFERCIE LIQUI MOLY MOLYGEN 5W50!!
                  Sklep VAGTECH
                  Oficjalny dystrybutor olei Meguin
                  Ul. Łopuszańska 53 (pn-pt - 9.00-17.00, sob - 10.00-13.00)
                  02-232 Warszawa
                  tel. 22 8462646, kom. 692312345, 694 679 252

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kowal 2002
                    To w Kielcach odbijajcie na Piotrków Tryb. Leci się zajebistą drogą przez lasy aż do Żarnowa, potem w prawo na Opoczno ( droga w miarę dobra i pusta ) i z Opoczna na Inowłódz ( tutaj większość drogi OK, ale ostatnie 4-5km przed Inowłodzem max 70-80 km/h, bo droga gówniana, ale do przeżycia ). Z Inowłodza do wyboru: albo dłuższa, ale super jakościowo, przez Spałę i Tomaszów Maz. i dalej Gierkówką, albo przez Rzeczycę ( do Rzeczycy droga mocno średnia, potem już OK ) do Rawy Maz. i dalej Gierkówką. Jak zaczęli robić drogę między Grójcem a Radomiem ( i były tam zajebiste korki ) to zacząłem tędy jeździć do Krynicy ( Busko Zdr., Tarmów, Nowy S. ) i jestem super zadowolony. Na tą przez Radom i Kielce to wrócę dopiero jak będzie cała ekspresowa :diabelski_usmiech inaczej się nie opłaca, bo teraz ( trasa podana wyżej ) dotarcie do Kielc zajmuje mi ok. 2 godzin...
                    dwie godziny to mi zajmuje odcinek kraków-radom :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

piramida, ale ja muszę ostrożnie, bo "rzygawka on board"...
                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• soszek81
                        L&K
                        • 2010
                        • 1245

Zamieszczone przez piramida

Phi
                        Taki czas miałem kilka razy Pugiem206 1.4HDi i to w piątek po południu :P

A jak mi żona rodziła, to na tym odcinku miałem 1h45', fakt że nocą (o 2 z Radomia wyjeżdżałem) ale zimą i w zasadzie po śniegu przez 60% trasy. I sam zawiozłem w KR do szpitala :szeroki_usmiech

Ale jak się zna każdy kamień na drodze to się jedzie "sprawnie".
                        Była O1 kombi ALH++ 150/340
                        Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Zamieszczone przez szkoda
                          którzy niezależnie od wersji uważają, że są zawsze najszybsi.
                          to samo obserwuje coraz czesciej u kierownikow we wszelkiej masci dieslach i w dodatku w octaviach niestety

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez soszek81

Phi
                            Taki czas miałem kilka razy Pugiem206 1.4HDi i to w piątek po południu :P

A jak mi żona rodziła, to na tym odcinku miałem 1h45', fakt że nocą (o 2 z Radomia wyjeżdżałem) ale zimą i w zasadzie po śniegu przez 60% trasy. I sam zawiozłem w KR do szpitala :szeroki_usmiech

Ale jak się zna każdy kamień na drodze to się jedzie "sprawnie".
                            pewnie że się da szybciej, mój rekord to około dwie i pół godziny wawa-kraków toyotą 4runner, da się szybciej tylko po co, żeby zabić kogoś albo siebie lub stracić prawko? :shock:
                            Dla przykładu kraków-wrocław najlepszy czas to około 1.40h :szeroki_usmiech ale ok, nie licytujmy sie kto ma dłuższego :diabelski_usmiech

Komentarz

• skipper.u
                              Rider
                              • 2011
                              • 480
                              • Superb III (3V3)
                              • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Warszawa - Kraków

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez skipper.u
                                mam propozycje, w jedną strone jedz przez kielce a z powrotem przez częstochowe i stwierdzisz wtedy która lepsza

Komentarz

• skipper.u
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 480
                                  • Superb III (3V3)
                                  • CGGA 1.4 MPI 80 KM

tak zrobię, 18.03 wyjazd, napiszę po powrocie

Komentarz

• Udesky
                                    RS
                                    • 2007
                                    • 1692
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Dla przykładu kraków-wrocław najlepszy czas to około 1.40h
                                    Mój rekord, gdy jeszcze zjeżdżałem z autostrady na Gliwice, to odcinek Wrocek - Gliwice 45min. Jeden jedyny raz Golfem 2 1.8i + LPG, spalił mi w tedy jakieś 16l LPG/100km. Człowiek był młody i głupi. :szeroki_usmiech
                                    W Polsce nie ma kryzysu.
                                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Udesky
                                      Dla przykładu kraków-wrocław najlepszy czas to około 1.40h
                                      Mój rekord, gdy jeszcze zjeżdżałem z autostrady na Gliwice, to odcinek Wrocek - Gliwice 45min. Jeden jedyny raz Golfem 2 1.8i + LPG, spalił mi w tedy jakieś 16l LPG/100km. Człowiek był młody i głupi. :szeroki_usmiech

Komentarz

• soszek81
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1245

piramida - to nie będzie miarodajne. Z Wawy przez Kielce trafi na korek w Radomiu, tłok przed Kielcami za Skarżyskiem Kamienną i ścisk od Słomnik i na samym wlocie do Krakowa.
                                        Wracając przez Częstochowę, będzie się wściekał na trasie do Olkusza, zwężce w Dąbrowie Górniczej, na wlocie do Częstochowy, robotach drogowych wokół Piotrkowa Trybunalskiego.
                                        Co by nie wybrał to źle będzie :P
                                        Korzystam z tych tras od 2004 i jakoś wygodniej mi jechać na Wawę przez Kielce (trasa pokonana naprawdę wiele razy), choć jak pisałem wcześniej - znam po drodze prawie każdy kamień i wiem co gdzie i jak. Na Częstochowę uskuteczniam dopiero 3 rok ale nie jeżdżę do Wawy tylko w okolice Łodzi (też tak z 3-4 razy w miesiącu w oba kierunki).

PS - piramida - nie licytujmy się, nie ma powodu
                                        Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                        Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• hmmm, a ja nigdy nie lubialem tekstow typu "moj rekord" - bo taka trase pokonalem w takim czasie. kurde rekordy to okrazen na torze, albo na 1/4 mili, panowie no.

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

Zamieszczone przez szkoda
                                            którzy niezależnie od wersji uważają, że są zawsze najszybsi.
                                            to samo obserwuje coraz czesciej u kierownikow we wszelkiej masci dieslach i w dodatku w octaviach niestety
                                            chyba stety
                                            oczywiście jak najbardziej dotyczy octavii TDI :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pią 11 Mar, 11 20:03 ]
                                            hmmm, a ja nigdy nie lubialem tekstow typu "moj rekord" - bo taka trase pokonalem w takim czasie. kurde rekordy to okrazen na torze, albo na 1/4 mili, panowie no.
                                            jak to?!
                                            chyba naturalne, że jak jeździsz na jakiejś trasie to uzyskujesz jakieś tam czasy przejazdów, tego się nie da uniknąć, samo się dzieje.
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• misiekwaw
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7715
                                              • Ford

opierdolił mnie spod świateł Merc Okular :shock:

podjechałem na prawy kończący się ( :hi: ) i czekam :szeroki_usmiech wpiął drive, możecie się śmiać ale jakoś tak się / go spiął że od razu wiedziałem że to zrobił :lol:
                                              zielone i poszedł :twisted: pomijając fakt że rzeczywiście musiała to być konkretna wersja bo wypierdolił jak z procy :shock: to problem polegał na tym że to było zielone ale dla pieszych 1 dobrze że autobus zdążył zjechać :lol: wystartowałem na zielonym dla samochodów które zapala się zauważalnie później i w zasadzie nie było po co gonić :roll:
                                              do następnych świateł na których skręcałem, prawie odrobiłem stratę. Był szybki, a jak szybki nie dalo sie sprawdzić bo nie jestem ani mordercą ani samobójcą :P
                                              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                              http://www.disi-tune.pl
                                              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                              Był WRX
                                              Była Octa

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                                :lol:
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Skodio_
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 324

moze to byl taki

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

:P

Komentarz

• misiekwaw
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7715
                                                    • Ford

Zamieszczone przez szkoda
                                                    :lol:
                                                    Ty się zając śmiej, ale on nieźle odpierdolił :lol: jak się przy Klasyków zapala zielone dla pieszych to dla samochodów jest jeszcze krwistoczerwone :szeroki_usmiech
                                                    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                    http://www.disi-tune.pl
                                                    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                    Był WRX
                                                    Była Octa

Komentarz

Pracuję...