400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jama89
    L&K
    • 2008
    • 1214

keneida, W m3 nie ma turbo wiec nie wiem co ty tam słyszałeś :lol:
    Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• keneida
      Rider
      • 2010
      • 316

no właśnie też myślałem, że nie ma i dlatego chciałem wyprzedzić
      Wrocławskie spoty

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Wracając w nocy z dzisiejszego mini spota na bp stanąłem na światłach koło audi S3 265PS, z racji że silnik był już mocno rozgrzany po dzisiejszych przejazdach przytrąbiłem gosciowi co by się przystawić :szeroki_usmiech
        Start, wiadomo s3 przodem jakieś 3-4 długosci auta do około 100km/h a dalej równo, nie odchodził albo odchodził ale nieznacznie, kolejne kilka prób z roliki z różnych prędkości mniej więcej równo, szkoda że test trochę nieobiektywny bo ten goniący ma lepiej niż ten uciekający :P

p.s. po dzisiejszych próbach z podłączonym kompem i dwoma osobami na pokładzie wychodzi sprint do setki około 7.5 sek, więc w pojedynkę będzie około 7sek, być może po opanowaniu startów będzie można jeszcze coś urwać do setki. Na odcinku 400, miałem 15.5 sek z dwoma osobami ale start zawalony bo 8.1 sek, więc realne 400 metrów będzie można spokojnie wykonać poniżej 15sek na kołach 18 bez wybebeszania środka.
        Szkoda że bateria w kompie klękła i nie było możliwości zmierzenia kolejnych przejazdów.
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• paweł2
          L&K
          • 2010
          • 1405

Zamieszczone przez palioza
          Ja mialem mozliwosc porownania sie z Subaryna STI, gosc wyjechal spod 4turbo na ul. Kosciuszki w kierunku Mikolowa i pozniej z powrotem w kierunku Katowic - zawrotka przy burdelu (pewnie stroili go, bo widzialem, na fotelu kierowcy taka folie). No i mialem mozliwosc jechania za gosciem. Oczywiscie, ze mi odjezdzal, ale spodziewalem sie wiatraka, a tu znikal mi powolutku.

(BTW czlowiek to glupi jest, ale co tam ;-) po Big turbo skodzie 2.0TDI zdecydowalem sie na zmiane turbawy w pasku, jak zwykle Wojtek(Ali) bedzie ogarniac -> termin rozpoczecia projektu przyszly tydzien
          Ooo czyzby 3 z przodu :?:
          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez paweł2
            Ja mialem mozliwosc porownania sie z Subaryna STI, gosc wyjechal spod 4turbo na ul. Kosciuszki w kierunku Mikolowa i pozniej z powrotem w kierunku Katowic - zawrotka przy burdelu (pewnie stroili go, bo widzialem, na fotelu kierowcy taka folie). No i mialem mozliwosc jechania za gosciem. Oczywiscie, ze mi odjezdzal, ale spodziewalem sie wiatraka, a tu znikal mi powolutku.

(BTW czlowiek to glupi jest, ale co tam ;-) po Big turbo skodzie 2.0TDI zdecydowalem sie na zmiane turbawy w pasku, jak zwykle Wojtek(Ali) bedzie ogarniac -> termin rozpoczecia projektu przyszly tydzien
            pewnie tak :diabelski_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lukasz3112
              RS
              • 2008
              • 3607

Zamieszczone przez jama89
              keneida, W m3 nie ma turbo wiec nie wiem co ty tam słyszałeś :lol:
              to że nie ma to nie znaczy, że ktoś sobie nie mógł założyć
              Ja wczoraj wracając do domu na obwodnicy jabłonny w kierunku Legionowa złapałem się z BMW X5. 3.0d miał na drzwiach. Jakie było zdziwienie Pana, że go Mondeo objechało Na kolejnych światłach miał oczy jak by srał ale szacunek dla gościa z BMW bo pokazał :kciukgora i na końcu się uśmiechnął :lol:
              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• sesik
                RS
                • 2006
                • 2165

Zamieszczone przez piramida
                p.s. po dzisiejszych próbach z podłączonym kompem i dwoma osobami na pokładzie wychodzi sprint do setki około 7.5 sek, więc w pojedynkę będzie około 7sek, być może po opanowaniu startów będzie można jeszcze coś urwać do setki. Na odcinku 400, miałem 15.5 sek z dwoma osobami ale start zawalony bo 8.1 sek, więc realne 400 metrów będzie można spokojnie wykonać poniżej 15sek na kołach 18 bez wybebeszania środka.
                Szkoda że bateria w kompie klękła i nie było możliwości zmierzenia kolejnych przejazdów.
                Mnie się udało zejść poniżej 15 dopiero na toyo r888 16", bez nich ciężko będzie :diabelski_usmiech
                Best ET = 13.666
                Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sesik
                  Mnie się udało zejść poniżej 15 dopiero na toyo r888 16", bez nich ciężko będzie :diabelski_usmiech
                  no sam jestem ciekaw, może bedzie jeszcze okazja pojezdzić i potrenować przed 17 kwetnia :P

Komentarz

• xtremesystems
                    RS
                    • 2010
                    • 2254
                    • Hyundai

Zamieszczone przez sesik
                    jezdziles na codzien na tych toyo?

Komentarz

• sesik
                      RS
                      • 2006
                      • 2165

Zamieszczone przez xtremesystems
                      jezdziles na codzien na tych toyo?
                      Przez parę dni, po odebraniu, w ramach treningu i przyzwyczajenia się do trakcji :diabelski_usmiech Ogólnie to one się nie nadają do jazdy non stop, bardzo szybko się zużywają i na mokrym są nieprzewidywalne :diabelski_usmiech
                      Best ET = 13.666
                      Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                      PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                      http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Coke
                        Elegance
                        • 2010
                        • 771
                        • Octavia II (1Z3)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM
                        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dziś na zlocie:

Ja vs Nubira 1.6 16V 106 KM + wkładka k&n, przelot bez kata + sportowy końcowy = 1,5 długości dla mnie

Ja vs Audi A8 2.5 TDI 150 KM & 310 Nm Manual = 1 Długość dla mnie

Ja vs Audi A4 2.0 20V 131 KM Multitronic = z rollki Łeb w łeb do 160 km/h

:]
                        Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• soszek81
                          L&K
                          • 2010
                          • 1245

Coke - pochwal się tylko czym teraz kilujesz, ok?
                          Była O1 kombi ALH++ 150/340
                          Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Udesky
                            RS
                            • 2007
                            • 1692
                            • Octavia I (1U2)
                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez soszek81
                            Coke - pochwal się tylko czym teraz kilujesz, ok?
                            A to nie cały czas ten 114KM Lanos?
                            W sumie przeciwnicy równi. Dziwi mnie, że ta A8 tak się dobrze trzymała, przecież to kawał auta.
                            W Polsce nie ma kryzysu.
                            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• bradley
                              L&K
                              • 2008
                              • 1465

Zamieszczone przez Udesky
                              A to nie cały czas ten 114KM Lanos?
                              To ten 107, zwykla seria (106)
                              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• krzysiek13
                                L&K
                                • 2010
                                • 1155

Dziś chciał mi pokazać co potrafi jakiś młody w tuaregu 3.0 TDI. Biedaczek :lol:
                                Octavia

Komentarz

• Coke
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 771
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                  • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ponieważ pojawiło się wiele propozycji mocy mojego auta napiszę co ma faktycznie

Lanos 1.6 16V DOHC 109 KM i 140 Nm (sportowa wkładka filtra powietrza + świeżo wymianione wszystkie płyny, filtry i paski w ASO, potwierdzone wykresem na hamowni). Ponadto laczki 165 zamiast oryginalnych 185 żeby mniejsze opory były przy rozpędzaniu i wywalone koło zapasowe z bagaznika. Na koniec dodam że lanos 1,6 ma krótką skrzynię biegów i wszystko to składa się na to, że do tych 130 - 150 idzie naprawdę zacnie :]

Komentarz

• Ayu
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4154

Coke, świetnie się czyta Twoje opisy. Porażasz i zarażasz optymizmem :wink:
                                    W sobotę lub piątek nie pamiętam widziałem piękną OI RS czarna na blachach WJ, jechałem za nią na Wysockiego jakoś pod wieczór, naklejki MR Motors, znaczek RS z Audi na tylnej klapie. Powiem tyle, ogień jak to chodzi, niestety przyblokowali mnie na światłach przy Balkonowej i nie zdążyłem pogadać. Nie było ścigania, piszę bo auto godne uwagi i może ktoś zna kierownika :szeroki_usmiech

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez hotrain
                                      Coke, świetnie się czyta Twoje opisy. Porażasz i zarażasz optymizmem :wink:
                                      Tyle, że wszystkie opisane przez niego ostatnie kille były realne. :P
                                      W Polsce nie ma kryzysu.
                                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• palioza
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 417

Zamieszczone przez paweł2

pewnie tak :diabelski_usmiech
                                        Watpie, gdyz wydechu nie tkne (uwielbiam idealna cisze w tym aucie).
                                        Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

palioza, pogadaj z wojtkiem może ma kogos kto zrobi cichą przelotke 3 calową :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech bo wiem że sie da to zrobic aby było w miare cicho :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Mihau
                                            jak dla mnie to kosmos :diabelski_usmiech

Komentarz

• Ayu
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4154

Udesky, nie mówię, że nie, podoba mi się czerpanie radości z jazdy Lanosem
                                              Mihau, To właśnie ta! :szeroki_usmiech

Komentarz

• Coke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 771
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dziś dzień w plecy

Lanos 1.6 16V 109 KM vs Civic Sedan d16z2 1.6 16V 110 KM - przegrałem o jakieś 1,5 długości

Lanos 1.6 16V 109 KM vs Audi A4 1.8 20V 125 KM - o pół długości w plecy ale przebiegało to tak, że o ile mi na starcie uciekł to potem aż do mety ani o centymetr się nie oddalał.

Komentarz

• _tm_
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 2333
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Dzisiaj wyższość Skody musiał uznać kierowca Hyundaia Sonaty V6 (233 lub 250KM - nie wiem która to była wersja) .
                                                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                  -------------------------------------------------------------------------
                                                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

Pracuję...