400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leff
    Elegance
    • 2004
    • 862

Zamieszczone przez MisiekWAW
    Zamieszczone przez WIELKIBONGO
    MisiekWAW, a kiedy my :lol: 8) :diabelski_usmiech ??????

sorry za EOT
    dam znać :szeroki_usmiech ale wolałbym coś na 4 kołach :lol:
    i ze mna i ze mna i ze mna ..... :szeroki_usmiech

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dzisiaj Leon I TDI srebrne, obstawiam 110KM pierwsze światła poszedł szybciej(z prawego)
      Pech chciał że jechał w moje okolice a mi się nie śpieszyło, na kolejnych światłach stał na prawym, no to ja na lewy powoli i czekamy
      Żadnego kontaktu wzrokowego, zielone i nie za szybko ale żwawo ruszyliśmy(cały odcinek pod górkę)
      Na trójce mnie dochodził ale nie udało mu się, później zawalidroga i odpuścił na chwilę
      Za zwężeniem już obaj spokojnie i kulturalnie
      Godnie przyjął na klatę :diabelski_usmiech

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

abstinent, w leonie I srebrne tdi to 90 koni w serii, jak jest czerwień na i, to jest 110 km, podobnie jak w OI

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

W niedziele zrobilem Civica TypeR. Pan mnie zdazyl objechac pasem do skretu w prawo i za nim sie zorientowalem byl juz lekko z przodu. Do 100 bylo jeszcze w miare rowno, od 120 zaczalem mu wyraznie odchodzic. Przy 180, byl juz daleko.
          Na uwage zasluguje fakt, ze mialem na pokladzie 6 osob. :szeroki_usmiech
          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

założyłeś kompresor :?: :zlosnik:
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• abstinent
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4842
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

sew1981, no to raczej bym więcej odszedł chyba, a na 3-ce już mnie dochodził i to nie powoli
              szkoda że miał pas zajęty ciekawe co by było na końcu
              może jakiś z witaminką :lol:

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2009
                • 10918
                • Fiat

abstinent, no właśnie może miał wirusa, to wyjaśnia sprawę, te około 120 km mógł mieć po wirusie.

Komentarz

• bradley
                  L&K
                  • 2008
                  • 1465

Albo BXE nie daje rady
                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Udesky
                    RS
                    • 2007
                    • 1692
                    • Octavia I (1U2)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez sew1981
                    leonie I srebrne tdi to 90 koni w serii, jak jest czerwień na i, to jest 110 km, podobnie jak w OI
                    No nie do końca, bo na przykład od 2004r (chyba) w przypadku O1 110KM również było srebro.
                    W Polsce nie ma kryzysu.
                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10918
                      • Fiat

Udesky, w OI? zawsze było "i" czerwone w 110 ps, w 2004 roku też.

później w 2005 wchodzi tour bez oznaczeń tdi, tylko z paskiem tour (bez oznaczenia tdi), początkowo dostępny ze starym silnikiem 110 koni vp , a później także 101 konnym axrem pd.

p.s. i na moje oko tak samo sprawa ma się z tym "i" w leonie I.
                      Jedyna różnica, że tam jeszcze był dostępny poza silnikami znanymi z OI, arl w top sporcie i fr (150ps). "tdi" całe czerwone.

Komentarz

• Qulek
                        RS
                        • 2005
                        • 1630
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

początkowo dostępny ze starym silnikiem 110 koni vp , a później także 101 konnym axrem pd.
                        i jeszcze z 90 ALH (takiego Tour-a mamy w domu)
                        BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• co do Leona, kolega ma dokladnie z takim silnikiem jak ja czyli 110 KM i ma czerwone "i", ale przeciez to tylko oznaczenie z ktorym mozna zrobic cokolwiek.
                          Abstinent, a Ty masz seryjne 105 KM ?!

Komentarz

• QBA
                            RS
                            • 2004
                            • 2646

założyłeś kompresor :?: :zlosnik:
                            Pewnie podłączył iPada i ten zdziałął cuda (do czego z resztą został stworzony) :mrgreen:

Komentarz

• abstinent
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4842
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Golas27, nic mi nie wiadomo o żadnym programie :P , raczej czyste 105+ bonus od fabryki jak dali

Komentarz

• Purchawa
                                Admin
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 8007

założyłeś kompresor
                                Nie... Tylko program, troche pociagniete limitery i zmienione sterowanie skrzyni.
                                Pan mial mine nietega jak zobaczyl, ze autobus go wyprzedza.
                                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Abstinent. Nie wiem jak chodzi Leon 90, ale raczej bylby wolniejszy, jesli byla 110 to z bezposredniego porownania wiem ze O2 105 KM ulega np. O1 110 KM, mialem porownanie na autostradzie. Choc niektorzy twierdza, ze nie mozliwe :wink:

Komentarz

• abstinent
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4842
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Golas27, z tym porównywaniem to różnie bywa
                                    teoretycznie OI powinna być szybsza bo jest lżejsza i na papierze ma więcej, z drugiej strony są przecież ładne gify od fabryki, ale nie każdy dostaje, albo gdzieś to po czasie ucieka
                                    Nie wiem jak z mocą OI czy dawali coś więcej :szeroki_usmiech

Komentarz

• dawali nie dawali, nigdy sie nie zastanawialem a hamowni nie odwiedzalem, ale nawet jesli auta rowne zostaje chyba najistotniejszy czynnik - kierowca.

Ps. wczesniej mialem leciwe Polo 6N z silnikiem 1.6, na forum tez chlopaki czesto pisaly, ze VW daje gify, nawet w tamtych rocznikach. Wystarczy spytac Skfarka

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2009
                                        • 10918
                                        • Fiat

Golas27, w większości turbodoładowanych silników są "gifty", w benzynach też. Ale w wolnossących "gift" jest mniej częsty. Zależy to od wielu czynników mechanicznych taki gift - silnik silnikowi nie równy , ale turbo ten gift "wzmacnia".

[ Dodano: Sro 20 Kwi, 11 16:20 ]
                                        Purchawa, to jakby takie autobusy jeździły na "miejskich", to w ogóle bym autem nie jeździł :twisted:

Komentarz

• looker
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1886
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Purchawa, a co teraz masz jeśli wolno spytać ?
                                          OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                          SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Karql
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1124

Nie był to jakiś zacny kill, bardziej śmieszna sytuacja dlatego postanowiłem ją opisać

Jakiś czas temu złożyło się tak, że moją kobietę odwoził do babci jakiś jej kolega. Ona go tak średnio lubi, bo to jakiś cwaniak, ale mniejsza z tym. Ma on Megankę, ale jaką to nie umiała mi powiedzieć więc zakładam, że 1.6, albo 2.0 8v. 2.0 16v raczej nie, bo to już dobrze jeździ Ja wtedy musiałem też coś załatwiać w tamtych rejonach, bo jak wracałem do domu to wyszło tak, że ustawili się przypadkiem za mną na skrzyżowaniu.

Moja kobieta też jest dobre ziółko i wie, że ja praktycznie zawsze cisnę ile fabryka dała (ten koleś nie wiedział, że to ja) to mówi do niego, że tak nudno się jedzie to, żeby przycisnął dla zabawy i przed nim jakaś taka skoda stoi to najwyżej ją wyprzedzi :diabelski_usmiech Koleś się podjarał mówi dobra, dobra. No i ruszyliśmy (ja też nie wiedziałem, że oni są za mną, ale jak zwykle ogień na tłoki), koleś puścił się za mną, ale z tego co mi mówiła to grubo mu odchodziłem. Chłop zdziwiony zaczął puszczać teksty: "O ku***", "O ja pierd****", "Co to ku*** jest?" itp. a na samym końcu dodał, "Coś mi dzisiaj auto nie jedzie" :twisted:

Najlepsze jest to, że ja nie wiedziałem, że ktoś próbuje się ze mną ścigać i ta historia została mi opowiedziana po jakimś czasie :twisted:

I taka ta moja kobieta jest :twisted: Przypomniała mi się ta historia jak parę postów wcześniej czytałem, że kogoś żona uspokajała i nie pozwoliła się ścigać. Ja na szczęście nie mam takich problemów, ona pod tym względem jest jeszcze gorsza niż ja
                                            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• sew1981
                                              RS
                                              S_OCP MemberModeratoRS
                                              • 2009
                                              • 10918
                                              • Fiat

Karql :diabelski_usmiech dobry motyw....ale ja bym jej auta na Twoim miejscu nie dawał hehe, bo szybko zajedzie :twisted:
                                              a tak poza tym po Twoim spalaniu widać rzeczywiście, że skoda łatwego życia nie ma z Tobą. Przejdziesz kiedyś na inną taktykę, ogień będzie tylko w razie potrzeby, jak się "rajd" nawinie zobaczysz

Komentarz

• Karql
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1124

Przejdziesz kiedyś na inną taktykę, ogień będzie tylko w razie potrzeby, jak się "rajd" nawinie zobaczysz
                                                Właśnie nie wiem jak z tym będzie Prawo jazdy już chwilę mam, km też sporo w tym czasie zrobiłem i pod tym względem nic się nie zmieniło Sporadycznie zdarza mi się jechać ekodriving, ale to już raczej pod koniec miesiąca jak zostały resztki w baku i czekam na wypłatę, ale to też tylko do momentu, aż się ktoś nie napatoczy

Ja już taki wariat jestem od małego czy to rower, motorynka, narty i inne tego typu sprzęty były ścigane na maksa
                                                Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                                Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Moze Ci przejdzie, masz 23 lata?! Wiec prawko z 5 moze 6, ja mam 11 i wcale nie uwazam zebym mial prawko "jakis czas", dla mnie wrecz to krotko. Jezdze od kilku lat zawodowo (dkladnie 6,choc nie uwazam zeby to robilo ze mnie super kierowce) dostawczakami i troche krocej ciezarowkami, mimo ze lubie jezdzic dynamicznie to oduczylem sie jazdy typu "byle do dechy" (choc czasem oczywiscie przywale ogien na tloki). Mysle, ze jak naprawde zaczniesz jezdzic to zmeczysz sie taka jazda :wink:
                                                  Co do kobiet to moja zona na tyle sie przyzwyczaila ze mna jezdzic ze teraz jak jedziemy w trase to predzej ja niz mnie szlag trafia ja wlecze sie jakis autobus czy to traktor itp. wiec pewnie Twoja kobieta tez przywyknela z Toba jezdzic.

Komentarz

• marlena
                                                    RS
                                                    • 2007
                                                    • 1719

Co do kobiet to moja zona na tyle sie przyzwyczaila ze mna jezdzic ze teraz jak jedziemy w trase to predzej ja niz mnie szlag trafia ja wlecze sie jakis autobus czy to traktor itp. wiec pewnie Twoja kobieta tez przywyknela z Toba jezdzic.
                                                    Dokładnie tak jest Córka jak jedzie z tatą to później mówi, że długa ta droga do szkoły i tata jechał 60 a najwięcej to 80 :lol: i nudno jakoś było Nie to co z mamą
                                                    Nawet doszło do tego, że to ona siedząc na fotelu pasażera mówi do mnie: goń go :!:
                                                    Tak myślę, że jak prawko zrobi to będzie limit prędkości ustawiony :lol:
                                                    Do każdego stylu jazdy jako pasażer idzie się przyzwyczaić Tylko coś mojemu mężowi nie idzie, bo ciągle mi "gdera" jak jadę ops:

Komentarz

Pracuję...