A ja to powiem tyle że : po to kupiłem antene na magnesie żeby ja chować.. proste.. to jest polska i tutaj wszystko co odstaje od auta i mozna sprzedac UKRADNĄ.. dlatego zawsze zdejmuje bat.
Cb antena - ile Wam juz ukradli..? Bo mi 2 poszla
Zwiń
X
-
- Qulek jak bedziesz tak wolno jezdził to Ci podczas jazdy sciagna...ta 'antene na magnes"Zamieszczone przez QulekA ja to powiem tyle że : po to kupiłem antene na magnesie żeby ja chować.. proste.. to jest polska i tutaj wszystko co odstaje od auta i mozna sprzedac UKRADNĄ.. dlatego zawsze zdejmuje bat.
[ Dodano: Wto 16 Wrz, 08 17:43 ]
A moze odrazu spytam jak sie dobrac do tej podsufitówki tzn jak sie te plastiki zdejmuje? Na jakis zatrzaskach to sie trzyma? I czy po zdjeciu tych plastikow podsufitowka juz opaa?
Komentarz
-
-
piotrek_os, poza triflexem do rozważenia jest jeszcze sirio t3-27, nieco dłuższa niż triflex, nieco bardziej rzucająca się w oczy, aczkolwiek po opakowaniu stroika folią termokurczliwą i pozbyciu się motylka na rzecz jakiejś czarnej śruby praktycznie niechodliwa - nie spodziewam się, żeby męty rozpoznające najpopularniejsze anteny połasiły się na cokolwiek dla nich anonimowego
sam ją rozważam jako alternatywa dla mojej indiany z magnesem. ww. t3-27 ma same rewelacyjne recenzje od użytkowników na forum cb-radio.pl
EDIT: w przypadku t3-27 trzeba oczywiście pomyśleć o dodatkowej antence FM lub splitterze sygnału CB/FM
Komentarz
-
-
Sirio ML 145 na magnes
od ponad roku i jeszcze mi nie ukradli
a sporadycznie sciagam z dachu
a co do tej antenki ktora chcesz zakupic - tak jak koledzy pisali - jesli chcesz miec cos czego nie widac to kup i sie nawet nie zastanawiaj tylko pamietaj ze zasiegu juz nie bedziesz mial takiego jak na dlugiej antenie... chyba ze kupisz sobie dodatkowa dluga i jak bedziesz lecial gdzies dalej to sobie przelozysz
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
że niby o co Ci chodzi ?? utną mi antene podczas jazdy :lol: :lol: :lol: :lol: ?? jak nie chce Ci sie chować anteny to możesz dalej sponsorować innym antenki. Po tym jak raz ojcu zaczeli odcinac kabel od anteny to sie nauczyl chowac ja do bagaznika proste.. To zajmuje raptem chwilke a problem jest "z głowy".Zamieszczone przez piotrek_osQulek jak bedziesz tak wolno jezdził to Ci podczas jazdy sciagna...ta 'antene na magnes"
Powiem tylko że złodzieje są na tyle perfidni ze znajomemu odcieli antene jak zona siedziala w samochodzie przed sklepem a on byl w sklepie..
Komentarz
-
-
mi chcieli ukraść przykręconą na stałe i bata skręconego 10-tką. Nie dali rady... ale zostawili ślady po swojej wizycie. Mam lekko odgiętą blachę na klapie i pęknięty lekko lakier. Stwierdziłem że skoro raz przyszli to i przyjdą drugi raz i zamieniłem podstawkę na magnes i ściągam za każdym razem... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Nawet mnie nie wk*wiaj... :evil:Zamieszczone przez MaicroftA czy komus gwizdneli antene zamocowana na stale??
Raz jeden przyszła mi do głowy głupia myśl - wróciłem po nocy, wcześnie rano jadę znowu, przykręcona na M10 zamiast motylka - a, niech zostanie na noc.
Rano jechałem w trasę bez CB, za to z pogiętą klapą bagażnika (uchwyt "dzwonkowy").
Komentarz
-
-
- polecam w 100%.....i żałuje, że tak poźno to zrobiłem......i obalam teorie "jak do wszystkiego to do niczego" jezeli chodzi o triflexa.... Ze swojej strony jeszcze raz dzieki dla kolegi "pawelski" - bo jak zobaczyłem na jego aucie jak to wyglada....i jak opisał działaanie.....to juz długo nie czekałem.Zamieszczone przez albus_lupuspiotrek_os, daj znać co i jak z tym Triflexem bo tez się zastanawiam nad zmianą i zbieram jak najwięcej opinii.
Komentarz
-
-
o dziwo jest lepiej niz na florydzie (sam sie bardzo zdziwiłem - moze dlatego, ze ma dobra mase...a magnesówka to ma mase z lekka oszukana). Do 7 km juz spokojnie rozmawiałem z mobilami....a jezeli chodzi o odbiór to to jeszcze sie zwieksza. (wiec moje byłe Floridy wysiadają - bo do tego moge porównać) A nawet jakby miałao byc 2-3 km w nadawaniu, a 5 km w odbiorze - to dla moich potrzeb to wystarcza...Zamieszczone przez Ziomalpiotrek_os, jak z zasięgiem ?
Komentarz
-
-
Antena na magnes i na noc do bagażnika i jak na razie nie znikła
Na rysowanie mam mate przyczepioną i na nią ląduje właśnie antena, a że kolor auta jest taki jaki jest to mata już z 3 miesiące jeździ na aucie i jest
O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
dwa dni temu przeczytałem ten wątek, dzisiaj rano idę do samochodu atu niespodzianka... zamiast ML-145 sterczy kikut kabla. kurcze, 3 miesiące parkowałem bez zdejmowania anteny... że niby tak spokojnie dookoła. Chciałbym takiego kolesia złapać, posłuchałbym jak brzmi 1,50m bata uderzające w gołe plecy.
Komentarz
-
-
- kolego ja juz dwa razy miałem taki widok......a batem to i ja bym dołozył....Zamieszczone przez mad_markdwa dni temu przeczytałem ten wątek, dzisiaj rano idę do samochodu atu niespodzianka... zamiast ML-145 sterczy kikut kabla. kurcze, 3 miesiące parkowałem bez zdejmowania anteny... że niby tak spokojnie dookoła. Chciałbym takiego kolesia złapać, posłuchałbym jak brzmi 1,50m bata uderzające w gołe plecy.
[ Dodano: Pią 03 Paź, 08 12:46 ]
- dwa razy w biały dzień.....wiec róznie moze byc......., a jezeli chodzi o rysowanie to miałem bezbarwna naklejke...Zamieszczone przez ThundiAntena na magnes i na noc do bagażnika i jak na razie nie znikła
Na rysowanie mam mate przyczepioną i na nią ląduje właśnie antena, a że kolor auta jest taki jaki jest to mata już z 3 miesiące jeździ na aucie i jest
Komentarz
-

Komentarz