Ja, ostatnio, jak bylo luzniej, rozpedzilem sie tam do ok 160-170km/h i przeslalem pozdrowienia panom policjantom, ktorzy dbaja o nasze bezpieczenstwo
Fotka nie przyszla... :lol:
Moze predkosc i brak rejestracji sie do tego przyczynily ,przy tej predkosci naklejka mogla wyjsc nie czytelna.
Naklejke mozna zawsze skutecznie wkleic kupujac auto. Jest tylko powiedziane ze ma byc na przedniej szybie. A jesli numer bedzie na wysokosci piora wycieraczki to nigdy nie odczytaja. aly jak chca to sobie odczytaja. Kolega wymienial ta naklejke przy okazji zmiany szyby bo tamta rozbil w drobny mak przy demontazu. Naklejke odebral przykleil patrzy a numer nie tam gdzie pole na niego tylko na tym srebrnym paseczku. Ktos zle wlozyl chyba do wydruku, wszystko jest czytelne ale z bliska.
Tyle razy jezdzilem ta Wyszogrodzka i nic, a przedwczoraj strzelilo mi fotke. Jade ok. 70-80 km.h i nagle blysk czerwony. :evil:
Na pocieszenie - cos mnie tknelo i tym razem rowniez pozdrowilem sluzby mundurowe srodkowym palcem. :twisted:
Czekam z utesknieniem na korespondencje z Plocka... :twisted: :lol:
Tyle razy jezdzilem ta Wyszogrodzka i nic, a przedwczoraj strzelilo mi fotke. Jade ok. 70-80 km.h i nagle blysk czerwony. :evil:
Na pocieszenie - cos mnie tknelo i tym razem rowniez pozdrowilem sluzby mundurowe srodkowym palcem. :twisted:
Czekam z utesknieniem na korespondencje z Plocka... :twisted: :lol:
No a jednak czasmi tam jest i dziala
Ale moze nie przyjdzie cos nieczytelne wyjdzie :wink:
Ale jak by przyszlo to prosze o zamieszzcenie tu scana
z szyby nie odczytają nie ma bata. Kumpel przyniósł do pracy fotke ze straży miejskiej, 103 na 60. Tablice z przodu widać ale na szybie ni cholery. Z facjaty też nie za łatwo go rozpoznać.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
z szyby nie odczytają nie ma bata. Kumpel przyniósł do pracy fotke ze straży miejskiej, 103 na 60. Tablice z przodu widać ale na szybie ni cholery. Z facjaty też nie za łatwo go rozpoznać.
ZTCW to w wersji elektronicznej to zdjecie jest w bardzo dobrej rozdzielczosci. Ktos mi opowiadal, tylko nie pamietam kto, ze widzial jak sie zoomuje na tych zdjeciach i byl przerazony, ze to jest az tak wyrazne. Mozna liczyc wlosy w nosie kierowcy... :lol:
ZTCW to w wersji elektronicznej to zdjecie jest w bardzo dobrej rozdzielczosci. Ktos mi opowiadal, tylko nie pamietam kto, ze widzial jak sie zoomuje na tych zdjeciach i byl przerazony, ze to jest az tak wyrazne. Mozna liczyc wlosy w nosie kierowcy...
pamiętam jak u mnie było - zdjęcie zrobione w łomiankach, czyli pewnie fotoradar był z wawki :lol: , przesłałi zdjęcie na komendę w Nowym Dworze i ono było w wersji papierowej, więc na miejscu nie byli w stanie nic z nim zrobić, a jak wspominałem nie można było kierowcy zidentyfikować ..i kupa :twisted:
pamiętam jak u mnie było - zdjęcie zrobione w łomiankach, czyli pewnie fotoradar był z wawki :lol: , przesłałi zdjęcie na komendę w Nowym Dworze i ono było w wersji papierowej, więc na miejscu nie byli w stanie nic z nim zrobić, a jak wspominałem nie można było kierowcy zidentyfikować ..i kupa :twisted:
kupa czyli nic to nie dało, czy kupa = odpuścili :?: :roll:
kupa czyli nic to nie dało, czy kupa = odpuścili :?: :roll:
samochód był służbowy, przypisany do mnie a jechał nim pracownik - nie było widać kto jedzie i musiałem wskazać..
napisałem,że kupa bo miałem problemy - pracownik już nie był pracownikiem a ja wiedziełem że na pewno to nie ja jechałem tylko On...
ale mi odpuścili czyli pewnie on zapłacił.
no to ja jeszcze powiem ze na siekierkowskim w strone wschodnia jest czasami ustawiany tuz przed mostem jak sie wyjezdza z zakretu, w jakims busie czy cos takiego...
nie wpadlem tam, ale mi mowiono, a raz czy dwa razy widzialem tam jakis autobus stojacy..
Dzisiaj strażmniejska ustawiła się na wisłostradzie między Poniastowskim a Trasą Łazienkowską (koło pomnika taakiego sapera ). Celują jadąych od strony Żoliborza :evil:
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Dzisiaj strażmniejska ustawiła się na wisłostradzie między Poniastowskim a Trasą Łazienkowską (koło pomnika taakiego sapera ). Celują jadąych od strony Żoliborza
już od 8 rano ich tam widziałem,najlepsze jest to, że wszyscy zaczeli panikować na ich widok(a dopiero kończyli ustwaianie się) i prawie zrobił się korek....co w tym miejscu należy do rzadkości....
ostanio fotografy ustawiaja sie na Zwirki ( w strone lotniska ) na wysokosci Carservisu, tuz za wzniesiem ( wiadukt kolejowy)... i co najciekawsze stoja bez samochodu.
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted: Perfect service by DobryGrzesWawa
ostanio fotografy ustawiaja sie na Zwirki ( w strone lotniska ) na wysokosci Carservisu, tuz za wzniesiem ( wiadukt kolejowy)... i co najciekawsze stoja bez samochodu.
o kur.... :shock: nie wiesz czy wczoraj około 18:30 stali :x :?
jeden przenośny jest w miejscowości BRODAWE gm. Ładzice na krajowej jedynce. Miałem go okazję 'bliżej poznać'... Kosztowna znajomość 500zł i 10 punktów
Jeżeli jeździcie czasami w/w jedynką to na trasie Katowice-Częstochowa-Łódź jest ich pięć plus do tego ostatnio dwa postawili w samej Częstochowie przy trasie przelotowej. Wszystkie są obrotowe więc z daleka nie widać w którą stronę są ustawione. Mają jednak jedną wspólną cechę, a mianowicie ustawili je wszystkie koło sygnalizacji świetlnej więc po prostu się rozglądajcie.
W miejscowości KOBIÓR trasa Katowice-Bielsko Biała również stoi jeden obrotowy.
Natomiast jeżeli będziecie się wybierać do Krakowa to proponuję zwolnić bo jest ich już kilkanaście(zainteresowanym mogę podać szczegółowo).
Trasa Radom-Jędrzejów czyli siódemka jest 'obsługiwana' przez zielone Mondeo sedan (TKxxxxx) z dwoma sympatycznymi panami na pokładzie którzy potrafią być życiowi :lol:
A co do robienia fotek to pamiętajcie, że pracują one na podczerwień więc nie widać kiedy robią zdjęcia
Bielsko-Katowice to dokladnie jest w Piasku. Jak jedziemy od Katowic to po minieciu drogowskazu na Kobior jest las i jak z niego wyjedziemy zaczyna sie Piasek - jest tabliczka: rada :twisted:
Krajowa 1 to jest chyba jedna z bardziej obsadzonych tras radarami.
W naszym rejonie jest miasteczko (Czarna B.)przez które pprzechodzi droga Białystok ---> granica, i w tymże to miasteczu postawiono 2 "budki dla ptaków" na wlocie i na wylocie, w odległości od siebie około 700 m. Budki są tak prostacką podróbą ze ból głowy. Ale powiem że mocno skutkuje na podświadomość kierowców, predkości przelotowe przez ten odcinek mocno spadły, nawet sam mam odruch zwalniania pomimo że wiem że to lipna atrapa w której nigdy nie bedzie aparatu.
Ale lepiej to skutkuje i pewnie jest tańsze od atrap radiowozów.
Ostatnio zauwazylem, że dość systematycznie stoi policjia w białej nubirze na trasie Płock-Nowy Dwór. Zawsze sie ustawiaja jakies 30-40km od Płocka (tam jest dość duzo terenów zabudowanych). Ostatnio gostka złapali po tym jak mnie wyprzedzil (chyba był slepy bo z przeciwka mrygali) ale coz... . Dodam, że tą nubira ustawiaja sie w widocznym miejscu na poboczu tak że ich widać z 700 metrów wcześniej tylko żadko kto wie, że to policjia.
Więc jak będziecie jechać po tej trasie to strzeście sie białch samochodow na poboczu.
Panowie pisza tylko o Wawie. Nie ma tu nikogo z poza?...
Tydzien temu bylem w Wawie i mialem pare spotkan. Wiec sila rzeczy musialem po niej sie rozbijac. Jednak bez stresu, bo z CB Panowie wszystko wiadomo, gdzie co i kiedy. Goraco polecam!
Komentarz