Fotoradary

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wiecman
    Drive
    • 2004
    • 81

buszujac po necie znalazlem fajne forum o fotoradarach

oby sie przydalo!!

Komentarz

• Jackal
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2004
      • 758

Już wkrótce na stołecznych ulicach pojawi się dziesięciokrotnie więcej fotoradarów. Będą fotografować samochody przekraczające prędkość, ale mają także pomóc w poszukiwaniach skradzionych aut. Około 60-70 fotoradarów zostanie ustawionych w trzech pierścieniach - pierwszy w ścisłym centrum, drugi - w granicach centralnych dzielnic i trzeci - na rogatkach Warszawy.

Za pomocą fotoradarów na bieżąco będzie można monitorować ulice, a zdjęcia tablic rejestracyjnych od razu trafią do komputera z bazą danych skradzionych samochodów. Co więcej, podejrzany pojazd będzie można na bieżąco śledzić; fotoradary oprócz zdjęć będą przekazywać obraz wideo. W przyszłości wejdą do Centralnego Systemu Sterowania Ruchem w całej Warszawie.

Dodajmy, że koszt budowy, ok. 20 milionów złotych, poniesie zewnętrzna firma, której miasto będzie płacić miesięcznie za użytkowanie systemu.
      SHIT SHIT SHIT
      bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
      Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
      Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

To jak ktos korzysta z GPS-u w aucie z mozliwoscia dopisania stacjonarnych radarow to tu link:

Ce domaine est peut-être à vendre!

Najnowsza wersja Automapy ma juz wlasnie funkcje ostrzegania przed radarami - jeszcze nie testowalem
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Guciek
          Drive
          • 2004
          • 58

jak sie zjerzdza z trasy toruńskiej na wisłostrade czasami stoi straż miejsca z fotoradarem, gdzies na wysokości Uniwersytetu Kardynała Wyszyskiego. Słyszałem ze na zwęrzeniu przed mostem Grota-roweckiego (na targówku) jest jakis radar bo tam jest do 40km/h a mało kto poniżej 70km wschodzi.

Komentarz

Zaliczyłem ostatnio dwa spotkania z dzielnicowym w celu odebrania fotografii, i niestety ale ze zdjęcia pierwszego nie dało się zidentyfikować kierowcy( widać tylko zarys kierowcy), więc ja płacę a kumpel który nie jęździ autem zbiera punkty, za drugim razem powierzchnia szyby jest zamazana maxymalnie, więc moja kochana żona zebrała punkty na garba, a finans niestety ja. Ale konto nadal czyste!!!!!!
            1 fotka 4 p., druga 8 p.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Zamieszczone przez Bond
              Zaliczyłem ostatnio dwa spotkania z dzielnicowym w celu odebrania fotografii, i niestety ale ze zdjęcia pierwszego nie dało się zidentyfikować kierowcy( widać tylko zarys kierowcy), więc ja płacę a kumpel który nie jęździ autem zbiera punkty, za drugim razem powierzchnia szyby jest zamazana maxymalnie, więc moja kochana żona zebrała punkty na garba, a finans niestety ja. Ale konto nadal czyste!!!!!!
              1 fotka 4 p., druga 8 p.
              Bond, sorry, ale Ty chyba naprawde nie masz co robic z kasa!!! Jak nie widac twarzy to moga Cie pocaloc w i tyle.

Czytales cos takiego??

Przekroczenie dopuszczalnej prędkści zarejestowane na zdjęciu z fotoradau jest wykroczeniem. W takiej sytuacji ma zastosowanie Kodeks postępowania w sprawach o wykroszenia. Wzywany jest właściciel auta w charakterze swiadka. Na podstawie Art 78 ust 4 Ustawy Prawo o ruchu drogowym brzmiącym "Właściciel lub posiadacz pojazdu jest obowiązany wskazać na żądanie uprawnionego organu, komu powierzył pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie, chyba że pojazd został użyty wbrew jego woli i wiedzy przez nieznaną osobę, czemu nie mógł zapobiec" zadawane jest mu pytanie: Komu powierzył pojazd do kierowania? Pod groźba odpowiedzialności karnej świadek musi zeznać prawdę.
              Na szczęście Art 41 par 1 Kodeksu postępowania w sprawach o wykroszenia stanowi: Przy przeprowadzaniu dowodu z zeznań świadka stosuje się odpowiednio przepisy art. 177, 178, 182, 183, 185-190, 191 § 1 i 2 oraz art. 192 Kodeksu postępowania karnego. W przywołanym Art 183 par 1 KPK czytamy Świadek może uchylić się od odpowiedzi na pytanie, jeżeli udzielenie odpowiedzi mogłoby narazić jego lub osobę dla niego najbliższą na odpowiedzialność za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe.

Nie wiem jak ten sposob w PL sie sprawdza, ale w Niemczech jesli nie widac twarzy kierowcy a widac tylko numer rejestracyjny NIE placisz mandatu ani nie dostajesz punktow. Ty nie masz obowiazku wiedziec kto jezdzi Twoim autem.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez Maicroft
                Przekroczenie dopuszczalnej prędkści zarejestowane na zdjęciu z fotoradau jest wykroczeniem. W takiej sytuacji ma zastosowanie Kodeks postępowania w sprawach o wykroszenia. Wzywany jest właściciel auta w charakterze swiadka. Na podstawie Art 78 ust 4 Ustawy Prawo o ruchu drogowym brzmiącym "Właściciel lub posiadacz pojazdu jest obowiązany wskazać na żądanie uprawnionego organu, komu powierzył pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie, chyba że pojazd został użyty wbrew jego woli i wiedzy przez nieznaną osobę, czemu nie mógł zapobiec" zadawane jest mu pytanie: Komu powierzył pojazd do kierowania? Pod groźba odpowiedzialności karnej świadek musi zeznać prawdę.
                Na szczęście Art 41 par 1 Kodeksu postępowania w sprawach o wykroszenia stanowi: Przy przeprowadzaniu dowodu z zeznań świadka stosuje się odpowiednio przepisy art. 177, 178, 182, 183, 185-190, 191 § 1 i 2 oraz art. 192 Kodeksu postępowania karnego. W przywołanym Art 183 par 1 KPK czytamy Świadek może uchylić się od odpowiedzi na pytanie, jeżeli udzielenie odpowiedzi mogłoby narazić jego lub osobę dla niego najbliższą na odpowiedzialność za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe.
                z tego co czytałem przepis ten nie znajduje zastosowania ponieważ przekroczenie prędkości nie jest przestępstwem a wykroczeniem i nie można odmówić wskazania osoby kierującej :idea: :roll:
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

No wlasnie, tego nie wiem jak to jest do konca. Tak jak mowie kolezanka takie tez dostala i bylo widac doskonale rejestracje, osobe siedzaca obok kierowcy i nawet kogos z tylu. Sam kierowca to byl tylko cien zakryty daszkiem w okularach i nic wiecej. Ona powiedziala, ze nie wie kto tym autem jechal, przyznala tylko ze to jej numer jest i odpuscili.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

Na 7
                    obwodnicy Płońskiej mondeo sliwkowe staja i susza suszarka(czasmi na sidemce kursuja do ok 20km w strone wawy
                    tam slyszalem o very inteligentnym policjanci, ktory suszyl tych z przeciwnego pasa ruchu, a jak kogos namierzyl to nie patrząc wybiegl przez jeden pas (plecami do jadących) i go samochód potrącil :?
                    zapewne przez ciechanów nikt z was nie jeździ ale radze uwazac bo za bardzo im sie przenośny spodobal :evil: sukinkoty cykneli mi, mialem 78 :evil: :evil: :evil:

Komentarz

• Samiec
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4287
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez adik_s
                      zapewne przez ciechanów nikt z was nie jeździ ale radze uwazac bo za bardzo im sie przenośny spodobal :evil: sukinkoty cykneli mi, mialem 78 :evil: :evil: :evil:
                      Jezdzi jezdzi ,czasami do Przasnysza ,na mazurki i czasmi do ciechanowa tez sie zdarzy :wink:
                      Stoja przed torami od Plonska i za ciechanowem jak sie jedzie na Przasnysz :?
                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• tomi98
                        Rider
                        • 2004
                        • 564

Jak zawitacie w zachodnią polskę, uważajcie na śliwkowe mondeo.
                        Miałem już dwa spotkania na terenie zabudowanym ( 70 na 148 i 70 na 140 ), cholernie drogo mnie to kosztowało i nie życzę Wam Koledzy

Komentarz

Zamieszczone przez Samiec
                          Jezdzi jezdzi ,czasami do Przasnysza ,na mazurki i czasmi do ciechanowa tez sie zdarzy :wink:
                          od plońska to widzialem jak kiedys stali na stacji paliw i patrzyli, ktory odwazny mryga :? :? i w odwrotną strone ci przy przejezdzie tez patrzyli, ktory daje dlugimi :? :? a jesli chodzi o ciechanow to ostatnią stają z `magicznym okiem` na Płońskiej (przy szkole podst po prawej od plonska jadąc) i na 17go stycznia zaraz za mostem - a tam jak nic zawsze jezdzi sie ponad 70... :?

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

od plońska to widzialem jak kiedys stali na stacji paliw i patrzyli, ktory odwazny mryga :? :? i w odwrotną strone ci przy przejezdzie tez patrzyli, ktory daje dlugimi :? :? a jesli chodzi o ciechanow to ostatnią stają z `magicznym okiem` na Płońskiej (przy szkole podst po prawej od plonska jadąc) i na 17go stycznia zaraz za mostem - a tam jak nic zawsze jezdzi sie ponad 70... :?
                            W ciechanowie to naprawdę potrafią za byle parę kilometrów przekroczonych wlepiać mandanty - też często na mazurki śmigam i jak koledzy napisali, stoją gdzie popadnie i łapią wszystko co się rusza i na drzewo nie sp....la

W całej dotychaczsowej karierze kierowcy zapłaciłem 4 mandaty za prędkość i z tego połowa w ......Ciechanowie.... :twisted:

Komentarz

a ja myslalem, ze nikt nie wie gdzie jest ciechanow teraz drogówka dostala nową megane to szaleją hehe :evil:

Komentarz

• Samiec
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4287
                                • Octavia I (1U2)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                                W ciechanowie to naprawdę potrafią za byle parę kilometrów przekroczonych wlepiać mandanty - też często na mazurki śmigam i jak koledzy napisali, stoją gdzie popadnie i łapią wszystko co się rusza i na drzewo nie sp....la
                                Wszystkiego to nie ,swoich tak nie ruszaja ,tylko bardziej przejezdnych :roll:
                                Jechalem na Przasnysz Transitem i juz zostalo ze 200-300m do znaku koniec miasta ,dluga prosta ,a tu nagle wyskakuje z lizakiem. Predkosc 76km/h zero gadki mandat. W miedzy czasie jeden wypisuje drugi strzela dalej radarem i widze predkosci nastepnego auta na radarze 79km/h i nic :evil: Patrze rejestracje miejscowy. Za chwile lapia 78km/h i drugi transit przejezdny :? Ale to chyba w wiekszosci miejszych miast tak jest :roll:

Komentarz

• arci9
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2007

Za chwile lapia 78km/h i drugi transit przejezdny Ale to chyba w wiekszosci miejszych miast tak jest
                                  Nic tylko utłuc - naszczęście ja w łapę nie daje i zazwyczaj się kończy na 50zł.- najważniejsze to spokojnie gadać i za bardzo nie kozaczyć 8)

Komentarz

• Samiec
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 4287
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                                    najważniejsze to spokojnie gadać i za bardzo nie kozaczyć 8)
                                    Ja nie kozacze ,tylko przewaznie prosze o inny(tanszy) cennik :wink:

Komentarz

• adik_s
                                      Rider
                                      • 2005
                                      • 259

najdalej w listopadzie ide do policji, a po jakims roku jak sie uda do drogówki wiec jak sie spotkamy to napewno przymkne oko :P:P:P

Komentarz

• MarcinJ
                                        Drive
                                        • 2005
                                        • 84

Ooo, to mi sie podoba. Nie ma to jak nasz czlowiek po przeciwnej stronie barykady :diabelski_usmiech
                                        A tak OT, to gdzie idziesz: do Szczytna czy Legionowa?
                                        Pozdrawiam, Marcin

Komentarz

• adik_s
                                          Rider
                                          • 2005
                                          • 259

Zamieszczone przez MarcinJ
                                          Ooo, to mi sie podoba. Nie ma to jak nasz czlowiek po przeciwnej stronie barykady :diabelski_usmiech
                                          A tak OT, to gdzie idziesz: do Szczytna czy Legionowa?
                                          narazie do Wawy odsluzyc wojsko (bo nie mam najmniejszego zamiaru isc do woja) a później moj ciechanówek

wiec panowie z wawy.. wiecie.. :P ale tam to bede w prewencji to lipos :P hehe

Komentarz

• Samiec
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 4287
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

W weeekend jechalem do czestochowy i przed nia ,czy obok juz nie pamietam jak sie zaczynaja swiatla to co sygnalizator stoi fotoradar , na przemian raz na jedna strone raz na druga. Oznaczone sa malymi niebieskimi tablicami. W jedna strone widizlem tylko 2 :roll: w druga minim 4 - ciekawe czy nic nie przyjdzie ops:

Komentarz

• adik_s
                                              Rider
                                              • 2005
                                              • 259

W weeekend jechalem do czestochowy i przed nia ,czy obok juz nie pamietam jak sie zaczynaja swiatla to co sygnalizator stoi fotoradar , na przemian raz na jedna strone raz na druga. Oznaczone sa malymi niebieskimi tablicami. W jedna strone widizlem tylko 2 :roll: w druga minim 4 - ciekawe czy nic nie przyjdzie ops:
                                              hehe, no tam stoją, w ubieglym roku postawili chyba bo to trasa mojego taty, akurat z nim jechalem i zobaczylismy to gowno jak przejechalismy przez skrzyzowanie... i 70 napewno nie jechalismy :diabelski_usmiech wątpie, by tam byl sprzet, przeciez tam nikt nie zwalnia... kazdy samochod do odstrzelenia... ale lepiej juz nie sprawdzać :P :P

Komentarz

• Adrian
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 662
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jadąc do Ciechanowa uwaga na miejscowość Ojrzeń, tam często zdjęcia robią.
                                                PerfectService by DGW
                                                Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                                                Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                                                Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• arci9
                                                  RS
                                                  • 2004
                                                  • 2007

Zamieszczone przez Adrian
                                                  Jadąc do Ciechanowa uwaga na miejscowość Ojrzeń, tam często zdjęcia robią.
                                                  GDZIE?? no to żeś mnie zabił!! :evil:
                                                  W Ojrzeniu jadąc od strony wawki często chowają sie za kioskem ruchu(po prawej) ale zeby zdjecia robili?

Komentarz

• Adrian
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 662
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

to prawda za kioskiem często teraz stoi polonez track jeśli jest otwarty i stoją przy nim to na 100% na wysokości sklepu z rowerami (w strone Ciechanowa) stoi foto. ostatnio jechałem 29 kwietnia i teraz czekam na zdjęcie swojej Octavi
                                                    PerfectService by DGW
                                                    Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                                                    Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                                                    Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

Pracuję...