Żeby zostać sędzią sądu rejonowego trzeba chyba mieć co najmniej (nie pamiętam teraz czy na 100%) 29 lat i przebyć baaaaardzo długą drogę.
kur$%^$@$, ja pierd^$@#%&
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyto skoro tam jest tak fajnie czemu wykłada wam zamiast sobie spokojnie siedzieć?
powiem ci że z racji pracy czasami ocieram sie o więziennictwo- nie ma nic gorszego niz pobyt w polskim więzieniu(na zachodzie faktycznie bywa lepiej niż tutaj)
ale skoro mając 19 lat masz tak wyrobiony światopogląd to życze powodzenia :szeroki_usmiech
To nie jest moj poglad ,to tylko przytoczenie wypowiedzi osoby ode mnie starszej i madrzejszej ...nigdy nie bylem w wiezieniu i nie wiem jak tam jest..
jak taki koleś z "chorobą łańcuchową"(czyli swiezo upieczony sędzia) mający 26 lat ma decydować o losie ludzkim?
a jakie on ma doświadczenie życiowe?
szkoda gadać temat rzeka
i tu jest troche twojej niewiedzy...wymagania na sedziego-'ukonczone studia wyzsze prawnicze z tytulem magistra,odbyc aplikacje sadowa lub prokuratorska ukonczona odp egzaminem,przepracowac przynajmniej 1rok jako asesor sadowy oraz miec ukonczone 29lat...wymogi te w przypadku sadow wyzszych musza byc uzupelnione odp stazem pracy w sadownictwie...''
kto decyduje o moim losie:
- ja decydujac sie na popelnienie czynu zabronionego i narazajac sie na kare
- sedzia (ile by lat nie mial) ktory WG KODEKSU wymierza wyrok za moje wystepki
?
masz racje...ty poprzez swoje zachowanie przyczyniasz sie do popelnienia okreslonego czynu...
tak...,Sedzia wymierza kary wg kodeksu ale pamietaj ze prawo mozna roznie interpretowac np przepisy dotyczace przyciemniania szyb...jeden policjant zatrzyma ci dowod a 2wogole nie zaeraguje...sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 21617801tu jest troche twojej niewiedzy...wymagania na sedziego-'ukonczone studia wyzsze prawnicze z tytulem magistra,odbyc aplikacje sadowa lub prokuratorska ukonczona odp egzaminem,przepracowac przynajmniej 1rok jako asesor sadowy oraz miec ukonczone 29lat
więc twoja magiczna granica wiekowa przesuwa się w dół
a poza tym uwierz mi, wiem co mówię, od kilkunastu lat mam bezpośredni kontakt z wymiarem sprawiedliwości i naprawdę wiem co mowię
tylko ktoś kto zna to środowisko wie o co tak naprawdę chodzi
ale to nie temat na forum
pozdrawiam
i życzę abyś nigdy nie trafił w tryby wymiaru sprawiedliwości nawet jako petentprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
asesorzy orzekaja :?: napisz mi w jakich sprawach..to pytanie juz z wlasnej ciekawosci skladam bo przyznaje ze nie wiem...
2 sprawa-asesor nie jest sędzią, bo brak jest gwarancji jego niezawisłości( sprzecznosc z Konstytucją)..to jeden z powodow dlaczego nie moze on orzekac ... przynajmniej ja to tak interpretuje ,byc moze sie myle .(prosze o ewentualne sprostowanie)..
wiesz mam troche wiedzy o prawie..jestem studentem administracji a tam sa przedmioty zwiazane z prawem( prawo karne,administracyjne,cywilne, parlamentarne itp),troche ksiazek musialem przeczytac stad moje odp...
nie odbieraj moich postow jako pyskowanie lub podwazanie twojej wiedzy...chce poprostu wyjasnic zaistniala sytuacje i nie drazyc tego wiecej... :wink:sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 21617801sprawa-asesor nie jest sędzią, bo brak jest gwarancji jego niezawisłości( sprzecznosc z Konstytucją)..to jeden z powodow dlaczego nie moze on orzekac ... przynajmniej ja to tak interpretuje ,byc moze sie myle
do niedawna asesorzy orzekali
i było pewnym standartem, że posiedzenia aresztowe i inne smierdzące sprawy trafialy do asesorów(którzy byli (nie)zawisli) :diabelski_usmiech
to co widzisz w podręczniku niewiela ma wspólnego z realiami
a słyszałes jak na komisraiatach wymusza się zeznania, bije się
a słyszałeś o kolesiu z Gdańska który został uznany winnym pedofilii i zabójstwa dziecka na podstawie wymuszonych zeznań-po 3 latach okazało się, że ktos inny popełnił tą zbrodnię a Policja od poczatku wiedzila, że to nie ten-ale najwazniejsza jest statystyka
czy wiesz co przezył ten koleś?
rozmawiałem kiedys z jednym aresztantem podejrzanym o pedofilię-na powitanie w Sztumie więźniowie przybili go na 3 dni na drzwiach celi gwoździami (jak ukrzyzowanie)- gdzie byli wtedy straznicy?skąd więźniowie mieli gwoździe?- takie trywialne pytania
a tu masz przykład bliżej siebie
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyto co widzisz w podręczniku niewiela ma wspólnego z realiami
a słyszałes jak na komisraiatach wymusza się zeznania, bije się
a słyszałeś o kolesiu z Gdańska który został uznany winnym pedofilii i zabójstwa dziecka na podstawie wymuszonych zeznań-po 3 latach okazało się, że ktos inny popełnił tą zbrodnię a Policja od poczatku wiedzila, że to nie ten-ale najwazniejsza jest statystyka
czy wiesz co przezył ten koleś?
rozmawiałem kiedys z jednym aresztantem podejrzanym o pedofilię-na powitanie w Sztumie więźniowie przybili go na 3 dni na drzwiach celi gwoździami (jak ukrzyzowanie)- gdzie byli wtedy straznicy?skąd więźniowie mieli gwoździe?- takie trywialne pytania
a tu masz przykład bliżej siebie
http://gdansk.naszemiasto.pl/wydarze...-lat,id,t.html
ewenementy dosyc czesto zdarzaja sie w polsce....sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Kur...wa, ja pierdolę...Wracałem od znajomych teraz. Stoi banda łebków, tłuką butelki bo browarach. Wróciłem do domu-dzwonię na psiarnię. Mówię, że już miałem szkodę na aucie, że okradziono garaże. A laska z telefonu policji do mnie, że nie wyśle patrolu, bo oni w zasadzie nic nie robią. Złapałem nerwa i mówię, że to co mam dzwonić jak mi po raz kolejny auto będą chcieli zajebać, a ona, że jak mam żyuczenie prosić o większą ilość patroli to mogę zgłosić zażalenie do Komendy Głównej Policji w W-wie. Kurwa co to za Państwo! Zgłaszam głupiej cipie, że czuję, że w nocy znowu może być rozróba a ona, że nie wyśle patrolu, bo to nie uzasadnione! Mówię, że to kto mi zwróci za kolejną szybę, kolejne malowanie...!!! ?A co jak wyjdę i przyjebię w łeb gówniarzowi, a ona, że mam obowiązek zawiadomić Policję! Kurwa!!!!
No wściekłem się! Jak te policyjne pały zawiadomię, to zanim podjadą to już będę miał zgliszcza auta!
Punisher się we mnie budzi....Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...
Komentarz
-
-
Ależ oni mają to w d..pie. Jeszcze łomot zbiorą i po co im to- za cudze mienie. Jak trzeba spisać w sumie Bogu ducha winna osobę (bo przechodziła w niedozwolonym miejscu)- to oni pierwsi- wczoraj taką sytuację widziałem.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Już na odczepnego wysłaliby patrol. Ale kurwa po co?! W ciągu dnia pałkarze łażą...Na h..u...j?! Jak w ciągu dnia jest tu Urząd Skarbowy otwarty, ludzi od zjebu, to oni patrole wysyłają! I kur...wa na darmo. Wieczorem niech tchórze jebane podjadą. No wściekły jestem.Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...
Komentarz
-
Komentarz