Pudzian vs Najman

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smer
    RS
    • 2008
    • 2021
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez miguello
    A chłopaki dostaliście kiedys takiego porządnego low kicka ?
    Jasne że tak. I pal lich kopa w udo, to jest do przeżycia, chociaż noga odmawia posłuszeństwa i się gnie . Gorzej przy zderzeniu piszczel w piszczel :P, to jest dopiero ból. Że nie wspomnę o tym, ze wyżłobienia w piszczelu pozostały mi do dziś...

[ Dodano: Pon 14 Gru, 09 13:54 ]
    pkacz, wydaje mi się, że każde Twoje zdanie jest sensowne. Fajnie przelałeś "na papier" swoje przemyślenia; sensownie i bez zbędnych emocji.
    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Link dla tych którzy zachwycają się Mariuszem i wróżą mu piorunującą karierę w MMA.

Komentarz

• Garret
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1196
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

pkacz, bardzo trafnie

kibicuje Pudzianowi od lat i mam wiele szacunku dla jego charakteru i osiągnieć w zawodach siłaczy, ale by coś osiągnąć w MMA to musi jeszcze baaardzo dużo popracować.
        Ale zwróćcie uwagę, ze gość sobie zdaje z tego sprawę a jednego można byś pewnym- jak mówi, ze ostro się weźmie za treningi to tak będzie a wtedy...cóż zobaczymy :diabelski_usmiech
        Garret

-----------
        Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• b-bar01
          Elegance
          • 2007
          • 985
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez sesik
          Cała ta walka przypominała mi jakaś zadymę pod remizą zero techniki tylko czysta nawalanka leżącego
          taaaaaaa.............. o czym tu pisać.
          u mnie z balkonu widać takie miejsce gdzie chlopaki z podstawówki przychodzą na tzw. "solówki" zapewniam was, te "walki" są znacznie ciekawsze i jest w nich wiecej "techniki" poza tym tam nie nawala sie leżącego
          *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• wasyl
            L&K
            • 2005
            • 1084

Z całym szacunkiem dla Pudziana zrobił na mnie ogromne wrażenie jako człowiek myślący. W pewnym sensie łamie stereotyp głupiego mięśniaka ! Widać, że chłopak dużo pracuje i rzeczywiście jest żetelny i konsekwentny w tym co robi! Ale musze przyznać tu racje pkacz
            cyt...Co do walk z Mirko czy Fiodorem, to jest to jakiś kosmos - Pudzian nie jest i jeszcze długo ( o ile kiedykolwiek) nie będzie gotów na takich zawodników. To są urodzeni mordercy, ludzie z takim instynktem walki, nieludzką wytrzymałością i szkoloną latami techniką, że siła Mariusza byłaby bez znaczenia.. .
            Walki MMA śledzę od ok 4 lat i dla mnie nr 1, jest Mamed Khalidov myślę, że Mariusz ma bardzo dużo do stracenia bo jeżeli przegra z takimi zawodnikami 3,4 razy to mit o wielkim człowieku pryśnie....
            ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
            www.wasilewski-foto.pl
            KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• vince123
              Elegance
              • 2009
              • 923

Zamieszczone przez b-bar01
              poza tym tam nie nawala sie leżącego
              b-bar01, zapoznaj sie z zasadami MMA...w nich jest dopuszczona walka w parterze :wink:
              Zamieszczone przez wasyl
              W pewnym sensie łamie stereotyp głupiego mięśniaka !
              nie wiem dlaczego ludzie mysla ze jezeli ktos jest dobrze zbudowany to musi byc glupi...
              sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
              nadkole nowe LP
              kontakt PW

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kazik4x4
                Link dla tych którzy zachwycają się Mariuszem i wróżą mu piorunującą karierę w MMA.

http://www.youtube.com/watch?v=qN4zz--k4XA
                ten jego lewy mawashi geri całkiem efektywnie mu wychodzi :szeroki_usmiech
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bradley
                  L&K
                  • 2008
                  • 1465

Zamieszczone przez kazik4x4
                  Ciekawe jak by wyglądała walka Mariusza z Mirko "crocop" Filipovićiem lub Fiodorem Jemialianienko.
                  Kop w watrobe i glowe / grad celnych piesci i jakas dzwignia
                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Jac_ek
                    RS
                    • 2009
                    • 1733

albo link dla tych którzy lubią dobrą wymianę ciosów

Generalnie pudzian wygrał bo walczył z leszczem ;-), w prawdziwej walce nie miał by szans siła to za mało, dużo za mało
                    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• CIS73
                      Rider
                      • 2008
                      • 522

szacun za odwagę dla sędziego
                      CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                      CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• domino_EL
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 204

dobrze ze sedzia przerwal walke , bo jakby Najman wstal toooo....... :P
                        ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

• Jac_ek
                          RS
                          • 2009
                          • 1733

Zamieszczone przez domino_EL
                          dobrze ze sedzia przerwal walke , bo jakby Najman wstal toooo....... :P
                          Uratował Pudzianowi dupę... ale nie na długo :szeroki_usmiech

NAJMAN CHCE REWANŻU

ps. to jak pięciosekundówki w Erze, długo sobie znowu nie pogadają - chociaż już chyba tego nikt nie będzie oglądał - więc marne szanse

Komentarz

• JamesMarshall
                            Drive
                            • 2009
                            • 74

Mnie osobiscie najbardziej przerazila biala twarz Pudziana juz po akcji na lezacym Najmanie. Mozna w przyszlosci wróżyć dramat na ringu z udzialem tego fightera. A tak generalnie, to mam mieszane uczucia obserwujac walki MMA, moze ze wzgledu na wyniszczajace sekwencje w parterze.
                            [1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
                            [2] Octavia 1.9TDI, 2004, 81kW [110KM], ASV,

Komentarz

• Skodio_
                              Rider
                              • 2008
                              • 324

Zgadzam sie z przedmówcami ze mariusz z czółówka MMA miałby problemy nie sadze aby byl zmasakrowany przegrac i owszem .... dlaczego pomyslcie np: o walce w parterze skoro Mariusz ma praktycznie najsilniejsze ciało swiata to wstanie z parteru z kolesiem ktory wazy 100+kg to dla niego pryszcz wydostanie sie z jakiejs dzwigni napewno ma ułatwione posiadajac jaby nie bylo niewyobrazalna siłe , ja rozumiem technike , lata treningu , instynkt mordecy , ale nie dajmy sie zwariowac Siła fizyczna to jest ogromny potencjał niech ktos chwyci mariusza za noge napewno da rade ja zgiac lub wyprostowac :wink: tak samo z rękoma , a zasłonic twarz tez ma czym , a slimakiem jak na swoja wage tez nie jest .... z chcecia obejrze kolejne walki pudziana jak to on mowi robiac złą mine "Polska górą :szeroki_usmiech "

Komentarz

• Zoltar
                                Rider
                                • 2005
                                • 722

Zamieszczone przez JamesMarshall
                                Mnie osobiscie najbardziej przerazila biala twarz Pudziana juz po akcji na lezacym Najmanie. Mozna w przyszlosci wróżyć dramat na ringu z udzialem tego fightera. A tak generalnie, to mam mieszane uczucia obserwujac walki MMA, moze ze wzgledu na wyniszczajace sekwencje w parterze.
                                Będzie efektowny zawał, jeśli można tak to nazwać
                                www.soft-car.pl
                                www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
                                - Wyłączanie DPF
                                - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• Skodio_
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 324

Zamieszczone przez Zoltar
                                  nie oszukujmy sie pudzian takich pleców nie zrobil na ryżu i kurczaku :wink:

Komentarz

• Zoltar
                                    Rider
                                    • 2005
                                    • 722

Zamieszczone przez Skodio_
                                    nie oszukujmy sie pudzian takich pleców nie zrobil na ryżu i kurczaku :wink:
                                    Coś o tym wiem i podziwiam jego organizm :shock:
                                    www.soft-car.pl
                                    www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
                                    - Wyłączanie DPF
                                    - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• vince123
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 923

Coś o tym wiem i podziwiam jego organizm :shock:
                                      zobaczymy ile pozyje...nie bez powodu kilka razy zaslabl podczas zawodow ,treningow
                                      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                      nadkole nowe LP
                                      kontakt PW

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

da se chłop rade, spokojna głowa, co go nie zabije to go wzmocni :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Jac_ek
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1733

w K1, troche lzejsza formula, jest Bop Sapp - podobna technika jak pudzian atak frontalny i kompletna demolka.... tylko ze bardzo czesto to mu nic nie dawalo, np tu:

Bob sapp 196 cm, 152 kg
                                          vs
                                          Remy Bonjasky 193cm 106kg

i podobnie bedzie z pudzianem jesli wejdzie do ringu z jakims zawodnikiem, a nie celebryta ;-)

Komentarz

• pkacz
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 214
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dzięki kolegom za przyznanie racji

Muszę przyznać, że czekałem na takie posty jak Skodia i vince123 - wiedziałem, że nadejdą Hobbystycznie prowadzę w różnych miejscach dyskusję o zastosowaniach sterydów i innych substancji zakazanych przez MKOl i płynących z tego faktu zagrożeniach.

Cieszy mnie też wypowiedź o obalaniu mitu głupiego mięśniaka. Z racji wykonywanej pracy mam wiele okazji do kontaktów z najlepszymi kulturystami w Polsce, miałem też okazję poznać kilku wysokiej klasy zawodników z innych krajów, także na płaszczyźnie prywatnej. Muszę z przyjemnością stwierdzić, że miażdżąca część tych ludzi łamie ów stereotyp. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że przeciętny kulturysta (nie mylić z karkiem z osiedlowej siłki), to osoba inteligentna, spokojna i bardzo cierpliwa. Najman przed walką powiedział, że nie boi się Pudziana, gdyż on tylko "wyhodował mięśnie". Jeden z moich znajomych, przyszła wielka gwiazda kulturystyki, skomentował to tak: "I cieszmy sie wszyscy ktorzy trenujemy kulturystyke i sporty silowe ze PUDZIAN wygral - bo o nas tez podobnie mysla pseudosportowcy (a takich wielu) ze hodujemy swoje organizmy. Nie. My hodujemy charaktery"

Jac_ek, Sapp to jednak zupełnie inna siła i szybkość niż Mariusz. Co oczywiście nie znaczy, że w pojedynku Pudzian - Remy stawiałbym na tego pierwszego

Komentarz

• kruk4
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 656

koledzy może też ja sie wypowiem dopiero dziś zobaczyłem że jest taki temat a namietnie rozmawiam z ludźmi na temat tej walki ...

pierwsza prawda jest taka
                                              jak Puzianowski będzie walczył na arenie międzynarodowej ze znanymi zawodnikami to WMA ma szanse być bardziej popularne w polsce jak skoki narciarse i kubica. Nie wiem jak wy ale ja nie mogę doczekać się następnej jego walki.

druga
                                              na dzień dzisiejszy nie urażając Mariusza nie miał by większych szans z FEDEOREM
                                              ale myśle że z BOB-em SAPP-em była by dobra walka

ogólnie nie czarujmy się że Najman jest znany z tego że jest znany i nie jest wybitnym zawodnikiem. Trener Mariusza wymyślił taktykę na boksera ---> Low Kick i parter co Strongman wykonał w 100 %.

napewno Marisz zaskoczył wielu szybkością i agresją, sam mówił że jak się za coś zabiera to robi to na 100% albo i więcej. Miejmy nadzieję że pokaże wszystkim że jest naprawde dobrym zawodnikiem a nie jest karkiem spod wiejskiej imprezy.

co do inteligencji tzw. KARKÓW naprawde nie ocenia się ludzi z góry... przyklad Arnold Schwarzenegger nie można mu chyba zażucić braku inteligencji (a sterydy brał)

i ostatnia prawde jest taka że nie masa i siła w MMA ma decydujace znaczenie. Zazwyczaj poprostu mocny chwyt dobra walka w parteże.

Mariusz ma jedną zalete i przewagę nad innymi: po nim nie wiadomo czego mozna się spodziewać :twisted:
                                              OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                                              MOJE CAR AUDIO
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

.....jakos nie widze zeby skutecznie założyć dzwignie na łapie pudziana :szeroki_usmiech.....

Komentarz

• kruk4
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 656

Zamieszczone przez piramida
                                                  .....jakos nie widze zeby skutecznie założyć dzwignie na łapie pudziana .....
                                                  napewno nie na początku walki ale jak się rozwiniie i zawodnik opadnie z sił :wink: dzwignie można teoretycznie każdemu założyć
                                                  OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                                                  MOJE CAR AUDIO
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• pkacz
                                                    Ambiente
                                                    • 2008
                                                    • 214
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dźwignie mają to do siebie, że jak się dobrze założy to nie ma mocnych. Dobry technicznie zawodnik przy odrobinie szczęścia może wyłączyć z walki dowolnego siłacza. Nie widzę natomiast Pudziana znokautowanego - to jak nawalać pięścią w mur

Arnold to najlepszy przykład "mięśniaka sukcesu", z małej wsi w Austrii na tron Kaliforni - jak Conan zupełnie

Komentarz

Pracuję...