no to już nie będzie strumienicy , będzie sama rura
Labrador
Zwiń
X
-
Labrador
Witam serdecznie Przymierzam sie do kupna labradora i chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o tych psach... Przeczytałem sporo informacji na necie ale mam nadzieje że dowiem się jeszcze czegoś ciekawego od osób które posiadają te psy lub miały z nimi styczność :wink: Interesuje mnie dosłownie wszystko, także zachowanie małego szczeniaka, czy wyrządza duże szkody w domu itd Bardzo prosze o wszelkie informacje a także o linki bo być może jest jeszcze coś czego nie czytałem :wink: Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomocPozdrawiam
Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
Mercedes W210 290 Turbodiesel
Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
-
-
Każdy szczeniak - jak człowiek jest inny. Nasza goldenka, jak była szczenięciem praktycznie nic nie poniszczyła, tylko ręce lubiła gryź. Natomiast labradorka znajomych za szczeniaka rozwalała i gryzła co mogła, do tego stopnia, że przez pewien czas jak wychodzili z domu musieli zamykać ją w klatce. Poźniej jej przeszło i teraz jest strasznie leniwa :szeroki_usmiech. Inny labrador (samiec) , kolejnych sąsiadow nie niszczyl w domu rzeczy. Najlepiej zarejestruj się na forum labradorow, my jestes częstymi gośćmi na forum goldenow.
Komentarz
-
-
Goldeny są zdecydowanie spokojniejsze...
megon mój tez przynosi jak znajdzie coś a ziemi długopisy, kartki ipt... oddac oddaje ale potem chce nagrode:P
Co do Labradora. Polecam film Mój przyjaciel marley który IDEALNIE pokazuje główną bolączke labradora [ale ksiazka jest lepsza]
Labradory przedewszystkim czesto są nad pobudliwe... taki psiak z ADHD. Nie potrafi usiedziec na miejscu itp. Wśród rodziny mamy dwa takie psy. Kolejny Labrador to sąsiada z góry któremu dopiero kastracja pomogła.
Jeżeli szukasz łagodneg, spokojnego i inteligętnego psa to polecam Golden Retrivera
Jak trzeba to chetny do zabaw. Jak niema chętnych to gdzieś sie położy i pójdzie spać.
Nie jest agresywny ale nie da sobie w kasze dmuchac więc w stosunku do obcych jest ostrozny a zaatakowany raczej potrafi sie bronić. Max dał rade nawet Amstafowi :diabelski_usmiech
Jedynym problemem może byc to ze z niektórych dywanó ciezko się usuwa sierść:P
No i trzeba pamiętać by dbać o jego stawy. Ale odentycznie jak u Labka czy Owczarka.
pzdr
Wsumie to Goldenów ostatnio jest przyrost na podórkach jaka Skód na drogachAdam
Komentarz
-
-
Tutaj masz, krótką historię naszej Lunki - goldenki:
PS. Na stronie 5 i 8 brakuje zdjęć (muszę je wrzucić na serwa z powrotem), na pozostałych są. Może zmienisz zdanie i kupicie sobie Goldena Fajniejsze od labka, bardziej przyjaźnie wyglądają i mają słodziutki, wesoły pyszczek - szczególnie sunie :P
Co ważne bardzo dobrze znosi podróże samochodem - często jeździmy z Poznania w strony rodzinne około 450km w jedną stronę... :szeroki_usmiech Jak jest korek, to lubi sobie powyglądać z autka
Za małego szczeniaczka
Za większego szczeniaczka
jak troszkę... podrosła
a tu zeszłej zimy
Jak jeszcze bardziej podrosła
Aha - no i oczywiście, jak to golden - uwielbia pływać i aportować ...
Komentarz
-
-
Busku Posiadam Goldena, czyli Praktycznie labradora w wersji LongHair Przyznam że są to najwierniejsze psy Nasz, jak był mały, musze przyznać że lubił sobie skrobnąć jakiś kant szafki, bądź listwy, pewnie dlatego że zęby mu rosły W życiu nikogo nie ugryzł, no i największa przytulanka dla dzieci :P aktualnie ma 7lat i jest spokojny, nikogo nie zaczepia, jedynie do głaskania , Jedynie co, to uwielbia zawijać Skarpety z ziemi Co do jedzenia, aktualnie na miesiąc zjada dużą 25kg chyba torbe suchej karmy, no i czasem jakieś naturalne rarytasy Tylko pamiętaj, że te psy uwielbiają dużo ruchu, biegania, spacerów etc.
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o labradora to wolałbym go z jednego względu... długość sierści Słyszałem wiele opinii dotyczących goldenów i nie spotkałem sie ze złymi tak więc napewno jest to świetny psiak :wink: Wole dokładnie przemyśleć temat, pies musiałby zostawać na 8h sam w domu, potem zapewniłbym bym mu naprawde dużo ruchu i długie spacery... Moim marzeniem jest bullterier ale to raczej w przyszłości Dlatego zainteresowałem sie labradorami bo są dość spokojne a tak jak pisałem musiałby zostawać sam w domu...
[ Dodano: Sro 16 Gru, 09 21:02 ]
Sebastian_S, zapomniałem napisać- piękna goldenka Dziekuje za wszystkie odpowiedzi ale to nie koniec bo zapewne bede mieć jeszcze sporo pytańPozdrawiam
Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
Mercedes W210 290 Turbodiesel
Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BuskuWole dokładnie przemyśleć temat, pies musiałby zostawać na 8h sam w domu,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BuskuJeśli chodzi o labradora to wolałbym go z jednego względu... długość sierści
Zamieszczone przez BuskuWole dokładnie przemyśleć temat, pies musiałby zostawać na 8h sam w domu, potem zapewniłbym bym mu naprawde dużo ruchu i długie spacery...
Jak chcesz zostawiac psa na 8 godzin to lepiej chyba Goldena bo są spokojnijesz i z nudów pójdzie po prostu spać. Nasz bez problemu wytrzymywał tyle jak była potrzeba.
Zgadzam się też z Sebastianem że jak pies będzi emłody to raczej nie zostawialbym go samego na zbyt długo... W pierwszych tygodniach należy poświęcac mu jak najwięcej czasu, szkolic i przyzwczajac do otoczenia.... bowiem później się to zwróci w postawci dobrze wychowanego psiaka. Nasz wsumie od momentu przybycia był uczony siusiaa na dworze więc gazety okazały się zbędne a Max już drugiego dnia potrafił zaszczekac jak miał ochote na spacer.
W przypadku Labka i Goldena trzeba tez skupić się na stłumianiu ich głodu bo mogły by jeśc i jeść. Dlatego trzeba psa oduczyć jedzenia tego co "upoluje" na dworzu.
Niewiem jak Goldeny innych al mój ubi Kuchnie francuską:P Gustuje w slimakach i rzabich udkach jak nieam co jeść o_O.
Kolejna sprawa to warto psa przyzwyczajać do jazdy samochodem i w młodym wieku jak najczęściej choć czasami to zbyt mało:/Adam
Komentarz
-
-
WitamZamieszczone przez Paweł-SKciężko te włosy odkurzyć z wykładzinySzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz