Agresja na drodze.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adi747
    L&K
    • 2008
    • 1138

tez myślałem ze to jakiś slang z tym blutufem hahaha a odpowiedz na chamstwo chamstwem prawidlowa :diabelski_usmiech
    http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
    była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
    2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
    JEST
    megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
    octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez adi747
      a odpowiedz na chamstwo chamstwem prawidlowa :diabelski_usmiech
      taa wiek wszystko wyjaśnia :roll:
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• adi747
        L&K
        • 2008
        • 1138

nieewiem czy tak wyjasnia bo gosc który to napisał ma 35 lat a ja mam 20 i go popieram czemu ktoś ma mnie wku..wiac i zajezdzać droge a ja mam mu mowić tak kolego dobrze robisz rob tak kazdemu :roll: a tak moze sie czegos nauczy

[ Dodano: Sro 23 Cze, 10 21:58 ]
        aaa i jeszcze jedno inaczej patrze na goscia ktory zajedzie mi droge i machnie reka albo mignie awaryjnymi wtedy nic nie robie a inaczej na buca ktory nie dość ze sie wpie..li to jeszcze ani przepraszam ani caluj sie w d... a kierunkowskazy włącza jak zawadzi reka
        JEST
        octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

Dzis mlody gniewny z DDZ - droga osiedlowa, godzina 22 - wyprzedzal mnie jelop na przejsciu dla pieszych. Pan z Forda Focusa - nic tylko pogratulowac wyobrazni wiesniaku jeden z dziendzioniofa :diabelski_usmiech
          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

powtarzam po raz drugi
            ta dyskusja dobitnie pokazuje przyczynę tego, że na naszych drogach jest tak słabo
            jak widać: frustracja, wkurw, zaciśnięte zęby, pieści i oko za oko to norma, więc niech się nikt nie dziwi

ale się cieszę, że już tak nie mam
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• adi747
              L&K
              • 2008
              • 1138

szkoda to pewnie mija z wiekiem (nie u kazdego) ale po paru osobach zaobserwowałem :diabelski_usmiech aaa po tobie widac ześ taki spokojny opanowany chciałbym tak :wink:
              JEST
              octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

szkoda to pewnie mija z wiekiem (nie u kazdego)
                chyba właśnie niekoniecznie

aaa po tobie widac ześ taki spokojny opanowany chciałbym tak
                hmm, no nie wiem czy tak jest , ale fakt, że przynajmniej na drodze o ile ktoś mi nie zrobi jakiegoś realnego zagrożenia, hamowania z nosem na szybie, uciekania na pobocze itp. to udało mi się (o dziwo :shock: bo nie zawsze tak było ) osiągnąć stan taki, że mi wszystko lata albo tak jak mówiłem: opada :lol:
                ale zero napinki jak ktoś się wpycha, wymusza, dyma pasem do skrętu itp. nie interesuje mnie to a nawet wpuszczę dziada i mam w dupie jego lewe "podziękowanie".

muszę powiedziec, że jak sobie przypomnę sprzed lat, zacisnięte zbielałe kostki na kierownicy i drgające z nerwów kolano to uważam to za ŻENUJĄCE ops: ale do błędów potrafię się przyznać
                ale jak teraz widzę takiego kolesia, to mu chętnie ułatwię życie, skoro dla niego to czy się wepchnie z pasa do skrętu to być albo nie być :lol:

naprawdę polecam, jazda staję się 1000x przyjemniejsza

też wydaje mi się, że sami stwarzamy sobie takie sytuacje, bo przecież jak stoję w korku to widzę i wiem na 100%, że koleś z sąsiedniego pasa za chwilę będzie się wpieprzał
                więc można go trzymać jak ktos lubi to nawet do przycierki, albo po prostu wpuścić i uniknąć całej tej sytuacji

moralizator ze mnie słaby bo nagminnie przekraczam prędkość, nawet zdawałem egzamin na PW po raz drugi :lol:
                no a w sytuacji kiedy jadę i jadę i jadę i mrygam na tym kończącym i nie ma szans na normalny wpust a na CB słyszę (jak dziś), żeby nie wpuszczać "tych chui z lewego" to w końcu wjeżdżam i tyle, uspokajam awaryjnymi frustrata z tyłu, jest dumny z siebie, że ktos musiał się ponizyć i go przeprosić i znowu jest słodko :lol:

ale jestem na 100% pewien, że moja jazda nikomu nie przeszkadza :idea:
                i nie ma to NIC wspólnego z byciem świętym.
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• bardzozlymisio
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 208

Panowie, wystarczy pojezdzic nieco po Rosji czy Ukrainie a wtedy dociera do człowieka, że polscy kierowcy to asy kultury i uprzejmości. Jeżdżenie z linią pomiędzy kołami, skrecanie z 4 dostępnych pasów, wpieprzanie sie kto pierwszy ten lepszy, blokowanie skrzyżowań przez wjeżdżanie w korku, parkowanie na zakazach do tego auta z migałkami (uprzywilejowane) których nie obowiązują ŻADNE przepisy i wiele innych 'kreatywnych' zachowań - to codzienność na Wschodzie. Jeteśmy super składnie jeżdżącym narodem - po kilku latach tego survivalu jeżdżenie w Polsce to przyjemność nawet po naszych drogach.

Jedyny plus Rosyjskiego ruchu to jeden przepis kardynalny: pieszy nie ma żadnych praw :diabelski_usmiech - to jest piękny widok jak Moskwicze mimo, że pali sie zielone dla pieszych rozglądają sie nerwowo i pędem zasuwają przez ulicę - bo zawsze może wyskoczyć Bentley z kogutem w obstawie 2 Mesiów G500 AMG zpredkością 150 km/h albo inny Wania Deputat do Dumy lub jego szwagier. No chyba, że sam musisz przejść przez ulice .........

Jeszcze raz powtarzam - Polacy to super kierowcy!!!

Komentarz

• Jark7
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 777

Zamieszczone przez misiek^wro
                    Dzis mlody gniewny z DDZ - droga osiedlowa, godzina 22 - wyprzedzal mnie jelop na przejsciu dla pieszych. Pan z Forda Focusa - nic tylko pogratulowac wyobrazni wiesniaku jeden z dziendzioniofa :diabelski_usmiech
                    dobre hasła, ale co to jest dziendzionof ???!!! :?:

szkoda, widzę, że mamy wiele wspólnego na drodze aczkolwiek ja szybciej wpadam w nerwy, lecz nauczyłem się szybko odreagowywać: parę ciepłych słówek pod nosem lub pierdyknięcie w kierownicę i wracamy do normalności.
                    I może to mało wychowawcze dla młodszych, ale ja też niestety jeżdżę na "czuja" (czyli przeważnie szybciej niż przepisy pozwalają)
                    Pozdro dla wszystkich którzy chcą lepiej

[ Dodano: Czw 24 Cze, 10 12:02 ]
                    Zamieszczone przez bardzozlymisio
                    Jeszcze raz powtarzam - Polacy to super kierowcy!!!
                    wszystko jest względne
                    Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                    Jark7
                    było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

Zamieszczone przez Jark7
                      Takie standardowe powiedzonko Wrocławiaków na tych z Dzierżoniowa - bo tamtejsi kierowcy to naprawde asy :twisted: ( nie wszyscy oczywiscie )

Komentarz

• Jark7
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 777

Zamieszczone przez misiek^wro
                        Zamieszczone przez Jark7
                        Takie standardowe powiedzonko Wrocławiaków na tych z Dzierżoniowa - bo tamtejsi kierowcy to naprawde asy :twisted: ( nie wszyscy oczywiscie )
                        A jak nazywacie tych z Trzebnicy ??? :?:
                        Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                        Jark7
                        było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

Zamieszczone przez Jark7
                          A jak nazywacie tych z Trzebnicy ??? :?:
                          Detroit

Komentarz

• tomikt
                            Rider
                            • 2007
                            • 391

Panowie, wystarczy pojezdzic nieco po Rosji czy Ukrainie a wtedy dociera do człowieka, że polscy kierowcy to asy kultury i uprzejmości. Jeżdżenie z linią pomiędzy kołami, skrecanie z 4 dostępnych pasów, wpieprzanie sie kto pierwszy ten lepszy, blokowanie skrzyżowań przez wjeżdżanie w korku, parkowanie na zakazach do tego auta z migałkami (uprzywilejowane) których nie obowiązują ŻADNE przepisy i wiele innych 'kreatywnych' zachowań - to codzienność na Wschodzie. Jeteśmy super składnie jeżdżącym narodem - po kilku latach tego survivalu jeżdżenie w Polsce to przyjemność nawet po naszych drogach.

Pomimo wszystko wydaje mi się że jesteśmy bardziej podobni do Rosjan i Ukraińców niż do reszty Europy
                            ech...
                            TomikT

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez tomikt

Pomimo wszystko wydaje mi się że jesteśmy bardziej podobni do Rosjan i Ukraińców niż do reszty Europy
                              i bardzo dobrze
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• bardzozlymisio
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 208

Ja bym to ujął tak - jeździmy ze słowiańskim zacięciem, ale w dużo bardziej uregulowany i poprawny sposób. A co może się wydać zaskakujące - o wiele bardziej przestrzegamy przepisy niż wschodni bracia (nie dotyczy prędkości). Jest to też spowodowane diametralną różnica pomiędzy łapownictwem wschdnich glinarzy a polskich. Nasi to swięci strażnicy uczciwości w porówaniu do Ruskich.

Zdarzało mi się, wprawdzie kilka lat temu, widzieć jak Polska Husaria wracała z Austryjackich kurortów, za Wiedniem na Znojmo gdzie nie ma Autobahna tylko takie miejscami szersze pobocze, jak Austryjacy zjeżdają prawie do rowu ze strachu albo ze wzgledu na slamazarny (zgodny z przepisami) sposób jazdy Austyjaka chłopcy pomykali rondem pod prąd wyprzedzając biednego, przerażonego Wiedeńczyka. :diabelski_usmiech

Mam wrażenie, że sie cywilizujemy powoli i zaczyna nam być motoryzacyjnie bliżej na zachód niż wschód.

A faktem jednak pozostaje niestety niezbitym - nie potrafimy jeźdźić po autostradach

Komentarz

• winni77
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2183
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez bardzozlymisio
                                  A faktem jednak pozostaje niestety niezbitym - nie potrafimy jeździć po autostradach
                                  Trudno żebyśmy umieli jeździć po czymś czego nie mamy :kciukminus
                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• DarekD
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 926

Zamieszczone przez winni77
                                    A faktem jednak pozostaje niestety niezbitym - nie potrafimy jeździć po autostradach
                                    Trudno żebyśmy umieli jeździć po czymś czego nie mamy :kciukminus
                                    Święte słowa, bo to jest wyrób autostradopodobny :diabelski_usmiech .
                                    12-2000r. 1.9 TDI 110KM ASV SOLUTION
                                    FOTKI - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24820

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

ale przeciez to takie proste, jezdzisz szybciej np niz inni więc wskakujesz na lewy wyprzedzasz delikwenta a następnie na prawy chyba ze wyprzedzasz kilku delikwentów wtedy ciągniesz lewym a po wykonanym manewrze wyprzedzania spowrotem na prawy lub dłuzej lewym jezeli przed tobą na prawy za chwile kolejne samochody jadą.
                                      Wyprzedzając lewym trzeba często spoglądać w lusterka co by nie blokowac szybszym uzytkownikom drogi, ot cała filozofia poruszania sie autostradami :szeroki_usmiech

Ale niektórzy kierowcy to najlepiej aby wogóle nie wsiadali do auta :evil:
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• pkacz
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 214
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez arturv3
                                        Zamieszczone przez chopin
                                        Ogólnie wrzuć na luz. Nie denerwuj się każdym gównem na drodze. Ważne abyś cały i zdrowy dojechał do celu.
                                        A jak to zrobić w praktyce, macie jakieś skuteczne sposoby rozładowania agresji za kółkiem?
                                        Muzyka łagodzi obyczaje...

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez pkacz
                                          Ogólnie wrzuć na luz. Nie denerwuj się każdym gównem na drodze. Ważne abyś cały i zdrowy dojechał do celu.
                                          A jak to zrobić w praktyce, macie jakieś skuteczne sposoby rozładowania agresji za kółkiem?
                                          .....albo wzbudza agresje
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• winni77
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2183
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez piramida
                                            ale przeciez to takie proste
                                            Właśnie, ale do najprostszych rzeczy najtrudniej się dochodzi...
                                            Mój "Batmobil"

Komentarz

• pkacz
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 214
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez piramida
                                              Zamieszczone przez pkacz
                                              .....albo wzbudza agresje
                                              Ja jestem pogodny człowiek, u mnie nawet metal łagodzi

Komentarz

• winni77
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2183
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja jestem pogodny człowiek, u mnie nawet metal łagodzi
                                                Podobno łom dobrze łagodzi obyczaje :lol:
                                                Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

Zamieszczone przez AdamB
                                                  Zamieszczone przez szkoda
                                                  pliz, nie dawajcie mi Niemców na wzór bo dostaję wysypki od razu :lol:
                                                  Chcą przejść przez ruchliwą drogę w Chorwacji zgadnij kto się zatrzymał aby przepuścić nas stojących z 10min. Nie Polak, nie Słowak, nie Czech ale właśnie Niemiec. :lol:
                                                  Chorwat :P
                                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                  http://www.disi-tune.pl
                                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

• Piratka
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1016

Tak sobie czytam od pierwszego postu i co jedna osoba to lepsze lekarstwo...

Bo ilu z nas, jedzie lewym pasem np na A4 i zapomina o lusterkach?
                                                    Ilu z nas jedzie lewym i przed światłami zjedzie przed 20 tonową ciężarówkę?!

wszystko ładnie pięknie bo niby czemu nie spotkać chamstwa na drodze?
                                                    wydaje mi się że właśnie tego typu sytuacje jak hamowanie lub naciskanie hamulca powoduje takie zachowania,
                                                    po co i na co to komu ? Ciężko jest zjechać z lewego na prawy ?
                                                    Ktoś tu wcześniej napisał o sytuacjach kiedy to kierowca będąc np. w Katowicach wie że za 15km będzie zjeżdżał w lewo w Bytomiu i jak ten muł jedzie tym lewym...

PS. mało kto pamięta kodeks drogowy pozwolę sobie zacytować

Kodeks Drogowy

* Rzdział 3: Ruch pojazdów
                                                    Oddział 1: Zasady ogólne
                                                    * Art. 16.

* 1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny.
                                                    * 2. Kierujący pojazdem, korzystając z drogi dwujezdniowej, jest obowiązany jechać po prawej jezdni; do jezdni tych nie wlicza się jezdni przeznaczonej do dojazdu do nieruchomości położonej przy drodze.
                                                    * 3. Kierujący pojazdem, korzystając z jezdni dwukierunkowej co najmniej o czterech pasach ruchu, jest obowiązany zajmować pas ruchu znajdujący się na prawej połowie jezdni.
                                                    * 4. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż jednego pasa.

* Rozdział 3: Ruch pojazdów
                                                    Oddział 3: Prędkość i hamowanie
                                                    * Art. 19.

* 2. Kierujący pojazdem jest obowiązany:
                                                    * 1. jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;

I teraz szczerze Panowie i Panie ilu z was jadąc na tego typu drogach jedzie zawsze prawym pasem ?
                                                    Ilu z was na A4 jedzie środkowym ? :roll:

Cały problem nie tkwi w kierowcach jadących za wami tylko w Was :roll:
                                                    Macie CB, często słychać wśród kierowców tirów czemu w takich sytuacjach zachowują się jak się zachowują,
                                                    ja od kiedy korzystam z CB i planuję wyprzedzać kierowcę TIRa to pytam czy zrobi mi margines, mało tego zaliczam się do tych osób które blokują w korku tych którzy ciągną do końca, bo sztuką jest dostosować się do reszty kierowców a nie sztuką jest mieć SWOJE JA.

Pozdrawiam :P I miłej lektury :roll:

mały Edit
                                                    link do wątku kodeks drogowy
                                                    :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

Pracuję...