ku przestrodze dla wszystkich easy riderów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel934
    Rider
    • 2007
    • 344

Zamieszczone przez Zorr
    [...]
    Co do innych elementów bezpieczeństwa, które mogłyby występować w cywilnych samochodach albo chociaż warte zastanowienia
    - pasy szelkowe oraz dopasowane fotele (skoro dzieci mogą a nawet muszą mieć coś takiego to można też pomyśleć nad dorosłymi)
    [...]
    Uważam, że jest to nie do wykonania. Posiadam auto używane do sportu z kubłami i szelkami i w szelkach nie da się normalnie jeździć w ruchu ulicznym. Kiedy muszę Tym autem przejechać kawałek po drodze publicznej, to zapinam seryjne pasy (właśnie po to je zostawiłem). Będąc przypiętym do fotela pole widzenia jest tak ograniczone, że raczej zmniejszyłoby to bezpieczeństwo. Spróbuj wyjechać z drogi podporządkowanej, mogąc poruszyć tylko i wyłącznie szyją, pleców nie ruszając nawet o 1 cm.. Gwarantuję, że będzie trudno

A co do klatki bezpieczeństwa - zepter00 już pokazywał w tym temacie filmy z dachowania Volvo XC90. Tak skonstruowany szkielet nadwozia to właśnie pewnego rodzaju "klatka bezpieczeństwa"

Pozdrawiam,
    Paweł
    BMW 130i - klik
    kiedyś: Octavia 1.4 TSI - klik
    BMW E36 '92 na tor

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

z tym volvo to ok...jest to dość mocna konstrukcja jak na seryjne auto....ale na tym filmie gdzie koziołkuje nie robi to na mnie za wielkiego wrażenia, bo w zasadzie ani jeden raz nie uderza pełnym impetem dachem o nawierzchnie. Wyliczyli przed testem dokładnie z jaką prędkością i pod jakim nachyleniem wywalić auto z tych szyn, żeby obracając się muskało dachem asfalt...na pierwszym filmie widać, że spadając całym ciężarem prosto na dach nawet z niewielkiej wysokości jednak się dość zniekształca. Ten drugi film to trochę bardziej chwyt reklamowy według mnie.

Komentarz

• caveman_
        Ambiente
        • 2010
        • 196

Zamieszczone przez Maicroft
        Dlatego w rejonach takich budow jezdza non-stop oczyszczarki i sa wstawione znaki typu ograniczenie do 30km/h
        Zgadza sie tylko jedno ale jeżdżą leją wode a mało co zbierają więc nadal jest bagno.
        Zamieszczone przez misiek^wro
        Maicroft, moj ojciec robil przy budowach i na wjezdzie byl 3 komorowy basen + karchery - czyszczenie zajmowalo kolo 2-3 minut i byl spokoj ...
        Dokładnie ostatnio byłem na budowie w Katowicach koło spodka i tam każda ciężarówka która wyjeżdżała z placu miała umyte koła poza tym byli na etapie instalowania takiego urządzenia jak pisze misiek^wro. Więc jednak da się
        Zamieszczone przez Maicroft
        No tak, ale nigdy nie zrobisz tak, ze auto wyjezdza zupelnie czyste,
        Zgodzę się z toba :wink: ale wystarczy że koła ma czyste a to już dużo.
        Zamieszczone przez misiek^wro
        Zorr, bardzo wiele zalezy od kierownika budowy ... a obecnie sa jacy sa ...
        No właśnie :evil:

PS. Sam jeżdże zestawem ciagnik z naczepą wożę wagi samochodowe m.in. na budowy dróg i już nie jedno widziałem :diabelski_usmiech
        www.mikrowag.pl

Komentarz

• tom2212
          RS
          • 2008
          • 3892

Straszne !!! Pozostawię bez komentarza

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Nie rozumiem, to on jechał pod prąd na 2 pasmówce? Ten Citrone na filmiku jechał zgodnie z kierunkiem jazdy.

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9943
              • Ford

Zamieszczone przez natash
              Nie rozumiem, to on jechał pod prąd na 2 pasmówce? Ten Citrone na filmiku jechał zgodnie z kierunkiem jazdy.
              No przecież cytryna wjechaala pod prąd...
              Adam... Używam:
              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• idas
                Elegance
                • 2006
                • 828

Tam na drugiej i czwartej stronie tego tematu sa dalsze filmiki.
                Masakra. Jade jutro prawym pasem do roboty.
                DO ZAPAMIETANIA: wysoka, duza i podwojna barierka lub pas zieleni po prawej stronie to zly znak w PL!
                VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• natash
                  RS
                  • 2011
                  • 2599

To widzę, ale zmyliło mnie że nie widać Pandy na filmiku, mi by się już zapaliła żarówka jakbym tak TIR'a blisko zobaczył, bo z tej stacji to można było i może faktycznie ten kawałek pojechać pod prąd w niewiedzy.

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10918
                    • Fiat

tom2212, ...ale osioł..po całości. Ale jak się "obudził"...to do końca życia ma dramat.

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

ładna jazda :shock:

28 osób zginęło w wypadku belgijskiego autobusu w Szwajcarii - poinformowała w środę rano szwajcarska agencja sda. Wśród ofiar śmiertelnych jest 22 dzieci poniżej 12 roku życia. Ponad 20 dzieci jest rannych, w tym kilka ciężko.
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• obrus
                        Elegance
                        • 2011
                        • 783
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez sew1981
                        tom2212, ...ale osioł..po całości. Ale jak się "obudził"...to do końca życia ma dramat.
                        Z ostatnich komentarzy wynika, że jednak udało mu się opuścić ten świat...

Komentarz

• natash
                          RS
                          • 2011
                          • 2599

Link?

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

nie wiem jak można być tak zadżumionym jak ten z citroena :shock:
                            kolejna sprawa, wyjeżdżając ze stacji i patrząc w lewym kierunku nie ma znaku zakazu wjazdu? W ogóle nie ma żadnego znaku, często brak znaków jest również na wiejskich skrzyżowaniach gdzie z jednej strony jest ustąp pierwszeństwa a z drugiej strony musisz sie domyslac kto ma pierwszeństwo :!:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
                              RS
                              • 2011
                              • 2110

Zamieszczone przez pawel934
                              Uważam, że jest to nie do wykonania. Posiadam auto używane do sportu z kubłami i szelkami i w szelkach nie da się normalnie jeździć w ruchu ulicznym. Kiedy muszę Tym autem przejechać kawałek po drodze publicznej, to zapinam seryjne pasy (właśnie po to je zostawiłem). Będąc przypiętym do fotela pole widzenia jest tak ograniczone, że raczej zmniejszyłoby to bezpieczeństwo. Spróbuj wyjechać z drogi podporządkowanej, mogąc poruszyć tylko i wyłącznie szyją, pleców nie ruszając nawet o 1 cm.. Gwarantuję, że będzie trudno
                              no wykłócać się nie będę, szczególnie, że wykazujesz się doświadczeniem w tym temacie.
                              Trochę mnie zastanawia to pole widzenia ... moja głowa od lewej do prawej bez ruszania kręgosłupa potrafi zakreślić krąg ~180st. Do tego oczy też mają pewne pole widzenia, myślę że w sumie bez ruszania pleców, tylko samą głową ogarniamy z 270st.
                              Czy aby problem w tym przypadku to nie jest czasem kubełek, który przysłania widoczność?
                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• sesik
                                RS
                                • 2006
                                • 2165

Zamieszczone przez piramida
                                nie wiem jak można być tak zadżumionym jak ten z citroena :shock:
                                kolejna sprawa, wyjeżdżając ze stacji i patrząc w lewym kierunku nie ma znaku zakazu wjazdu? W ogóle nie ma żadnego znaku, często brak znaków jest również na wiejskich skrzyżowaniach gdzie z jednej strony jest ustąp pierwszeństwa a z drugiej strony musisz sie domyslac kto ma pierwszeństwo :!:
                                Z komentarzy z sadistica wynika, że znak jest. Dodatkowo wynika, że przejechał kawał drogi pod prąd.
                                Best ET = 13.666
                                Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

no to mamy kolejnych.....

:cry:

Komentarz

• sew1981
                                    RS
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2009
                                    • 10918
                                    • Fiat

tom2212, może i dupkę przyspawaną miała ta fabia, ale oryginalne podwozie też nie stanowi jednego monolitu, tylko jest spawane w fabryce, trudno tu powiedzieć

Komentarz

• Zorr
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2110

o taki filmik:

ja się tak zastanawiam gdybym był w sytuacji nagrywającego czy czasami nie zjeżdżać do środka ulicy, bo co filmik to oba auta zjeżdżają w kierunku tego samego pobocza ??

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zorr
                                        o taki filmik:

ja się tak zastanawiam gdybym był w sytuacji nagrywającego czy czasami nie zjeżdżać do środka ulicy, bo co filmik to oba auta zjeżdżają w kierunku tego samego pobocza ??
                                        to zależy jaka masz psyche ale była szansa zmieścić się pomiędzy autami

Komentarz

• Zorr
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2110

piramida, wolałbym, aby to nie było na dwoje babka wróżyła tylko jakaś reguła kto gdzie próbuje zjeżdżać...bo co filmik to zjeżdżają w tym samym kierunku i ... bum

Komentarz

• str33t
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 625

Reakcje raczej trudno przewidzieć... Każdy inaczej reaguje w takich sytuacjach. Jeden zwolniłby i stał, inny uciekał w barierki, a jeszcze inny coś innego...

Komentarz

• mirek_p11
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 6630
                                              • Volkswagen
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

znowu skoda, ale tym razem był to nieoznakowany policyjny radiowóz.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                              Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                              Fotki

Komentarz

• AdamB
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 8033
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez mirek_p11
                                                znowu skoda, ale tym razem był to nieoznakowany policyjny radiowóz.

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ej-n61875.html
                                                Tak się kończy bezgraniczna pogoń za naszymi pieniędzmi.
                                                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• KruszaK
                                                  Classic
                                                  • 2012
                                                  • 11

a dziura budżetowa rośnie
                                                  Ręce w smarze jaja w błocie, mechanik przy robocie.

Komentarz

Pracuję...