ku przestrodze dla wszystkich easy riderów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pleban
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 580

widać - NO RISK - NO FUN - do czasu
    była O1 1,6 102 KM
    była O1 1,9 TDI 90 KM
    była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
    był Citroen Berlingo 1,6 HDI
    jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

ten film daje do myślenia - ku przestrodze :!: :!: :!:

Komentarz

• Adam204
        Rider
        • 2008
        • 454

Zamieszczone przez tom2212

http://www.funiaste.net/3868,75624,filmik.html
        tym co go zrozumieją to da do myślenia a co poniektórzy powiedzą że ich to nie dotyczy a co do samego filmu to bardzo rozbudowany bo oryginał był krótszy

Komentarz

• delanopl
          Elegance
          • 2009
          • 831

tom2212, bardzo poruszający i nie oszczędza ludzkiej głupocie, więcej rozwagi nigdy nie zaszkodzi

Komentarz

• Ficu
            Rider
            • 2010
            • 395

Powiem tak, w 3 minucie filmu doznałem szoku :/ I nei wiem czy chce dalej oglądać, szczególnie takich przykłądów z kamerek alo innych :/ Daje do myslenia :cry:
            Auto-shop4x4
            Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• pawulon1971
              Ambiente
              • 2010
              • 196

Adam204 dotyczy dotyczy jak każdego kierowcy tylko oby nie
              Paweł

Komentarz

• alfee
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2583

tom2212, ten filmik niestety opowiada o codzienności. Mnie aż ciarki przechodziły jak na to patrzyłem. Poruszające. Ale warto takie rzeczy pokazywać. Może dzięki takim filmom chociaż jedno życie ocaleje.
                Alfee
                Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• Adam204
                  Rider
                  • 2008
                  • 454

pawulon1971, uwierz mi że niektórzy będą się z tobą kłócić że tak jak na filmie to im by się nie zdarzyło robić a nigdy nic nie wiadomo bo ty pojedziesz przepisowo i za tobą i przed tobą też a znajdzie się "kowalski" co będzie wyprzedał na 3 i czołówka no i co wtedy..... skończy sie to tak jak na filmiku

Komentarz

• Ficu
                    Rider
                    • 2010
                    • 395

Obejrzałem do końca, według mojej opinii na kursach Prawka powinni pokazywać wszystkim kierowcom pewnym siebie
                    Auto-shop4x4
                    Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• Adam204
                      Rider
                      • 2008
                      • 454

alfee, jak na mnie to mogą to pokazywać na kursie na prawo jazdy albo jak zbijasz pkt karne

[ Dodano: Pią 21 Sty, 11 20:53 ]
                      no i jeszcze to dodam
                      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o_JazSOXbbc[/youtube]

Komentarz

• Coke
                        Elegance
                        • 2010
                        • 771
                        • Octavia II (1Z3)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM
                        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Re: ku przestrodze dla wszystkich easy riderów

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                        młodzieńcza brawura i bezmyslność
                        kierowca przeżył

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ni-n39803.html
                        wygląda jak moja była, ale moją by wyprzedził, miała 200 KM i 300 Nm, przy zredukowaniu wyprzedzała w niewyobrażalnie krótkim czasie
                        Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• pawulon1971
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 196

tak się właśnie dzieje jak się jeździ bez wyobraźni i zamiast mózgu ma się sieczkę
                          Paweł

Komentarz

• alfee
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 2583

Adam204, te filmiki kilka lat temu były pokazywane w brytyjskiej telewizji w ramach kampanii przeciwko piratom drogowym. Mnie osobiście najbardziej porusza ten z dziećmi na trawniku przed domem. Qźwa nawet na swoim ogródku nie można być pewnym o bezpieczeństwo dzieci.
                            Alfee
                            Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                            Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• Piratka
                              L&K
                              • 2009
                              • 1016

Wiele osób się wypowiadało i komentarze są naprawdę różne,
                              Ale czy masz A8 czy RS czy Porsche czy malucha a zabierasz się za wyprzedzanie w takim miejscu to szczerze powiem nie masz mózgu,
                              Bo nie istotne jest to czy blachy masz 2 tony czy 1,5.

Jest wiele miejsc w których zdarza nam się wyprzedzać nawet jeśli w momencie kończenia wyprzedzania jesteśmy już grubo za podwójną ciągłą, ale powiedzcie ilu z was wykonuje taki manewr na prawo skręcie ?
                              nie widząc co się dzieje za zakrętem ?

Więc wybaczcie mi ale komentarze typu miałem 300Nm są dla mnie beznadziejne i tego typu ludzie powinni dodatkowo robić psychotesty :!:

Tyle w tym temacie, współczuje tylko osobom biorącym udział w takim wypadku, bo kierowca tego tira do końca życia będzie miał wyrzuty sumienia :evil:
                              :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• delanopl
                                Elegance
                                • 2009
                                • 831

Piratka, nic dodać, nic ująć.

Komentarz

• QBA
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2646

Szczerze, to te zlepki z muzyczka to w ogole nie dzialaja...

Zamieszczone przez alfee
                                  dam204, te filmiki kilka lat temu były pokazywane w brytyjskiej telewizji w ramach kampanii przeciwko piratom drogowym.
                                  Dokladnie. Proponuje poszukac i zobaczyc calosciowo kazdy z nich. Odrebne, naturalne historie, bez tej zenujacej muzyczki.

Komentarz

• mecholl
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1006

Zamieszczone przez QBA
                                    Szczerze, to te zlepki z muzyczka to w ogole nie dzialaja...
                                    w moim odniesieniu, muzyka dała bardzo dużo. Nawet teraz oglądałem ten filmik po raz enty, znam go na pamięć tylko teraz oglądałem bez głosu bo żonka ogląda film, wystarczyło tylko, że na chwilkę włączyłem głos i dostałem upomnienie od żony, żebym tego filmu nie oglądał. Pokazałem jej ten filmik tylko raz i wystarczyło, gdziekolwiek słyszy tą muzykę od razu wspomina filmik, tak samo jak ja. Ale każdy ma inne odczucia. Pozdrawiam
                                    w odniesieniu do tego filmiku

[ Dodano: Pią 21 Sty, 11 22:41 ]

Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• Techno200
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 782
                                      • Tesla

Nietety u mnie w miescie tydzien temu, 3 chlopakow po 18 lat, wracalo o 4 rano z imprezy. Wtedy byla taka ladna pogoda, bez mrozu, moze asfalt wilgotny. Jechali Volvo S60, dwie osoby nie zyja. kierowca przezyl, mial zapiete pasy, pozostali nie. jeden wylecial, a drugi byl pasazerem z przodu, walneli bokiem w drzewo od pasazera... miejsce takie sobie, asfalt siwiezo po remoncie, wysepki na srodku i o ja wlasnie musial zachaczyc. kierowca tydzien wczesniej zdal egazmin na prawo, tylko teoretyczny, 6h po wypadku mial jeszcze 1 promil. w lutym mieli miec studniowke... dobrze ze nie wpadli na jakis inny samochod.
                                      Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• QBA
                                        RS
                                        • 2004
                                        • 2646

mecholl, to zobacz te filmiki z orginalnym dzwiekiem pekajacego szkla i miazdzonej blachy

Komentarz

• mecholl
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1006

Zamieszczone przez QBA
                                          mecholl, to zobacz te filmiki z orginalnym dzwiekiem pekajacego szkla i miazdzonej blachy
                                          znam i takie filmiki, a dodatkowo udzielam < udzielałem > się trochę w straży < tylko OSP > ale spotkało się kilka przypadków z życia wziętych na własne oczy :cry:
                                          Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

bardzo dobry filmik, daje duzo do myslenia :!:
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piotrek_gdy
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 7723
                                              • Volkswagen
                                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

w związku z charakterem mojej pracy widzialem setki przypadków bezsensownych śmierci i pomimo kilkunastu lat pracy nadal nie mogę zrozumieć żadzy krwi jaka cechuje "oglądaczy"- niczym widzowie na igrzyskach łaknący cudzej krwi i cudzego cierpienia

nigdy nie zapomnę sytuacji gdy pewna kobieta stała w tłumie patrzącym na oględziny pewnego motocyklisty który wbił się w malucha- stała i przyglądała się przegrywanej przez zespół "R" akcji reanimacyjnej i razem z tłumem komentowała; po kilkudziesięciu minutach durnych komentarzy typu- "dobrze tak szczeniakowi, gdzie byli jego rodzice" nagle zorientowała się, że patrzy na śmierć własnego dziecka

widok jej twarzy-niezapomniany :!:
                                              ale ...
                                              czy ktokolwiek z tam obecnych wyciągnął wnioski z tego zdarzenia- że patrzysz na ludzkie cierpienie i nie znasz tak naprawdę dnia kiedy ciebie może to dotknąć

[ Dodano: Pią 21 Sty, 11 23:05 ]
                                              Zamieszczone przez Coke
                                              moją by wyprzedził, miała 200 KM i 300 Nm
                                              nie takich chojraków kazałem zapinać w czarny worek
                                              nawet jakbyś miał odrzutową miotłę to w tamtym miejscu nie mialbyś szans
                                              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

I takie filmiki powinny być na szkoleniach dla młodych kierowców może by jakoś to działało na nich (i na mnie również, bo krótko mam ten cały plastik). Patrząc na filmiki ze Szkoły Auto http://szkola-auto.pl/# to w Polsce jesteśmy w czarnej dupie z takimi akcjami. Szkolenie to 30h słuchania o jakiś pierdołach i 30h nauki parkowania, bo do jazdy to to nie jest podobne. A za granicą? Obowiązek płyt poślizgowych, pokazywanie skutków wypadków, itp. A w PL to większość młodych kierowców po odebraniu prawka myśli, że jest mistrzami kierownicy i później są takie sytuacje jakie opisał Techno200.

Zamieszczone przez Coke
                                                dokładnie, w pewnych sytuacjach nawet sryliard koni i niutonów pod maską Cie nie uratuje
                                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• mati160
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2453
                                                  • Octavia III combi (5E5)
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Filmik daje do myślenia, co do pokazywania w trakcie szkoleń mi pokazali i to nie jeden. Istotnie to ma coś w sobie choć może to tylkoo czyste myślenie. Zasada nie widze nie jade u mnie ma 100% sprawdzalność. Ten film uświadamia że nawet jadąc prawidłowo można zginąć na drodze. Dodam iż bez względu na to czym jade nie czuje sie mistrzem kierownicy i nie kombinuje na styk na drodze. W zeszłym roku na moich oczach w wypadku zginęła osoba bardzo mi bliska podejrzewam że to też ma jakichś wpływ na moje zachowanie na drodze. Pozostaje mi tylko życzyć by wam sie takie sytuacje nigdy nie przytrafiały. Jeździjmy wolniej ale bezpieczniej. Zawsze lepiej sie spóźnić i dojechać niż usiłować zdążyć i nigdy nie dojechać. :cry:

имплантация зубов киев

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Mihau
                                                    I takie filmiki powinny być na szkoleniach dla młodych kierowców może by jakoś to działało na nich (i na mnie również, bo krótko mam ten cały plastik). Patrząc na filmiki ze Szkoły Auto http://szkola-auto.pl/# to w Polsce jesteśmy w czarnej dupie z takimi akcjami. Szkolenie to 30h słuchania o jakiś pierdołach i 30h nauki parkowania, bo do jazdy to to nie jest podobne. A za granicą? Obowiązek płyt poślizgowych, pokazywanie skutków wypadków, itp. A w PL to większość młodych kierowców po odebraniu prawka myśli, że jest mistrzami kierownicy i później są takie sytuacje jakie opisał Techno200.

Zamieszczone przez Coke
                                                    dokładnie, w pewnych sytuacjach nawet sryliard koni i niutonów pod maską Cie nie uratuje
                                                    swięta racja i zamiast inwestować w nowe fotoradary, radiowozy itp powinno sie przeznaczyc tą kase na edukacje, szkolenia i jakosc dróg :!:
                                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...