mam porównanie ogladania lcd lg i sharp powiem wam że sharp w hd ma piekny obraz
Wybór TV
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lonerrdaneczek76, ja uważam dalej tak jak napisałem wybrałem plazme Viera s 20 i jestem zadowolony, każdy chwali co ma jak jest dobre ( taka siła rzeczy ), co to TV to padło kilka propozycji i sądzę, że autor ma z czego wybierać różne technologi, ale i tak najlepiej jest to wizualnie samemu sprawdzić USB, karta SD i do sklepu ! . Trzeba pamiętać jeszcze o tym, że w sklepach na TV puszczane są promocyjne obrazy, które są w odpowiedni sposób dobierane pod TV, oraz naświetlenie w sklepie jest dużo większe niż w domu.
Zamieszczone przez djczasdaneczek76, czyli do płynnego oglądania wystarczy 100hz w sharpie czy szukać 200hz
A co powiecie na temat LCD Philips ??
I tak własnie powinno dokonać się wyboru. Idziemy do sklepu i oglądamy. Musimy wybrać obraz, który nam pasuje.
Zreszta w sklepie puszcze ci tak sygnał że najgorsze tv będzie świecić lepiej niż te lepsze, i kupisz co wtedy. Choć wiadomo że puszcza się dwa takie same sygnały, ale nie każdy wie, a i sa filmy zrobione pod TV aby pokazać jego zalety.
Zamieszczone przez genesisJa właśnie słyszałem, że sony nie robi telewizorów na matrycach samsunga, inaczej niż philips, lg i parę innych marek. Matryce samsunga sony stosuje w notebookach.
Choć jak pisałem wcześniej od 2010 roku są też wykorzystane matryce Sharp
Musimy również pamiętać że TV czy monitor to też Elektronika i tak np: Firma NEC też robi niektóre Monitory na matrycach Samsunga ale przy porównaniu Monitora wielkoformatowego np:Samsunga i NEC widać różnice na korzyść NECa a dzięki elektronice NEC zyskuje dodatkowo normę medyczną DICOM gdzie wyrazistość obrazu przy na-przykład RTG czy rezonansie musi być cacy oczywiście karta graficzna zalecana do pełnego zadowolenia to ATI.
Ja osobiście kupując TV wybieram Sharpa ze względu na rewelacyjna elektronikę i matryce a co za tym idzie dużą niezawodność.
Jeśli chodzi o monitory wybieram NEC lub Samsung niestety małych monitorów Sharpa na Polskim rynku nie-widziałem no chyba że duże Monitory do zastosowań reklamowych itd i tu najmniejszy to 32"[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GuguśA co powiecie na temat LCD Philips ??
Dodatkowo jak jestes z Wawy to moge pomoc z lepsza cena. Info na PW."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ze względu na warunki w których będzie oglądany TV zamierzam kupić 46" (i taki właśnie będzie).Problem mam z wyborem TV LED pomiędzy Samsung UE46C6500 a Sharp LC-46LE810E i tym Sony KDL-46EX700. Sharp LC-46LE810E nie posiada możliwości podłączenia z siecią bezprzewodową i tu mam pytanie czy do kolegów siedzących w temacie i którzy przetestowali tą funkcję czy ta opcja sprawdza się np. przy połączeniu TV z Laptopem w celu oglądania zdjęć, filmów, i czy tą drogą można oglądać filmy HD (czy HD tylko kablem?). Samsung i Sharp są 100Hz, a Sony 50Hz z "Motionflow 100Hz" i tu też nasuwa się pytanie jaki efekt daje "Motionflow 100Hz" w stosunku do standardowego 100Hz?. Telewizor będzie odbierał kanały głównie za pomocą Cyfrowego Polsatu, nie będzie podłączony do TV naziemnej, będzie podłączany do Laptopa (Full HD i Blue-ray). Proszę o opinie odnośnie tych TV od osób użytkujących je.
No i najważniejsze, czy można je przewozić na płasko.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Co do motionflow -> to nie jest typowe 100 Hz tylko coś pośredniego. Lepiej kupić 100 Hz tv.
Kiedyś czytałem o problemach gdy chce się obejrzeć film z kompa wykorzystując technologię motionflow.
Co do wifi widziałem kiedyś urządzenie do którego się podłączało TV a ono przez wifi łączyło się kompem, filmy działały elegancko.
Komentarz
-
-
kupiliśmy sobie w lipcu Sony KDL 40nx700 czyli takie same co ty tylko trochę mniejsze. Bardzo ładnie działa, ma parę pierdółek. Tzw widgety np pogoda, youtube.
Teraz jest niby promocja, że jak oddasz stary to masz zniżkę 25%.
Przy podłączaniu do siecie nie udało mi się go podpiąć gdy sieć miała WPA/WPA2. Dopiero zmiana na WEP pomogła
Kupiliśmy w salonie Sony, wyszło nam 300 więcej niż w internecie ale dali 5 letnią gwarancję. W saturnie akurat kosztowało tyle samo co w internecie ale chcieli 500 złotych za 5letnią gwarancję
Kup biały zarąbiście wygląda. Jakość obrazu bardzo dobra. HDMI jeszcze nic nie podłączałem bo nie mam. Używam analogowej cyfry+ i jest ładnie.
Spojrzałem na pozostałych konkurentów z twojej listy i Sony najładniejsze
Nie wiem jak u reszty ale KDL-ka ma ładną podstawę w której bez żadnej siły możesz TV obracać lewo prawo jak potrzeba. Możesz też regulować odchylenie od pionu
Komentarz
-
-
keneida, kusi mnie Sharp , tylko że w tym modelu nie ma możliwości podłączenia z siecią domową bezprzewodową. Niestety nie używałem tej funkcji i nie wiem co ona jest warta. Jeżeli filmy HD muszę z laptopa puszczać przez HD bo przez Wifi nie pójdzie to zrezygnuję z Wifi.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBkeneida, kusi mnie Sharp , tylko że w tym modelu nie ma możliwości podłączenia z siecią domową bezprzewodową. Niestety nie używałem tej funkcji i nie wiem co ona jest warta. Jeżeli filmy HD muszę z laptopa puszczać przez HD bo przez Wifi nie pójdzie to zrezygnuję z Wifi.
Jak narazie to z WiFi korzystam do tych widgetów pogodowych (możesz sobie ustawić na ekranie kilka "prostokątów" co będą pokazywały pogodę z kilku miast) i czasem Youtuba.
Jak będziesz w salonie niech Ci pokażą, mogę też zdjęcie wysłać wieczorem jak chcesz.
Zamieszczone przez tomekjmoplZamieszczone przez keneidaanalogowej cyfry
Komentarz
-
-
Czy szanowni użytkownicy nowych telewizorów, powiedzmy kupionych w ciągu ostatniego półrocza, mogą powiedzieć jak szybko trwa przełączanie pomiędzy kanałami?
Chodzi mi o dekoder cyfrowy, nie analogowy.
Wciskam guzik na pilocie i ... ile czekam?Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBJeżeli filmy HD muszę z laptopa puszczać przez HD bo przez Wifi nie pójdzie to zrezygnuję z Wifi.
IMO warto dokupic media player do ogladania filmow z plikow. Np. WD ma jeden z lepszych na rynku.
WiFi w tv to imo zbedny bajer, ale zawsze mozesz wziac 820E."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Purchawa, G,N ? co masz na myśli?
Każdy z tych telewizorów ma media player, i domu też mam jakiś kombajn do odtwarzania.
WiFi w tv to imo zbedny bajer, ale zawsze mozesz wziac 820E.
Raczej pozostanę najprawdopodobniej przy 810E. WiFi odpuszczam.
Dzięki za info.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78No ale to bardziej zależy chyba od dekodera, a nie od TV.
Ja mam na N podłączona do baniakowatego samsunga i tam się błyskawicznie przełącza, a na plazmie z IPBOX`em cyfra trochę dłużej.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaNa G zapomnij o plynnym ogladaniu full hd. Na N nie jest wcale lepiej.
IMO warto dokupic media player do ogladania filmow z plikow. Np. WD ma jeden z lepszych na rynku.
WiFi w tv to imo zbedny bajer, ale zawsze mozesz wziac 820E.
Zamieszczone przez "Morgoth'Mamy w rodzinie 3 LCD podłączone tylko do anten na dachu (w sumie 7 programów naziemnych), ale TV łapią sygnał przez dekoder cyfrowy. Dwa Soniaki zmieniają kanały w jakieś 3 sekundy, a LG aż w 5s. Trochę porażka, a też planuję zakup i śledzę ten wątek, stąd lamerskie pytanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez truchoprzecież TV wrzucasz w AV i używasz tylko pilota dekodera, zamień dekodery to wtedy ten nieszczęsny LG będzie śmigał w 3 sek ;
Ale spoko, dzięki.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz