Wybór TV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BANDIT
    Ambiente
    • 2010
    • 164

Witam
    lekko odświeżam temat, szukam telewizora do sypialni 32 cale
    wpadlo mi oko:
    - LG 32LS5600 - cena okolo 1500
    - LG 32LW5500 (3d pasywne) - cena około 2000
    poza tym funkcje i złacza mają dość identyczne

może ktoś doradzi - lub poda inne typy
    pozdr
    Krzysztof
    4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

BANDIT, sprawdź przed kupnem czy multiplayer w tych telewizorach obsługuje dźwięk z filmów z USB (mam tu na myśli filmy w jakości fullHD). Nie wwszystkie formaty dźwięków są obsługiwane przez te TV .
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Ayu
        RS
        • 2009
        • 4154

Miał ktoś z Was do czynienia z telewizorem Panasonic TX-P65ST50E ?
        Twoja Internetowa Galeria Handlowa. Doskonałe ceny, bezpieczeństwo zakupów, zawsze bezpłatny odbiór osobisty. Odkryj magię zakupów z MALL.PL!

A może ktoś sprzedaje telewizory w dobrych cenach (z FV)?

Komentarz

• natash
          RS
          • 2011
          • 2599

Ja mam plazme Panasonica 42" z przed 4-5 lat i według mnie było to bardzo dobry zakup.

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

hotrain, BEST BUY, najlepsza jakosc za te pieniadze, niewiele slabsza od VT50 (flagowy model), a zdecydowanie tansza

co wazne - widze ze rozpatrujesz jedyny sluszny rozmiar TV :diabelski_usmiech
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

A jak juz ktos pisze o FV. Jak wliczacie w koszty taki zakup, przeciez to przekracza 3,5tys netto do wliczenia jednorazowo wiec trzeba amortyzowac - dobrze kombinuje
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Ayu
                RS
                • 2009
                • 4154

Nexus6, słucham się Ciebie czasem :wink:
                Maicroft, No tak amortyzacji jest potrzebna, ja tam jakby się ktos czepiać miał mam rozwiązania od księgowego, wile uzasadnień po co mi TV w firmie. O techniczna stronę amortyzacji nie pytaj bo nie wiem niestety.

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Co do uzasdnienia to w firmie produkcyjnej nie ma zadnego problemu, tak samo jak sa jacys pracownicy
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

Maicroft, ja jako firma consultingowa potrzebuje TV do stałego monitoringu wiadomości gospodarczych etc.

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Noszę się z zamiarem kupna TV (bez spinki - poczekam na czyszczenie magazynów po świętach) :diabelski_usmiech .
                      Wybór padł na Samsung UE46ES7000
                      Zna ktoś to coś lub ma wyrobioną opinię (lub inne cale w tej serii)?
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

• Rok z Bagien
                        L&K
                        • 2010
                        • 1172

Zamieszczone przez bzyq_74
                        Zna ktoś to coś lub ma wyrobioną opinię (lub inne cale w tej serii)?
                        Widziałem 55 cali, ale z serii 6, w akcji (tam jest 400Hz).

Do mojej Plazmy się nie umywał. Nie ta głębia, płynność ruchów i czerń.

Serii 7 nie znam. Nie wiem na ile, te 800 Hz poprawia płynność ruchu.

Ale wiem jedno, po półtorarocznym okresie użytkowania plazmy, innego TV nie chcę. :wink:

Komentarz

• Zbyhoo
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 112

Też planuję na poświątecznym czyszczeniu magazynów kupić TV. Celuję w 46 cali.
                          Plazmę raczej odrzucam, bo z tego co wiem, to znacznie traci na jakości po jakimś czasie, a ja raczej nie prędko będę zmieniał sprzęt. No i dużo prądu zjada. Ale jak ktoś obcykany w temacie ma inne opinie, to chętnie przeczytam.
                          W sumie (poza grubością) nie widzę różnicy między LED i LCD, więc nie wiem co wybrać. Jakieś podpowiedzi?
                          Kompletnie mnie nie kręci 3D i internet w TV, chcę TV z przyzwoitym obrazem i dźwiękiem za rozsądne piniądze.
                          Ktoś coś poleci?
                          Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

Zamieszczone przez Zbyhoo
                            przyzwoitym obrazem i dźwiękiem
                            to pierwsze się da ale o ile ja się orientuję bez zestawu głośników odpowiednio zasilanych zewnętrznie nie można mówić o dobry dźwięku z telewizora.

Komentarz

• Zbyhoo
                              Ambiente
                              • 2012
                              • 112

Zamieszczone przez hotrain
                              przyzwoitym obrazem i dźwiękiem
                              to pierwsze się da ale o ile ja się orientuję bez zestawu głośników odpowiednio zasilanych zewnętrznie nie można mówić o dobry dźwięku z telewizora.
                              Nie mówię o dźwięku dla audiofila, ale na przykład różnicę między dzwiękiem w starym kineskopowym Panasonicu a nowym LED Samsung słyszę. Oczywiście na korzyść Panasonica.
                              Kino domowe mam, więc mogę z przyzwoitego dźwięku TV zrezygnować.
                              Podstawowe pytanie: gdzie odczuję różnicę między TV, który ma 50Hz, a 100Hz i więcej?
                              Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

Komentarz

• Nexus6
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4847
                                • Volkswagen

Plazmę raczej odrzucam, bo z tego co wiem, to znacznie traci na jakości po jakimś czasie
                                "urban legend" 1 :diabelski_usmiech

No i dużo prądu zjada
                                "urban legend" 2 :diabelski_usmiech

chcę TV z przyzwoitym obrazem i dźwiękiem za rozsądne piniądze
                                plazma Panasonica z serii ST50, do LCD/LED nie ma nawet co porównywać
                                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Tomato
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 303
                                  • Volkswagen
                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

poczytaj może coś wybierzesz
                                  Gmeru:Tym razem przygotowaliśmy nie lada gratkę dla wszystkich przyszłych kupujących oraz tych którzy myślą o zmianie swojego obecnego telewizora na najnowszy model. Tylko na naszym forum będzie okazja przeczytać test, który dotyczyć będzie jednocześnie czterech (!!) przedstawicieli najpopularnie...

Komentarz

• Zbyhoo
                                    Ambiente
                                    • 2012
                                    • 112

Nexus6, możesz te 'legendy' poprzeć jakimiś paramaetrami?
                                    Albo wyjaśnić dlaczego
                                    Zamieszczone przez Nexus6
                                    Zbyhoo napisał/a: Plazmę raczej odrzucam, bo z tego co wiem, to znacznie traci na jakości po jakimś czasie

"urban legend" 1
                                    ??

Komentarz

• Pawel11
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 99

Zbyhoo, Mam plazmę Panasonica 42 cale od prawie 6 lat tylko HDreadyi mogę powiedzieć że obraz mam lepszy niż teść na 47 calowym Sharp-ie FullHD, (zaznaczam, że inny jest dostawca sygnału). Nie zauważyłem aby obraz stracił na jakość lub były jakieś wypalenia. Jeśli chodzi o zużycie prądu nie zauważyłem znaczącego wzrostu po zmianie z 21 calowego CRT.

Następny mój zakup to też będzie plazma i pewnie Panasonic. Mam tylko nadzieję, że nie wycofa się z produkcji jak wiele innych firm.

Komentarz

• mirek_p11
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 6630
                                        • Volkswagen
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zbyhoo Kup plazmę panasonica a będziesz zadowolony.

Na SD będzie super odbiór a na HD bajka

??
                                        urban legend – pozornie prawdopodobna informacja rozpowszechniana w mediach, Internecie bądź w kręgach towarzyskich, która budzi wielkie emocje u odbiorców, zazwyczaj nieprawdziwa.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                        Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                        Fotki

Komentarz

• Zbyhoo
                                          Ambiente
                                          • 2012
                                          • 112

Zamieszczone przez mirek_p11
                                          urban legend – pozornie prawdopodobna informacja rozpowszechniana w mediach, Internecie bądź w kręgach towarzyskich, która budzi wielkie emocje u odbiorców, zazwyczaj nieprawdziwa.
                                          haha, nie rób ze mnie idioty
                                          Wiem co to urban legend. Chciałem żebys poparł jakimś faktem to, że utrata barwy i wypalanie są mitem. Cenię prywatne opinię, ale najbardziej cenię opinie poparte faktami lub cyferkami

Komentarz

• Pawel11
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 99

Cenię prywatne opinię, ale najbardziej cenię opinie poparte faktami lub cyferkami
                                            A swoją teorię

Plazmę raczej odrzucam, bo z tego co wiem, to znacznie traci na jakości po jakimś czasie, a ja raczej nie prędko będę zmieniał sprzęt. No i dużo prądu zjada.
                                            mogłbyś w taki sposób udowodnić :diabelski_usmiech

Komentarz

• Zbyhoo
                                              Ambiente
                                              • 2012
                                              • 112

Zamieszczone przez Pawel11
                                              Cenię prywatne opinię, ale najbardziej cenię opinie poparte faktami lub cyferkami
                                              A swoją teorię

Plazmę raczej odrzucam, bo z tego co wiem, to znacznie traci na jakości po jakimś czasie, a ja raczej nie prędko będę zmieniał sprzęt. No i dużo prądu zjada.
                                              mogłbyś w taki sposób udowodnić :diabelski_usmiech
                                              Dobre pytanie
                                              Ale tak jak napisałem "z tego co wiem". I poprosiłem o komentarz, który uznam za bardziej wartościowy jak będzie poparty dowodem.
                                              To nie jest moja opinia, bo nigdy plazmy nie miałem, ale tyle o tym słyszałem, że ciężko nie wziąć tego pod uwagę.
                                              Ale faktycznie słyszałem też, że dotyczy to starych modeli.

Komentarz

• pstryczek
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 10781
                                                • Superb III (3V3)

Teraz na pudełkach i reklamach jest podawane średnie zużycie energii telewizorów i te plazmy nie różnia się niczym od ledów. Wystarczy popatrzyć w jakimś Saturnie i wszystko wiadomo.
                                                Także te zużycie energii w plazmach to faktycznie urban legends.
                                                Sam mam plazmę panasa od czterech lat i jestem zadowolony z obrazu.
                                                Marek

Komentarz

• AdamB
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 8033
                                                  • Octavia IV (NX3)
                                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Także te zużycie energii w plazmach to faktycznie urban legends.
                                                  Swój 46" LED sprawdzałem i pobiera 60W (waha się +-5W). Plazma 46" też pewnie pobiera 60W :szeroki_usmiech
                                                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Rok z Bagien
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1172

Zamieszczone przez AdamB
                                                    Plazma 46" też pewnie pobiera 60W :szeroki_usmiech
                                                    W plazmie ta wartość jest zmienna.

Ja dość dokładnie monitoruję zużycie prądu w domu (bo wszystko mam na prądzie) i jak porównywałem okres letni 2011 do okresu letniego 2012 - po przeliczeniu wzrostu cen energii - wyszło mi (średnio) ok. 12 zł./mąc więcej niż bez niej.
                                                    Przy czym wynik jest obarczony błędem, bo TV, który zastąpiła plazma nie wyrzuciłem. Są w domu oba odbiorniki. Ale LCD dużo rzadziej gra.

pzdr

Komentarz

Pracuję...