Rok z Bagien, podłącz pod miernik i się okaże ile pobiera
Wybór TV
Zwiń
X
-
Adam please....
Dyć Ci właśnie machnąłem wyliczenie, że to paczka fajek na miesiąc. :wink: :P
Dla takiej sumy, to nawet miernika nie warto kupować.
A żona baaaaardzo lubi TV. :roll: I ładnych parę godzin gra.
Poza tym, dla wszystkich niedowiarków, proponuję umówić się do kogoś kto ma plazmę (najlepiej 3D) na finał Ligii Mistrzów. N-ka prawie co rok daje finał na żywo w 3D.
Wtedy można docenić zalety i plazmy i 3D - bo i w tym wypadku plazma bije na głowę LCD.
Ale niech każdy decyduje sam. Wolność rządzi. !! :wink:
Komentarz
-
-
Rok z Bagien, co please ??? jak porównujemy to porównujemy konkretnie a nie jakie rachunki płacimy. Oglądałem TV plazmę i oglądam swojego LED i jakoś różnicy nie widzę, a wzrok mam bardzo dobry. Nie mniej jednak pisze TYLKO o zużyciu prądu a nie o wrażeniach z oglądania.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB,
Nie szukam zwady i nie rozumiem skąd to zaciętość... :?
Plazma nie ma równego poboru energii elektrycznej. Im obraz ciemniejszy tym zużywa mniej energii. Podejrzewam, że przy scenach w Morii z "Drużyny Pierścienia", plazma i LCD zużyły by podobną ilość prądu. Co innego przy relacjach ze slalomu giganta w dzień. :wink:
Generalnie plazma zużywa więcej prądu. Ale w ogólnym rachunku "życiowym" są to wartości pomijalne.
Zamieszczone przez AdamBOglądałem TV plazmę i oglądam swojego LED i jakoś różnicy nie widzę, a wzrok mam bardzo dobry.
A mam porównanie bo nie tak dawno widziałem u kolegi w akcji 55 cali Samsunga LED 3D z serii 6 (400 Hz odświeżania). I niestety, ale to nie to.
pzdr
Komentarz
-
-
To ja mam pytanie.
Czy plazmy tez dziela sie na tv z 3d pasywnym i aktywnym ?
Ja sie nastawiam na zakup po swiateczny, jak juz z moja luba wprowadzimy sie na nowe wlosci, w postaci tv z 3d pasywnym.
TV jaki zakładałem kupić to LG 55" 3d model 760S ( juz z wbudowanym WiFi )
Czy w kwocie do 7k idzie kupić podobna plazme? :roll:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Mnie aż tak to zużycie energii nie straszy, to drugorzędna sprawa.
Ale z tego co widzę, to te 'polecane' plazmy są drogie. Czemu plazmy Panasonica są dwa razy droższe od LG?Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FlachaJak chcecie kupic plazme to tylko :Panasonic TX-P55VT30 albo Panasonic TX-P55VT50 ale ten juz sporo drozszy. Lepszej plazmy na rynku w tej klasie nie ma..
[ Dodano: Czw 22 Lis, 12 12:06 ]
Zamieszczone przez ZbyhooCzemu plazmy Panasonica są dwa razy droższe od LG?With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Pozostaje pytanie, czy chce mieć merca, czy zadowolę się fordem ,
E: jeszcze jedno pytanko, jak sie plazmy zachowuja przy współpracy z konsolami do gier? Nadają się do grania, jest jakąś różnica?Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZbyhooPozostaje pytanie, czy chce mieć merca, czy zadowolę się fordem ,
E: jeszcze jedno pytanko, jak sie plazmy zachowuja przy współpracy z konsolami do gier? Nadają się do grania, jest jakąś różnica?Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique
Komentarz
-
-
TV za 6-7-8 klocków fajnie ops:
Panowie a coś "budżetowego" ?
Dopiero zaczynam zbierać info -> myślę nad ~46", kwota max 3 - 3,5k :roll:
Design ma niewielkie znaczenie, wygląd podstawy też ponieważ zawiśnie na ścianie.
O ile to możliwe - to fajnie jak by potrafił odtworzyć filmy z napisami z USB (z dysku 1TB).
LCD, plazma, LED - nie wiem :roll:
Aha 3D mnie kompletnie nie interesuje 8)
Ktoś coś ? :wink:
Komentarz
-
-
Ja dostałem dziś potwierdzenie, że sprzęt dojedzie do mnie jakoś pojutrze 8)
no_fear ale to tylko 200 PLN ponad Twój budżet: http://www.electro.pl/produkt-TV_3D_...83641,853.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez no_fearPanowie a coś "budżetowego" ?
Dopiero zaczynam zbierać info -> myślę nad ~46", kwota max 3 - 3,5k :roll:
Design ma niewielkie znaczenie, wygląd podstawy też ponieważ zawiśnie na ścianie.
O ile to możliwe - to fajnie jak by potrafił odtworzyć filmy z napisami z USB (z dysku 1TB).
LCD, plazma, LED - nie wiem :roll:
Aha 3D mnie kompletnie nie interesuje 8)
Ktoś coś ? :wink:
jak bardzo jasne pokój to odpuść plazmę.
Jeśli mimo wszystko plazma się nadaje (nie wiedzę wad poza tym że jest gorzej widzialna w bardzo jasnych pomieszczeniach - a wszystkie bajki o ilości pożeranego prądu to koniobijstwo - jak cieszenie się z 3KM więcej w aucie seryjnie 200KM),
ja mam plazme panasonica 46 G30E - nie ma 3D - poza tym w niczym nie ustepuje modelom z tzw wysokiej polki (co potwierdzaja testy tych ktorzy uwazaja ze widza wiecej niz inni)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz