Wybór TV
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez obrusZamieszczone przez Zbyhoou mnie od soboty stoi TX 50ST50. Rewela
Czekam na info o okularach
Dzieki za info.Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez paweł2Panowie co polecacie za plazme 50 cali Ok 2500zl
http://www.hdtv.com.pl/forum/plazmy-f20.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez amlasPanowie, a tak przekornie zapytam: a po co Wam FullHD? Nie wystarczy HD ready?
Komentarz
-
-
tomekjmopl, telewizja jest nadawana co najwyżej w HDReady. Nikt nie nadaje w FullHD!
Nie ma więc znaczenia czy telewizor ma rozdzielczość HDReady czy FullHD. I tak wyświetli Ci się w rozdzielczości HDReady.
Różnicę widzisz bo Ojciec Mateusz jest nadawany na kanale w jakości HD (czytaj HDready co najwyżej) zamiast w SD jak było wcześniej. Ale nie będzie nadawany w FullHD, bo nikt i nigdzie nie nadaje w takiej rozdzielczości.
Nie ma więc sensu kupowanie telewizora w FullHD dla telewizji, bo i tak tego nie wykorzystasz.
Inna sprawa jest do czego tv jest wykorzystywany, bo nie musi być przecież tylko do telewizji, ale to insza inszość..
Komentarz
-
-
amlas, czytaj ze zrozumieniem - ja piszę o materiale HD, Ty o SD, ja o 1080i a Ty wyskakujesz z 1080p ... Ale skoro jest tak jak piszesz, to czemu w takim razie tvp1 i 2 hd z dvb-t zgłaszają się w telewizorach jako rozdzielczość 1080i? I jeszcze raz powtarzam - cały czas mam na myśli nowy, obecnie kręcony materiał (np. Na dobre i złe), a nie jakieś podciąganie 4 pancernych, czy innych staroci do rozdzielczości HD ...
A tak na marginesie - na materiałach z N-ki - czyli 720p, jak twierdzisz, też widzę różnicę na korzyść tv full hd (już pomijam, że ten sygnał tv rozpoznaje jako 1080p) ...
Co nie zmienia zresztą faktu, że do materiałów SD lepiej nadaje się tv hd ready, a w szczególności plazma hd ready
Komentarz
-
Komentarz